30 Ιαν 2007

Δίνη Ολικής Αντίληψης

Επειδή τα πήρα άγρια σήμερα με διάφορα, είπα να τα χώσω λίγο να ξεσπάσω. Αφιερωμένο στους οπαδούς του Douglas Adams, απ' όπου και ο τίτλος του post.

Σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα), δεν διδάσκεται στα σχολεία η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου. Γιατί δεν έχει αποδειχτεί λένε. Άσχετα με το γεγονός ότι η αποκωδικοποίηση του DNA μας δείχνει ότι διαφέρουμε μόνο κατά 0,03% από το μέσο χιμπατζή. Ή ότι συμπεριφερόμαστε στους εαυτούς μας και στον πλανήτη σαν πεινασμένη αγέλη μπαμπουίνων, ή ότι μιμούμαστε ηλιθιωδώς ο ένας τον άλλον και βουτάμε ό,τι βρούμε μπροστά μας σαν κοινές μαϊμούδες (πάρτε τους αναπτήρες στα μπαρ για παράδειγμα). Απλά έχουμε εξελίξει το ξεψείρισμα σε κομμωτήριο. Παραμένουμε γορίλες - άτριχοι (με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια) , ντυμένοι και οπλισμένοι.

Ναι, βγάλαμε μεγάλα πνεύματα κι ανακαλύψαμε τον Λόγο (θεών και ανθρώπων), δαμάσαμε τη φύση και χτίσαμε Παρθενώνες και Καλατράβες, κατακτήσαμε εδάφη που υπήρχαν κάνα δισεκατομμύριο χρόνια πριν πατήσουμε το ποδάρι μας εμείς, φτάσαμε στο φεγγάρι και δεν βρήκαμε λόγο να ξαναπάμε, εφηύραμε νέες αρρώστιες και θεραπεύσαμε τις παλιές (για όσους μπορούν να πληρώσουν εννοείται), αλληλοφαγωθήκαμε με κάθε τρόπο και με κάθε δυνατή αφορμή, αποκτήσαμε οικονομία, δάνεια και δείκτες, βαρεθήκαμε να βλέπουμε τηλεόραση και μπήκαμε να δούμε τι γράφουν τα blogs σήμερα... Βέβαια, για να τα πετύχουμε όλα αυτά, μέσα σε λίγες χιλιάδες χρόνια παρουσίας μας στη Γη εξαφανίσαμε περισσότερα είδη από όσα θα εξαφανίζονταν σε μερικά εκατομμύρια χρόνια. Αλλάξαμε το κλίμα και μολύναμε το σύμπαν. Ούτε μετεωρίτης να' μασταν. Να τον χέσω ρε και τον Αριστοτέλη και τον Αϊνστάιν κι όλο τους το σόι αν είναι να κληρονομήσουν τα παιδιά μου έναν εφιάλτη! Αν πρόκειται τα βουνά να γίνουν αμμόλοφοι και οι θάλασσες να νεκρώσουν, καλύτερα να μην κατεβαίναμε από το δέντρο ποτέ! Πολιτισμός σημαίνει σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όχι χοντροί μαλάκες που οδηγούν χοντρά αυτοκίνητα.

Γιατί ρε πίθηκε; Γιατί γαμώ το κέρατο σου τα 'κανες έτσι σκατά; Ποιός νομίζεις ότι είσαι; Εδώ κοτζάμ δεινόσαυροι κυριαρχούσαν σ΄όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και ξεπαστρεύτηκαν όλοι μέσα σ' ένα σαββατοκύριακο. Εσύ τι δηλαδή; μάγκας; Τι είπες πίθηκε; Ο Θεός σε έφτιαξε; Κάτσε μια στιγμή, να σου δείξω μια εικόνα για να καταλάβεις:


Εννοείς ο ίδιος θεός που έφτιαξε ΑΥΤΟ; Φαντάσου ότι ο δικός μας γαλαξίας δεν είναι καν τόσο μεγάλος, κι ότι ο ήλιος μας δεν είναι παρά ένα μικρομεσαίο αστεράκι ανάμεσα σε 300 δισεκατομμύρια άλλα. Υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες εκεί έξω, και παίζει κιόλας να μην είναι το δικό μας σύμπαν το μόνο. Κι εσύ θρασσύτατε ουραγκοτάγκε ισχυρίζεσαι ότι η όποια ανώτερη δύναμη δημιούργησε όλα τα παραπάνω έχει την ίδια φάτσα με σένα; Τι λε ρε μεγάλε; Είσαι το εκλεκτό είδος; το πιο αγαπημένο πλάσμα της δημιουργίας; Ποιό ακριβώς επιχείρημα σε κάνει να πιστεύεις σε τέτοιες μαλακίες; Να σου πω εγώ: ο εγωισμός σου. Σκέφτομαι άρα υπάρχω αναφώνησες κάποια στιγμή, κι έκτοτε το μπέρδεψες και θεώρησες ότι όλα υπάρχουν γύρω σου μόνο και μόνο επειδή σου κάβλωσε εσένα να τα αποκτήσεις.

Ψώνιο! Τράβα πίσω στη σπηλιά σου γρήγορα γιατί έρχεται καταιγίδα...

------------------------------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ. Στα δύο προηγούμενα post μου αναφέρθηκα σε δύο χαρακτηριστικά και άκρως αντίθετα παραδείγματα ανθρώπων που προσπάθησαν να αλλάξουν τον κόσμο: τον Muhammad Yunus και τον Vlad Drăculea. Εννοείται ότι είχε πολλαπλάσια επισκεψιμότητα ο δεύτερος...

15 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα Yperoptix Σ;)))

Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, μπαίνεις υπό παρακολούθηση....

Δες αν θέλεις και αυτό για τον Άγιο Ντάγκλας (και τον Άγιο Φίλιπ, και τον Μάικ)

Σ:))))))

Rodia είπε...

Ο δικός μας γαλαξίας είναι το γάλα της Ηρας που έσταξε όταν θήλαζε τον Ηρακλή και τα πνευματικά δικαιώματα για τη καταιγίδα ανήκουν στον Τερζή και πρόσεχε τι γράφεις, ε

:-) με εμπνέεις και τρέχω να γράψω την απόδειξη περί καταγωγής του ανθρώπου λέμε....
(στα ουρλιαχτά)

Zaphod είπε...

Καλημέρα!!

Το μόνο που θα προσθέσω πέρα από την αυτονόητη ευχαρίστησή μου για την αναφορά στη Δ.Ο.Α. και τον τρόπο θέασης που αναφέρεις είναι οι στίχοι από ένα θαυμάσιο άσμα που αναφέρεται στο ίδιο θέμα:

Just remember that you're standing on a planet that's evolving
And revolving at nine hundred miles an hour,
That's orbiting at nineteen miles a second, so it's reckoned,
A sun that is the source of all our power.
The sun and you and me and all the stars that we can see
Are moving at a million miles a day
In an outer spiral arm, at forty thousand miles an hour,
Of the galaxy we call the 'Milky Way'.
Our galaxy itself contains a hundred billion stars.
It's a hundred thousand light years side to side.
It bulges in the middle, sixteen thousand light years thick,
But out by us, it's just three thousand light years wide.
We're thirty thousand light years from galactic central point.
We go 'round every two hundred million years,
And our galaxy is only one of millions of billions
In this amazing and expanding universe.

The universe itself keeps on expanding and expanding
In all of the directions it can whizz
As fast as it can go, at the speed of light, you know,
Twelve million miles a minute, and that's the fastest speed there is.
So remember, when you're feeling very small and insecure,
How amazingly unlikely is your birth,
And pray that there's intelligent life somewhere up in space,
'Cause there's bugger all down here on Earth.



Monty Pythons "Galaxy Song"

Για όσους έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ!

Τώρα για την διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης...τι να πώ...Ο Ντάγκλας μάλλον είχε δίκιο. Ακόμα και τα δέντρα ήταν άσχημη κίνηση, δεν θα έπρεπε (ειδικά κάποιοι) ναμην έχουν βγάλει την μύτη τους από τους ωκεανούς.
Ρε συ μήπως τελικά καταγόμαστε από τα πρόβατα και όχι από τους πιθήκους;

love & kisses
zaphod
Μοναδικός Επιζώντας από την Δίνη Ολικής Αντιλήψεως Πανγαλαξιακώς...και βάλε!

Helix Nebulae είπε...

@μαυροκάτσουλος
+ευλόγησον+

@zaph
το ξέρα ότι θα σε πιάσει παραλήρημα. Σε κανονική ΔΟΑ (στο πραγματικό σύμπαν, όχι κάποιο φτιαγμένο αποκλειστικά για πάρτη σου) θα παιρνες τα @@ μου όμως.

@ροδιά
έρχομαι να σε βαθμολογήσω

Τίποτα είπε...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ: άνθρωπος. Ο ευρών αμειφθήσεται.
Πληρ: Μέτρο.

Helix Nebulae είπε...

αγαπητό Ουδέν,

βρήκα έναν πίθηκα, περίπου ένα μέτρο σε ύψος. Στον χαρίζω αν θέλεις, αν και μάλλον δεν εννοούσες αυτό :-Ρ

Erwtas Stomaxhs είπε...

ενδιαφέρον Μπλογκ έχεις φίλε και συμφωνώ απολύτως με τις θέσεις σου περί πιθικισμού των ανθρώπων...

σε λινκάρω

speira είπε...

yperoptix να τα παιρνετε συχνότερα και να ξεσπάτε όπως γουστάρετε. Μπανανίτσα κανείς;

Dark Angel είπε...

Mr Υπεροπτιξ σε νοιώθω αλλά ο Κος Ντάγκλας μαζί με τον κο Σταρκ και τον Κο Καστανεντά ( ο καθένας με τον δικό του τρόπο) έλεγαν το εξής:

Ανθρωπε είσαι Μαλάκας. Και ο Ανθρωπος είπε: Δεν Εϊμαι Ο Μόνος.

Αυτά είχα να πω εγώ το αποτέλεσμα 2.000.000 χρόνων βιολογικής εξέλιξης.

Αντίο και δεν ευχαριστώ κανένα μόμολο για τα πσάρια...

Dark Angel είπε...

:))))))

Helix Nebulae είπε...

Σκοτεινέ μου άγγελε (σε καλοπιάνω γιατί είσαι ο πρώτος μου επισκέπτης που αφήνει ένα έστω και υποτυπωδώς αρνητικό σχόλιο):

α)Είμαστε το αποτέλεσμα 1.500.000.000 χρόνων εξέλιξης (μετρώντας από τα πρώτα αμινοξέα κλπ) και είμαστε όντως θαυμαστά πλάσματα. Απλά έχουμε χάσει το μέτρο και στηρίζουμε τον πολιτισμό μας σε ξεπερασμένες και αλαζονικές δοξασίες.

β) Δεν θίγομαι για όσα λες για τον Douglas Adams, κι ας υπήρξαν τα βιβλία του αγαπημένα μου μετεφηβικά αναγνώσματα. Δεν υπήρξα κι ούτε σκοπεύω να υπάρξω οπαδός κανενός - ακόμα και κάποιου που το έργο του ήταν αντίθετο με κάθε έννοια οπαδοποίησης του ανθρώπου.

γ)Προκειμένου να αντικρούσει την κατηγορία περί μαλακίας ο άνθρωπος, πρέπει να καταφέρει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σ' αυτόν τον πλανήτη και να επεκταθεί στο διάστημα μέχρι να βρει όντα εξίσου μαλακισμένα με κείνον. Είναι η μοίρα κάθε ζωντανού οργανισμού να εξαπλωθεί ή να πεθάνει. Τελευταία φαίνεται ότι τείνουμε προς το δεύτερο.

δ) με εξαίρεση ίσως τις γαλοπούλες, κανένα άλλο ον σ' αυτόν τον πλανήτη δεν μπορεί να θεωρηθεί καν μαλάκας - εκτός κι αν μιλάμε κυριολεκτικά, οπότε γίνεται μαλακία η όλη συζήτηση.

ε) Να μας ξανάρθεις, και τα ψάρια άσ'τα για τα δελφίνια (που είναι σαφώς πιο έξυπνα από οιονδήποτε πίθηκα ή απόγονο του, αλλιώς δεν θα επέστρεφαν από τη στεριά στη θάλασσα).

Tero είπε...

Ωραίο post! (Δες κι ένα παρόμοιο.)

Γενικώς, έχεις ενδιαφέρον blog. Μόλις έγινες bookmark. ;)

@ dark angel: Ρε μαν, Douglas Adams και Carlos Castaneda είναι ασύμβατες εννοιες!! :P

Tero

cyrus είπε...

Α, βλέπω, γινόμαστε πολλοί -- και Ντάγκλας Άνταμς, και Φανέλ-φρέντλι...

Ωραία, να το ξέρω να 'ρχομαι...

Τον Tero θα τον βρεις εδώ.

Παρεμπιπτόντως, εμένα η σκουπιδιάρα με ξυπνάει στις 4 το πρωί -- κάθε μέρα, και με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Πώς το καταφέρνουν; Μυστήριο...

Zaphod είπε...

@helix: Κανείς δεν είναι τέλειος!!
Θα επιμείνω πάντως για τα πρόβατα :-)

Helix Nebulae είπε...

Αγαπητοί νέοι και λιγότερο νέοι φίλοι,

χαίρομαι που ήρθατε, χαίρομαι που συμφωνείτε με όσα γράφω, χαίρομαι που έχετε το μυαλό να με κρίνετε και να με αμφισβητείτε. Θα χαρώ να σας ανταποδώσω τις επισκέψεις και να μου ξανάρθετε, και να εξερευνήσουμε όλοι μαζί τις δυνατότητες διαλόγου που μας παρέχει αυτό το μέσο.