30 Μαΐ 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που αγκαλιάσατε την προσπάθεια για μια συλλογική διαμαρτυρία εναντίον της διαφθοράς και της αναλγησίας που οδήγησαν στον πρόωρο χαμό της Αμαλίας Καλυβίνου. Η μέχρι τώρα συμμετοχή σας έχει υπάρξει εντυπωσιακή, το ίδιο και η διάθεση σας να οργανωθεί μία δυναμική και καλά συντονισμένη κινητοποίηση που θα ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της δικτυογραφικής κοινότητας. Ήδη το θέμα έχει προκαλέσει την προσοχή των ΜΜΕ, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τόσο μαζική προσπάθεια στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Η φωνή μας ακούγεται, και είναι η φωνή των ενεργών πολιτών αυτής της χώρας και όχι απλά των bloggers.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η κίνηση δεν είναι ούτε μία προσπάθεια "αγιοποίησης" της Αμαλίας, ούτε κάποιος φιλανθρωπικός "μαραθώνιος", ούτε κάποιου είδους λαϊκό δικαστήριο εναντίον του ιατρικού κλάδου ή συγκεκριμένων προσώπων. Στόχος μας είναι να αμφισβητήσουμε το υπάρχον καθεστώς εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, καθώς και την αρρωστημένη νοοτροπία που διαχωρίζει τους ασθενείς σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Δικαιούμαστε αποτελεσματική, αξιοπρεπή και δωρεάν περίθαλψη.

Μέσα από μια διαδικασία ανοιχτού και νηφάλιου διαλόγου, συζητήθηκαν προτάσεις και απόψεις σχετικά με τη μορφή αλλά και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της 1ης Ιουνίου. Θα αποπειραθώ να συνοψίσω τα κυριότερα σημεία, έτσι ώστε να γνωρίζουμε όλοι μας με ποιούς τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα. Στο μεταξύ, συνεχίστε να καταθέτετε τις προτάσεις και τις ιδέες σας. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στο γενικό συντονισμό, είτε μέσα από το δικό τους blog είτε από αλλού.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ


1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ BLOGS ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΕΝΑ POST ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΤΙΤΛΟ.
Ο μέχρι τώρα προτεινόμενος τίτλος ήταν «Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ» (ωστόσο υπήρξαν αρκετές αντιρρήσεις). Άλλοι προτεινόμενοι τίτλοι θα μπορούσαν να είναι «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ», «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ», «ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ» ή απλά το κάπως ουδέτερο (αλλά συναισθηματικά φορτισμένο) «ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ».
Μέχρι απόψε το βράδυ πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα και να ενημερωθούν όλοι με σχόλια στα blog τους, mail ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

2. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ (εδώ και αλλού) ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ:
α) ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ,
β) ΘΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,
γ) ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

Ήδη έχουν γίνει αρκετές προτάσεις για το τι ακριβώς θα πρέπει να γράφει αυτό το κείμενο. Εφόσον δεν έχει κανείς αντίρρηση, θα αποπειραθώ να κάνω μια σύνθεση και θα την αναρτήσω απόψε το απόγευμα, ώστε να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να συμφωνήσουμε όλοι σε μία τελική μορφή του.

3. ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ BANNER (που οδηγεί με link στο blog fakellaki.blogspot.com της Αμαλίας). ΤΟ BANNER ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ BLOGS & SITES, ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ MAILS ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
(περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω).

ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ BANNER ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΟΓΙΑ

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί πολλά διαφορετικά banners και εκδοχές τους. Καλό θα ήταν να συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι το τελικό και να το χρησιμοποιήσουμε όλοι. Όποιος έχει σημαντικές ενστάσεις ας τις εκφράσει τώρα.(Προσωπική μου άποψη είναι ότι η εικόνα του βλέμματος της Αμαλίας είναι πιο δυνατή από τη Νίκη της Σαμοθράκης, η οποία αποτελεί ένα κάπως παραπλανητικό σύμβολο).

4. ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ BANNER ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ E-MAIL ΣΕ:
α) ΦΙΛΟΥΣ & ΓΝΩΣΤΟΥΣ (με την παρότρυνση να το στείλουν κι εκείνοι σε όσες περισσότερες διευθύνσεις μπορούν)
β) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, κλπ.

Όσο πιο πολλά mail λάβουν τόσο το καλύτερο. Για μια πλήρη λίστα επισκεφτείτε τα blogs του pølsemannen και της aphrodite. Ειδικά για τα ΜΜΕ, θα συνταχθεί κι ένα σύντομο και περιεκτικό δελτίο τύπου.

5. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ (αύριο Πέμπτη 31-5) ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ & BANNER, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.
Αν δεν βρεθεί εγκαίρως κάποιο τυπογραφείο να αναλάβει αφιλοκερδώς να τυπώσει φυλλάδια, θα ξοδέψουμε λίγο χαρτί παραπάνω και λίγο μελάνι από τους εκτυπωτές μας.

6. ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ. ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΤΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ.

7. ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΩΡΕΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΛΠΙΔΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΞΕ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ.
Εναλλακτικά, μπορείτε να καταθέσετε χρήματα όπου εσείς κρίνετε καλύτερα. Οι δωρεές είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και δε χρειάζεται να δημοσιοποιούνται. Ούτως ή άλλως, ο σκοπός αυτής της κινητοποίησης είναι η διαμαρτυρία για ένα άδικο σύστημα υγείας και όχι η ενίσχυση κάποιου φιλανθρωπικού ιδρύματος.

8. ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕ E-MAIL ΣΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ.
Αν δεν γνωρίζετε άπταιστα κάποια γλώσσα σας παρακαλώ να μην επιχειρήσετε να το μεταφράσετε. Ήδη έχουν προσφερθεί αρκετοί. Θα ενημερωθείτε με update σχετικά με το ποιοί έχουν αναλάβει τη μετάφραση (οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη να της δημοσίευσης στο blog τους για να το κατεβάσουν κι οι υπόλοιποι).


9. Η 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.
(Όπως η δημιουργία ενός ενημερωτικού βίντεο που θα ανεβεί στο
youtube, συλλογές υπογραφών, στοιχειοθετημένες καταγγελίες για παράνομο χρηματισμό γιατρών, γραφειοκρατικές κωλυσιεργείες και διαπλεκόμενα συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών και ιατρικού κατεστημένου, κλπ).

10. ΤΕΛΟΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΑ BLOGS ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ή ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ BLOG.

ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ή ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL ΣΤΟ yperoptix@yahoo.gr

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

82 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://aksenos.blogspot.com/2007/05/blog-post_30.html

Ανώνυμος είπε...

"Το μήνυμα της Αμαλίας."
είναι η δική μου πρόταση φίλε έλικα για τον τίτλο . Δεν ξέρω αν έχει προταθεί απο άλλους.
Αναμένουμε τελικές οδηγίες.

Ανώνυμος είπε...

1 ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ

2 ...

3 http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/805344_b.jpg

4 οκ

5 οκ

6 οκ

7 οκ

8 οκ

9 οκ

10 οκ

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια:

1)Νομίζω ότι το «ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ» είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός τίτλος. Είναι ο τίτλος του ποστ που η Αμαλία περιέγραψε όλες τις συνέπειες της κατάστασης της και τράβηξε την προσοχή του κόσμου και των ΜΜΕ. Με τον τίτλο αυτόν θα ξέρουν όλοι ότι μιλάμε για εκείνη.
2)Θεωρώ και εγώ ότι το άγαλμα της Νίκης ως εικόνα θα αποπροσανατολίσει. Πιστεύω ότι το banner θα πρέπει να έχει το βλέμμα της Αμαλίας. Είμαι μεταξύ αυτού που έχετε ανεβάσει τώρα και του αρκούδου.
3)Για το google bombing νομίζω ότι είναι άδικο να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη γιατρός γενικά, γιατί αδικούμε όλους τους γιατρούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Νομίζω ότι η πιο σωστή λέξη θα ήταν το Ε.Σ.Υ.
4)Επειδή ακούστηκαν πολλά για τη δωρεά νομίζω ότι καλό θα είναι όλοι μας να προσφέρουμε κάτι και όχι εξαιτίας μόνο της Αμαλίας, γιατί εάν περιμένουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που υποφέρουν και χρειάζονται άμεσα βοήθεια, πότε η αρκούδα που λέγεται κράτος θα / εάν ξυπνήσει τότε «χαιρέτα μας τον πλάτανο». Άλλο να ασκούμε πιέσεις στο κράτος και άλλο να βοηθάμε τον συνάνθρωπος μας που υποφέρει. Μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα. Οσο για το που θα κάνουμε τη δωρεά μας, νομίζω, όπως πολύ σωστά λέει ο Helix, ότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Η Αμαλία νομίζω θα ήταν ικανοποιημένη είτε τα χρήματα πήγαιναν στην «Ελπίδα» είτε στην «Πίστη» είτε οπουδήποτε αλλού προσπαθούν να βοηθήσουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θερμή παράκληση:

Το κείμενο καθώς και το Δελτίο Τύπου, εάν μπορούν να είναι έτοιμα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, γιατί δεν έχω ιντερνετ στο σπίτι και την Παρασκευή το πρωι θα τα χρειαστώ πριν έρθω στη δουλειά.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τελικα ειμαστε μεγαλοι υποκριτες...

Ανώνυμος είπε...

Helix nebulae, το banner του αρκουδου ειναι το καλυτερο IMHO, αυτο να χρησιμοποιησουμε.

http://arkoudos.com/blog/?p=1133

Ανώνυμος είπε...

παρακολούθώ και είμαι σύμφωνος με όλη την προσπάθεια. ΔΙΑΦΩΝΩ ομως στη προσπάθεια παραγωγής, ΕΝΟΣ και μοναδικού banner, ενος και μοναδικού τίτλου κλπ κλπ ενος και μοναδικού. Το δίκτυο ανθρώπων που απρόσκλητα μετέδωσε και μ αυτό το τρόπο λειτουργησε σα βούκινο είναι η ισχύς. Η διαφορετικότητα. Το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ κατέστρεψε όλες τις ιδέες. Χρειάζεται να αφήνουμε αδιαχέιριστη την έκφραση. Ειναι απαραίτητο αλλιως χειραγωγούμε απο κοινού και διαλύουμε.
Η διαφορά και η απροσκλητη συμμετοχή μεγένθυνε την υποστηριξη στην αμαλία, και όχι μονο. Το επόμενο βήμα θα είναι να το μετατρέψουμε σε "ηθική" υποχρέωση και σε γνωστες αντιδράσεις.

οποτε λεω, πολλα banner, πολλοι τιτλοι, πολλα κείμενα, ανοιχτά όλα. Ο κομβος ειναι η αμαλια και οχι αυτη εδω η προσπάθεια.

Ας καταστρέφουμε τις ισχυρές μοναδικότητες και να αφήνουμε να ανθιζουν ολα τα λουλουδια, αυτή ειναι η ισχύς.

Aphrodite είπε...

Post με συνολικά links στο δικό μου μπλογκ θα αναρτηθεί αργότερα, γιατί τώρα για κάποιο λόγο δεν το ανεβάζει ο μπλόγκερ.

Περιμένω κείμενο για μετάφραση, και επιμένω στο θέμα των λέξεων, αν θέλουμε να διαβαστεί.

Ανώνυμος είπε...

@πρεζα tv
ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@ΜΗΣΟΥ ΡΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΠΙΘΗΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, SPEAK FOR YOURSELF. ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΚ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ; ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ.

Helix nebulae, ΣΟΡΡΥ ΚΙΟΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ομως ειναι πιο ισχυρο dimo.

Ανώνυμος είπε...

το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ήταν ισχυρό, στο διαδίκτυο δεν είναι πλεον, αποδιώχνει την ανοιχτη ανεξέλεγκτη συμμετοχή. Δειτε πως λειτουργησε ολη η συμμετοχη στην αμαλία. Απρόσκλητη, ανυπολόγιστη, ανεξέλεγκτη.
ο κομβος ειναι η αμαλία και οχι αυτή εδώ η προσπάθεια. Δείτε πως ο,ποτε πάμε στο ΕΝΑ, ακόμη και στα σχόλια αυτών των ποστς εδώ, ωρες ωρες παιρνει στροφές ηθικολογίας.
Ας είναι πολλά και ανοιχτά .

Zaphod είπε...

1. Εξ αιτίας σου γιατρέ μου

2. Το αρχικό κείμενο νομίζω πως είχαμε συμφωνήσει να παίζει το ρόλο μπούσουλα σε post. Ο καθένας μπορεί σαφώς να γράψει ότι θέλει. Για email διαμαρτυρίας όμως είναι καλό να υπάρχει ΕΝΑ κείμενο. Το ένα banner λειτουργεί τρόπον τινά ως διαφήμιση. Το βλέπεις, το αναγνωρίζεις, το θυμάσαι.

3. Προτιμώ το banner του Γιώργου Κρόγια.
Google Bombing-> Γιατρός. Όσο άδικο είναι αυτή η λέξη άλλο τόσο είναι και το ΕΣΥ. Η Αμαλία πήγαινε και σε ιδιωτικά ιατρεία. Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου έκανε μετά από 800 χρόνια την σωστή διάγνωση.

4. Επιμένω, πολλά mail και όχι ένα σε κάθε παραλήπτη

5. οκ

6. Το τηλέφωνο μακάρι να αποδώσει αλλά μάλλον θα μας το κλείνουν συνέχεια στην μάπα. Και τι να πεις στον κάθε υπουργό (δηλ γραμματέα); "Η Αμαλία πέθανε;".

7. οκ

8. Έχω φίλους, όπως και άλλοι στο εξωτερικο, σε πόστα-κομπόστα (λιακό ζεις μας οδηγείς) και θα στείλω το δίγλωσσο ή αγγλόφωνο όταν ετοιμαστεί.

9. οκ

10. Αναμένομεν!

Υ.Γ. Μπράβο ρε Έλικα :-)

Rodia είπε...

ο τίτλος να περιέχει το όνομα ΑΜΑΛΙΑ. Το "Εξ αιτίας σου γιατρέ μου" ενοχοποιεί το Γιατρό και όχι το Σύστημα. Αφήνει το Γιατρό έκθετο και δεν είναι αυτός ο στόχος, έτσι δεν είναι;

Ο dimos dimitriou έχει δίκιο σχετικά με την ελεύθερη έκφραση των μπλογκ. Ας μην είναι τόσο οργανωμένη, και στη παραμικρή της λεπτομέρεια, η δράση.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Θα συμμετέχω στην προσπάθεια με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει...

Rodia είπε...

Τελικά, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το καταδικαστέο είναι η συνειδητή εκμετάλλευση του ασθενή από ΜΕΡΙΚΟΥΣ γιατρούς, άσχετα αν αυτοί ανήκουν ή όχι στο ΕΣΥ, ώστε να διαιωνίζεται η πάθησή του, ΓΙΑ ΝΑ εισπράττουν -είτε αμοιβές είτε φακελλάκια.

Η πτώση του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ σε ΣΤΥΓΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ είναι το πρόβλημα.

Αυτό φανέρωσε/ανέδειξε η Αμαλία με καταγγελίες επώνυμων γιατρών.

..κάνω λάθος..?..

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω για τίτλο:

Αμαλία Καλυβινού 1977-2007

Ας κρατηθούμε ρεαλιστές, ας έχουμε στον τίτλο το όνομα της Αμαλίας και ας συνειδητοποιούμε τι προσπάθεια είναι αυτή που γίνεται (στο βαθμό που γίνεται)

ιωαννης είπε...

και εγω μαζι σας παιδια..
τα mail θα δουλεψουν καλλιτερα
με τα τηλεφωνα μαλλον χρονο θα σπαταλαμε...εκτος αν συντονιστουμε σε συγκεκριμενα τηλεφωνα οπως του υπουργου υγειας ασ πουμε.
εγω απ τη μερια μου αναλαμβανω τη πολη μου τη Λιβαδεια για το μοιρασμα του εντυπου.

Ανώνυμος είπε...

mia dior8wsh mono

o tonos sto kalubinou mpainei sth paralhgousa ap oti eida apo thn upografh twn melwn ths oikogeneias ths

P.

Ανώνυμος είπε...

helix

anarwtiesai pio panw pou einai gnwstoi blogger kai mhpws etoimajetai kati allo

bajw ena link
isws auta pou grafontai ekei ekfrajoun arketous kai gi auto siwpoun

http://kuk.blogspot.com/2007/05/1007.html

menw sto ekswteriko(gallia)
mporw na kanw th gallikh metafrash

Panayota

email panastef@hotmail.com

ATHENA είπε...

ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΤΙΚΑ -ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ 6 ΓΜΤ-ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΛΙΝΚ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΤΕΙ ΚΑΠΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΠΥ ΠΑΙΗΣΤ, ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ ΜΕ ΤΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΤΥΧΩς Ο ΦΙΛΟς ΓΙΩΡΓΟς ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΚΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΩς ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ, ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ,
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Helix Nebulae είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ "ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ". ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.

ΤΟ BANNER ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΟ. ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ". ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ BANNER ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ "ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ". ΩΣΤΟΣΟ, ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (http://fakellaki.blogspot.com).

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ "ΛΙΣΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΩΞΗ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΣ ΜΗ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΑΒΗ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ή ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ & ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ Ο CHUMBA & O INDIKTOS (βλ. τελευταία σχόλια του προηγούμενου post). ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΜΑΖΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΜΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ:
α) ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ,
β) Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ & Η ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
γ) Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΣΑΦΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ.

blogger είπε...

Παιδιά, χωρίς να έχω καμιά διάθεση αντιδικίας ξεχνάμε ένα βασικό πράγμα.
Τον τίτλο του blog της Αμαλίας: Malpractice. Δηλαδή από την αρχή μιλούσε για "κακή ιατρική" ή αλλιώς "ιατρική αμέλεια".
Αυτό την σκότωσε. Η ιατρική αμέλεια, γιατί αν είχε γίνει πολύ νωρίτερα η διάγνωση θα ήταν ακόμη μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ" ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΟΥ e-ΦΟΙΤΗΤΟΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ 1977-2007" ΚΑΙ
ΓΙΑ ΤΟ BANNER ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο "ΑΡΚΟΥΔΟΣ".
Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
ΑΝΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ.
HELIX, ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.


Ελ.Δι.Κι.Α.
Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλίας

Ανώνυμος είπε...

Μια σύσταση μόνο: Οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας να περιλαμβάνει τα ονόματα των γιατρών και τις περιγραφές της Αμαλίας για τις δοσοληψίες μαζί τους όπως ακριβώς τις έγραψε.

Αλλιώς θα καταντήσουμε κι εμείς το ίδιο γραφικοί και αναποτελεσματικοί με τους δημοσιογραφίσκους που συνεχώς καταγγέλουν αλλά σπάνια κατονομάζουν.

nellinezi είπε...

εντάξει...ραντεβού την 1 του Ιούνη λοιπόν...

Helix Nebulae είπε...

@γιώργος κρόγιας
Έχεις δίκιο για το malpractice, αλλά ο όρος "ιατρική αμέλεια" δεν έχει να κάνει ούτε με φακελλάκια, ούτε με γραφειοκρατεία. Το "κακή ιατρική" στα ελληνικά δε σημαίνει τίποτα.

Δεν είμαι γιατρός, αλλά ακόμα κι αν ήμουν η απόλυτη αυθεντία δε θα μπορούσα να αποφανθώ για το τι ακριβώς σκότωσε την Αμαλία χωρίς να γνωρίζω το πλήρες και αναλυτικό ιατρικό ιστορικό της.

Όπως ίσως διάβασες στα σχόλια, πολλοί διαφωνούν με την εικόνα του χειρουργείου. Μοιάζει λίγο σα να καταγγέλουμε συλλήβδην την ιατρική επιστήμη.

Helix Nebulae είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ Η "ΛΙΣΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ" ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ "ΤΗΛΕΔΙΚΑΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Η ΑΜΑΛΙΑ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΕΝΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΟ ΣΕ ΑΣΧΗΜΙΕΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (παρά την όποια "ομερτά" μπορεί να έχουν οι γιατροί μεταξύ τους). ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.

ΑΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ.

Rodia είπε...

~~ Helix, συμφωνώ με τα τελευταία σχόλιά σου.
Η πίεση χρόνου δεν αφήνει περιθώρια για ένα μπανερ ευρυματικώτερο, ίσως τις επόμενες μέρες να μπορέσει να δημιουργηθεί κάτι πιο συνοπτικό και παραστατικό. Η πίεση είναι κακός σύμβουλος για κάθε δημιουργό, το ξέρω.
Σχετικά με το ύψος των αμοιβών, ας μην ανοίξουμε θέμα καλύτερα. Ο αχόρταγος άνθρωπος, όσα και να του δώσεις δεν παύει να είναι αχόρταγος. Εδώ μιλάμε για τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του γιατρού ως λειτουργού και όχι ως στυγνού επαγγελματία.
Τη Παρασκευή τα ξαναλέμε:-)))

Ανώνυμος είπε...

@helix nebulae
Η Αμαλια δε φοβηθηκε μηνυσεις για συκοφαντικη δυσφημιση και ηταν μονο μια, εμεις που θα ειμαστε εκατονταδες την παρασκευη γιατι να φοβηθουμε;

Helix Nebulae είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ:

"Η ΑΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ"

(Δεν είναι δικό μου, προέρχεται από ρεπορτάζ της Δέσποινας Κουκλάκη για την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας παρεξηγήσει για τη λογοκλοπή).

ΤΙ ΛΕΤΕ;

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ "ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ" (με ή χωρίς ημερομηνίες).

Ανώνυμος είπε...

too negative -me thinks

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσω δύο πραγματάκια

1. Οτι και να είναι ο τίτλος, πρεπει να έχει το όνομα Αμαλία μέσα για να μπορεί να το βρεί κάποιος απο το google, εκει εγω προτείνω και το αγγλικό malpractise, για τον ιδιο λόγο.

2. Το κέιμενο πρέπει να έιναι και σε άλλες γλώσσες.

3. Ας κάνει οτι θελει και μπορεί ο καθε ενάς, αρκει να κάνει κάτι!

4. Για οποιον θέλει το blog της Αμαλίας το ανέβασα σε PDF σε rapidshare, είναι επεξεργασμένο ως προς την ημερολογιακή του δομή/ (Απο το 2005 εως το τελευταιο ποστ)

http://rapidshare.com/files/34200446/Malpracticepdf.pdf.html

καλη συνεχεια

cindaki είπε...

Άντε, μπας και βγει κάτι καλό επιτέλους σ' αυτή τη χώρα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω, Κοινό τίτλο, το μπάνερ με τα μάτια, οχι στην λίστα (έτσι και αλλιώς με το Λίνκ που θα έχουμε όποιος θέλει μπορεί να την βρεί),ελεύθερο κείμενο με μιά κοινή "ραχοκοκαλιά" και Tags Αμαλία, Γιατρός.
Απο τα μηνύματα που έχω, βλέπω οτι οι περισσότεροι θέλουν να κινηθούν σχετικά ελεύθερα.

Rodia είπε...

1. η Αμαλια υπαρχει στο blog της

2. Αμαλια: fakellaki.blogspot.com/

3. το blog της Αμαλιας

4. η Αμαλια καταγγελλει

5. Αμαλια: Υγεια για ολους!

6. Γιατρε! η Αμαλια σε βλεπει

7. Αμαλία Καλυβίνου

8. το ημερολογιο της Αμαλιας Καλυβίνου

-----------

διαφοροι τιτλοι

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ ριζικά με όσους αντιτίθενται στη λίστα ντροπής. Το μπλογκ της Αμαλίας πέτυχε τόσο πολύ, εν μέρει επειδή ακριβώς έλεγε τα πράγματα και τα πρόσωπα με το όνομά τους. "Κυνήγι μαγισσών" δεν είναι το να κατονομάζεις. "Κυνήγι μαγισσών" είναι το να αποσιωπάς, όπως γίνεται επί δεκαετίες τώρα με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση.

Είναι γελοίο η εφορία να αναρτά λίστες με τους φοροφυγάδες και να μην αναρτά λίστες με τους γιατρούς-φοροφυγάδες επειδή ακριβώς είναι γιατροί.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προβάλλουμε και τους άψογους γιατρούς, επίσης ονομαστικά, όπως ακριβώς τους έγραψε η Αμαλία.

Δυστυχώς φοβάμαι προσπάθεια "καπελώματος" (και) αυτής της κινητοποίησης, από δήθεν "μετριοπαθείς" φωνές που εν τέλει θα εξυπηρετήσουν τη διαιώνιση της σαπίλας. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν επικοινωνούμε με την Ελευθεροτυπία που αγκάλιασε εδώ και καιρό την κίνηση της Αμαλίας για να τυπωθούν τα φυλλάδια; Ήδη έχω κάνει σύνδεση με το blog σου και έρχονται από το δικό μου σε εσένα, δε νομίζω να σε πειράζει. Στο πλευρό σου.

SPY είπε...

Πάντως και γω θα πρότεινα όλοι να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μπάνερ. Θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο, δείχνει καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Όσον αφορά τον τίτλο, θα πρότεινα και τον: "Η ΑΜΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ"

Tf είπε...

Έκανα κανάλι στο irc για πιο ζωντανή συνεννόηση. #Amalia

Victoria είπε...

Αν και πολύ καινούργια στο χωρο, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ... Από την ώρα που διάβασα το μπλογκ της Αμαλίας πριν από μερικές βδομάδες, δε μπορώ να καθίσω με σταυρωμένα χέρια...
Συγχρητήρια σε όλους όσους συνεργάζονται ώστε η μνήμη και η ιστορία της Αμαλίας να είναι η απαρχή για κάτι καλύτερο...

Aphrodite είπε...

"Η Αμαλια δε φοβηθηκε μηνυσεις για συκοφαντικη δυσφημιση και ηταν μονο μια, εμεις που θα ειμαστε εκατονταδες την παρασκευη γιατι να φοβηθουμε;"

Κατανοήστε παρακαλώ θερμά ότι ο στόχος μας δεν είναι να επιτεθούμε και να στρέψουμε όλο το ιατρικό σώμα εναντίον μας και έτσι να καταδικάσουμε τον αγώνα της Αμαλίας σε δικαστική διαμάχη, ούτε να υποκαταστήσουμε θεσμούς.

Μαχόμαστε για να αλλάξει μια παθογόνος νοοτροπία.

Οφείλουμε να βοηθήσουμε να πληθύνουν οι εξαιρέσεις των σωστών γιατρών/λειτουργών, να φιλοτιμηθούν όλοι οι γραφειοκράτες και οι επιτροπές και να τολμά περισσότερο ο κόσμος να μην καταφεύγει στο φακελλάκι.

Να αλλάξουν λόγω εσωτερικού, ηθικού κινήτρου, όχι λόγω απειλών.

Μη μας σκάσει στα μούτρα τελικά αυτή η προσπάθεια και εξοστρακιστούμε σαν "α, οι μπλόγκερς, ναι, σιγά, τους είδαμε κι αυτούς, κουκουλοφόροι του διαδίκτυου"...

"Do not kill the messenger" και κατ'επέκτασιν, "do not kill the message", σας λέει κάτι?

Aphrodite είπε...

Αν ο μπλογκερ δε μου ανεβάσει τις λίστες, θα τις ποστάρω αργότερα από άλλο πισι με λινκ, μην ανησυχείτε. Εδώ θα κολλήσουμε?

Jason είπε...

Έχω αντιρρήσεις και για τους τίτλους και για τα όσα συζητήθηκαν για το περιεχόμενο του κειμένου, αλλά δυστυχώς δεν έχω το χρόνο αυτές τις μέρες να συμβάλλω στο διάλογο, οπότε αποφασίζω απλώς να συμμετέχω κι εγώ με περίπου ό,τι αποφασίσετε, επειδή πιστεύω πολύ σε μια τέτοια δραστηριοποίηση.

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω...
Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την κίνηση ασχολείται με το wikiediting ή έχει το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί, θα ήταν ίσως πολύ σπουδαίο να περάσει η Αμαλία στη wikipedia, οπωσήποτε στα ελληνικά και στα αγγλικά και γιατί όχι σε άλλες γλώσσες. Ίσως είναι νωρίς ακόμα... αλλά ας είναι η σκέψη στα υπ' όψιν.
Να υπάρχει ένα άρθρο καταχωρημένο που να καταγράφει σύντομα, περιεκτικά, αντικειμενικά και χωρίς συναισθηματισμούς την ιστορία της και τα όσα γέννησε η προσπάθεια και ο θάνατός της, να είναι συνδεδεμένο με τα σχετικά εσωτερικά και εξωτερικά links, κλπ.
Γιατί η 1η Ιουνίου θα περάσει και μπορεί οι bloggers να μην ξεχάσουν την Αμαλία, αλλά ο θόρυβος που θα φτάνει στα αυτιά του κόσμου θα εξασθενεί. Ας αναρτηθεί τουλάχιστον ένα άρθρο στην εγκυκλοπαίδεια, να είναι εκεί και να επιβεβαιώνει ότι η Αμαλία υπήρξε, ότι η ιστορία της άφησε κάτι το οποίο κατεγράφη και είναι επίσης υπαρκτό και αναγνωρίσιμο.
Να βγαίνει ένα πλήρες και αξιόπιστο άρθρο ψηλά στο Google, να το βλέπει κάποιος όταν ψάχνει να μάθει τι ήταν τελικά αυτή η Αμαλία που άκουσε να συζητάνε και τι έγινε.
Και να μπορεί κάποιος, όταν ας πούμε θα διαβάζει στη wiki το άρθρο για το medical malpractice, να ακολουθήσει ένα ενδιαφέρον link για να διαβάσει ένα χαρακτηριστικό, κατατοπιστικό, αφυπνιστικό παράδειγμα.

Δεν είναι τόσο δύσκολο, όμως αυτές τις μέρες εγώ πραγματικά δεν έχω το χρόνο για κάτι τέτοιο, ήθελα μόνο να το προτείνω.

2Σx2 είπε...

Παρατηρώντας μεγάλη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε όσους έχουν ενδιαφερθεί να γράψουν πέντε πράγματα και να συμμετέχουν σε όλο αυτό που επιχειρείται να γίνει αλλά και ρίχνοντας μια ματιά στην ημερομηνία θέλω να πω πως είναι πλέον αναγκαίο να έχουμε καταλήξει μέχρι το πρωί στο τελικό κείμενο και το banner που θα χρησιμοποιηθεί μαζικότερα.

Απο 'κει πέρα έχω κάποιες παρατηρήσεις και θα ήθελα να τις σκεφτείτε:

Υποτίθεται ότι εδώ συζητάμε για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της 1ης Ιούνη ώστε να πετύχουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Το θέμα είναι όλη αυτή η κίνηση που κάνουμε να φαίνεται και να είναι συντονισμένη. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν ευχής έργον όλα τα ελληνικά ιστολόγια που θα αναρτήσουν ένα κείμενο την 1η Ιούνη να έχουν το ίδιο κείμενο, κοινώς αποδεκτό ως έμπρακτη απόδειξη της σύμπνοιας μας. Διαφορετικά θα μοιάζουμε με όχλο που ο καθένας θα γράφει το μακρύ του και το κοντό του και σίγουρα ανάμεσα στις διαφορετικές αναρτήσεις θα παρατηρηθούν και κάποιες εντελώς άστοχες που ενδεχομένως να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό (παρά τις καλές προθέσεις των δημιουργών τους). Θα είναι σαν μια ανοργάνωτη πορεία διαμαρτυρίας όπου ο καθένας διαδηλωτής θα φωνάζει διαφορετικό σύνθημα κι ας φωνάζουν όλοι για τον ίδιο λόγο.

Σαφώς και πρέπει να αναφέρεται το όνομα της Αμαλίας και η ιστορία της αλλά ο βασικός στόχος θα ήταν πιο σωστό να είναι η κατακραυγή εκ μέρους μας της σαπίλας του Συστήματος Υγείας. Έχω ξαναπεί πως η Αμαλία δεν έχει ανάγκη από δακρύβρεχτους επικήδειους όυτε από γραφικότητες. Αντίθετα, ένα κείμενο που θα δείχνει ότι η υπομονή μας εξαντλείται θα είναι πολύ πιο δυνατό.

Στα υπόλοιπα θέματα, με τα chain mails, την εκτύπωση φυλλαδίων, τα βίντεο, τα key words στο google είμαι απολύτως σύμφωνος αλλά αφενός πρέπει να γίνουν με προσοχή (π.χ. δεν μπορεί να βάζει κανείς χασάπης και να βγαίνει το fakellaki - αυτό θα ήταν άσχημο επειδή θα τσουβαλιάζαμε σύσσωμο τον ιατρικό κλάδο) και αφετέρου θα πρέπει να βρεθούν και τα άτομα που έχουν την όρεξη, τη δυνατότητα και τις απαραίτητες γνωριμίες για να το κάνουν αντί να θεωρητικολογούμε.

Τέλος, είμαι 100% ενάντιος στην ανάρτηση της Λίστας της Ντροπής ή σχετικών 'εγχειριδίων' γιατρών προς αποφυγή. Δεν είναι παιχνίδι αυτή η ιστορία και ούτε είμαστε εμείς δικαστές. Τέτοιες πρακτικές είναι μεσαιωνικές και κανείς δε μας νομιμοποιεί να ρίχνουμε στην πυρά άτομα και συνειδήσεις ως ιντερνετικοί κατήγοροι. Αυτά είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστέψτε με, αν καταφέρουμε να ακουστούμε ίσως να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση κάποιος εισαγγελέας και να αποδοθεί δικαιοσύνη απο άτομα που νομιμοποιούνται να την αποδίδουν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ, ΜΕ ΤΟ BANNER ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο «ΑΡΚΟΥΔΟΣ», ΜΕ Η' ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ).

ΑΜΑΛΙΑ (παρακληση, το ονομα της να υπαρχει στον τιτλο)

Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ ΔΕ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΗΧΟΥΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ, ΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ. (το μηνυμα μας, οποιαδηποτε αλλαγη, δεκτη)

Έχω καρκίνο. Έχω πάρει ο,τι χημειοθεραπεία υπάρχει και δεν υπάρχει, χωρίς αποτέλεσμα. Η κατάστασή μου επιδεινωνόταν συνεχώς: στο θώρακά μου μέσα, κάπου ανάμεσα στους δεκάδες όγκους, διακρινόταν λίγος πνεύμονας, τον οποίο και χρησιμοποιούσα για να αναπνέω υποτυπωδώς και μια καρδιά που, παραδόξως, εξακολουθούσε να χτυπά. Κάπου στα τέλη του 2006, οι γιατροί μου στο Ερρίκος Ντυνάν, βρήκαν ένα φάρμακο που κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στο εξωτερικό και που ενδεχομένως θα μού έδινε κάποιες ελπίδες. Μετά κόπων και βασάνων, μετά δύο και πλέον (δυνητικά θανατηφόρους) μήνες γραφειοκρατίας, δικαιολογητικά για τον ΕΟΦ και το ΙΚΑ, πήρα την πολυπόθητη έγκριση για τις τρεις πρώτες δόσεις του φαρμάκου...
[...]
Έχω πονέσει αφόρητα, έχω νιώσει τον πανικό νιώθοντας τον ανυπέρβλητο πόνο να έρχεται, έχω σκεφτεί αμέτρητες φορές ν'αυτοκτονήσω λόγω του πόνου, έχω περάσει άπειρες ώρες στο κρεββάτι ουρλιάζοντας απ'τον πόνο, έχω χρειαστεί για μεγάλα διαστήματα τη βοήθεια των άλλων, έχω καταστραφεί οικονομικά, έχω καταστρέψει οικονομικά την οικογενειά μου, έχω υπάρξει βάρος για την οικογένειά μου, έχω υπάρξει βάρος για τους φίλους μου, έχω υποστεί το όποιο ρίσκο δεκάδων χειρουργικών επεμβάσεων, έχω κάνει τραύματα κατακλίσεως, έχω χάσει απολαύσεις αμέτρητες, έχω στερηθεί διασκεδάσεις , έχω διακόψει τις σπουδές μου πάνω από τρεις φορές, έχω χάσει εκδρομές, έχω στερηθει ταξίδια, έχω στερηθεί την ξενοιασιά στις κινήσεις λόγω του πόνου ή του φόβου του πόνου, δεν έπαιξα επαγγελματικά βόλλευ, δε φόρεσα ποτέ μίνι φούστα λόγω της ατροφίας-λόγω του πόνου, αντιμετώπισα την αμφισβήτηση του πόνου μου από τους γιατρούς, αντιμετώπισα την αμφισβήτηση του πόνου μου από τους γονείς μου ήδη πριν από την εφηβεία μου μεχρι τα 25 μου, το παιδικό μου παιχνίδι έχει διακοπει έξι φορές από άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο με μεταφορά από ασθενοφόρο, έχω νιώσει ντροπή για την εικόνα του σώματός μου, έχω αντιμετωπίσει παραλογη γραφειοκρατεία, έχω υπάρξει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης από γιατρούς, έχω υπάρξει υποψήφιο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από γιατρό, έχω νοσηλευθεί σε βρώμικα νοσοκομεία με αδιάφορους γιατρούς και νοσοκόμες, έχω νοσηλευθεί σε καθαρά νοσοκομεία οπου ήμουν πελάτισσα και το βλέμμα ήταν πάντα στην τσέπη που μπορούσε και όχι στο πόδι που πονούσε, έχω δει την τύχη της υγείας μου να εξαρτάται από αδιάφορα πρόσωπα και αμόρφωτους "επιστήμονες", έχω περιμένει άπειρες ώρες σε ουρές νοσοκομείων ή ΙΚΑ για μια σφραγίδα, έχω υπάρξει άθυρμα του κάθε αμόρφωτου δημοσιοϋπαλληλίσκου, τις ώρες του πόνου έχω νιώσει τους γιατρούς όχι δίπλα μου αλλά απέναντί μου...
[...]
Κι όμως, όλον αυτόν τον καιρό, φοβόμουν μήπως δεν προλάβαινα να δημοσιεύσω τις υπέροχες εξαιρέσεις, τους γιατρούς που με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμη, που με "κράτησαν" σε εποχές αφόρητες, που όχι μόνο υπήρξαν σοβαροί ως επιστήμονες, αλλά και αποδείχτηκαν ανυστερόβουλοι, ανθρώπινοι, δοτικοί, που καμμια σχέση δεν έχουν με τους συνήθεις άσχετους, ανασφαλείς και παραδόπιστους φακελλάκηδες, που όχι μόνο δεν υπήρξαν ανεπαρκείς, αλλά μού προσέφεραν πολλά και ανεκτίμητα, πολύ πέρα από τις "υποχρεώσεις" τους.
[...]
Βλέπετε, δεν πάσχαμε ποτέ από νόμους. Ποτέ δεν ήταν νόμιμο το "φακελλάκι" και πάντοτε τα σχετικά πρόστιμα ήταν τσουχτερά. Είδατε κανένα γιατρό να σταματάει να τα παίρνει; Οχι! Ακριβώς επειδή το πρόβλημα είναι οτι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι -οι όποιοι νόμοι. Επειδή πάντοτε θα βρεθεί κάποιο παραθυράκι στο νόμο, επειδή πάντοτε θα βρεθεί κάποιος δικαστής ή εισαγγελέας που θα του κάνει δωρεάν εγχείριση ο γιατρός, αν κρατήσει την ανάλογη στάση, επειδή ο γιατρός έχοντας 'κονομήσει τόσα απ τα φακελλάκια θα έχει τη δυνατότητα να προσλάβει τον πιο "δικτυωμένο" δικηγόρο, επειδή ο γιατρός θα βαλει το συνάδελφό του να του γνωματεύσει ανίατη νόσο για να μη δικαστει ποτέ και δε θα βρεθει γιατρός ως μαρτυρας κατηγορίας άλλου γιατρού ("κόρακας κοράκου μάτι..."), εκτός βέβαια κι αν παιρνουν προμήθεια από ανταγωνιστικές φαρμακευτικές εταιρείες, οπότε κάτι μπορεί να γίνει! Επειδή, με τους ρυθμούς που κινείται η Δικαιοσύνη, μεχρι να οριστεί δικάσιμος, ο ασθενής θα τα έχει "τινάξει" ή θα έχει κουραστεί τόσο, που θα τα παρατήσει. Τί να τους κάνω τους καινούριους νόμους,αν δεν εφαρμόζονται ούτε αυτοι;
[...]
Δεν εχω δώσει φακελλάκι εδώ και δυο χρόνια, παρ'οτι αμέσως ή εμμέσως μου ζητήθηκε... Ας γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας.

ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ, Malpractice, http://fakellaki.blogspot.com
(αυτα ειναι τα λογια της σε περιληψη και με ελαχιστες δικες μας παρεμβασεις, εκτος κι αν προτιματε συνοψη)


Ελ.Δι.Κι.Α.
Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλίας

Ανώνυμος είπε...

paidia, υπαρχει ανοιχτο καναλι στο irc, το εφτιαξε ο tf, τιτλο #amalia
ελατε online
to kanali einai anoixto, kalyterh pio syghronismenh epikoinwnia, kai meta mporei na proste8ei to log sto blog

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 2σx2, μιλάς σα να αναφερόμαστε σε κανένα σκάνδαλο που συνέβαινε σε κάποιο απομακρυσμένο μοναστήρι και μόλις αποκαλύφθηκε. "Δουλειά της δικαιοσύνης" δεν έγινε τώρα το φακελλάκι. Δουλειά της δικαιοσύνης είναι εδώ και δεκαετίες. Το ξέρουν όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι εισαγγελείς και όλοι οι γιατροί. Και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ.

Μήπως ξέρεις κάποια περίπτωση ΕΝΟΣ γιατρού που να του αφαιρέθηκε η άδεια όπως προβλέπει ο νόμος; Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει τώρα; Επειδή πέθανε η Αμαλία; Σε πληροφορώ ότι την Αμαλία την είχαν και την έχουν χεσμένη οι κάθε λογής σάπιοι. Αμαλίες υπάρχουν χιλιάδες στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Η υπομονή μας αγαπητέ 2σx2 δεν "εξαντλείται". ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ήδη. Εδώ και καιρό. Η διαπόμπευση των εκμεταλλευτών του ανθρώπινου πόνου είναι ο μοναδικός δρόμος. Και όποιος έχει αντιρρήσεις, ας βγει να υπερασπίσει τον εαυτό του. Τόσα χρόνια που χαροπάλευε η Αμαλία πάντως, κανείς δεν το έκανε. Αν δε σου λέει κάτι αυτό, τότε λυπάμαι.

Και κάτι ακόμα: Οι ηθικοί γιατροί δε θα συσπειρωθούν εναντίον μιας τέτοιας προσπάθειας. Αντιθέτως θα ταχθούν στο πλευρό μας. Όπως έκανε ο κος Κλούβας ο οποίος στο comment του έγραψε "είμαι συντετριμμένος και ντρέπομαι". ΕΤΣΙ αντιδρά ο σωστός γιατρός, οι υπόλοιποι είναι κατάπτυστοι.

blogger είπε...

Έχω μπερδευτεί με τόσα comments εδω μέσα. Όσοι μπορούν ας μπουν IRC GRnet στο κανάλι #amalia

2Σx2 είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 22:37, μίλησα για τη μέθοδο που κρίνω πως θα ήταν καλύτερο να ακολουθούσαμε. Δεν ανκάλυψα την Αμερική ξαφνικά μέσα από την ιστορία της Αμαλίας. Όμως αν θέλουμε συντεταγμένα αποτελέσματα θα πρέπει κι εμείς να δρούμε συντεταγμένα. Και η ιστορία δεν τελειώνει την 1η Ιούνη. Απλά επιμένω πως πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και πιστεύω πως έχω δίκιο. Εσύ και ο καθένας μπορεί να το βλέπετε διαφορετικά αλλά το θέμα δεν είναι να διαφωνούμε αλλά να καταλήξουμε επιτέλους σε κάτι.

Να λυπάσαι για αυτούς που γνωρίζεις και ξέρεις γιατί εμένα ούτε με ξέρεις ούτε ξέρεις τι εμπειριες μπορεί να έχω με ανάλογα θέματα. Και δε μιλάω εκνευρισμένος, απαντάω με το ίδιο ύφος και προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων. Ας το τελειώσουμε εδώ το θέμα μιας και αλλού είναι η ουσία - στο τι θα κάνουμε τελικά. Καλό σου βράδυ!

pølsemannen είπε...

Το κείμενο ω Τζεντάι το κείμενο, να φλομώσουμε τις εθνομπαμπάδαι, εθνομαμαμάδαι, ευρωμπαμπάδαι και ευρωμαμάδαι στα μέηλ!!!

Rodia είπε...

Ποιο είναι αυτό το "Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλία"..?

Ακόμα το χώμα είναι νωπό βρε παιδιά...

Ακούγεται (γνώμη μου) σαν ομάδα φαν κάποιου τραγουδιστή και είναι ντροπη. ΑΜΑΝ ΠΙΑ

Δεν ξέρω τι θα πράξω τελικά, όλο αυτό το βεβιασμένο με συνθλίβει, μοιάζει με πυροτέχνημα και αυτό θα ήθελα να αποφευχθεί. Τα σοβαρά ζητήματα χρειάζονται αντίστοιχη αντιμετώπιση. Η υπόθεση αυτή δεν είναι πανηγύρι.

Ας μπει και κάποια ώρα λήξης των συζητήσεων και έναρξης της δράσης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ να το κλείσουμε το θέμα. Όσο για το "λυπάμαι" και τις "εντυπώσεις", ας ξαναδιαβάσει το post μου όποιος θέλει.

Τέλος πάντων, είτε συμπεριληφθούν τα ονόματα στη διαμαρτυρία της 1ης Ιουνίου είτε όχι, υπάρχουν πολλοί που θέλουν την ευρύτερη δημοσιοποίησή τους και έτσι είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα γίνει. Απλά δε θέλω να καταλήξουμε σαν την εκπομπή του Χαρδαβέλλα που μετά από δυο-τρια επεισόδια "καταγγελιών" σχετικών με το ιατρικό κατεστημένο, μετά ξαφνικά μούλωξε και το γύρισε στις εκπομπές για τους εξωγήϊνους και τα φαντάσματα.

Ανώνυμος είπε...

kai to rodia akougetai sa nhpiagwgio. aman pia olo gkrinia eisai

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θα πράξω τελικά, όλο αυτό το βεβιασμένο με συνθλίβει, μοιάζει με πυροτέχνημα και αυτό θα ήθελα να αποφευχθεί. Τα σοβαρά ζητήματα χρειάζονται αντίστοιχη αντιμετώπιση. Η υπόθεση αυτή δεν είναι πανηγύρι.

toso kairo hsouna apousa, tora 8umh8hkes na kinhtopoih8eis kai sou ftaine oi alloi? ti ekanes esu? prwta na skeftesai kai meta na milas, mh ta rixneis stous allous, de vlaptei ksereis.

paraxeno είπε...

Εξ αιτίας σου γιατρέ μου με παραπομπή στο αντίστοιχο ποστ είναι καλό...

μη φοβηθούμε να συμπεριλάβουμε τα ποστς της Αμαλίας που καταγγέλουν.. εκείνη δεν φοβήθηκε κι ας τους είχε άμεση αναγκη...

είμαστε πολύ περισσότεροι...

Helix Nebulae είπε...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ STAT COUNTER, ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΝΤΑ 1.500 ΑΤΟΜΑ. ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΠΡΑΒΟ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΗΡΘΑΝ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΔΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥ.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΙΣΑΩΡΟ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHUMBA, INDICTOS ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ "ΖΑΠΙΝΓΚ" ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟ BANNER ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;

ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Gina είπε...

Έχω συγκλονιστεί.... πως είναι δυνατον τόσοι μαζεμένοι ανεγκέφαλοι να μήν εχει ουτε ΕΝΑΣ....λίγο τσίπα. Είχαν απεναντί τους ένα νέο άτομο!!!! ΕΛΕΟΣ!!!
Σήμερα τυχαία διάβασα την εφημερίδα και είδα το block της Αμαλίας.
Λυπάμαι που δεν σε πρόλαβα ζωντανή λυπάμαι που δεν σε γνώρισα... λυπάμαι που αυτή η ζωή ήταν τόσο δύσκολη και ανυπόφορη για σένα... λυπάμαι που σε καταδίκασαν τόσο νωρίς σε θάνατο χωρίς να διαπράξεις έγκλημα. Καλό ταξίδι Αμαλία....εκεί που δεν θα πονάς πιά ούτε από το καρκίνο αλλά ούτε από την αναισθησία των ορκιζμένων επαγγελματιών... στους οποίους εναποθέτουμε την ζωή μας.

Helix Nebulae είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΙΤΛΟ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ:

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ"

ΣΚΕΤΟ. ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ.

ΓΙΑ ΤΟ GOOGLE BOMBING ΚΛΠ, ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ "ΑΜΑΛΙΑ" ΚΑΙ "ΦΑΚΕΛΑΚΙ" (το σωστό είναι τελικά με ένα Λ).

Helix Nebulae είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ... ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

HELIX NABULAE, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ;


Ελ.Δι.Κι.Α.
Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλίας

Ανώνυμος είπε...

apo banerakia paizei tou arkoudou kai to agalma

Helix Nebulae είπε...

@ΕΛ.ΔΙ.ΚΙ.Α (ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ)

ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΑΝ ΔΟΜΗ. ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ.

@IRC users
ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ. ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ.

@ΟΛΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (κατά προτίμηση bloggers με μεγάλη επισκεψιμότητα) ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΙ ΟΙ AGGREGATORS ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ POST ΠΕΡΑ ΑΠΟ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ". ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ;

Aphrodite είπε...

"Για την Αμαλία".

Straight and to the point.

Οσο αλλάζω πισι για να δω τι άλλες λίστες βγήκαν, να τις τισμπήσω να μπουν όλες σε ένα λινκ (IRC δεν θα μπορέσω να μπω, δυστυχώς, αν μπορεί κάποιος ας κάνει μια περίληψη ή αν δώθηκαν λινκς ας μας ενημερώσει), να πω το εξής:

Στο καθαρά θέμα malpractice (το πρώτο από τα θέματά μας), έγκυρες πηγές μας μεταφέρουν ότι το βασικότερο πρόβλημα δεν είναι μόνο η ανευθυνότητα/απρονοησία του γιατρού, αλλά το ότι ο κάθε "επόμενος" δεν έχει εικόνα του τι έκανε ο "προηγούμενος".

Δλδ ναι μεν ο ασθενής μπορεί να έχει μερικές εξετάσεις μαζί του, αλλά το τι ειπώθηκε, τι διάγνωση έγινε (με τι σκεπτικό και επιφυλάξεις ενδεχομένως), τι θεραπεία (ή ολόκληρο σχήμα) ακολουθήθηκε, με τι ανταπόκριση και για πόσο διάστημα γινόταν η παρακολούθηση, δεν περνάνε από τον έναν γιατρό στον άλλον, ή από το ένα νοσοκομείο στο άλλο παρά μόνον αποσπασματικά από τον ασθενή (και αν...).

Δεν υπάρχει δλδ πολύ απλά πλήρες ιστορικό και καταγραφή όλων των εξετάσεων και θεραπειών στις οποίες έχει υποβληθεί ο ασθενής. Με αποτέλεσμα να ξεκινάει ο κάθε γιατρός σχεδόν από το μηδέν, με τον ασθενή να επιβαρύνεται πιθανόν με εξετάσεις που ήδη έχει κάνει, και το πώς ανταποκρίνεται αυτό το σώμα να μην φαίνεται πουθενά.

Δεν υπάρχει πρόσβαση σε γνωματεύσεις γιατρών άλλων ειδικοτήτων, παρά μόνον εάν κληθούν πάνω από το χειρουργικό τραπέζι,και ο ίδιος ο ασθενής είναι πρακτικά αδύνατον να κάνει τη γραμματέα του εαυτού του συν να συγκαλεί ιατρικό συμβούλιο.

Επίσης δεν αποτελεί προτεραιότητα στις κατά καιρούς διεκδικήσεις των γιατρών (είναι πολύ ουσιαστικότερα για εκείνους τα πρακτικής φύσης αιτήματά τους, και ίσως όχι άδικα - είπαμε, για κάθε αλμπάνη, υπάρχει και υπόδειγμα γιατρού).

Οπότε χωρίς να επιβαρύνουμε το κείμενο, καλό θα ήταν να αναφερθούμε σε αυτό το σημείο επιγραμματικά, μια που αν δεν το φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι, δεν προκειται να ρίξει κανείς τον προβολέα επάνω του.

Δεν αντικαθιστούμε κάποιο όργανο ιατρικών διεκδικήσεων, αλλά επισημαίνουμε τα προς όφελος του ασθενούς.

Τι μαθαίνει κανείς από "μέσα" να πάρει ο διάβολος να πάρει... αν είχαμε χρόνο, είμαι σίγουρη ότι θα μαθαίναμε κι άλλα...

Προχωράω και περιμένω κείμενο, οκ?

paraxeno είπε...

τα δύο πρώτα μπανερ εχουν αναρτηθεί περισσότερο και δεύτερο έρχεται το μπανερ του αρκουδου...

εχω αρχίσει και ανεβάζω λινκς από μπλγοκς με αναφορές στο δικό μου αν τα χρειαστείτε, θα προσπαθήσω κι εγώ να μαζέψω όσα λινκ περισσότερα μπορώ για το θέμα για να το επαναφέρουμε όσο μπορούμε και μετά την Παρασκευή...

paraxeno είπε...

τα παιδιά από το sync δεν ήξεραν ότι εδώ συντονίζονται τα πράγματα

τώρα το ξέρουν όταν έχετε κάτι έτοιμο και οριστικό πείτε μου να τους το στείλω και άμεσα

Aphrodite είπε...

Επίσης, μην αρχίσει το diffusion of responsibility τώρα που τα συγκεντρώνουμε όλα μαζί, δλδ ωχ μωρέ, άσε, θα το κάνουν τόσοι, δε χρειάζομαι κι εγώ τώρα...

Ηδη ζητούνται εθελοντές για συγκεκριμενα τελευταία επί μέρους ζητήματα και στο τέλος πρέπει να είμαστε όλοι και να το παλέψουμε όλοι μαζί.

Κάτι ακόμα: τίτλος του e-mail.

Ο ίδιος με το κείμενο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ E-MAILS που θα αποστείλουμε, ακόμη κι αν προσθέσει κάτι κάποιος ή αλλάξει από δική του απόφαση κάτι (καλό θα ήταν να παραμείνει ενιαίο, κι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι άλλο, να το κάνουμε χωριστά).

Κι αυτό με τον ίδιο τίτλο, γιατί ακόμη κι αν περιμένουν να τους κατακλύσουμε, οπότε βάλουν ρύθμιση όλα τα μηνύματα από άγνωστους παραλήπτες να μπαίνουν κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων, και μόνο το ότι το ίδιο mail θα εμφανίζεται από τόσους πολλούς, θα δώσει ακριβώς το μήνυμα, μην ανησυχείτε.

Power in the numbers σ'αυτή την περίπτωση.

(κι όχι τηλέφωνα σε νοσοκομεία, μην μπλοκάρουν οι γραμμές που τις χρειάζονται για ασθενείς, μην κάνουμε καμμιά πατάτα!)

Aphrodite είπε...

@paraxeno,

στείλτους εκείνους εδώ πληζ, να επισπεύδουμε διαδικασίες!

paraxeno είπε...

θα τους στείλω άμεσα το κείμενο αφροδίτη μόλις το δω, δεν θα κοιμηθώ τώρα μεχρι να ανεβει το κείμενο

και παρ ότι δεν είναι πολύ δημοφιλές το μπλογκ μου στη διάθεσή σας αν και δεν είμαι σίγουρη ότι θα έχει κόσμο πολύ

Gina είπε...

Σχετικα με τον τίτλο συμφωνω με το εκ' αιτίας σου γιατρέ μου...
πρώτον γιατλι ελιναι ο τίτλος της αμαλίας και δεύτερον γιατί ενα ματσο ανίδεοι γιατροί ήταν αυτοί που την στείλανε στο θάνατο δημόσιοι και ιδιωτικοί. και αν οι γιατροί που κάνουν την δουλειά τους σωστά προσβάλλονται ας κινητοποιηθούν και αυτοί και ας αντιδράσουν και όχι να είναι κοινό μυστικό μεταξύ τους ποιοι είναι αλμπάνιδες και ποιοι όχι. γιατί αυτοί ξέρουν και αν και οι ίδιοι οι συνηδητοποιημένοι επαγγελματίες και άνθρωποι δεν κινητηποιηθούν δεν θα ξεβρωμίσει ποτέ το σύστηματο οποίο και εγώ έχω νιώσει στο πετσί μου και από την καλή και από την ανάποδη

paraxeno είπε...

εάν διατηρούμε περισσότερα από ένα μπλογκς ή ιστοσελίδες καλό θα είναι να αναρτηθούν σε όλα

Rodia είπε...

Περιμένω και'γω το κειμενο

~~ paraxeno, μείνε ήσυχο, ο στόλος μου στη διάθεση της δράσης

Ανώνυμος είπε...

Για το δελτίο Τύπου και την πρόταση να κάνουμε συντακτική επιτροπή με τον φίλο Ίνδικτο. Σε λίγη ώρα και μέχρι το Σάββατο αργά το βράδυ δε θα έχω πρόσβαση σε υπολογιστή με σύνδεση οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά από την πλευρά μου. Επομένως, ο Ίνδικτος ή όποιος άλλος θέλει ας βελτιώσει το κείμενο που φτιάξαμε. Σκοπός είναι να φτάσει το μήνυμα σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Καλή επιτυχία.

paraxeno είπε...

κι εμένα ροδούλα, και στα κλαμπς θα ανέβει και σε όλα τα μπγλογκς :)

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε το κειμενο εδω, online, ας το βελτιωσει οποιος θελει και αυριο ψηφιζουμε την τελικη του μορφη. Γιατι ενας να αποφασισει για 200-300 μπλογκς που θα γινει ποστ;

paraxeno είπε...

δεν έχουμε χρόνο ανώνυμε/η τα παιδιά που θα το φτιάξουν είναι ικανότατα και σεβονται τις απόψεις όλων όσων εχουν αφήσει μήνυμα, μια μερα μένει μόνο

Ανώνυμος είπε...

o tf exei ftiaxei kanali sto irc, gia sygxronismenh omilia, elate osoi vlepete , 8a meinei mexri arga

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το κείμενο των Ελ.Δι.Κι.Α. που είναι ήδη ετοιμο γιατί αγνοήθηκε;

2Σx2 είπε...

Το κείμενο είναι διαθέσιμο. Πατηστε refresh στη σελίδα του yperptix να το δείτε.

Evita T. είπε...

Kalhmera paidia.
Den xerw an exei hdh prosfer8ei kapoios alla an 8elete 8a borousa na metafrasw to keimeno sta Ollandika kai ta Gallika kai na to prow8hsw se efhmerides, kanalia, periodika. Menw sto Belgio kai estw kai apo edw elpizw na boresw na sas voh8hsw.

Cyberella είπε...

Καλημέρα σε όλους, είμαι σε αναμονή για το τελικό κείμενο ώστε να το προσθέσω στο blog μου. Αν και είμαι κατά της συγγραφής ενός κειμένου που θα αντιπροσωπεύει όλους (μιας και ο καθένας μας έχει την δική του φωνή που ασφαλώς αυτός είναι ο πρωτεύοντας ρόλος ενός blogger) θεωρώ πως αυτή τη φορά είναι καθήκον μας να υπάρχει μία ενιαία δομή στην φωνή μας απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαι στην διάθεσή σας.
Με σεβασμό, Cyberella

Gina είπε...

Τα emails addresses των ελλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών τα έχω κάνει copy από το blog του polsemannen http://polsemannen.blogspot.com/2007/05/blog-post_30.html
τα οποία και έχω διαμορφώσει έτσι ώστε να χρειάζεται ένα απλό copy paste για να αποστείλετε το κείμενο διαμαρτυρίας Για την Αμαλία. Σε όποιον το διαχωριστικό μεταξύ των Emails addresses δεν είναι το κόμμα ',' αλλά κάποιο άλλο διαχωριστικό μπορεί να το κάνει Find and Replace με το δικό του διαχωριστικό.

Τα διαμορφωμένα emails θα τα βρείτε στο blog μου
http://ginapoly.blogspot.com/