31 Μαΐ 2007

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΑΛΙΑ

Αυτό είναι το προτεινόμενο κείμενο για τη συλλογική κινητοποίηση σχετικά με την Αμαλία. Το κείμενο αυτό θα αναρτηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου (και όχι πιο πριν) στα blogs όσων επιθυμούν (όσοι δε θέλουν, ας βάλουν τουλάχιστον στο κείμενο που θα δημοσιεύσουν την Παρασκευή τον τίτλο "Για την Αμαλία"). Επίσης, αυτό είναι το κείμενο που θα σταλεί την Παρασκευή με e-mail προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις. Για πλήρεις λίστες διευθύνσεων ανατρέξτε στα blogs του και της athena (αν υπάρχει και κάποιος άλλος, ενημερώστε με για να τον προσθέσω). Όσον αφορά το banner, απ' ό,τι καταλαβαίνω οι μισοί χρησιμοποιούν αυτό του Γιώργου Κρόγια και οι άλλοι μισοί αυτό του arkoudos. Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα και μοναδικό banner, αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
-----------------------------------------------------------
UPDATE (31-5-07, 11.45): Το παρακάτω κείμενο είναι το ΤΕΛΙΚΟ (μετά από ομαδική εργασία). ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ (σημειώστε μόνο ότι οι παρατηρήσεις είναι με κίτρινο χρώμα, οπότε αποφύγετε να αντιγράψετε κι αυτές).

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι
έχουμε ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.
------------------------------------------------------------

Τίτλος post / e-mail:
"ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ"

προτεινόμενο banner
Κείμενο:

«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του»

(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)

«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»

(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)

Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες ινοσάρκωμα.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια και επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πέρα από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα.

Η Αμαλία άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 25 Μαϊου 2007. Ήταν μόλις 30 ετών.

Πριν φύγει, πρόλαβε να καταγράψει την εμπειρία της και να τη μοιραστεί μαζί μας μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.

«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»

(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/ 1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ:

«Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας»

Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
  • ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ
  • ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.
  • ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.
(Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

240 σχόλια:

1 – 200 από 240   Νεότερο›   Νεότερο»
Helix Nebulae είπε...

Ας κάνει ρε παιδιά κάποιος τον κόπο να πεταχτεί μέχρι το fakellaki και να αφήσει ένα ενημερωτικό σχόλιο. Θέλω να ανάψω ένα τσιγάρο εδώ και μία ώρα...

stellini είπε...

γνωμη μου μήπως θα μπορούσαν να μπουν καποια περισσότερα quotes απο τα κείμενα της Αμαλίας?

2Σx2 είπε...

Το κείμενο το βρίσκω εξαιρετικό και είμαι απολύτως σύμφωνος.

Να καταλήξουμε σύντομα και σε ένα banner. Όποιος θέλει ας πει ποιο συναντά περισσότερο στο διαδυκτιο ούτως ώστε να έχουμε το κείμενο εξ ολοκλήρου έτοιμο.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι
"Για την Αμαλία - Για όλους μας"

Αν δεν το βρίσκετε σωστό βρίστε με, κάντε ό,τι θέλετε μόνο να καταλήξουμε ώστε αύριο να έχει τελειώσει το θέμα επιλογής κειμένου και της δομής του.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ με το κείμενο.
Διευθύνσεις έχει μαζέψει και η Αθηνά εδώ http://theoulini.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω
"για την αμαλία - για όλους μας"

και πρώτη ανάγνωση για το κείμενο μου φαινεται πως πάει καλά

[στο irc yparxei kanali gia sygxronismenh kouventa]

paraxeno είπε...

μια χαρά το κείμενο - δεν λείπει τίποτα... όσον αφορά για την παράθεση περισσότερων αποσπασμάτων από το μπλογκ της αμαλίας νομίζω πως μπορούμε εάν θε΄λουμε στην συνέχεια του κειμένου στα μπλογκ μας να βάλουμε ότι θέλουμε, αλλά στο μειλ που θα σταλεί καλό θα είναι να είναι σύντομο για να το διαβάσουν...

στα αγγλικά το μεταφράζει κανείς?

stellini είπε...

paraxeno αυτο δεν το σκέφτηκα, η περασμένη ώρα βλέπεις.. ναι σωστά πρεπει να είναι σύντομο και περιεκτικό.. ωραια μια χαρά πάμε.. αναμένουμε αυρίο τα οριστικά.

Ανώνυμος είπε...

Δε θελω να γινω η κακια της παρεας, αλλα η πρωτη εντυπωση μου ειναι οτι εχει χαθει η δυναμη του λογου της Αμαλιας και εχει μεταβιβαστει σε εμας. Οχι κατ`αναγκη κακο, αλλα ουτε και αυτο που περιμενα.

Aphrodite είπε...

Mazevo diefthynseis - pao kai stis athinas, na ta anevaso ola mazi sto blog mou, se ligo, ok?

peite tyxon diorthoseis na ksekiniso metafrasi!

Aphrodite

Aphrodite είπε...

ps- helix, check your e-mail pls gia kati psila! aphro

paraxeno είπε...

εχω μια φιλη πολύ πολύ καλή στα Αγγλικά θα της ζητήσω αν μπορεί να το μεταφράσει αυριο το πρωί αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα γιατί δουλευει πολύ

αν το ειχαμε λιγο πιο νωρίς .... :(:(:(

paraxeno είπε...

α αφροδίτη ωραία και το σκεφτόμουν για μετάφραση, μια σημείωση αν δεν κάνω λάθος όχι κλείνουν τα ματια στο φακελλάκι, μονο το ένα ματι του κλείνουν συνήθως τα παληκάρια :) αν δεν κάνω λάθος ετσι είναι η έκφραση

Ανώνυμος είπε...

h fanh exei dikio, alla as mpei ena deadline , h fanh, proteine esy kat ey8eian to keimeno sou

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή τυπική διόρθωση: καλόηθες νευρίνωμα (και όχι καλοήθες)

paraxeno είπε...

φανή εμείς όλοι δεν πονάμε πιθανόν όσο η Αμαλία οπότε που να βρούμε τη δική της σπίθα? Η μαζικότητα όμως της δημοσιευσης ίσως κανει την ίδια δουλειά.. και να μην ξεχαστούμε, να το παρακολουθούμε συχνά όχι μόνο μεθαύριο

2Σx2 είπε...

A! Helix, τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές θα πρότεινα να τις κάνεις edit στο post που έχεις αναρτήσει ήδη ώστε όλοι να μπορούν με copy/paste να πάρουν το κείμενο στην τελική του μορφή.
Αφού καταλήξουμε στη μορφή του να δημοσιευτεί αυτούσιο εδώ και κατόπιν να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους bloggers μέσω σχολίων να το αντιγράψουν και να το αναρτήσουν με τη σειρά τους την 1η Ιούνη.

Ανώνυμος είπε...

επειδη σκορπιζουν ολα τα δεδομένα σε πολλες διευθλυνσεις, βαλτε λινκς στο καθε σελίδα με ολα τα σχετικά blogs = ευκολο σερφαρισμα απ το ένα σ ολα τα άλλα

paraxeno είπε...

θα το μαζέψουμε δήμο :)

Aphrodite είπε...

ATHINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

(pou elege kai i Karezi!!!)

Ta links sou einai akomi merika me tilefona nosokomeion, pou eipame den ta vazoume, theloume diefthynseis gia e-mails kaleeeeee!!!!

As voithisei kapoios na kanei enan elenxo, ta alla ta perasa

thnx!

Tf είπε...

Παιδιά το κείμενο είναι σωστά γραμμένο. Θα μπορούσε εννοείται να γίνει και καλύτερο και σ'αυτό μπορεί να συμφωνείτε αρκετοί, αλλά ΜΗ ξεχνάτε ότι ΑΥΡΙΟ είναι η μέρα της αποστολής και δημοσίευσης. Αν μπορεί κάποιος να γράψει κάτι καλύτερο ας το κάνει. Έχει λίγες ώρες μπροστά του. Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με τη κινητοποίηση αυτή. Μακάρι η συμμετοχή να είναι δυνατή και αρκετή έτσι ώστε αυτιά και συνειδήσεις αρμοδίων να κλονιστούν και να ενεργοποιηθούν επιτέλους για τη κατάσταση της υγείας και του συστήματός της στη χώρα μας.

Anorganwtos είπε...

Το κειμενο το βρίσκω πολύ κατατοπιστικό για όσους δεν ξέρουν την ιστορία, ενώ σε παρακινεί να μπεις και στο μπλογκ να δεις τι λέει. Πολύ καλή δουλειά παιδιά, μπράβο.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα

Πολύ καλό το κείμενο γενικά, αλλά διαφωνώ στην πρώτη παράγραφο, σχετικά με το αν μπορούσε ή όχι να διαγνωστεί ο όγκος από την αρχή - επίσης υπάρχει ένα σοβαρό τεχνικό ζήτημα, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πότε ακριβώς έγινε η εξαλλαγή του όγκου, άρα το "15 χρόνια καθυστέρηση" που αναφέρεις είναι κάπως αυθαίρετο.

Αυτό το κορίτσι με συγκίνησε πάρα πολύ, αλλά πιό πολύ με εξόργισε, όπως όλους μας, τόσο με τα όσα τράβηξε όσο και με την δύναμη των γραπτών της. Και σίγουρα η δυναμική που αφήνει πίσω της για να γίνει κάτι σχετικά με τα στραβά και τ’ ανάποδα της υγείας είναι τεράστια. Γνωρίζοντας καλά τα χάλια του ελληνικού συστήματος υγείας, δεν αμφισβητώ στο παραμικρό την αλήθεια των γραφομένων της.

Δεν μπορώ όμως να είμαι σίγουρος ότι οι ευθύνες που καταλογίζει ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ σχετικά με την αδυναμία τους να διαγνώσουν την αρχική πάθησή της, είναι βάσιμες.

Η ίδια Αμαλία είχε κάθε δικαίωμα να κατηγορεί αυτούς που δεν μπόρεσαν να την προστατέψουν από την εξέλιξη της πάθησής της, αλλά δεν είναι πιά μαζί μας για να δώσει περισσότερα στοιχεία και για να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Εμείς όμως σαν ΤΡΙΤΟΙ ΔΕΝ νομίζω πως έχουμε το δικαίωμα να αναπαραγάγουμε κατηγορίες που δεν μπορούμε να αποδείξουμε. Δεν θεωρώ σωστό να γίνουμε εμείς οι εισαγγελείς, και να λιθοβολήσουμε ανθρώπους που πολύ πιθανόν να φταίνε, μπορεί όμως και όχι.

Και σε όποιον τυχόν σπεύσει να πει πως καλύπτω τους συναδέλφους μου, που έτσι κι αλλιώς μού είναι παντελώς άγνωστοι, υπενθυμίζω το κείμενο που έγραψα πριν από λίγο καιρό σχετικά με την ιατρική βία στην Ελλάδα (εμπνευσμένος από την Αμαλία).

Ανώνυμος είπε...

οκ οκ σορρυυυυ :)

paraxeno είπε...

δεν ξαναδίνετε βρε παιδιά το λινκ της αθηνάς?

paraxeno είπε...

ραδιόφωνο του alpha info@alpha989.gr

αρκετοί ευαίσθητοι δημοσιογράφοι εκεί

Ανώνυμος είπε...

για τις δυο πρωτες παραγράφους, δώσε μια διόρθωση εσυ μ.γάτε, εισαι ο καταλληλωτερος, μιας και γιατρός, μπορείς? εχεις λιγο χρόνο?

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@tf Υπαρχει ως εναλλακτικο των Ελ.Δι.Κι.Α.

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ ΔΕ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΗΧΟΥΝΕ, ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ, ΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ.

Έχω καρκίνο. Έχω πάρει ο,τι χημειοθεραπεία υπάρχει και δεν υπάρχει, χωρίς αποτέλεσμα. Η κατάστασή μου επιδεινωνόταν συνεχώς: στο θώρακά μου μέσα, κάπου ανάμεσα στους δεκάδες όγκους, διακρινόταν λίγος πνεύμονας, τον οποίο και χρησιμοποιούσα για να αναπνέω υποτυπωδώς και μια καρδιά που, παραδόξως, εξακολουθούσε να χτυπά. Κάπου στα τέλη του 2006, οι γιατροί μου στο Ερρίκος Ντυνάν, βρήκαν ένα φάρμακο που κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στο εξωτερικό και που ενδεχομένως θα μού έδινε κάποιες ελπίδες. Μετά κόπων και βασάνων, μετά δύο και πλέον (δυνητικά θανατηφόρους) μήνες γραφειοκρατίας, δικαιολογητικά για τον ΕΟΦ και το ΙΚΑ, πήρα την πολυπόθητη έγκριση για τις τρεις πρώτες δόσεις του φαρμάκου...
[...]
Έχω πονέσει αφόρητα, έχω νιώσει τον πανικό νιώθοντας τον ανυπέρβλητο πόνο να έρχεται, έχω σκεφτεί αμέτρητες φορές ν'αυτοκτονήσω λόγω του πόνου, έχω περάσει άπειρες ώρες στο κρεββάτι ουρλιάζοντας απ'τον πόνο, έχω χρειαστεί για μεγάλα διαστήματα τη βοήθεια των άλλων, έχω καταστραφεί οικονομικά, έχω καταστρέψει οικονομικά την οικογενειά μου, έχω υπάρξει βάρος για την οικογένειά μου, έχω υπάρξει βάρος για τους φίλους μου, έχω υποστεί το όποιο ρίσκο δεκάδων χειρουργικών επεμβάσεων, έχω κάνει τραύματα κατακλίσεως, έχω χάσει απολαύσεις αμέτρητες, έχω στερηθεί διασκεδάσεις , έχω διακόψει τις σπουδές μου πάνω από τρεις φορές, έχω χάσει εκδρομές, έχω στερηθει ταξίδια, έχω στερηθεί την ξενοιασιά στις κινήσεις λόγω του πόνου ή του φόβου του πόνου, δεν έπαιξα επαγγελματικά βόλλευ, δε φόρεσα ποτέ μίνι φούστα λόγω της ατροφίας-λόγω του πόνου, αντιμετώπισα την αμφισβήτηση του πόνου μου από τους γιατρούς, αντιμετώπισα την αμφισβήτηση του πόνου μου από τους γονείς μου ήδη πριν από την εφηβεία μου μεχρι τα 25 μου, το παιδικό μου παιχνίδι έχει διακοπει έξι φορές από άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο με μεταφορά από ασθενοφόρο, έχω νιώσει ντροπή για την εικόνα του σώματός μου, έχω αντιμετωπίσει παραλογη γραφειοκρατεία, έχω υπάρξει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης από γιατρούς, έχω υπάρξει υποψήφιο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από γιατρό, έχω νοσηλευθεί σε βρώμικα νοσοκομεία με αδιάφορους γιατρούς και νοσοκόμες, έχω νοσηλευθεί σε καθαρά νοσοκομεία οπου ήμουν πελάτισσα και το βλέμμα ήταν πάντα στην τσέπη που μπορούσε και όχι στο πόδι που πονούσε, έχω δει την τύχη της υγείας μου να εξαρτάται από αδιάφορα πρόσωπα και αμόρφωτους "επιστήμονες", έχω περιμένει άπειρες ώρες σε ουρές νοσοκομείων ή ΙΚΑ για μια σφραγίδα, έχω υπάρξει άθυρμα του κάθε αμόρφωτου δημοσιοϋπαλληλίσκου, τις ώρες του πόνου έχω νιώσει τους γιατρούς όχι δίπλα μου αλλά απέναντί μου...
[...]
Κι όμως, όλον αυτόν τον καιρό, φοβόμουν μήπως δεν προλάβαινα να δημοσιεύσω τις υπέροχες εξαιρέσεις, τους γιατρούς που με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμη, που με "κράτησαν" σε εποχές αφόρητες, που όχι μόνο υπήρξαν σοβαροί ως επιστήμονες, αλλά και αποδείχτηκαν ανυστερόβουλοι, ανθρώπινοι, δοτικοί, που καμμια σχέση δεν έχουν με τους συνήθεις άσχετους, ανασφαλείς και παραδόπιστους φακελλάκηδες, που όχι μόνο δεν υπήρξαν ανεπαρκείς, αλλά μού προσέφεραν πολλά και ανεκτίμητα, πολύ πέρα από τις "υποχρεώσεις" τους.
[...]
Βλέπετε, δεν πάσχαμε ποτέ από νόμους. Ποτέ δεν ήταν νόμιμο το "φακελλάκι" και πάντοτε τα σχετικά πρόστιμα ήταν τσουχτερά. Είδατε κανένα γιατρό να σταματάει να τα παίρνει; Οχι! Ακριβώς επειδή το πρόβλημα είναι οτι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι -οι όποιοι νόμοι. Επειδή πάντοτε θα βρεθεί κάποιο παραθυράκι στο νόμο, επειδή πάντοτε θα βρεθεί κάποιος δικαστής ή εισαγγελέας που θα του κάνει δωρεάν εγχείριση ο γιατρός, αν κρατήσει την ανάλογη στάση, επειδή ο γιατρός έχοντας 'κονομήσει τόσα απ τα φακελλάκια θα έχει τη δυνατότητα να προσλάβει τον πιο "δικτυωμένο" δικηγόρο, επειδή ο γιατρός θα βαλει το συνάδελφό του να του γνωματεύσει ανίατη νόσο για να μη δικαστει ποτέ και δε θα βρεθει γιατρός ως μαρτυρας κατηγορίας άλλου γιατρού ("κόρακας κοράκου μάτι..."), εκτός βέβαια κι αν παιρνουν προμήθεια από ανταγωνιστικές φαρμακευτικές εταιρείες, οπότε κάτι μπορεί να γίνει! Επειδή, με τους ρυθμούς που κινείται η Δικαιοσύνη, μεχρι να οριστεί δικάσιμος, ο ασθενής θα τα έχει "τινάξει" ή θα έχει κουραστεί τόσο, που θα τα παρατήσει. Τί να τους κάνω τους καινούριους νόμους,αν δεν εφαρμόζονται ούτε αυτοι;
[...]
Δεν εχω δώσει φακελλάκι εδώ και δυο χρόνια, παρ'οτι αμέσως ή εμμέσως μου ζητήθηκε... Ας γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας.
ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ, Malpractice, http://fakellaki.blogspot.com"

Μαύρος Γάτος είπε...

Επίσης θεωρώ την επικέντρωση στη λέξη "φακελλάκι" στα bANNERS άστοχη, μια που το πρόβλημα είναι πολύ πιό σύνθετο... Εδώ που καταντήσαμε, ακόμα και το φακελλάκι είναι το μικρότερο κακό. Μην πάει ο νους σας στο κακό, ΔΕν είμαι γιατ΄ρος του ΕΣΥ.. ούτε όμως και το φακελλάκι είναι η σημαντικότερη πτυχή προβλήματος.. υπάρχουν πολύ πιό σοβαρές..

Tf είπε...

Ανώνυμε προτιμώ του Helix. Ευχαριστώ

Μαύρος Γάτος είπε...

Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του κειμένου σου Yperoptix, νομίζω ότι το δεύτερο κείμενο που παρέθεσε ο ανώνυμος είναι πιό μεστό και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι περιλαμβάνει τα λόγια της ίδιας της Αμαλίας. Όπως και ν αχει, η δική μου πρόταση για την πρώτη σου παράγραφο (η δεύτερη μιά χαρά είναι) ειναι η εξής:

Οκτώ ετών η Αμαλία άρχισε να υποφέρει από βασανιστικούς πόνους στο (αριστερό-δεξί) της πόδι. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως η αρχική αιτία των πόνων της ήταν ένα καλοήθες νευρίνωμα που με τον καιρό εξαλλάχθηκε σε καρκίνο. Όταν τελικά τέθηκε η σωστή διάγνωση, δεκαπέντε χρόνια μετά, ήταν πιά πολύ αργά για να σωθεί η Αμαλία.

2Σx2 είπε...

Η πρόταση του μαύρου γάτου για την πρώτη παράγραφο μου φαίνεται πιο politically correct πράγματι.

Το φακελάκι είναι κάτι που το καταλαβαίνει και το έχει νιώσει ο καθένας, θα έλεγα να μείνει ως όρος στο κείμενο.

Το εναλλακτικό κείμενο που προτάθηκε από τον Ελ.Δι.Κι.Α είναι πολύ δυνατό χρησιμοποιώντας μερικές απο τις πιο συγκλονιστικές φράσεις της Αμαλίας αλλά νομίζω πως περιορίζει το στόχο μόνο στην περίπτωση της Αμαλίας μιας και πιστεύω πως εφόσον έχουμε πρόθεση αυτό το κείμενο να πάει παντού καλό θα ήταν να μιλά για τη γενικότερη παθογένεια του συστήματος στη χώρα μας όπως αναδείχθηκε και από την ιστορία της Αμαλίας.

Tf είπε...

Κι εγώ είπα ότι μου άρεσε του Υπεροπτίξ. Η μικρο-διόρθωση του μ.γάτου όμως είναι πολύ καλή. Λέω να προτιμηθεί. Έτσι γίνεται και πιο ομαδικό εξάλλου. :)

paraxeno είπε...

όντως το κείμενο του υπεροπτίξ ειναι γενικώτερο και εύστοχο χωρίς να ξεχνάει στιγμή την Αμαλία... η υγεία ει΄ναι τομέας που αφορά όλους μας άλλωστε... κι η Αμαλία μας έδειξε έναν από τους τρόπους να την διεκδικούμε... είμαστε πολλοί για να ανησυχούμε για το φακελλάκι, αλλωστε ειναι η πραγματικότητά μας, και να κατηγορηθούμε αντε να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει, και αν τα καταφέρουν ώστε να μην υπάρχει και μας το αποδείξουν, χαλάλι η κατηγόρια βρε παιδιά, ο στόχος θα εχει επιτευχθεί έστω και μερικώς

Rodia είπε...

Συμφωνώ με το κείμενο. Μη τα παραψειρίζουμε, άλλωστε ακολουθήθηκαν αυτά που η ίδια περιγράφει, αλλά αν έτσι γράφει ο Γατος που τα ξερει ως γιατρός, ας αλλαξει η παραγραφος. Δεν θα κολλησουμε σε λεπτομερειες (για μενα λεπτομερειες που δεν ειμαι ειδικη και δεν καταλαβαινω τη διαφορα)

~~ Γατούλη, μη παρεξηγείς, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει αυτός ο μαραθώνιος.. όχι επειδή δεν γράφω συνέχεια δεν παρακολουθώ κιόλας..

Για μπανερ, θα πείραζε πολυ να ανεβαιναν περισσοτερα απο ενα; Εβαλα ηδη ενα στη μπαρα μου, μπορει να προσθεσω κι αλλο ενα ή δυο στο αυριανο ποστ...

Τιτλος ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

(το "όλους μας" πού κολλάει; αντε μη γραψω τπτ και παρεξηγηθω παλι)

Για το "φακελακι"-->> αυτος ηταν ο ρωτος τιτλος του μπλογκ, απ' ό,τι φαινεται στη διεύθυνση -->> fakellaki.blogspot.com

Helix Nebulae είπε...

ΓΑΤΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΑΡΚΕΤΑ QUOTES ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ή ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΠΗΡΕ Τ' ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ. Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ. ΤΑ "ΣΕΝΤΟΝΙΑ" ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΙΔΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ SPAM ΤΟ Ε-ΜΑΙL ΤΟΥ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΣΕΒΑΣΤΗΚΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ (ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Σ' ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΘΕΙ. ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ POST.

ΙΣΩΣ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ (ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΤΟΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ.

Ειλικρινά, δε θα ασχολιόμουνα καθόλου έτσι και διαπίστωνα την ύπαρξη κάποιας συντονισμένης προσπάθειας. Αυτό που είδα όμως (τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή) ήταν ένα μούδιασμα και μία αόριστη πρόθεση "να μαζευτούμε και να κάνουμε κάτι" (γενικώς). Εννοείται ότι ο καθένας ήθελε να κάνει του κεφαλιού του ως συνήθως...

Θεωρώ μεγάλο κρίμα να αποχαιρετούσαμε την Αμαλία μόνο με κάνα-δυο δακρύβρεχτα ποιηματάκια. Η κοπέλα αγωνίστηκε με αξιοζήλευτο σθένος και τσαμπουκά. Για το γαμώτο και μόνο, ένιωσα ότι πραγματικά πρέπει να δοκιμάσουμε να συνεργαστούμε. Κι ας είμαστε σκόρπιοι και καυγατζήδες σαν το γαλατικό χωριό του Αστερίξ...

Aphrodite είπε...

Kai min ksexname kai ton arithmo lekseon, apospasmata apo tin amalia lene to golgotha tis alla den perigrafoun to ti akrivos aitoumaste!

Kai 800-1000 lekseis sas to ypografo, se e-mail dne tha tis diavasei kaneis!

Aphrodite είπε...

EPISIS:

To na einai sketo text ta e-mail addresses de leei tipota, poios tha katsei na tis kanei activate oste na borei o allos me ena vima na steilei tosa e-mails?

Exei bei kai o reactor69 sto paixnidi and we are both working on that!

Ανώνυμος είπε...

ροδια συμφωνώ, κι εγώ θα βάλω οσα banner εχουν βγει, και βγουν ακόμη,

Tf είπε...

Well done Aphrodite (και reactor69)

paraxeno είπε...

επαυξάνω υπεροπτίξ, δεν εχει τιποτα μεμπτό το κείμενο και ειναι σχεδόν σύντομο ώστε να διαβαστεί από πολλούς, αν δεν ξεφουσκώσει η προσπάθεια αυτή μετά την Παρασκευή μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τη συνέχειά της, τα προβλήματα στην υγεια δεν σταματούν με την αποχώρηση της Αμαλίας άλλωστε... εχει και αλλο πόνο, πολύ γύρω μας... ανείπωτο σιωπηλό...

οτι χρειάζεστε πείτε μου παιδιά

Oneiros είπε...

Μπράβο σε όλους, αξιοπρεπές και στοχευμένο το προτεινόμενο κείμενο.

Kai 800-1000 lekseis sas to ypografo, se e-mail dne tha tis diavasei kaneis!

Επίσης, δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι ISP's σε γράμματα με 1000 λέξεις και πολλαπλούς παραλήπτες. Προτιμήστε πάντως το Bcc: με aliases (πχ. MEPs για τους ευρωβουλευτές) αντί για το Cc:, δεν υπάρχει λόγος να διευκολύνουμε τους spammers.

Ανώνυμος είπε...

η αφροδίτη εχει δίκηο, σχετικά με το μήκος του κειμένου

Helix Nebulae είπε...

ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ.

ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

2Σx2 είπε...

Καληνύχτα σε όλους από εμένα.

Helix, καλά κουράγια!

Και μπορεί να είμαστε σαν το γαλατικό χωριό πράγματι αλλά τους Ρωμαίους τους κατάπιναν πάντα! :)

Aphrodite είπε...

@helix,

pls check here if the links for the e-mail addresses work

(euro e-mails pending)

Miso na tsekaro kai to keimeno me giatro

Rodia είπε...

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Για να χρησιμοποιηθεί και η έννοια του malpractice που δεν μεταφραζεται απο τα αγγλικά.
Τρια ΟΧΙ στη σειρά στο κειμενο, χρειαζονται και ενα ΝΑΙ.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝOYΣ


Τι ειναι αυτο; Ενα πολύ απλό βιβλιαράκι, όπου θα σημειώνονται λεπτομερώς οι ασθένειες καθε πολιτη απο τη στιγμη της γεννησης του, ωστε να εχει καθε γιατρος την πληρη εικονα του σώματός του και να μη πειραματιζεται απο την αρχη. Αυτο συμβαινει σε προηγμενες χωρες.

paraxeno είπε...

ααφροδίτη ο λογαριασμός της εθνικής δεν φαινεται ολόκληρος τα λινκς δουλεύουν

Helix Nebulae είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΙΖΩ ΟΣΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ, ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ.

2σx2, αύριο έχεις δουλειά ;-)

Το ίδιο κι οι υπόλοιποι, μη χαίρεστε...

Παρακαλώ, βοηθήστε κάποιος τον indictos με το δελτίο τύπου, ιδίως αν υπάρχει κάποιος που ξέρει από αυτά (δημοσιογράφος, διαφημιστής, κλπ).

Θυμηθείτε ότι όλοι μας έχουμε άποψη, αλλά σε κάποια πράγματα χρειάζεται και γνώση. Αν δεν ήταν ο Μαύρος Γάτος, αύριο θα κυκλοφορούσε ένα κείμενο με ανακρίβειες. Και θα μεταφραζόταν για να πάει και στην Ευρώπη... Χτενίστε λοιπόν το κείμενο, ρωτήστε, ενημερώστε κι άλλους να έρθουν να το δούνε.

ΜΟΛΙΣ ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (θα ενημερώσω με update), ΚΑΝΤΕ ΤΟ COPY-PASTE ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ MAILS ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ BLOGGERS. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ, ΑΛΑΛ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ (αν και καλό είναι να σας γνωρίζουν ήδη).

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ "UNDERGROUND", ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ Ε-MAIL.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ. ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ LINKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. EXOYN NA ΦΑNΕ ΟΙ SERVERS SPAM ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ :-))

EXEI ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΜ, κλπ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ GAMERS....

ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ; ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Χίλια ΜΠΡΑΒΟ για την καλή θέληση, τη μαχητικότητα & την κουραστική προσπάθεια σε όλους παιδιά!!!
Κύριε Έλικα, το κείμενο κατατοπιστικότατο & πολύ δυνατό!!! Δε νομίζω πως χρειάζεται να αλλάξετε τπτ απολύτως (εκτός ίσως από ένα μικρό ορθογραφικό λαθάκι: "... να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια..." = φακελλάκια).

Aphrodite είπε...

Tha trellatho!!!
Oli i lista me tin evrovoluli einai xymadio ki exei ta onomata dipla tripla kai tridipla!

Opote me vlepo ksanaksenyxti - toulaxiston boreis helix na anartiseis to keimeno kai me ta tou m. gatou na rotiso piges gia cross-checking? oxi oti tha mas poun any different, alla mipos piasoun kati allo, se allo simeio?

Gerasimos είπε...

An kai eixa anastoles ,to keimeno einai ekplhktiko,mia metafrash:

"Every patient has the right of being respected and of keeping his own dignity"

"Doctors that cause harm should be the exception,not the rule"
(Amalia Kalyvinou , 1977-2007)
From the age of 8,Amalia Kalyvinou, a teacher in Greece , started having pains.Despite numerous visits to doctors and several admissions to hospitals, nobody managed to diagnose her with the benign neurinoma of her lower extremity.The neurinoma transformed into a malignant tumour that was diagnosed with a 17 year delay.

For the next 5 years, Amalia not only had to fight with the Cancerous disease but also with a diseased National Health System that has been choosing to ignore the ongoing bribery that takes place within itself and has been insisting on time consuming ,bureaucratic practices.On top of the radiotherapy and the chemotherapy, Amalia had to face the financial exploitation by Doctors that stood opposite to her rather than by her side.On top of her pain, she had to cope with the greediness of private hospitals and the long waiting in the queues of a corrupted health insurance system in order to get a stamp.

Amalia passed away on friday the 25th of May 2007.She was just 30 years old.

Before she goes, she managed to document her experience and share it with us via her blog http://fakellaki.blogspot.com.At this web site,the young teacher named all the doctors one by one that had to bribe,praising at the same time the few ones that honoured the Hippocratic oath.Her witness moved thousands of people that stood by her side all the way to the end.

"Amalia's main aim was to tell her story,so that she could shake as many people and as many consciences as possible.She primarily wanted to show that there are ways to resist not only to the authority of dishonest and heartless doctors but also to the bureaucrats of the Health System."
(Georgia Kalyvinou, Amalia's mother)
According to the greek law,it is considered to be a major disciplinary offence; "The acceptance of money or any other sort of property by a Doctor,for any medical services provided by him, while working for the National Health System."

Amalia Kalyvinou fought for things that are taken for granted in a modern european country.Unfortunately the case is not as such for Greece.As part of the effort that Amalia initiated, we protest in public and we demand;
1)THE GOVERNMENT TO TAKE IMMEDIATE ACTION AGAINST ANY SORT OF BRIBERY AND THE RESULTED INEQUALITY THAT BRIBERY CAUSE IN THE TREATMENT OF PATIENTS.
2)THE NATIONAL HEALTH SYSTEM TO DEVELOP MORE FLEXIBLE WAYS TO AVOID MORE VICTIMS DUE TO TEDIOUS, BUREAUCRATIC PROCEDURES.
3)THE DEPARTMENT OF HEALTH TO INFLICT STRICT CONTROL AND LIMITATIONS ON THE DRUG COMPANIES THAT CONTRIBUTE SIGNIFICANTLY IN THE CORRUPTION OF THE HEALTH SYSTEM.
4)ALL HEALTH PROFFESIONALS TO BE OFFERED WITH OPPORTUNITIES IN CONTINUING EDUCATION,TRAINING AND PERSONAL DEVELOPMENT

THE ONES THAT GOVERN US SHOULD QUIT THEIR HYPOCRITIC BEHAVIOUR THAT ALLOWS DOCTORS TO BE BRIBED BY THEIR PATIENTS, INSTEAD OF PROVIDING THEM WITH A DECENT INCOME.

1)NO MORE BRIBERY IN THE NATIONAL HEALTH SYSTEM
2)NO MORE BUREAUCRACY
3)NO MORE LIES

WE DEMAND FREE AND EFFICACIOUS HEALTHCARE SERVICES FOR ALL.

peite mou gia diorthwseis ktlp

paraxeno είπε...

ανεβάζω στο παθφαιντερ τώρα μηνύματα με το λινκ υπεροπτιξ
σε διάφορα κλαμπς

Helix Nebulae είπε...

Ροδιά, δώσε μου δυο λεπτά να το σκεφτώ. Τι λένε οι υπόλοιποι;

Για το ζήτημα ορθογραφίας, το έλεγξα. Πλέον ο φάκελος γράφεται με ένα "λ", και το "φακελάκι" επίσης. Κι εγώ στην αρχή με δύο το έγραφα...

ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΛΙΣ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ (εκτός αν έχει τίποτα διορθώσεις) στο πολύ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (που έχει την τύχη να είναι γιατρός στο εξωτερικό και θα μας κάνει και ρόμπα στους συναδέλφους του)

ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ή κάποια άλλη γλώσσα) ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; Έχω ήδη μία τουλάχιστον πρόταση για γερμανικά. Κανένας επαγγελματίας;

ΜΗΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ LINKS;

Aphrodite είπε...

helix,

do you EVER check you e-mail?!

Rodia είπε...

Μολις ειδοποιησα το Γατο, ελπιζω πρωΐ πρωί να ερθει να δει. Ξερει και γαλλικα.
Μη βασανιζεσαι αλλο, ας μεινει και κατι να προβληθει αργοτερα.

για τα λινκς τι εννοεις? να τα ανεβασω?
Εχω ετοιμαστει να στειλω τη Παρασκευη αλλα λιγο αργουτσικα, εχω ασθενη που εγχειριζεται αυριο...

CROSSROADS είπε...

καλημερα, λιγο καθυστερημενα -επιστροφη απο ταξιδι- μπαινω στις εξελιξεις. Εχω παρακολουθησει το μπλοκ της Αμαλιας εδω και ενα μηνα περιπου και εχω ταραχτει πολυ. Συμφωνω στο κειμενο, με τις διορθωσεις του Μ.Γατου. Μου φαινεται καλυτερος ο τιτλος ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ, ερριξα μια γρηγορη ματια στη μεταφραση του gerasimou και μου φαινεται εξαιρετικη, συμμετεχω στην αναρτηση του κειμενου και του banner στο νεοσυστατο μπλοκ μου. το mail ειναι omissman@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

στα ιταλικά εγω παιδιά, αλλα αύριο μεσημερι να σας το έχω ετοιμο

Aphrodite είπε...

@paraxeno,

check pls an o logariasmos einai to noumero

080/480898-36

dld an fainetai olokliro, giati afto einai olo pou mou edosan.

paraxeno είπε...

να βοηθήσω στα λινκς παιδιά?
τι ακριβώς να κανω? πείτε μου, για την ωρα ανεβαζω την ενημέρωση σε διαφορα μερη οπου περνάει κόσμος που εχει μπλογκς και σαιτς

paraxeno είπε...

αφροδίτη
οι λογαριασμοί της ΕΛΠΙΔΑΣ ειναι οι ακόλουθοι

Τις προσφορές σας μπορείτε να τις καταθέσετε στους ακόλουθους λογαριασμούς:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5014-031952-572

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 080/480900-99

EUROBANK : 0026.0091.70.0100393556

ALPHA BANK : 110.00.2002.014112

paraxeno είπε...

τα νούμερα τα πηρα από το σαιτ της ελπίδας εδώ http://www.elpida.org/more.asp?ID=11

Ανώνυμος είπε...

χριστινα μπορεις να κάνεις μια μετάφραση στα αγγλικα το εισαγωγικο κειμενάκι που εγραψες? δεν το ποσταρεις και εδω στα ελληνικά?
τα αγγλικά να το στείλω σε λιστες αγγλοφωνες

paraxeno είπε...

και σε αυτή τη σελίδα υπάρχουν, επιβεβαίωση τώρα δεν γίνεται δυστυχώς το πρωί θα τα ξανακοιτάξω τηλεφωνικά αν θέλετε

paraxeno είπε...

ναι βρε παιδιά ανεβάζω αυτό σε κλαμπς του παθφαιντερ εχει κι εκεί πολλούς μπλογκερς

Πολλοί ίσως να έχετε ακούσει τελευταία στις ειδήσεις και να εχετε διαβάσει στον τύπο για την Αμαλία Καλυβίνου μια τριαντάχρονη που άφησε τούτο τον κόσμο μετά από πολύχρονο αγώνα με τον καρκίνο, και με την ανεπαρκεια και την αναλγησία και του συστήματος υγείας της χώρας μας αλλά και ορισμένων λειτουργών που ξέχασαν τι δουλειά κάνουν, οι Έλληνες bloggers σε μια προσπάθεια να τιμήσουν το κουράγιο της Αμαλίας και να διεκδικήσουν το δικαίωμα όλων σε σωστή και δωρεάν περίθαλψη αποφάσισαν την Παρασκευή 1η Ιουνίου να βομβαρδίσουν τα blogs με το μύνημα που βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση ¨http://yperoptix.blogspot.com/ - το ίδιο μήνυμα θα σταλεί σε ολους τους φορείς εντός και εκτός Ελλάδος και σε όποιον άλλον εχει σχέση με θέματα υγείας και μπορεί να επιδράσει στην βελτίωσή τους.

όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε βοηθείστε την προσπάθεια αυτή αφήνοντας ενα μηνυμα στα clubs σας και σε εκείνα που είστε μέλη την Παρασκευή 1η Ιουνίου, με το κείμενο που θα βρειτε στην παραπάνω διεύθυνση με το λινκ του μπλογκ της Αμαλίας http://fakellaki.blogspot.com/ που περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί και στέλνοντας κι εσεις emails με το κείμενο και το banner, στις διευθύνσεις που προτείνονται εδώ http://polsemannen.blogspot.com/2007/05/blog-post_30.html#links


Η ΥΓΕΙΑ ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ

paraxeno είπε...

α τώρα που το σκέφτηκα χρησιμο θα είναι να το ανεβάσουμε όλοι μπλογκερς και μη στο google reader http://www.google.com/reader/

Helix Nebulae είπε...

A, ναι. Το ξέχασα τελείως να βάλω κάτι για την "ΕΛΠΙΔΑ". Λέτε να μπει κάτι στο τέλος; Με μία παρότρυνση τύπου "αντί να δώστε φακελάκι, δώστε τα στην Ελπίδα";

Μόλις έκανα μια γρήγορη βόλτα από μερικά blogs (στην τύχη) και απ' ό,τι είδα είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν πάρει χαμπάρι για την όλη φάση. Αφήστε κάνα σχόλιο όπου μπορείτε. Δεν χρειάζεται καν να μπουν εδώ. ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ BLOG ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΑ BANNER ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ, ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΤΑ LINKS ΚΑΙ ΤΙΣ "ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ". ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ;
(μην ξανακούσω μόνο παρακαλώ την ιδέα να ανεβάσουμε post στο blog της Αμαλίας).

paraxeno είπε...

ίσως να αναφέρεις ότι το να δοθούν τα χρήματα στην ΕΛΠΙΔΑ ηταν και επιθυμία της Αμαλίας που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς της helix


εχω ετο εντομοκτόνο μου helix καθαρο αν θελεις το ανεβάζουμε εκεί

paraxeno είπε...

http://paraxenies2.blogspot.com/

με τους κώδικες καλά τα πάω αρκεί να μου πειτε πως να τα βάλω άλλη δουλειά δεν θα εχετε

paraxeno είπε...

εννοώ πως χωροταξικά ε όχι να μου φτιάξετε τον κώδικα :)

Aphrodite είπε...

@paraxeno,

An den elegxeis me tin Elpida poioi einai anoixtoi kai poioi eranikoi, kalo tha itan na eimaste sygratimenoi sti dimosiefsi tous, opos mou eksigisan.

paraxeno είπε...

αυτο σκεφτόμουν αφροδίτη, θα παρω τηλέφωνο αυριο και θα αφήσω μήνυμα γιατί μου φάνηκε περίεργη η διαφορά στο λογαριασμό της εθνικής

θα αφήσω ποστ αμέσως μολις εχω ενημέρωση

Helix Nebulae είπε...

Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Κι ας μπούμε όλοι contributors. "για την αμαλία" θα λέγεται το blog. Ούτε "φίλοι", ούτε ακρωνύμια που θυμίζουν κόμμα και δεν οδηγούν σε κάποια σελίδα.

Επίσης, επικοινωνήστε κάποιος με τους Schooligans. Είναι πολλά παιδιά εκεί, που θα γουστάρουν πολύ να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας.

Να φτιάξουμε πρώτα το ουδέτερο site όμως, για να τους παραπέμπουμε όλους εκεί.

Για ενημερωτικά κείμενα, μπορείτε επίσης να στηριχτείτε πάνω στο δελτίο τύπου που είχε γράψει Chumba:

"Σήμερα θα σας ενοχλήσουμε" - Χιλιάδες Έλληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα διαμαρτυρίας το υπουργείο Υγείας, ιατρικούς συλλόγους, βουλευτές και μέσα ενημέρωσης, στη μνήμη της νεαρής Αμαλίας που πέθανε την περασμένη εβδομάδα

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα 1 Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που απαιτούν ικανούς γιατρούς, αποτελεσματικά φάρμακα και σύγχρονα νοσοκομεία για όλους. Η ημέρα επιλέχθηκε καθώς συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το θάνατο από καρκίνο της Αμαλίας Καλυβινού, μιας νέας γυναίκας, που φώναξε, διαμαρτυρήθηκε και έδωσε μάχες κόντρα στην αδιαφορία και την ανικανότητα της γραφειοκρατίας, του κράτους, του ΕΣΥ και ορισμένων γιατρών. Η κινητοποίηση-διαμαρτυρία ξεκίνησε τα ξημερώματα, θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα, και αποτελεί απλώς μια πρώτη αντίδραση καθώς χιλιάδες Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από το εξωτερικό συντονίζονται διαρκώς μέσω ίντερνετ και υπόσχονται να συνεχίσουν φωνάζουν μέχρι να δουν πραγματικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για bloggers, κατόχους προσωπικών ιστολογίων στο διαδίκτυο, όπως ήταν και η Αμαλία Καλυβινού η οποία κατέγραφε στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο http://fakellaki.blogspot.com/ τις εμπειρίες της προσπαθώντας να αφυπνίσει συνειδήσεις όχι μόνο για την δική της περίπτωση, αλλά για το σύστημα υγείας γενικότερα. Το ημερολόγιο της Αμαλίας έγινε ευρύτερα γνωστό λίγο πριν το θάνατό της όταν εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας πρόβαλαν την περιπέτεια της νεαρής κοπέλας. Στη σημερινή συντονισμένη διαμαρτυρία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι στον τομέα της υγείας κάτι πρέπει να αλλάξει τώρα. Περισσότερες πληροφορίες ****

paraxeno είπε...

παω να φτιαξω τώρα se ena lepto einai etoimo

Helix Nebulae είπε...

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΟΝΟ: Καλυβίνου, όχι Καλυβινού. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΗΓΟΥΣΑ!

Helix Nebulae είπε...

Φτιάχτο και θα το βάλω update μόλις το στολίσουμε :-)

paraxeno είπε...

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

"Ιατρικές ειδικοτήτες μέσω της ιστοσελίδας της ΔΑΠ!

Αναστάτωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει αποκάλυψη των "Νέων" ότι νέο κόλπο έστησε η κυβέρνηση με τις ιατρικές ειδικότητες, αυτή τη φορά ανακοινώνοντας τις νέες θέσεις ειδικοτήτων μέσω της ιστοσελίδας της ΔΑΠ και χωρίς άλλη επίσημη ενημέρωση, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου ότι θα τους ενημερώσει όλους 20 μέρες πριν!
Την περασμένη Παρασκευή αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΑΠ Ιατρικής Αθήνας 446 καινούργιες θέσεις ειδικευομένων σε διάφορα νοσοκομεία όλης της χώρας, από τις συνολικά 1.200 που έχουν εξαγγελθεί. «Την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας είχε ζητήσει συνάντηση με παράγοντες του υπουργείου προκειμένου να συζητήσουμε ακριβώς αυτό το θέμα. Μας απάντησαν ότι ήταν όλοι απασχολημένοι στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τις προμήθειες και δεν μπορούσαν να μας δεχτούν. Την επομένη είδαμε τις θέσεις στο site της ΔΑΠ», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Βραχάτης, 5ετής φοιτητής Ιατρικής και γραμματέας της ΠΑΣΠ στην Ιατρική Αθήνας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Επειδή κύριε Πρόεδρε, καταλαβαίνω ότι με πιέζετε, ήθελα να απαντήσω στον κ. Χάιδο σε κάτι, αλλά, κύριε συνάδελφε, επειδή υπάρχει επίκαιρη επερώτηση πάνω στο θέμα, θα σας απαντήσω ακριβώς για την Υπουργική Απόφαση της 1/4/2007, για να δείτε πραγματικά ότι είναι ανακρίβειες τα όσα θρυλούνται. Εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε νέους συναδέλφους, ούτε θέλουμε κάποιους να εξυπηρετήσουμε και κάποιους να αδικήσουμε. Όλες οι προσπάθειές μας είναι ακριβώς για να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να καταλάβουν ότι υπάρχει μια ισονομία πάνω στο θέμα των διαδικασιών της ειδικότητας που είναι ένα φλέγον θέμα και πραγματικά οι χίλιες διακόσιες θέσεις που για πρώτη φορά κατανέμονται σε όλα τα νοσοκομεία -και είναι λάθος αυτό του κυρίου Πρωτόπαπα που αναφέρεται- είναι μια εκκρεμότητα, η οποία είναι υπό διαλεύκανση.
Το ΣΕΥΒ θα ελέγξει διοικητικά ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν τη διαρροή των εσωτερικών εγγράφων. Αλλά υπάρχει και νομολογία ότι τα εσωτερικά έγγραφα δεν είναι εθνικό μυστικό. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του οιουδήποτε να τα προσεγγίσει, αλλά όχι μεμονωμένα. Αυτό είναι το πρόβλημα που υπήρξε με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει να καταλάβουν –και το λέω επίσημα στη Βουλή- ότι κανείς από την ανάρτηση στο site το συγκεκριμένο των τετρακοσίων εβδομήντα έξι θέσεων δεν είχε ωφέλεια. Απλούστατα έγινε μία ανακοίνωση."

paraxeno είπε...

helix σου εστειλα προσκληση για ¨admin ekei

Helix Nebulae είπε...

OK. Λοιπόν, έχουμε καινούργιο blog, όποιοι θέουν να μπουν contributors ας το δηλώσουν:

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

Προσωπικά δεν προλαβαίνω να ποστάρω ούτε καν με copy-paste όσα έχω ανεβάσει εδώ. Ας τα αντιγράψει όποιος θέλει και να τα βάλει.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΣΤΟ BLOG giatinamalia-blog ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΒΑΝΝERS ΚΑΙ LINKS. ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ Ο,ΤΙ NA'ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΟΜΒΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΟΛΟΙ. ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΙL ΣΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙ.

paraxeno είπε...

http://www.theschooligans.gr/

oi schooligans einai edw ti na steiloume sta paidia?

Aphrodite είπε...

hey, ta kitrina links den fainondai!!!

anthrakoryxos είπε...

Ανέβηκε σχετικό post και στο stixoi.gr

http://stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&poem_id=51699&step=3

Καλημέρα σας!

paraxeno είπε...

ta eftiaxa afrodith, pws tha sou steilw prosklisi gia na mpeis ki esy diaxeiristria?

Helix Nebulae είπε...

Τι λες να τους στείλεις; Ξεκουράσου και τα λέμε αύριο :-)

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (Ή ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ):

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ BLOGS ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ (Έχει και κώδικα για το link):

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε.

paraxeno είπε...

οκ παω για ύπνο κι εγώ πως θα προσκαλέσουμε την αφροδίτη και όποιον άλλον χρειαζεται στη διαχείρηση?
δεν εχω μειλς σας :( να βαλω ενα moderation sta comments tis amalias gia ligo na moy steilete mails?

Aphrodite είπε...

Paides,

apoteleiono ta links kai stis 6:20 ksekinao tin imera mou, ypnos or not (avrio vrady if at all!), kai tha to travikso oso parei mexri to proi na ta apoteleioso.

OMOS:

opoios dosei alla links, na ta exei perasmena "etoima" giati sketo text den kanei tipota.

Episis, i sto neo na kleisoun ta sxolia, giati tha anagazomaste na trexoume piso-bros, ki afou etsi i allios tha einai i teliki dimosiefsi kai tipote allo, den einai?

paraxeno είπε...

loipon afrodith kai opoios allos prepei na einai admin sto blog tis amalias evala moderation sta comments steilte ta emails sas wste na mporesw na sas prosthesw, den xerw allo tropo na to kanw :(

paraxeno είπε...

τα εκλεισα τα σχολια στο νεο μονο moderate περνανε για οποιον θελει να στειλει email gia contributor

Aphrodite είπε...

ok paraxeno, very well done!!!!

(oi dyo mas meiname?)

Apoteleiono ki ego kati meremetia, i lista pandos einai etoimi, efxomai na einai kai to pc mou ok avrio, kai ksekinao tin.. real virtuality mou!

Oraia, ekso xarazei... Feels like the whole city is sound asleep, while the promise of a new day is about to dawn...

Gia o,ti neotero, tha baino kata ti diarkeia tis imeras, ok?

Kalimera everyone!

paraxeno είπε...

kali mera na exoume oloi afrodith nai oi dyo mas meiname, ki egw siazw ligo kai stolizw to blog

gia na doume ayti i yposxesi tis neas meras ti tha mas ferei?

na sai kala afroditi kala kouragia sti mera sou

paraxeno είπε...

αφροδίτη ξαναστείλε το μειλ σου και οποιος αλλος εστειλε ειχα κανει λαθος την ηλεκτρονική διεύθυνση που εβαλα στο μπλογκ, συγνώμη παιδιά αλλά εινει δύσκολη ωρα.... τωρα θα ερθουν σωστά όλα τα σχολια για συμμετοχή

paraxeno είπε...

αντε παω κι εγώ καλό ξημέρωμα σε όλους :)

Ανώνυμος είπε...

Να αποφασίσουμε και για τα tags. Η δική μου πρόταση είναι ΑΜΑΛΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@indictos
ΑΜΑΛΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΦΑΚΕΛΑΚΙ

ATHENA είπε...

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑ Σ
Τρια ΟΧΙ στη σειρά στο κειμενο, χρειαζονται και ενα ΝΑΙ.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝOYΣ


Τι ειναι αυτο; Ενα πολύ απλό βιβλιαράκι, όπου θα σημειώνονται λεπτομερώς οι ασθένειες καθε πολιτη απο τη στιγμη της γεννησης του, ωστε να εχει καθε γιατρος την πληρη εικονα του σώματός του και να μη πειραματιζεται απο την αρχη. Αυτο συμβαινει σε προηγμενες χωρες.

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩς ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΤΩΡΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΝΚΣ ΘΑ ΤΙς ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΦΙΛΙΑ

ΥΓ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

exitmusician είπε...

Καλημέρα. Μόλις είδα το κείμενο και έχω την ακόλουθη παρατήρηση: αναφέρονται οι απαιτήσεις μας από το κράτος για να "σταματήσουν τα φακελάκια". Όμως η δοσοληψία αυτή έχει δύο συμμετέχοντες. Το post κατακεραυνώνει τους λαμβάνοντες αλλά για τους δίδοντες το φακελάκι δεν κάνει καμία νύξη. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους γιατρούς να σταματήσουν να παίρνουν φακελάκια αλλά να μην λες τίποτα για αυτούς που τα δίνουν. Υπάρχουν και γιατροί που αρνούνται να πάρουν φακελάκι παρότι τους προσφέρεται. Καλό είναι να μην το ξεχνάμε αυτό.

Helix Nebulae είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Για τα Τags συμφωνώ με τους Indictos & Φανή: ΓΙΑΤΡΟΣ, ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΑΜΑΛΙΑ.

Να πιω μια γουλιά καφέ και ανεβάζω update εφ' όλης της ύλης. Θα κάνω και τις διορθώσεις που έχετε προτείνει στο κείμενο και θα το ονομάσω "ΤΕΛΙΚΟ" (όποιος έχει παρατηρήσεις να τις κάνει ΤΩΡΑ).

Ενημερώστε με σας παρακαλώ για τις εξελίξεις.

Μας λείπουν ακόμα εθελοντές για contributors στο νέο site.

exitmusician είπε...

Παρατηρήσεις για τη σύνταξη του κειμένου:

- Αντί της λέξης "απανωτές" καλύτερα πηγαίνει η λέξη "συνεχείς"
- "Η Αμαλία άφησε" - δεν χρειάζεται κόμμα μεταξύ "Αμαλία" και "άφησε"
- Πρέπει να αναφερθεί τι σχέση είχαν Δικαία Τσαβάρη και η Γεωργία Καλυβίνου με την Αμαλία. Δεν μπορούν να αναφέρονται δύο ονόματα ξεκάρφωτα.
- Όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο δεν γίνεται καθόλου λόγος για αυτούς που δίνουν τα φακελάκια. Νομίζω ότι είναι σημαντική παράλειψη και είμαι σίγουρος ότι θα επισημανθεί.

Gerasimos είπε...

to aggliko retousarismeno,sto steila kai se word,esteila se filo sth germania,na doume an tha apanthsei.O,ti diorthwseis theplei peite to paidia,steilte mou o,ti allo keimeno thelete gia metafrash sta agglika simera an kai nomizw oti to parwn pernaei to minima pou theloume,kapoioi eiste teleiomaneis alla den exoume kai xrono kai ayto to keimeno einai ena arxiko gero xtypima..

This one is for Amalia…


"Every patient has the right of being respected and of keeping his own dignity"
(greek law)

"Doctors that cause harm should be the exception, not the rule"
(Amalia Kalyvinou , 1977-2007)

From the age of 8, Amalia Kalyvinou, a teacher in Greece, started having pains. Despite numerous visits to doctors and several admissions to hospitals, nobody managed to diagnose her with the benign neurinoma of her lower extremity that was the actual diagnosis at that point. The neurinoma transformed into a malignant tumour that Amalia came to be told 17 years later.

For the next 5 years, Amalia not only had to fight with the cancerous disease but also with a diseased National Health System that has been choosing to ignore the ongoing bribery that takes place within itself and has been insisting on time consuming, irrational, bureaucratic practices. On top of the radiotherapy and the chemotherapy, Amalia had to face the financial exploitation by doctors that stood opposite to her rather than by her side. On top of her pain, she had to cope with the greediness of private hospitals and the exhaustingly long waiting queues of a corrupted health insurance system,
in order to get a stamp for some sort of ridiculously low financial compensation.

Amalia passed away on Friday the 25th of May 2007. She was just 30 years old.

Before she goes, she managed to document her experience and share it with us via her blog http://fakellaki.blogspot.com. At this web site, the young teacher named all of the doctors, one by one, that she had to bribe, praising at the same time the few ones that honoured the Hippocratic Oath.
Her witness moved thousands of people that stood by her side all the way to the end.

"Amalia's main aim was to tell her story, so that she could shake as many people and as many consciences as possible. She primarily wanted to show that there are ways to resist not only to the authority of dishonest and heartless doctors but also to the bureaucrats of the Health System."
(Georgia Kalyvinou, Amalia's mother)

According to the greek law, it is considered to be a major disciplinary offence; "The acceptance of money or any other sort of property by a Doctor, for any medical services provided by him, while working for the National Health System."


Amalia Kalyvinou fought for things that are taken for granted in every modern european country. Unfortunately, the case is not as such for Greece.




As part of the effort that Amalia initiated, we protest in public and we demand;


 THE GOVERNMENT TO TAKE IMMEDIATE ACTION AGAINST ANY SORT OF BRIBERY AND THE RESULTED INEQUALITY THAT BRIBERY CAUSES IN THE TREATMENT OF PATIENTS.

 THE NATIONAL HEALTH SYSTEM TO DEVELOP FLEXIBLE WAYS IN HEALTHCARE TO AVOID MORE VICTIMS AS A RESULT OF TEDIOUS, BUREAUCRATIC PROCEDURES.

 THE DEPARTMENT OF HEALTH TO INFLICT STRICT CONTROL AND LIMITATIONS UPON THE DRUG COMPANIES THAT PLAY A SIGNIFICANT ROLE TO THE CORRUPTION OF THE HEALTH SYSTEM.

 ALL HEALTH PROFESSIONALS TO BE OFFERED WITH OPPORTUNITIES IN CONTINUING EDUCATION, TRAINING AND PERSONAL DEVELOPMENT

THE ONES THAT GOVERN US SHOULD QUIT THEIR HYPOCRITICAL BEHAVIOUR THAT ALLOWS DOCTORS TO BE BRIBED BY THEIR PATIENTS, INSTEAD OF PROVIDING THEM WITH A DECENT INCOME.

 NO MORE BRIBERY WITHIN THE NATIONAL HEALTH SYSTEM
 NO MORE BUREAUCRACY
 NO MORE LIES

WE DEMAND FREE AND EFFICACIOUS HEALTHCARE SERVICES FOR ALL.

Sto word pou to steila ta koutakia kai oi titloi kai ola einai tzami,edw sto post de vgainei kala

amoivontai oxi ameivontai
filia

alekos markellos είπε...

Συμφωνώ με το κείμενο και φυσικά θα το δημοσιεύσω.
Καλό είναι να έχουμε αύριο επικοινωνία, (στέλνω με mail κινητό) γιατί θα χειριστώ το θέμα για τα δελτία της κρατικής τηλεόρασης.
Γενικότερα, εύχομαι να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, σεμνά και με σεβασμό στη μνήμη της, γιατί σερφάροντας στη blogοσφαιρα είδα να κυκλοφορούν και...αλμπάνηδες...
Σημεία των καιρών βεβαίως αλλά στη μνήμη της Αμαλίας όλων μας, θέλει προσωπικό μέτρο.
Το άτομο ΠΙΣΩ απο το blogoσύνολο!
Για την Αμαλία...

exitmusician είπε...

Κάτι ακόμα: στο κείμενο δεν είναι ξεκάθαρη η σχέση ανάμεσα στο καλόηθες νευρίνωμα και την εμφάνιση του καρκίνου. Δεν ξέρω πώς μπορεί να τροποποιηθεί η πρόταση "17 χρόνια αργότερα" ώστε και να είναι σωστή από ιατρικής πλευράς και να δείχνει ότι ο καρκίνος προήθλε από τη μη έγκαιρη διάγνωση του νευρινώματος. Έτσι όπως είναι διατυπωμένο μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο καρκίνος και το νευρίνωμα είναι δύο εντελώς ξεχωριστά γεγονότα επειδή ακριβώς μεσολαβούν 17 χρόνια).

Zaphod είπε...

Πολύ καλό το κείμενο, προσοχή στην αγγλική μετάφραση:
- να συμβαδίζει ο υπότιτλος (αλμπάνηδες κτλ) με το banner: Quacks should be the exception you guys, not the norm.

- To "Before she goes" καλύτερα να γίνει before she left

-H Γεωργία είναι η αδελφή και όχι η μητέρα της

-Μια γενική παρατήρηση: ΤΟ φακελάκι είναι σαφώς πρόβλημα, αλλά όχι μόνο αυτό. Η ασχετίλα και το ύφος ξερόλα που συνάντησε η Αμαλία καλό είναι να τονίζονται λίγο ακόμα.... Sorry για το καθυστερημένο των παρατηρήσεων αλλά αυτήν την περίοδο κυριολεκτικά πνίγομαι μέχρι, ειρωνία έτσι;, την Παρασκευή!

Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαίρετη προσπάθεια!

Gerasimos είπε...

To neyrinoma metallaxthike se kakoithes neoplasma,opws eipwthike stin amalia 17 xronia argotera

Helix Nebulae είπε...

"Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα."

Εντάξει είναι έτσι γιατρέ μου;

Ανώνυμος είπε...

Εχω τοποθετησει το BANER_ΕΛΠΙΔΑ και το κειμενο στην σελιδα της επιχειρησης που εργαζομαι.

www.elesyc.gr

Ευχαριστουμε πολυ ΑΜΑΛΙΑ!

Helix Nebulae είπε...

Το "ΝΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ" με προβληματίζει. Ναι μεν είναι πολύ σημαντικό, αλλά φοβάμαι ότι δε θα γίνει κατανοητό χωρίς επεξήγηση (η οποία θα αποδυναμώσει το "κλείσιμο" του κειμένου).

Οι παρατηρήσεις του exitmusician θα συμπεριλαμβάνονται στο τελικό κείμενο.

Όσο για αυτούς που δίνουν φακελάκι, η σκέψη μου είναι να το εντάξουμε σε ένα είδος σύντομου επιλόγου, ο οποίος να παρακινεί τους πολίτες αντί να δώσουν φακελάκι να καταθέσουν κάποια δωρεά στο σύλλογο "Ελπίδα" (τελευταία επιθυμία της Αμαλίας σύμφωνα με τους γονείς της).

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

paraxeno είπε...

http://giatinamalia-blog.blogspot.com

ότι έχουμε συνοψίσει βρίσκεται πλέον στο παραπάνω μπλογκ που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Αμαλία και το θέμα της υγείας... ώστε να μην μπερδευόμαστε

σε λίγες ώρες θα οριστικοποιηθεί και το κείμενο,

μία φίλη η Εβίτα προτίθεται να το μεταφράσει στα Ολλανδικά μόλις μας το στείλει θα το ανεβάσουμε... για οτιδήποτε θέλετε καλύτερα να αφήνετε ένα μήνυμα εκεί, οποιος θέλει να μπει contributor για να βοηθήσει λίγο ας στείλει το e-mail του να λάβει πρόσκληση... τα μηνύματα ειναι moderated και δεν θα δημοσιεύσουμε e-mails εκτός εάν το αναφέρετε στο μήνυμά σας

ευχαριστώ

επικοινώνησα με τον Σύλλογο η ΕΛΠΙΔΑ - τηλ. 210 7757153

οι αριθμοί λογαριασμού που ισχύουν είναι οι Ακόλουθοι...

Alphabank

152-002-002-000-515

Εθνική

080-480890-36

παρακαλείτε όποιος κανει κατάθεση να αναφέρει ότι είναι εις μνήμην της Αμαλίας Καλυβινού και να κάνει ένα τηλέφωνο να ενημερώσει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ ώστε να μπορέσουν να ενημερώσουν και την οικογένεια της Αμαλίας

elafromyalh είπε...

Καλημέρα σε όλους σας!!
Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις διορθώσεις γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Το κείμενο του helix είναι καταπληκτικό ιδίως μετά την προσθήκη του γάτου.
Είμαι στην διάθεση σας αν χρειαστείτε βοήθεια!!
Καλή συνέχεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,

Ανέβηκε ενημέρωση και στο ActClick "Μας αφορά...". Τους ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας.

Στα δικά μας τώρα. Κάνετε πάρα πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σας.

Ελπίζω μέχρι το μεσημέρι να έχετε καταλήξει στην τελική μορφή των κειμένων (ποστ και Δ.Τ.), έτσι ώστε να μπορέσω να τα εκτυπώσω από σήμερα.
Για το κείμενο που θα είναι στα ποστ νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε μία "μαζεμένη" μορφή γιατί το ίδιο θα χρησιμοποιηθεί και για τις εκτυπώσεις. Οπότε θα πρέπει να χωράει σε μία σελίδα και να μην είναι πολύ πυκνογραμμένο, γιατί θα είναι και δυνανάγνωστο. Εκτός και εάν για τις εκτυπώσεις χρησιμοποιηθεί κάτι άλλο. Εσείς θα μου πείτε.

Καλή δύναμη σε όλους.

Υ.Γ.:Εάν μπορώ να φανώ χρήσιμη για το site, όσο είμαι ακόμη στη δουλειά, το email μου είναι dimekati@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Actclick "Μας αφορά..."

Helix Nebulae είπε...

"ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ"

Πώς σας φαίνεται αυτό; Μετά το "ΕΣΥ" και πριν το "ΑΣ ΠΑΨΕΙ". Είναι αρκετά ακριβές ή μοιάζει με αρλούμπα;

Τα τρία "ΟΧΙ" καλύτερα να μείνουν ως έχουν στο τέλος για να κλείσουμε με τη φράση "ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ..."

ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ:

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.
(Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: inf0@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515).

Evita T. είπε...

Bravo se olous!
Me xara mou 8a metafrasw to keimeno sta Ollandika kai 8a vomvardisw tis edw efhmerides, periodika, vouleutes klp. Oti 8elete steilte mou email: tasiopoulou@gmail.com

Helix Nebulae είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ UPDATE (εδώ και στο giatinamalia-blog).

paraxeno είπε...

helix, τώρα φτιάχνω κι αλλο ένα ποστ με μια συνοψη των πραγμάτων, καθώς και με τους λογαριασμούς της ελπίδας χρησιμοποιώντας ως βάση το προχθεσινό σου ποστ...

θα ανοίξω και τα σχόλια στο giatinamalia-blog για να μην μπερδευόμαστε

επικοινώνησα με την μητέρα της Αμαλίας, και θα είναι και η αδελφή της στο πλευρό μας από το απόγευμα...

επίσης από την ΕΛΠΙΔΑ με παρακάλεσαν οποιαδήποτε κατάθεση να αναφέρει στο χαρτί οτι ειναι εις μνημη της Αμαλίας καθώς και να τους τηλεφωνούμε να τους ενημερώνουμε για την κατάθεση

οτι άλλο θέλεις πες μου, έχω όλη την ημέρα στη διάθεσή μου

επίσης θα στείλω την ενημέρωση στον δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας τον κύριο Κιούση που ασχολήθηκε με το θέμα ... εχει ήδη ανέβει σε διάφορες μεριές η αρχική ενημέρωση, ... κάτι κάνω και με δυο τρεις γνωστούς γιατρούς τώρα όπως το βλέπω ίσως να εκπλαγούμε με την ανταπόκριση και το μέγεθος που θα πάρει

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

Gerasimos είπε...

o epilogos teleios,to istoriko tou asthenous den pernaei to minima pou thelete giati oloi pairnoun istoriko,to thema einai oti prepei na ginei psifiopoihsh tou iatrikou istorikou olwn mas ki sto opoio prepei na xoun ola ta nosokomeia prosvasi,ena hlektroniko fakellwma tous asthenous me thn kali ennoia,omws proteinw na parameinoume stis genikes protaseis pou einai eurews apodektes kai na afisoume tis pio eidikes gia tous eidikous..
Auto me to neyrinwma poly swsta to egrapses,mi ksexaseis file na diorthwseis th vlakeia pou egrapsa(amalia's sister oxi mother kai to before she left oxi goes kai to amoivontai oxi ameivontai)

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου:
"ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ οδηγούν τους γιατρούς στο φακελάκι ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ"

Helix Nebulae είπε...

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!

DEADLINE ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ 13:30 (σε μισή ώρα από τώρα). ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

κι ένα ακόμα ζήτημα: Το κείμενο ουσιαστικά είναι ανυπόγραφο. Μου φαίνεται κάπως περιοριστικό (και καπελωτικό ταυτόχρονα) το "ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS". Άσε που οι περισσότεροι δε θα καταλάβουν τι διάολο σημαίνει...

Helix Nebulae είπε...

Συγγνώμη, έκανα λάθος πάνω στη βιασύνη μου. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ 100% ΤΕΛΙΚΟ.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ UPDATE ΣΤΙΣ 13:30

Gerasimos είπε...

oi filoi ths amalias ,pou parapempei endexomenws kai sto blog pou ftiaksate

Helix Nebulae είπε...

Ένας φιλόλογος ρε παιδιά. Το σωστό είναι "αμείβομαι" ή "αμοίβομαι"; Έχω μπερδευτεί λίγο μ' αυτό.

Helix Nebulae είπε...

@gerasimos
Η υπογραφή "φίλοι της Αμαλίας" μου δημιουργεί αμηχανία, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν την είχαμε γνωρίσει από κοντά για να δικαιούμαστε αυτόν τον τίτλο. Το ξέρω ότι το εννοείς συμβολικά, αλλά και πάλι είναι κάπως...

Ανώνυμος είπε...

"επίσης από την ΕΛΠΙΔΑ με παρακάλεσαν οποιαδήποτε κατάθεση να αναφέρει στο χαρτί οτι ειναι εις μνημη της Αμαλίας καθώς και να τους τηλεφωνούμε να τους ενημερώνουμε για την κατάθεση"

Αυτό όλο δεν είναι "κάπως";

Μήπως καλύτερα να μην αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην "ΕΛΠΙΔΑ"; Να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η επιθυμίας της, αλλά να αφήνουμε και το περιθώριο της "άλλης" επιλογής. Ετσι, νομίζω, κλείνοντας κιόλας με αυτήν την παράγραφο, ότι θα δώσουμε την αίσθηση της καμπάνιας για δωρεά στην "ΕΛΠΙΔΑ".

Ανώνυμος είπε...

αμείβομαι

Rodia είπε...

Και ανυπόγραφο το κείμενο δεν με χαλάει καθόλου, ίσως να είναι καλύτερα μάλιστα.. Αν και το "ελληνες μπλογκερς" που γράφεις θα δώσει έναυσμα για περιέργεια.. Ευκαιρία να το ψάξουν λίγο το θέμα.. έχει γίνει ήδη παρουσίαση απο ΜΜΕ άλλωστε.

Helix Nebulae είπε...

Υπογραφή:

1) ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

ή

2) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ"

ή;

Rodia είπε...

Σωστά το γραφει ο Χέλιξ.. ανοιξτε λεξικο στην αναγκη:
μη μπερδεύουμε τα ρήματα: αμΕΙβω, αμΕΙβομαι
με το ουσιαστικό: αμΟΙβη

paraxeno είπε...

δέσποινα, όλοι οι μη κερδοσκοπικοί σύλλογοι όταν τους γίνεται μια δωρεά εις μνήμη κάποιου ενημερώνουν ταχυδρομικά την οικογένεια - δεν υπάρχει κάτι περίεργο και αφού ηταν και επιθυμία της Αμαλίας δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τη σεβαστούμε, υπάρχει και το Χαμόγελο του παιδιού που κάνει πολλή καλή δουλειά για την υποστήριξη παιδιών με καρκίνο, οι ξενώνες τους φιλοξενούν πολλά παιδιά

paraxeno είπε...

helix? to δελτίο τύπου είναι οκ ???

ανεβάζω το τελικό κείμενο στο giatinamalia-blog...

Rodia είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

Πώς αλλιως θα γνωριζαμε την Αμαλια, εκτος απο το μπλογκ της; Ντρεπόμαστε γι αυτό..? Αυτό είμαστε!!! ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

Gerasimos είπε...

ameivomai.sorry exw vlakeia leksiko,tsekara tegopoulo twra
ksanalew oti to epixeirhma na kathierwthei to istoriko asthenous den pernaei to minima giati oloi oi giatroi stin ellada pernoun istoriko,grapse kati an thes peri :na kathierwthei i psifiopoihsh tou iatrikou fakellou(oros poy emperiexei istoriko kai eksetaseis)tou asthenous panellhniws(giati se 2-3 athinaika nosokomeia idi ginetai alla den exei noima afou an o asthenis paei kriti oi eksetaseis tou den einai prosvasimes)wste na epispeydetai i swsti diagnwsh kai therapeia..

Helix Nebulae είπε...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13:45

ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" για να γίνουν και οι τελικές μεταφράσεις εγκαίρως, κλπ.

Gerasimos είπε...

diadiktyakoi filoi ths amalias??to bloggers den to katalavainoun poly kai en einai swsto na vazoume se elliniko keimeno ksenes lekseis

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, για την αγγλική έκδοση ξέρει κανείς τί γίνεται; Υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά;

paraxeno είπε...

helix ίσως το δωρεάν υγεία είναι υπερβολή, εδώ λέμε να μην πληρώνουμε κερατιάτικα - αν το βάζαμε (προσιτή σε όλους? )

Helix Nebulae είπε...

Έχει ήδη γίνει μια αγγλική μετάφραση από τον Γεράσιμο και θα "χτενιστεί" για τυχόν λάθη και προσθήκες και από την Αφροδίτη. Θα ανέβει στο giatinamalia-blog μέσα στο μεσημέρι.

Γαλλικά κανείς;

paraxeno είπε...

to sync ηδη αναρτησε το δικό του μπανερ και περασε το μπλογκ giatinamalia sta λινκς του... επισης η ιστοσελίδα ασπρη λέξη αυριο όλη μέρα θα εχει αφιερωμένη στο θέμα αυτό... να σενιάρω λιγο το μπλογκ και θα στείλω ενημέρωση σε δυο τρεις δημοσιογράφους ακόμη

Gerasimos είπε...

nai francin kai tha prosthesw kai tis allages pou kanete se ligo

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου :
"ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ οδηγούν τους γιατρούς στο φακελάκι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ τους ΑΜΕΙΒΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ "

Το δελτίο τύπου εγώ έστειλα του chumba σε 2 σταθμούς και ένα περιοδικό που έχω επαφή. Κάποιοι θέλουν να στείλουν το δικό μου. Νομίζω του chumba είναι καλύτερο.

deGreece είπε...

Ανέβασα στο blog μου (Εκτός Γραμμής) ένα μικρό σχόλιο λίγο διαφορετικό.
Σας χαιρετώ και σας συγχαίρω όλους

Ανώνυμος είπε...

Δεν προβάλω αντίρρηση στην επιθυμία της Αμαλίας.
Δεν την ξέρω αυτήν τη διαδικασία που λες -δεν μου έχει τύχει ποτέ και ίσως και σε άλλους να μην έχει τύχει- γιαυτό μου έκανε εντύπωση.
Εφ' όοσον είναι έτσι όμως δεν θα πρέπει να το αναφέρουμε στο κείμενο;

Helix Nebulae είπε...

Έκανα άλλο ένα update. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οκ σ' ευχαριστώ για τη πληροφορία.

Εξίσου βοηθητικό θα ήταν να κάναμε και ένα αρχείο txt με όοολα τα mail addresses που έχουν μαζευτεί ώστε να γίνει ευκολότερο το copy paste. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ήδη, ξέρω ότι μερικά άτομα έχουν μαζέψει διευθύνσεις από διάφορα υπουργεία, συλλόγους κλπ, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι συνολικό.

Helix Nebulae είπε...

@indictos
Προσωπικά το προτιμώ έτσι όπως είναι τώρα γιατί ακούγεται πιο δυνατό και κοφτό. Η λέξη "λαδώνονται" είναι σκληρή όσο πρέπει.

Gerasimos είπε...

ston epilogo ,dipla ston arithmo logariasmou mporeis na valeis se brackets auto pou mas eipan "gia thn amalia" ws onoma logariasmou

Ανώνυμος είπε...

Απλά το "φεκελάκι" παραπέμπει στο μπλογκ της Αμαλίας

paraxeno είπε...

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

ότι νεώτερο, μήπως να αρχίσουμε να στέλνουμε σε φίλους και γνωστούς μας και σε άλλα ιστολόγια?

Gerasimos είπε...

iatrikos fakelos einai o oros pou xrisimopoioume oxi istorikos kai prosthese panellhniws giati idi ginetai se poly liga nosokomeia

Tf είπε...

Καλημέρα σ'όλους. Έχω αρχίσει και ενημερώνω τα πιο πρόσφατα ποστ διαφόρων μπλογκς στα αντίστοιχα σχόλια τους.

Tf είπε...

Α επίσης το #Amalia στο irc (GRnet) ισχύει ακόμα.

Rodia είπε...

ΟΥΠΣ! στο φτερο το επιασα.
..ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ..

προκειται για το Ιστορικο του Ασθενη

Helix Nebulae είπε...

ΟΚ Γεράσιμε, ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ.

Παράξενο, βιάστηκες λίγο. Να έχεις το νου σου για το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και να το κάνεις UPDATE στο giatinamalia-blog.

13:46

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ;

Gerasimos είπε...

teleio!!

Rodia είπε...

o Gerasimos to eipe kalytera :-) IATRIKOS FAKELOS -etsi einai

Oneiros είπε...

ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

όπως λέει κι ο Gerasimos, είναι σημαντική διόρθωση / διευκρίνιση πιστεύω

Gerasimos είπε...

to xei kanei idi o helix kante refresh sto keimeno,helix eisai THEOS!

Rodia είπε...

Το μόνο που δεν θα κάνω είναι να διαφημισω την ΕΛΠΙΔΑ. Εστω και αν ήταν "τελευταία επιθυμία". Παει ενάντια στη φιλοσοφια μου. Αυτο όμως δεν πειράζει, έτσι;
με όλα τα υπόλοιπα συμφωνω απολυτως.

Helix Nebulae είπε...

Νομίζω ότι είμαστε πια εντάξει.

Ξαμολυθείτε και διαδώστε το!

:-)

Gerasimos είπε...

kleidwnei etsi to keimeno,ante perase to deadline!!!!ellinares!! :)

Gerasimos είπε...

ok sou stelnw me email to neo metafrasmeno,se mail pia,ok??tha psisw to filaraki gia ta germanika alla den kserw an efimereuei,

kalh dynamh!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αναλαμβάνω τη μετάφραση στα γερμανικά. Θα είναι έτοιμη όμως το βράδυ γιατί τώρα δεν παίζει χρόνος.

Είναι πολύ αισιόδοξη η φάση του διεθνούς "ρεζιλέματος" γιατί μόνο αυτό λειτουργεί τελικά. Το πόσο μας υπολογίζει το κράτος μας το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

ιταλική μετάφραση, αν ξέρει κανείς ας προτεινει διορθώσεις
-----------------------------

"ogni paziente ha il dirrito di essere rispettato e di mantenere la sua propria dignità"
(secondo la regola del articolo 47 della L. 2071 / 1992)

"i medici che causano il danno dovrebbero essere l'eccezione, non la regola"
(¦Amalia¦ ¦Kalyvinou¦, 1977-2007)

Dall'età di 8, Amalia Kalyvinou un insegnante in Grecia, ha iniziato ad avere dolori. Malgrado le chiamate numerose ai medici e parecchie ammissioni agli ospedali, nessuno è riuscito a diagnosticare il ¦neurinoma¦ benigno della sua estremità più bassa. Il ¦neurinoma¦ trasformato in un tumore maligno è stato diagnosticato con 17 anni di ritardo.

Per i 5 anni successivi, ¦Amalia¦ ha dovuto combattere non soltanto con la malattia ¦cancerous¦ ma anche con un sistema nazionale della salute malato, che sta scegliendo di ignorare la corruzione continua che avviene all'interno di se e sta insistendo di consumare tempo con pratiche burocratiche assurde. In cima alla radioterapia ed alla chemioterapia, ¦Amalia¦ ha dovuto affrontare lo sfruttamento finanziario dai medici che si sono stati di fronte a lei anziche dal suo lato. In cima al suo dolore, ha dovuto fare fronte al avidita degli ospedali privati ed alle lunghe attese nelle code di un sistema corrotto di assicurazione contro le malattie per ottenere un bollo.

¦Amalia¦ ci ha lasciato il venerdì 25 maggio 2007. Aveva appena 30 anni.

Prima che vada, è riuscito a documentare la sua esperienza ed a ripartirla con noi via il suo ¦blog¦ http://fakellaki.blogspot.com. A questo Web site, la giovane insegnante ha chiamato uno per uno, tutti i medici che lei ha dovuto corrompere, elogiando allo stesso tempo quelli pochi che onorano il giuramento al Hippocrate. La sua testimonianza ha mobilitato migliaia di persone che sono stati messi dal suo fianco fin alla sua scomparsa.

"Lo scopo principale di ¦Amalia¦ era di dire la sua storia, in modo che di risvegliare il piu possibile di persone e di coscienze . Soprattutto lei voleva indicare che ci sono modi di resistere non soltanto alla disonesta ed alla autorita dei insensibili medici ma anche ai burocrati del sistema sanitario."

(Dikaia Tsavari e la madre della Amalia, Georgia Kalyvinou )

Secondo la legge Greca, per i medici dell sistema nazionale della salute(E.S.Y.) è considerato come offesa disciplinare : "l'accettazione di soldi o di qualunque altra specie di proprietà da un medico, in cambio all offerta di qualunque servizio medico."

¦Amalia¦ ¦Kalyvinou¦ ha combattuto per le cose che si considerano ovvie in un paese Europeo contemporaneo. Purtroppo non sono cosi ovvie in Grecia. Continuando lo sforzo che ¦Amalia¦ ha iniziato, noi protestiamo in pubblico e richiediamo:
1) DI INTRAPRENDERE AZIONE IMMEDIATA DALA PARTE DEL COVERNO IN MODO CHE DI METTERE FINE A QUALSIASI SPECIE DI CORRUZIONE ED ALLA DISEGUAGLIANZA SI PRODUCE NEL TRATTAMENTO DEI PAZIENTI.
2) CHE IL SISTEMA NAZIONALE DELLA SALUTE SI DIVENTI PIU FLESSIBILE PER EVITARE NUOVE VITTIME A CAUSA DI PROCEDURE BUROCRATICHE CHE CONSUMANO TEMPO.
3) INFLIGGERE SEVERO CONTROLLO ALLE DIRAMAZIONI TRA LE AZIENDE DI MEDICINALI E LE AUTORITA DEL SISTEMA DI SALUTE.
4) METTERE IN USO LE INFRASTRUTTURE OSPEDALIERE NON SFRUTTATE ED OFFRIRE PERMANENTE FORMAZIONE SCIENTIFICA PER I MEDICI ED IL PERSONALE DEL SISTEMA NAZIONALE DI SALUTE.

¦QUEI¦ CHE CI GOVERNINO DOVREBBERO RINUNCIARE AL LORO COMPORTAMENTO IPOCRITA DI PREFERIRE CHE I MEDICI SIANO CORROTI ANZICHE AVERE UN REDDITO DECENTE DALLO STATO.

1) BASTA CON LA CORRUZIONE NEL SISTEMA NAZIONALE DELLA SALUTE
2) BASTA CON LA BUROCRAZIA
3) BASTA CON LE MENZOGNE

RICHIEDIAMO LIBERI ED EFFICACI SERVIZI DI SALUTE PER TUTTI.

Rodia είπε...

Molis elaba avto to sxolio:

[Rodia, θα ήθελα αν έχεις χρόνο να επισκεφθείς το www.grpalliative.org
Aφορά άμεσα το θέμα της Αμαλίας. Η αναισθησιολόγος που πρώτη διέγνωσε και βοήθησε την Αμαλία έχει ιδρύσει την ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. Μπορεί να γίνει link στο site για την "υπογραφή ανθρωπιάς"; Μπορούμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε;]

Ανώνυμος είπε...

το κείμενο που χρησιμοποίησα ειναι αυτό που έιδα στις 11 περιπου, αν υπάρχουν αλλαγές με το τελικό να το αλλάξω και στα ιταλικά
helix, βαλε και μενα contributor ισως κατι να προλαβαινω να κάνω παραπάνω
dimosd ad freemail gr

Rodia είπε...

Το σχόλιο το έστειλα απλώς για ενημερωση, μη μπερδεύεστε παιδιά.. αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφερον και αρκετη δουλεια για το μελλον.

Για Γαλλικα, ψάχνω το Γατο... τα δικα μου έχουν φτωχύνει και δεν αναλαμβανω την ευθυνη ενος τέτοιου κειμενου

ATHENA είπε...

ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ

paraxeno είπε...

paidia to agglik;o to ke;imeno einai kapoy oristikopoiimeno?

kai ta xenoglwsa genika?

an einai afhste ena minima sto
giatinamalia-blog na ta anevasw kai ayta...

oyf aytos o kwdikas xex

oti link sxetiko yparxei sas parakalw steilte to se sxolio sto

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/ wste na enimerwnw ti lista me ta links gia na einai ola mazemena

eyxaristw

Helix Nebulae είπε...

Παιδιά, αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα για τσιγάρο. Συνενοηθείτε τα υπόλοιπα χωρίς πανικό.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει αγγλικη μετάφραση της πρόσκλησης για συμμετοχή? να τη στέιλω σε mailing lists


kai kati akomh SHMANTIKO
apo th stigmh pou to kanoume diethnes

xreiazetai na ftiazoume OPWSDHPOTE AMEIGH AGLIKH SELIDA τουλάχιστον
οποτε και λινκ για τις γλωσσες ελληνικα αγγλικα
---------------------------

paraxeno είπε...

helix σε παρακαλώ δες αν εχω κανει καποιο λάθος στην μεταφορά του κειμένου, ή οποιος άλλος μπορεί

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

τα μάτια δεν βοηθάνε τοσο πολύ σήμερα

να το οριστικοποιήσω και στο μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

helix polla eyxaristw les .... ! to kanoume me th psyxh mas gia olous mas

marina, paraxeno, ftiaxneis agglikh selida?

Evita T. είπε...

arxisa ki egw thn Ollandikh metafrash alla logw douleias 8a einai etoimh to vradu! 8a thn anevasw ki edw kai sto blog gia thn amalia.

bravo se olous, exairetikh prospa8eia

Maria είπε...

Επειδη δεν εχω χρονο,αν εχετε αποφασισει για το κειμενο και τα σχετικα , ας μου στειλει καποιος email για να το ανεβασω και εγω.

mairipapa5@yahoo.gr

cindaki είπε...

Παιδιά είστε απίθανοι!

paraxeno είπε...

maria maria http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

εδώ είναι το κείμενο και το δελτίο τύπου :)

μπορείτε στους γνωστούς σας να στέλνετε το λινκ του μπλογκ αυτού ώστε να ενημερώνονται

Gerasimos είπε...

To aggliko keimeno opws to grapsa me tis diorthwseis pou mou pate..i morfi tou einai kalyteri se word,enhmerwste me gia alles allages


This one is for Amalia…


"Every patient has right in being respected and maintaining his own dignity"
(greek law)

"Quacks should be the exception, you guys, not the norm…"
(Amalia Kalyvinou , 1977-2007)

Since the age of 8, Amalia Kalyvinou, a teacher in Greece, started having pains. Despite numerous visits to doctors and several admissions to hospitals, no one managed to diagnose her with the benign neurinoma of her lower extremity that was the actual diagnosis at that point. The neurinoma transformed into a malignant tumour that Amalia came to be told 17 years later.

For the following 5 years after her diagnosis with cancer, Amalia not only had to fight with the cancerous disease but also with a diseased National Health System that has been choosing to ignore the ongoing bribery that takes place within itself and has been insisting on time consuming, irrational, bureaucratic methods and practices. On top of the radiotherapy and the chemotherapy, Amalia had to face the financial exploitation by doctors that stood opposite to her rather than by her side. On top of her pain, she had to cope with the greediness of private hospitals and the exhaustingly long waiting queues of a corrupted health insurance system, in order to get a stamp (form of legal approval) for some sort of ridiculously low, financial compensation.

Amalia passed away on Friday, the 25th of May 2007. She was just 30 years old.

Before she left, she had laready managed to document her experience and shared it with us via her blog http://fakellaki.blogspot.com. At this web site, the young teacher named all of the doctors, one by one, that she had to bribe, praising at the same time the few ones that honoured the Hippocratic Oath.Her witness moved thousands of people that stood by her side all the way to the end.

"Amalia's main aim was to tell her story, so that she could shake as many people and as many consciences as possible. She primarily wanted to show that there are ways to resist not only to the authority of dishonest and heartless doctors but also to the bureaucrats of the Health System."
( Dikaia Tsavari and Georgia Kalyvinou –
Amalia's mother and sister )

According to the greek law, it is considered to be a major disciplinary offence; "The acceptance of money or any other sort of property by a Doctor, for any medical services provided by him, while working for the National Health System."


Amalia Kalyvinou fought for things that are taken for granted in every modern european country. Unfortunately, the case is not as such for Greece.




As part of the effort that Amalia initiated, we protest in public and we demand;


 THE GOVERNMENT TO TAKE IMMEDIATE ACTION AGAINST ANY SORT OF BRIBERY AND THE RESULTED INEQUALITY THAT BRIBERY CAUSES IN THE TREATMENT OF PATIENTS.

 THE NATIONAL HEALTH COMMITTEE TO DEVELOP FLEXIBLE WAYS IN HEALTH INSURANCE TO AVOID MORE VICTIMS AS A RESULT OF TEDIOUS, BUREAUCRATIC PROCESSES.

 THE DEPARTMENT OF HEALTH TO INFLICT STRICT CONTROL AND LIMITATIONS UPON THE DRUG COMPANIES THAT PLAY A SIGNIFICANT ROLE TO THE CORRUPTION OF THE HEALTH SYSTEM.

 ALL HEALTH PROFESSIONALS TO BE OFFERED WITH OPPORTUNITIES IN CONTINUING EDUCATION, TRAINING AND PERSONAL DEVELOPMENT

 TO ESTABLISH A NATION WIDE ELECTRONIC SYSTEM FOR MEDICAL RECORDS THAT WILL ENSURE PROMPT MEDICAL DIAGNOSIS AND TREATMENT

THE ONES THAT GOVERN US SHOULD QUIT THEIR HYPOCRITICAL BEHAVIOUR THAT ALLOWS DOCTORS TO BE BRIBED BY THEIR PATIENTS, INSTEAD OF PROVIDING THEM WITH A DECENT SALARY.

 NO MORE BRIBERY WITHIN THE NATIONAL HEALTH SYSTEM
 NO MORE BUREAUCRACY
 NO MORE LIES

WE DEMAND FREE AND EFFICACIOUS HEALTHCARE SERVICES FOR ALL.

Next time you will have to bribe a doctor, don’t do it. Do consider making a donation. Amalia’s last wish was to contribute to the under construction Oncological Centre for children. (Elpida foundation, tel no 0030210-7757153, email: info@elpida.org, bank accounts: National bank of Greece, account no 080/480898-36, Alphabank account no 152-002-002-000-515.
Please remember to quote that your donation is “for Amalia”)

paraxeno είπε...

παιδιά ποια είναι τα keywords - labels που έχουν συμφωνηθεί? για τους agreggators kai ta search engines?

Ανώνυμος είπε...

Αμαλία, Γιατρός, Φακελάκι.

Helix Nebulae είπε...

Paraxeno, περίμενε την τελική βερσιόν της Αφροδίτης για το αγγλικό κείμενο.

Επίσης, η πολλή επεξήγηση στο τέλος σχετικά με το γιατί πρέπει να αναφερθεί στη δωρεά ότι είναι για την Αμαλία νομίζω ότι περιττεύει.

Κάποιος που προσφέρεται να μεταφράσει το δελτίο τύπου; (εφόσον είναι έτοιμο)

paraxeno είπε...

οκ ελήφθη

Gerasimos είπε...

me xara,steilto twra pou gyrizei,exw araksei ston ypologisth kai den ksekounaw
sto aggliko mporeis na grapseis,
quote ref. "for Amalia" me auto to katalavainoun amesa oi aggloi,se ola ta donations vazoun quote ref. kai pistepste me autoi kanoun donations..exw kai ena lathos sto already to l efyge

Gerasimos είπε...

paraxeno pes mou an to xeis to deltio typou etoimo kai ksekinaw

Ανώνυμος είπε...

Ηρθα κι εγώ, οπότε θα κοιτάξω το τελικό αγγλικό κείμενο (η βασική δομή είναι οκ, επιτρέψτε μου όμως λίγα ψιλά στην απόδοση if you please gerasime)
:)

Κι επίσης περίμενα το τελικό για το έξτρα τσεκάρισμα που λέγαμε χτες with our back-up ally (ναι, είναι ΟΛΟΙ ενήμεροι από την "άλλη πλευρά", they are on our side, have no doubt!).

Ρίξτε και το τελικό δελτίο τύπου να το κοιτάξω κι αυτό για final touch.

Θα ήθελα επίσης να κοιτάξω το αγγλικό μπλογκ πριν το διαδώσουμε if I may.

Απλώς χρειάζομαι λίγο χρόνο, οκ?

Aphrodite

ps- my pc is in working order finally, so I can AT LAST speed a few things up - thank God! I just don't use the blogger too much (I don't register in and out) coz too many "heavy" files opened right this minute και σέρνεται.

paraxeno είπε...

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

εδω ειναι το δελτίο απο το πρωί γεράσιμε, ας του ρίξει μια τελευταια ματιά και καποιος άλλο σκουντάει τον helix και το μεταφράζουμε αν και δεν βλέπω να εχει έχει καποιο πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ_ Τότε gerasime σε περιμένω με το δελτίο τύπου μόλις το τελειώσεις, για να το... αποτελειώσω! :)

Aphrodite

Ανώνυμος είπε...

http://indictos.wordpress.com/2007/05/30/%ce%9c%ce%99%ce%91-%ce%99%ce%94%ce%95%ce%91-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%97%ce%9d-1-%ce%99%ce%9f%ce%a5%ce%9d%ce%99%ce%9f%ce%a5/#comments

“Σήμερα θα σας ενοχλήσουμε” - Χιλιάδες Έλληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα διαμαρτυρίας το υπουργείο Υγείας, ιατρικούς συλλόγους, βουλευτές και μέσα ενημέρωσης, στη μνήμη της νεαρής Αμαλίας που πέθανε την περασμένη εβδομάδα

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα 1 Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που απαιτούν ικανούς γιατρούς, αποτελεσματικά φάρμακα και σύγχρονα νοσοκομεία για όλους. Η ημέρα επιλέχθηκε καθώς συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το θάνατο από καρκίνο της Αμαλίας Καλυβινού, μιας νέας γυναίκας, που φώναξε, διαμαρτυρήθηκε και έδωσε μάχες κόντρα στην αδιαφορία και την ανικανότητα της γραφειοκρατίας, του κράτους, του ΕΣΥ και ορισμένων γιατρών. Η κινητοποίηση-διαμαρτυρία ξεκίνησε τα ξημερώματα, θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα, και αποτελεί απλώς μια πρώτη αντίδραση καθώς χιλιάδες Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από το εξωτερικό συντονίζονται διαρκώς μέσω ίντερνετ και υπόσχονται να συνεχίσουν φωνάζουν μέχρι να δουν πραγματικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για bloggers, κατόχους προσωπικών ιστολογίων στο διαδίκτυο, όπως ήταν και η Αμαλία Καλυβινού η οποία κατέγραφε στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο http://fakellaki.blogspot.com/ τις εμπειρίες της προσπαθώντας να αφυπνίσει συνειδήσεις όχι μόνο για την δική της περίπτωση, αλλά για το σύστημα υγείας γενικότερα. Το ημερολόγιο της Αμαλίας έγινε ευρύτερα γνωστό λίγο πριν το θάνατό της όταν εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας πρόβαλαν την περιπέτεια της νεαρής κοπέλας. Στη σημερινή συντονισμένη διαμαρτυρία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι στον τομέα της υγείας κάτι πρέπει να αλλάξει τώρα. Περισσότερες πληροφορίες ****

Gerasimos είπε...

be my guest aphrodite,kai gw euelpistw na to diorthwseis,oso afora thn iatriki orologia suneisferw ligo sta ypoloipa na swsoume to match!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ εγώ σας χαιρετώ, ετοιμάζομαι για δουλειά και θα επιστρέψω το πρωί που ελπίζω να δω ανεβασμένα οσο περισσότερα ποστς είναι δυνατόν.
Καλή επιτυχία.

paraxeno είπε...

γερασιμε το δελτίο τύπου είναι απο το ξημέρωμα, αναρτημένο εδώ, http://giatinamalia-blog.blogspot.com/>http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Εδώ http://www.fileden.com/files/2006/10/5/263570/AMALIA.doc
και εδώ http://www.fileden.com/files/2006/10/5/263570/AMALIA%202.doc
έχω ανεβάσει τα κείμενα σε word για όποιον θέλει να εκτυπώσει φυλλάδια.

paraxeno είπε...

μόνο μια μικρή διόρθωση έκανα στο κείμενο του ινδικτου, άλλαξα τα αποτελεσματικά φάρμακα με "αποτελεσματική περίθαλψη" αν δεν διαφωνεί κανείς

paraxeno είπε...

α ο philos προτείθεται να τυπώσει αρκετά αυλλάδια να βρούμε όμως τι θα τα κάνουμε τα τυπωμένα

Helix Nebulae είπε...

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ:

1) ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ "Για την Αμαλία"

2) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ giatinamalia-blog, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙ. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΟΧΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ.

3) ΑΣ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ:

α) ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Αφροδίτη, Γεράσιμος, Αθηνά, κ.α.

β) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ giatinamalia-blog: Paraxeno + κάποιος άλλος (αλλά δε θα ασχολείστε με τίποτα άλλο)

γ) ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ LINKS για e-mails (ελληνικά και ξένα)

δ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ BLOGGERS: tf + ;;; (με τα έτοιμα σχόλια και link προς giatinamalia-blog)

ε) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FORUM, AGGREGATORS, κ.α. ιστοσελίδων (εθελοντές;)

στ) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ολοκλήρωση, μετάφραση (σε συνεργασία με α), επικοινωνία με ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ

ζ) ΕΚΤΥΠΩΣΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ flyers - συνεννοηθείτε με τον Philos (κάποιοι να αναλάβουν υπεύθυνα τα εκτός Αθηνών)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΛΗΡΕΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ (χωρίς σπασμωδικές κινήσεις) ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ.

Και η Δύναμη μαζί σας...

Ανώνυμος είπε...

@gerasimos,

Don't worry doc, (unfortunately) I'm "quite" familiar with medical terminology - and anyways I wouldn't change a word in that aspect...

I'm off to work!

Aphro

Ανώνυμος είπε...

Επίσης αν βρίσκετε ή φτιάχνετε έτοιμα λινκς διευθύνσεων, ενημερώνετε στα σχόλια για να τα περνάμε στα τελικα συνολικά, οκ?

Aphro

I'm off to work I said - εννοώ για τα εδώ!

paraxeno είπε...

τα σχολια ανοίγουν τώρα, το μπλογκ το κουμαντάρω από aggregators το sync έχει ήδη ενημερωθεί...

λινκς παρακαλώ αφήστε στο

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

γιατί εχω αρχίσει και τα χάνω με τόσα παράθυρα ανοιγμένα

Helix Nebulae είπε...

@paraxeno

Βάλε το mail σου κάπου πρόχειρα για να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου όσοι θέλουν κάτι. Σε παρακαλώ κάλεσε τον Γεράσιμο και όποιον άλλο θέλει στους contributors γιατί εγώ δε νομίζω ότι μπορώ.

Helix Nebulae είπε...

Παιδιά, να σταματήσουμε να είμαστε συγκεντρωτικοί γιατί θα τα παίξουμε. Έχει διογκωθεί πολύ το πράγμα και θέλει να κουλάρουμε λίγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ Η ΛΕΞΗ "εγκαίρως" ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ (και στις μεταφράσεις εννοείται).

Ανώνυμος είπε...

@paraxeno:
που θα τον βρουμε τον Philo να μας δώσει τα εκτυπωμένα φυλλάδια; δεν γίνεται.
μπορούμε να τα έχουμε σε μορφή αρχείου για να τα εκτυπώσουμε εμείς;
εγώ έφτιαξα κάποια. εάν δεν κάνουν, δεν υπάρχει πρόβλημα. ας μας δώσει ο Philos αυτά που έχει φτιάξει.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, έβαλα όλες τις διευθύνσεις email που έχουν βρεθεί σε μια σελίδα, για εύκολο copy and paste. Δοκιμασμένες στο Outlook, γι' αυτό και οι κενές γραμμές μεταξύ των κομματιών. Τουλάχιστον το outlook επιτρέπει ένα συγκεκριμένο αριθμό παραληπτών. Δεν ξέρω για τα άλλα email...
Θα τα βρείτε εδώ ->
http://www.upon-the-moon.com/amalia.html

ΥΓ: Μερικές διευθύνσεις μπορεί να είναι διπλές ή παραπάνω, αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Είναι χωρισμένες με κομμάτα.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 240   Νεότερο› Νεότερο»