28 Μαΐ 2007

Ραντεβού την 1η Ιουνίου

Δεν προσπαθούμε με κανέναν τρόπο να εκμεταλλευτούμε τον άδικο χαμό της Αμαλίας Καλυβινού. Θέλουμε απλά να δώσουμε μια συνέχεια στον αγώνα που εκείνη ξεκίνησε. Να ενημερώσουμε, να διαμαρτυρηθούμε και εν τέλει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Για όλους μας. Χωρίς φακελλάκια, χωρίς ιατρικά λάθη, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορούν να κοστίσουν ζωές. Χωρίς όλα όσα η Αμαλία είχε τη δύναμη να καταγγείλει μέσα από τα κείμενα του blog της. Έστω και για λίγο, υπήρξαμε συνοδοιπόροι της. Εκείνη ήταν που μας έδειξε το δρόμο, αποδεικνύοντας ότι η φωνή μας μπορεί να ακουστεί. Δίνοντας μας την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Νομίζουμε πως γι'αυτό και μόνο, της οφείλουμε κάτι παραπάνω από ένα δάκρυ.

Έχει ήδη προταθεί η 1η Ιουνίου σαν ημέρα αφιερωμένη στην Αμαλία. Πιστεύω ότι το καλύτερο αντίο που θα μπορούσαμε να της προσφέρουμε είναι να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες αλλά και στους πολίτες αυτής της χώρας. Καταθέστε λοιπόν τις προτάσεις σας για να οργανώσουμε όλοι μαζί μια μικρή εκστρατεία για την Αμαλία. Αντί στεφάνου.

Πού και πώς όμως μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε ώστε η πρωτοβουλία αυτή να έχει το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο;
  • Πρώτα απ' όλα, πρέπει να οργανωθούμε μεταξύ μας. Διαδώστε τα νέα σε όλα τα ελληνόφωνα blogs, ώστε να ενημερωθούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να συμμετάσχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία. Ας κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο αυτή τη φορά, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν.
  • Το banner είναι μόνο η αρχή. Ένα μπαϊράκι είναι και τίποτα άλλο. Η πρόταση μου είναι η παραπάνω (με link που οδηγεί στο blog της Αμαλίας) και έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες της Ion και του Polsemannen (βλ. προηγούμενο post). Πιστεύω ότι το βλέμμα της Αμαλίας είναι πιο δυνατό από οποιοδήποτε σκιτσάκι. Είμαι ανοιχτός φυσικά σε παρατηρήσεις, καθώς και σε εναλλακτικές προτάσεις. Δυστυχώς, το "malpractice" δε μεταφράζεται με μία λέξη.
  • Ίσως θα μπορούσε να συνταχτεί ένα κοινό post, αν και μια ιδέα θα ήταν να αφήσουμε τον καθένα να γράψει τη δική του οπτική γωνία για το θέμα. Η Ροδιά πρότεινε όσοι θέλουμε να γράψουμε τη δική μας μαρτυρία, που θα παραπέμπει στο blog της Αμαλίας.
  • Τα e-mail είναι ένας άλλος τομέας. Bulk, chain, αλλά και στοχευμένα σε αρμόδια γραφεία, υπουργεία, κλπ. Κάποιος να μας ενημερώσει ποιοί ακριβώς είναι οι φορείς ή τα πρόσωπα που πρέπει να απευθυνθούμε. Εκεί μάλλον είναι απαραίτητο ένα κοινά αποδεκτό κείμενο. Όσοι θέλουν να αναλάβουν να το συντάξουν ας το δηλώσουν.
  • Χρειαζόμαστε συμβούλους για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να μην καταντήσουμε γραφικοί. Γιατρούς, νομικούς, ανθρώπους που γνωρίζουν τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του συστήματος υγείας. Τι προβλέπει η νομοθεσία για το φακελλάκι; Τι ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες; Μιλάμε για συγκεκριμένες θέσεις, όχι σκέτες αοριστολογίες για τον όρκο του Ιπποκράτη.
  • Τηλέφωνα. Σε όλους τους φορείς που θα στείλουμε mail. Ενδεχομένως ακόμα και στους γιατρούς που καταγγείλει επώνυμα η Αμαλία. Όχι για να τους καθυβρίσουμε, αλλά για να τους θυμίσουμε την ιστορία της και τον ρόλο που είχανε παίξει.
  • Μ.Μ.Ε. Κυρίως εφημερίδες, αφού η τηλεόραση θα προσπαθήσει να μετατρέψει το γεγονός σε τσίρκο όπως πάντα. Δίνοντας έμφαση σ' αυτό που διεκδικούσε η Αμαλία, όχι σε μελοδραματικές ιστορίες για την "ευαισθητοποίηση" της κοινής γνώμης.
  • Εξωτερικό. Ομογένεια αλλά και μη ελληνόφωνοι. Κάποιοι να βοηθήσουν στη μετάφραση των κειμένων. Καλύτερα να γίνουμε ρόμπα διεθνώς, παρά να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν είχαν φακελλάκια και βύσματα. Υποτίθεται ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μαζέψουμε υπογραφές για να γίνει ένα διάβημα.
  • Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε τυπογραφεία, θα μπορούσαμε ακόμα και να τυπώσουμε ενημερωτικά φυλλάδια και να βρεθούν εθελοντές για να τα μοιράσουν στον κόσμο. Έξω από κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές κατά προτίμηση.
Επαναλαμβάνω, σκοπός μας δεν είναι ούτε να καπηλευτούμε τη μνήμη της Αμαλίας, ούτε να διαπομπεύσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα (ιδίως αν δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία), ούτε να αναγκάσουμε τον Υπουργό Υγείας σε παραίτηση. Μακάρι αυτή η κινητοποίηση να καταφέρει να κάνει μιαν αρχή ώστε κάποτε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς, της αδικίας και της νοοτροπίας συνωμοτικών πελατειακών σχέσεων που μας στερούν όχι μόνον την υγεία μας αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Στο χέρι μας είναι να μην ξεχαστεί η Αμαλία, καθώς και να μην υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

142 σχόλια:

Live!News είπε...

Μαζί σου.
Πού ο κώδικας για το banerrάκι αυτό;
Για τα υπόλοιπα θα στείλω mail.
Να'σαι καλά.
Λ.

elafini είπε...

πολύ ωραία..θα κινηθώ κι εγώ

Helix Nebulae είπε...

@luccia
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά με τους κώδικες δεν τα πάω καλά. Ας σώσει κάποιος την εικόνα και ας προσθέσει τον κώδικα, αρκεί να παραπέμπει στο blog της Αμαλίας. Αν και καλύτερα να περιμένουμε τις παρατηρήσεις των υπολοίπων ώστε να καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό banner.

@elafini
:-)))

Helix Nebulae είπε...

Όσοι γνώρισαν την Αμαλία από κοντά ή ξέρουν περισσότερες λεπτομέρειες για την περιπέτειά της, παρακαλώ ας επικοινωνήσουν καθώς η βοήθειά τους θα είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Μέσα και γω.

Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο κεντρικό-οργανωτικό μπλογκ, θα πρότεινα να μαζευτούν εδώ πέρα εμαιλ από δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, γραφεία, βουλευτές, για να μη στέλνει ο καθένας όπου να ναι. Όποιος γνωρίζει ή βρει εμαιλ από σχετικό και μη φορέα, ας το το ανακοινώσει εδώ, να υπάρχουν όλα εδώ συγκεντρωμένα.

Απο κει και πέρα νομίζω είναι καλό να συνταχθεί και να αναρτηθεί εδώ ένα κείμενο πού να μπορεί να σταλεί αυτούσιο με εμαιλ ή να γίνει ποστ, για όσους δεν έχουν χρόνο να γράψουν ένα εμαιλ ή ποστ. Οι υπόλοιποι μπορούν να γράψουν φυσικά κάποιο δικό τους κείμενο ή να χρησιμοποιήσουν το αρχικό σαν template.

Τέλος θα ήθελα να προτείνω και κάτι που διάβασα στο άρθρο του Oneiros.
Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει την καταπληκτική -πρέπει να την διαβάσετε- ιστορία ενός ανθρώπου, του David Haines, ο οποίος απλά ανήκε σε ένα φορουμ σχετικά με ηλεκτρονικά παιχνίδια και έκανε τακτικά ποστς.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε ο γιος του πολύ συχνά ενημέρωνε μέσω των ποστ του τους υπόλοιπους σχετικά με την πορεία του. Τα πάντα. Για δύο χρόνια όλοι οι χιλιάδες αναγνώστες του φόρουμ γνώριζαν την πορεία του γιού του.

Μιά μέρα αναρτήθηκε ένα ποστ που έλεγε πως ο David Haines πέθανε χθες από καρδιακή προσβολή στην ηλικία των 31 ετών. Οι χιλιάδες άνθρωποι που διάβαζαν τον David άνοιξαν ένα λογαριασμό για να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά του, που ξαφνικά έμειναν ορφανά από πατέρα.

Προτείνω λοιπόν να ανοίξουμε ένα λογαριασμό και να μαζέψουμε λεφτά για να στηρίξουμε είτε την οικογένεια της Αμαλίας, είτε οποιονδήποτε βρεθεί μελλοντικά σε παρόμοια (με την ευρύτερη δυνατή έννοια το "παρόμοια") θέση.

Και προτείνω να μη το καθυστερήσουμε καθόλου. Όποιος έχει χρόνο -και καλό θα είναι να έχει και κάποιο "γνωστό" μπλογκ για να μην υπάρξουν υπόνοιες για εκμετάλλευση, "κομπίνα" κτλ- να ανοίξει έναν λογαριασμό και να ανακοινώση τον αριθμό του.

1 Ιούνη μαζί με τα ποστς ανακοινώνουμε και τον αριθμο αυτό. Οποιοσδήποτε μπορεί έτσι να βοηθήσει *πραγματικά*, καταθέτοντας ένα μικρό συμβολικό ποσό, για να ενισχύσουμε την οικογένεια της. Η εικόνα της ταλαιπωρημένης και δύστυχης μητέρας της που είχα δει στη συνέντευξη της Αμαλίας στην εφημερίδα μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό μου και δε μπορώ να ηρεμήσω όσο τη σκέφτομαι... Και αν η Αμαλία κατά κάποιο τρόπο "λυτρώθηκε" από τα βάσανα της, οι άνθρωποι της περνούν τώρα τις δυσκολότερες ώρες της ζωής τους.

Haris είπε...

Συμφωνώ με την κίνηση σου, κσι συγχαρητήρια.
Μάλλον θα πρέπει αν γίνει ένα banner
όχι μόνο για την 1η Ιουνίου, αλλά πιο γενικό, αφιερωμένο στην μνήμη της Αμαλίας...

Helix Nebulae είπε...

@γιώργος μαργαρίτης
Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό της "εκστρατείας" κάποιο πιο δημοφιλές blog από το δικό μου. Μέχρι τώρα όμως έχω δει τους περισσότερους να γράφουν κυρίως επικήδειους και αόριστα ευχολόγια. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω αν θέλουμε κάποτε να αλλάξει κάτι.

Η ιδέα του τραπεζικού λογαριασμού είναι καλή, αρκεί: α) να έχει την έγκριση της οικογένειας της Αμαλίας, β) να την αναλάβει κάποιος άλλος. Εσύ ίσως;

@haris
Η όλη ιδέα της κίνησης αυτής δεν είναι να κάνουμε ένα δημόσιο μνημόσυνο για την Αμαλία, όσο το να συνεχίσουμε το έργο της και να καταπολεμήσουμε κάποια φαινόμενα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία (φακελλάκια, γραφειοκρατεία, αδιαφορία, κλπ).

Αν έχεις στο μυαλό σου κάποια φράση ή εικόνα για banner, δεν έχεις παρά να την προτείνεις :-)))

Helix Nebulae είπε...

@Δημοφιλείς και μη bloggers

ΑΝΤΕ, ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ;

Η ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΛΕΥΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ. ΕΜΕΙΣ;

ΟΙ ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ...

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

@Helix,
εγώ έχω ένα εξίσου, αν όχι λιγότερο, δημοφιλές μπλογκ από το δικό σου, οπότε είμαι ακόμα λιγότερο "φερέγγυος" για μία τέτοια κίνηση...
Και επίσης ένας άλλος λόγος είναι πως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λόγω του ότι είμαι στα τελειώματα του μεταπτυχιακού μου, δεν έχω καθόλου χρόνο να τρέχω σε τράπεζες να μου εξηγούν τι είναι ο λογαριασμός και πως ανοίγει και τι χρειάζεται. Δηλαδή ειλικρινά λυπάμαι, αλλά δεν έχω χρόνο να ανοίξω λογαριασμό, με χαρά όμως θα διαδώσω τον λογαριασμό και θα ενισχύσω οικονομικά.

Για την έγκριση της οικογένειας, επειδή είχαμε σκεφτεί να ανοίξουμε λογαριασμό: αν η οικογένεια της είναι τόσο περήφανη όσο η Αμαλία (που για μένα είναι σίγουρο) δε θα δεχτούν κάτι τέτοιο. Επειδή είχαμε επικοινωνήσει με τον Κιούση για να πάρουμε τα στοιχεία της, μας είπε πως το καλύτερο κατά την άποψη του θα ήταν να επικοινωνήσουμε με την Αμαλία όταν όλα θα ήταν έτοιμα και θα χρειαζόμασταν μόνο την έγκριση της.

Προτείνω όποιος έχει λίγο χρόνο ή γνωρίζει από αυτά, και έχει κάποιο δημοφιλές μπλογκ, να ανοίξει έναν λογαριασμό (τώρα χρειάζονται και κάποια χρήματα για να ανοίξεις έναν?) και αφού συντονιστούμε και μαζέψουμε συμμετοχές από άτομα, ένας από μας να επικοινωνήσει με την οικογένια, αν γίνεται μάλιστα προσωπικά, να τους ζητήσει την έγκριση. Στην -πιθανή- περίπτωση που αρνηθούν, προτείνω να χρησιμοποιήσουμε το λογαριασμό για να μαζέψουμε λεφτά για την επόμενη Αμαλία που θα χρειαστεί βοήθεια.

pølsemannen είπε...

Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουν όλα τα στοιχεία των βουλευτών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Η απόσπαση του e mail από κάθε σελίδα είναι χρονοβόρα υπόθεση δεδομένου ότι αυτή βρίσκεται στην ατομική σελίδα κάθε βουλευτή. (720 κλίκατις κόπυτις πέηστητις και άλλα τόσα πίσωτις)

Το σκεπτικό είναι να συνταχθεί ένα κείμενο στα Αγγλικά και να αποσταλεί σε όλους για να γίνει γνωστό το θέμα της Αμαλίας Πανευρωπαϊκά.

http://www.europarl.europa.eu/members/expert.do?language=EN

Πώς το βλέπετε;

Aphrodite είπε...

@helix,

Pls check your e-mail ASAP!

Και για αρχή, λινκ για την Ελπίδα στο Elpida. Το έχω ήδη βάλει στο μπλογκ μου Comments.

@polsemannen,

Pls check your e-mail too!

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν κάνεις αναμετάδοση του ποστ αυτού και στο http://iamaliazei.blogspot.com/
? μου φαίνεται πως αυτό το ιστολόγιο, είναι συμαντικός κόμβος

Rodia είπε...

1. Η ημερομηνία είναι πολύ κοντινή για να γίνουν όλα αυτά πετυχημένα και όχι προχειρα. Αυτό που προλαβαίνουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το θέμα "ζεστό" με ένα δημοσίευμα και μια εικόνα την 1η Ιουνίου, μια και έτσι συμφωνήθηκε, και να ανεβάζουμε κάθε τόσο και από κάτι. Την απο κοινού συνεννοήση τη βλέπω πολύ δύσκολη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος, το χρονικό διάστημα δεν επαρκεί.

2. Η οικονομική προέκταση με βρίσκει αδιάφορη, για να μη γράψω ότι διαφωνώ. Αν θέλουν οι δικοί της να εκμεταλλευτούν (με τον έννοια της συνέχισης του Εργου της θαρραλέας κόρης τους, κλπ κλπ) ας ζητήσουν βοήθεια για την ίδρυση ενός ομόνυμου ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο να ασχολείται με θέματα υγείας παιδιών με προβλήματα νεοπλασιών. Αυτό μπορούν να το πράξουν οι συγγενείς και κανείς άλλος. Τελοσπάντων, οι άνθρωποι δεν ζήτησαν τπτ και θα ήταν παράλογο (για να μη γράψω ανήθικο) να ζητήσουν. Στη φόρα που έχουμε πάρει, ξαναμετράμε τις Αξίες με το χρήμα και δεν έχουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ αυτό το Μέτρο.

3. Να συνεχίσουμε να επεργαζόμαστε προτάσεις και ιδέες και να δράσουμε με περίσκεψη όταν θα είμαστε έτοιμοι εντελώς. Οπότε, να παρουσιαστούμε με ένα καλό και σύντομο και περιεκτικό κείμενο μεταφρασμένο καλά και προσεγμένα σε ξένες γλώσσες (ίσως περισσότερες από μια), με προτάσεις εφικτές να πραγματοποιηθούν, κλπ κλπ, ίσως και με κάποιο ψήφισμα σχετικό. Αυτό όλο το κόνσεπτ θέλει αρκετή προετοιμασία και οργάνωση. Εδώ για το κείμενο "Πολύδωρα" έπαιξε πάνω από μήνας...

Rodia είπε...

Παίζει και η φάση να οριστούν λίγα μέλη του μπλογκοχωριού ως διαχειριστές του θέματος, ώστε η προσπάθεια να καταλήξει συντομότερα σε κάποιο αποτέλεσμα και κατόπιν να αποσταλούν οδηγίες στους ενδιαφερόμενους για μια κοινή δράση. Είναι σημαντικό το στοιχείο της έκπληξης, για τούτο προτείνω συνεννοήσεις με μέηλ.
..αν και, μια αναμενόμενη έκπληξη δεν εκπλήσσει και πολύ... κρατά ωστόσο ζωντανό το ενδιαφέρον για την υπόθεση..

Rodia είπε...

Με βάλατε σε σκέψεις βραδιάτικα...
Αλλη περίπτωση είναι να ανεβάσει καθένας ό,τι νομίζει την 1η Ιουνίου (μπανερ, κειμενο, κλπ) και να γίνει άτυπη ψηφοφορία εδώ, στο μπλογκ του Χέλιξ ή όπου αλλού προταθεί, μήπως η επεξεργασία κάποιου ήδη υπάρχοντος κειμένου και η επιλογή μπάνερ συντομέψουν τη διεθνή δράση.

αυτά, ζαλίστηκα λέμε, Καληνύχτα σας:-))

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Για το "οικονομικό":

η αλήθεια είναι πως για την οικογένεια της δεν έχει πλέον και τόσο μεγάλη σημασία (όχι όμως ότι δεν έχει καθώς έχουν καταστραφεί οικονομικά, η ίδια η Αμαλία έλεγε στη συνέντευξη ή στο μπλογκ της πως οικονομικά είναι σε κακή κατάσταση, άρα χρήματα χρειάζονται, απλά είναι σε δευτερεύουσα μοίρα το οικονομικό όταν έχεις χάσει τον άνθρωπο σου). Δε θα επουλωθούν οι πληγές τους με χρήματα, ίσως τους βοηθήσουν να ορθοποδήσουν πιο γρήγορα.

Η ιδέα για την οικονομική ενίσχυση είχε ξεκινήσει...τέλος πάντων πριν τις 25 Μαίου, για να βοηθήσουμε την Αμαλία η οποία χρειαζόταν πραγματικά χρήματα (τα φάρμακα που έπαιρνε ήταν πανάκριβα και το είχε δηλώσει πως είναι οικονομικά εξασθενημένοι), είχαμε στείλει διάφορα μειλ για να ανοίξουμε τότε ένα λογαριασμό, που θα είχε πραγματικά νόημα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση... και έτσι απλά εξέφρασα την ιδέα τώρα.

Αν βρίσκετε πλέον πως δεν έχουν νόημα τα χρήματα για την οικογένεια της, θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα λογαριασμό, πες το σαν "για την επόμενη Αμαλία".

Για το κείμενο, 3-5 άτομα το πολύ να συνεννοηθούν και να βγάλουν ένα κείμενο. Όχι σαν την πρωτοβουλία με Πολύδωρα, 20 άτομα. 3 είναι αρκετά.

Το καλύτερο νομίζω είναι να υπάρχει έτοιμο κείμενο για τη 1 Ιούνη που να ανέβει σαν ποστ, όπως με την πρωτοβουλία της διεθνούς αμνηστίας. Όποιος μπορεί ας γράψει ένα κείμενο.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
blogger είπε...

Παιδιά είμαι γραφίστας. Πείτε μου αν θέλετε να φτιάξω μια σειρά από banners για την Αμαλία.
Θέλω κάπως να βοηθήσω κι εγώ.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια στο μπλογκ της Αμαλίας κατάλαβα γιατί η Αφροδίτη μιλούσε για το ίδρυμα Ελπίδα.

==================
"[...] Τέλος, επειδή πολλοί από σας γράφετε στα μηνύματά σας ότι θα θέλατε να κάνετε κάτι παραπάνω απ' αυτό που ήδη κάνατε - και που ήταν να κάνετε ευτυχισμένη την Αμαλία μας στο τέλος της- γνωρίζουμε ότι η Αμαλία θα ήθελε να μπορούσε να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται για την ίδρυση του Παιδιατρικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου, προσπάθεια που την είχε συγκινήσει και συνεπάρει, γιατί ήταν και η ίδια παιδάκι όταν ξεκίνησε η περιπέτειά της. Όσοι θέλετε λοιπόν μπορείτε, στη μνήμη της Αμαλίας, να στείλετε την οποιαδήποτε, μικρή ή μεγάλη, προσφορά σας στο σύλλογο Ελπίδα ή σε όποια άλλη παρόμοια προσπάθεια γίνεται και γνωρίζετε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους σας ολόψυχα,

Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου"
==================

Στο site elpida.org, υπάρχει μια ανακοίνωση που μιλάει για την θεμελίωση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά, η οποία μάλιστα έγινε πρόσφατα, τον προηγούμενο μήνα:

===================
"Η τελετή θεμελίωσης του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα

Στις 24 Απριλίου 2007, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, έθεσε τον θεμέλιο λίθο του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά στην Ελλάδα [...] και η «ΕΛΠΙΔΑ», ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, έστειλε σε όλη την Ελλάδα ένα ηχηρό μήνυμα Ελπίδας και Αγάπης!"
===================

Τι λέτε??

(@γιωργο κρογια,
νομίζω μπορείς να ξεκινήσεις...)

blogger είπε...

Πείτε μου τι να λέει το banner και το ξενυχτάω!

Helix Nebulae είπε...

Πρώτα απ' όλα, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη διάθεση συνεργασίας.

1) Η ιστοσελίδα http://iamaliazei.blogspot.com/ δεν λειτουργεί εδώ και λίγη ώρα. Δεν ξέρω αν διαγράφηκε το blog (υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις) ή αν είναι κάτι προσωρινό.

2) Όσον αφορά το θέμα οικονομικής ενίσχυσης, την απάντηση έδωσαν η μητέρα και η αδελφή της Αμαλίας (βλ. παραπάνω σχόλια). Ο σύλλογος "ΕΛΠΙΔΑ" είναι το ίδρυμα που η ίδια η Αμαλία ήθελε να κατατεθούν οι όποιες δωρεές, οπότε οποιαδήποτε άλλη πρόταση περιττεύει. Ούτως ή άλλως, ο στόχος μας δεν θα έπρεπε να είναι η ελεημοσύνη, αλλά η καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς και αναλγησίας στο Ε.Σ.Υ.

3) Για το θέμα του banner: Πέρα από τη δική μου πρόταση και τις προϋπάρχουσες των Ion και pølsemannen (καθώς και μίας ακόμα απόπειρας που έκανε η Vouts), ο Γιώργος Κρόγιας προσφέρθηκε να φτιάξει ένα καινούργιο. Τι θα λέει όμως το banner; Εγώ προτίμησα να είναι όσο πιο λιτό γίνεται, δηλαδή να αναφέρει την ημερομηνία, το "για την Αμαλία" και το URL του blog της. Η φράση περί αλμπάνηδων της Αμαλίας είναι μεν δυνατή αλλά δε νομίζω ότι χωράει σ' ένα banner.

Helix Nebulae είπε...

@pølsemannen
Η ιδέα να στείλουμε ενημερωτικό mail σε όλους τους ευρωβουλευτές με βρίσκει σύμφωνο, αν και χρειάζονται αρκετοί εθελοντές για να γίνει η δουλειά. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα συνοπτικό κείμενο που να εξιστορεί την περιπέτεια της Αμαλίας και την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και να το μεταφράσουμε σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά). Επειδή εγώ δεν προλαβαίνω, ας το φτιάξει κάποιος κι ας το δουλέψουμε όλοι μαζί μέσω e-mail.

Helix Nebulae είπε...

@ροδιά
Η ημερομηνία είναι μεν κοντά, αλλά αν αφήσουμε να περάσει παραπάνω χρόνος το θέμα θα ξεχαστεί. Στο κάτω-κάτω υποτίθεται ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και άρα μπορούμε να συνεισφέρουμε μαζικά.

Όσον αφορά το κείμενο που θα αποσταλεί με mail σε Ελλάδα και εξωτερικό, πρέπει να διευκρινίσουμε αν αιτούμαστε κάτι συγκεκριμένο ή απλά ενημερώνουμε για ένα δυσάρεστο γεγονός. Νομίζω το πρώτο, χωρίς ωστόσο να μπούμε σε νομικά χωράφια και να προτείνουμε αναλυτικά μέτρα κλπ.

Οι λέξεις-κλειδιά κατά τη γνώμη μου είναι: αξιοπρέπεια, δωρεάν υγεία, διαφθορά, φακελλάκι, γραφειοκρατεία. Να στείλουμε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας δηλαδή προς πολλαπλούς αποδέκτες, ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει. Απαιτούμε ένα δίκαιο εθνικό σύστημα υγείας και αρνούμαστε να δεχτούμε άλλες απώλειες λόγω αναξιοκρατείας και απληστίας. Κάτι τέτοιο σαν περιεχόμενο, χωρίς πολλές σάλτσες.

Helix Nebulae είπε...

@γιώργος μαργαρίτης
Το θέμα του λογαριασμού το καλύψαμε ήδη. Από εκεί και πέρα, για την όποια επόμενη "Αμαλία" καλό είναι μεν να υπάρχουν τα αντανακλαστικά ώστε να βοηθήσουμε αλλά δε μπορούμε να στήσουμε ολόκληρη μη κυβερνητική οργάνωση στο άψε-σβήσε. Χώρια που τα χρήματα που θα διαθέσουμε πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε φακελλάκια...

Για το κείμενο, έχεις δίκιο. Αν περιμένουμε να συμφωνήσουν 30 μπλόγκερς μεταξύ τους θα μας πάρει μήνες. Τα βασικά περιέχονται ήδη στα post που έχει δημοσιεύσει η Αμαλία παλιότερα. Επιμένω ωστόσο ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια κάποιων που έχουν ιατρικές και νομικές γνώσεις (για να αποφύγουμε αόριστους αφορισμούς).

blogger είπε...

Εγώ ορμόμενος από τα λόγια του φίλου Γιώργου Μαργαρίτη, πιστεύω ότι πρέπει να σεβαστούμε κατ' αρχήν την τελευταία επιθυμία της Αμαλίας που εκφράστηκε μέσα από τα λόγια της μητέρας και της αδερφής της.
Έφτιαξα ένα banner για την 1η του Ιούνη, αλλά για να μαζευτούμε εκείνη την ημέρα και να δούμε πως θα βοηθήσουμε την "Ελπίδα".
Δείτε το εδώ: http://krogias.blogspot.com/2007/05/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

Sta blogs ths Athensvoice den mporoume na baloume bannerakia opote nomizw oti ena keimeno pou 8a anebei koina apo olous mas ekeinh thn mera einai kalh idea. Kai fusika to idio keimeno na to steiloume me mail sta armodia upourgeia,nosokomeia kai organismous.

Helix Nebulae είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΤΟ "fakellaki":

Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου said...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

"...Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας."

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

blogger είπε...

Οπότε βλέπω 2 δράσεις: 1. Αφύπνιση του κόσμου μέσω της ιστορίας της. 2. ευαισθητοποίηση για το "Ελπίδα".

Helix Nebulae είπε...

@γιώργος κρόγιας
Καλό φαίνεται αισθητικά (δεν είμαι τόσο σίγουρος για το κάθετο "Αμαλία"). Η ένσταση μου είναι ότι ναι μεν εκφράζει την τελευταία επιθυμία της Αμαλίας σε σχέση με δωρεές, αλλά δε συνδέεται με τον αγώνα που έδωσε ενάντια στο φακελλάκι κλπ. Είναι ένα banner συμπαράστασης κοινώς (κάποιος που δε γνωρίζει μπορεί να νομίσει ότι η Αμαλία ζει και χρειάζεται χρήματα για κάποια εγχείριση), ενώ λείπει εντελώς το στοιχείο της διαμαρτυρίας. Τι λέτε οι υπόλοιποι;

@katerina
ΟΚ, θα φροντίσουμε να στείλουμε με mail το τελικό κείμενο σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καθώς και να το δημοσιεύσουμε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ώστε να προλάβουν να το αντιγράψουν εγκαίρως όσοι θελήσουν.

ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ κλπ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΩΝ Ε-MAIL.

blogger είπε...

Helix, έχεις απόλυτο δίκιο. Πως μπορείς όμως να δείξεις σε ένα banner ότι ότι ο αγώνας της Αμαλίας για το φακελάκι αλλά και για τα παιδιά με καρκίνο συνεχίζεται ενώ αυτή έχει πεθάνει...; Σπάω το κεφάλι μου!
Βοηθήστε! Πρέπει μέσα σε 2-3 λέξεις να δίνουμε όλο το νόημα.

ATHENA είπε...

ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΜΑΙΗΛ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΙΜΠΙΟΥΤΟΡΕΣ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ

Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ!

ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ
"Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας..."

ΤΟ ΜΠΑΝΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟΥ)

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΠΛΟΓΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. Η ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΙΦ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...

ΝΟΜΙΖΩ ΜΙΑ ΣΥΡΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.

(AN ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΩ, ΕΧΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ)

ΜΠΟΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ

MAMAEDO@GMAIL.COM


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Γ. ΚΛΟΥΒΑΣ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ
"Αν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην ιστορία, ίσως ένα ίδρυμα παροχής υποστήριξης σε καρκινοπαθείς που να φέρει το όνομά της να είναι μια καλή ιδέα."

2Σx2 είπε...

Καλησπέρα ή καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα με τη σειρά μου να προσθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τα όσα συζητούνται εδώ.

Καταρχήν λαμβάνοντας υπ' όψιν τα όσα λέγονται από τους συγγενείς της Αμαλίας προτρέπω όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά να το κάνουν στην "Ελπίδα" με δεδομένο πως και η ίδια η Αμαλία επιθυμούσε την οικονομική ενίσχυση αυτού του ιδρύματος για την ανέγερση παιδικής ογκολογικής κλινικής. Η ιδέα να δωρίσουμε χρήματα στην οικογένεια, μου μοιάζει περισσότερο σαν ελεημοσύνη ειδικά από τη στιγμή που οι άνθρωποι δε ζήτησαν κάτι τέτοιο αλλά οι ίδιοι μας λένε τι να κάνουμε αν θέλουμε να βοηθήσουμε οικονομικά. Γενικά, το να ανοίξουμε λογαριασμό μου φαίνεται λίγο δήθεν.

Για το θέμα του banner πρέπει να καταλήξουμε κάπου σύντομα - τους λόγους που με κάνουν να το πιστεύω αυτό θα τους καταλάβετε παρακάτω. Κατα τη γνώμη μου, το banner πρέπει να είναι στα Αγγλικά και προσωπικά προτιμώ το πρώτο που είδα στο προηγούμενο post του Helix. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω πως αντί ο καθένας να γράφει ό,τι να'ναι την 1η Ιούνη θα ήταν προτιμότερη μια συντονισμένη κίνηση. Εξηγούμαι:

Ένα σύντομο και περιεκτικό post γραμμένο στα ελληνικά και μεταφρασμένο από κάτω και στα αγγλικά (γι' αυτό είπα ότι θα προτιμούσα το banner στα αγγλικά). Το post στην τελική του μορφή να το έχουμε επιλέξει μέχρι την Πέμπτη ώστε όλοι όσοι έχουμε σκοπό να ανεβάσουμε κάτι σχετικό την 1η Ιούνη να ανεβάσουμε το ίδιο. Και να μη μένει το post στην Αμαλία αλλά να μοιάζει περισσότερο με προκύρηξη. Να μην είναι δακρύβρεχτο αλλά διεκδικητικό με αιτήματα και γνώμονα τη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης στο σύστημα υγείας.
Όσοι θέλουν ας γράψουν κάτι, να το δημοσιεύσουν εδώ, να επιλέξουμε ένα από όλες τις προτάσεις, να μεταφραστεί και στα αγγλικά και να το αναδημοσιεύσουμε όλοι. Πιστεύω πως έτσι θα προκληθεί μεγαλύτερη αίσθηση και θα τραβήξουμε περισσότερη προσοχή. Να είναι κοινή δράση, να φανεί σα συντονισμένη ενέργεια.

ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ BANNERS ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ POST ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΝΗ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ POST ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Π.Χ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ BLOGS.

blogger είπε...

Ετοίμασα ακόμη ένα banner με τα λόγια της Αμαλίας. Τα μάτια μου κλείνουν και δουλεύω αύριο 15ωρο. Αν καταλήξετε σε κάτι παρακαλώ στείλτε μου email στο krogias@gmail.com.

2Σx2 είπε...

Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό της Αμαλίας και με την αγανάκτηση όλων μας μπροστά στα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας να φτάνει στο αποκορύφωμα, οι Έλληνες bloggers σήμερα, 1η Ιουνίου 2007, προβαίνουμε στη μαζική ανάρτηση ενός κειμένου ως ένδειξη εξ΄παντλησης της ανοχής και της απραξίας μας.

Λέμε ΟΧΙ:

-Σε γιατρούς - μισθοφόρους που καπηλεύονται την επιστήμη τους.

-Στην παράλογη γραφειοκρατία ακόμη και για μια απλή εξέταση.

-Στη διαλογή των ασθενών με βάση την οικονομική τους δυνατότητα.

Απαιτούμε:

-Ενσυνειδησία και ίση μεταχείριση προς όλους από τον πιο ταπεινό νοσοκόμο μέχρι τον πιο φημισμένο χειρούργο για τον τον πιο ταπεινό ασθενή μέχρι τον πιο φημισμένο πάσχοντα.

-Αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας και συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού τους.

-Να μπει τέρμα στην ασυδοσία, στα παιχνίδια των φαρμακευτικών εταιριών, στα υπόγεια συμφέροντα.

Δε ζητάμε τιποτα παράλογο. Αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα θέλουμε - τα απαιτούμε. Για όλους μας, για τα παιδιά μας, για τους άπορους, για τα αθώα θύματα ενός σάπιου συστήματος. Η Αμαλία έδειξε το δρόμο και όλοι έχουμε κοινωνικό χρέος να τον ακολουθήσουμε.

2Σx2 είπε...

Κάπως έτσι έχω στο μυαλό μου το κείμενο. Εννοείται πως χρειάζεται μεγάλη βελτίωση και περισσότερη εγκυρότητα. Μαζί με ένα καλό banner νομίζω πως θα έκανε αίσθηση.

Επιμένω πως πρέπει να το μεταφράσουμε και στα αγγλικά. Ως τίτλος χρειάζεται κάτι σύντομο και ως υπότιτλο τη γνωστη φράση της Αμαλίας περί αλμπάνηδων.

Αυτα από εμένα, καλό βράδι σε όλους!

blogger είπε...

Έφτιαξα ένα ακόμη banner ελληνοαγγλικό χωρίς ημερομηνίες μέσα για να είναι διαχρονικό. Ελπίζω να καλύπτει τις ανάγκες μας.
http://krogias.blogspot.com/2007/05/banner-3.html

Zaphod είπε...

Καλημέρα! Θα πω πως συμφωνώ γενικώς με την Αθηνά. Μπορεί να υπάρχει ένα κατευθυντήριο γενικό κείμενο, αλλά bloggers είμαστε, όχι κόμμα, και δεν θέλουμε (σωστά;) να γίνουμε. Τα banners μου άρεσαν όλα εκτός από το 2ο του Γιώργου. Τα άλλα δυο ήταν μια χαρά, όπως και του Helix. Αν είχε και την Νίκη, θα ήταν ακόμα καλύτερα! (Άντε βάλτα όλα μαζί.....δύσκολο!)

Έχω ξαναγράψει πως δεν μου πολυαρέσουν οι 'ομαδικές καταγγελίες'. Ο καθένας επηρεάστηκε διαφορετικά από το γεγονός, εγώ πχ δεν είχα όρεξη να γράψω τίποτα. Ο Helix με ρώτησε στο blog μου τι σκοπεύω να κάνω....έλα ντε; Η απάντηση μάλλον είναι πως θα προσπαθήσω ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ. Όχι την Αμαλία, διότι δεν την ήξερα στην τελική, αλλά να θυμάμαι τι πέρασε. Να το θυμάμαι τόσο που αν και όταν γίνω μάρτυρας σε μια τέτοια κατάσταση να αντιδράσω άμεσα και αποφασιστικά χωρίς υπεκφυγές και στρουθοκαμηλισμούς.
Το δώρο της Αμαλίας σε εμάς, πιστεύω ήταν η επίγνωση πως σε μερικά πράγματα είμαστε ακόμα μπανανία και πως κάτι τέτοιο, εμένα προσωπικά ΔΕΝ μου αρέσει. Πως από εδώ και μπρος πρέπει να είμαι πιο αυστηρός σε αυθαιρεσίες, δωροδοκίες, ωχαδερφισμούς. Νόμοι υπάρχουν σε αυτήν την χώρα. Δεν ζητάω νόμους αλλά τήρησή τους από όλους.
Είχε δίκιο ο Helix που έλεγε πως καλύτερα να γίνουμε διεθνώς ρόμπα κλαρωτή παρά να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς τους καρεκλοκένταυρους μόνο η δημοσιοποίηση τους πειράζει οπότε ένα γενικό πολύγλωσσο κείμενο θα ήταν καλή ιδέα σαν μπούσουλας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο θα ήταν ελλιπές αν δεν είχε και ονοματα γιατρών και φορέων και κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο μιας και μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολή.

tolitsa είπε...

Μου ηρθε email με την διευθυνση
http://www.blogger.com/i.g?inviteID=7980568195003562473&blogID=6870710580364908831- Φιλοι της Αμαλιας- αλλα δεν βρισκει κανενα blog. Καμια ιδεα?

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα κάνουμε την 1η Ιούνη.

Θέλω να ρωτήσω όμως κάτι. Αρκεί να βάλουμε Banner, να ανεβάσουμε κείμενα και να πάρουμε τηλέφωνα ή να στείλουμε email; Ποιός θα νοιαστεί; Μήπως πρέπει να βγούμε λίγο από τον μικρόκοσμο μας και τον υπολογιστή μας;
Μήπως να κάνουμε κάτι πιο δραστικό; Ολοι έχουμε κάπου κοντά μας ένα νοσοκομείο. Ας πάμε πριν τη δουλειά μας ή μετά να μοιράσουμε φυλλάδια ή να τα κολήσουμε στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο τους.
Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Μπορεί να φτιαχτεί ένα τέτοιο κείμενο με την εικόνα της Αμαλίας;
Ξέρω, είμαστε μόλις δύο μέρες πριν.
Δείτε το και πείτε μας.
Ευχαριστώ

Tf είπε...

Η δική μου γραφική συμμετοχή. Εδώ τη βλέπετε κι εδώ ο κωδικός.

Helix Nebulae είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες.

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

1) Είναι προφανές ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να οργανωθεί μία πραγματικά μαζική και πανελλήνια κινητοποίηση. Η 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - και όχι η κορύφωση της.

2) Η Αμαλία υπήρξε αγωνίστρια και απέδειξε ότι η φωνή του ενός μπορεί να ακουστεί και να ταρακουνήσει τους υπόλοιπους. Εφόσον το πίστεψε εκείνη (και κατά τη γνώμη μου δικαιώθηκε), μπορούμε να το πιστέψουμε κι εμείς. ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. Θέλει υπομονή κι επιμονή μέχρι να φτάσουμε να δούμε κάποιο αποτέλεσμα.

3) Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές κατευθύνσεις που μπορεί να πάρει μία συλλογική αντίδραση: Συγκέντρωση χρημάτων για καρκινοπαθείς, ενημέρωση της κοινής γνώμης, ξεμπρόστιασμα συγκεκριμένων γιατρών και ιδρυμάτων, γενικόλογο "κατηγορώ" κατά παντός υπευθύνου, κλπ. Η Αμαλία διεκδίκησε κάτι άλλο όμως και το έκανε δημόσια και ντόμπρα.

Κατά την άποψη μου, ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι ένα είδος ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με κυρίαρχα αιτήματα:

α) ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ,
β) ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ,
γ) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ιδίως στις επείγουσες περιπτώσεις),
δ) ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

ή με μία μόνο κουβέντα:

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ

και σύνθημα τα λόγια της Αμαλίας:

"Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο ο κανόνας..."

Helix Nebulae είπε...

@Γιώργος Κρόγιας
Στο τελευταίο banner που έφτιαξες (το οποίο αισθητικά μου φαίνεται καλύτερο από τα προηγούμενα) προσπαθείς να τα χωρέσεις όλα. Μερικές παρατηρήσεις:

-Καλά έκανες και έβγαλες την ημερομηνία, ώστε να αποκτήσει διαχρονικότητα το όλο εγχείρημα.
-Η φράση "Ιατρική αμέλεια σκότωσε την Αμαλία" είναι ανακριβής και υπερβολικά φορτισμένη. Αν ήταν έτσι, θα μιλάγαμε για δικαστικό αγώνα εναντίον των υπευθύνων και όχι για φακελλάκια και νοοτροπίες.
-Το Greek Bloggers στο πλάι μπορεί να λείπει - δεν έχουμε ανάγκη να προβληθούμε εμείς και ούτως ή άλλως όποιος μπει στο blog της Αμαλίας θα καταλάβει.
-Συμφωνώ με τις μεταφραστικές παρατηρήσεις της Αφροδίτης στο blog σου, μόνο που θα προτιμούσα δύο διαφορετικά banners (ένα στα ελληνικά κι ένα στα αγγλικά) αντί για ένα δίγλωσσο. Αν είναι να τυπωθεί κάποιο θα είναι το ελληνικό, ενώ αν πρόκειται να στείλουμε mail σε Ευρωβουλευτές κλπ, θα τους στείλουμε το αγγλικό.

Helix Nebulae είπε...

@athena
Ο κοινός τίτλος "Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ" είναι δυνατός αλλά μου φαίνεται λίγο μακάβριος. Συμφωνώ ωστόσο να τον υιοθετήσουμε αν δεν προταθεί κάτι άλλο καλύτερο. Ο κάθε blogger μπορεί να γράψει ό,τι θέλει για το θέμα, αλλά αν πρόκειται να στείλουμε μαζικά mail πρέπει να υπάρχει το ίδιο κείμενο. Για το ίδρυμα δεν ξέρω, ποτέ μου δεν ανακατεύτηκα με τέτοια πράγματα. Αν γίνει κάποια κίνηση από την οικογένεια της Αμαλίας φυσικά θα το στηρίξουμε.

@2σx2
Σε καλό δρόμο νομίζω ότι είσαι. Θέλει λίγο χτένισμα το ύφος και κάποιες πληροφορίες παραπάνω (από το blog της Αμαλίας ενδεχομένως) ώστε να γίνει πιο συγκεκριμένο. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάνω κι εγώ μια απόπειρα, ενσωματώνοντας όσα έχουν ειπωθεί εδώ ή αλλού για το θέμα.

Helix Nebulae είπε...

@zaphod
Αν θέλεις να βοηθήσεις, ψάξε να μας βρεις mail και τηλέφωνα ιατρικών συλλόγων, φορέων, υπουργείων, μεγάλων νοσοκομείων, κλπ. Χώσε τους φίλους σου αν δεν προλαβαίνεις και θα τα αναρτήσουμε σε post την Πέμπτη ή θα τα μοιράσουμε με e-mail σε όποιους ενδιαφέρονται.

@δέσποινα
Αν έχεις εμπειρία από τυπογραφεία και φυλλάδια (ή ξέρεις κάποιον που έχει) κάνε σε παρακαλώ μια κρούση και ενημέρωσε μας. Διαφορετικά θα καταφύγουμε σε φωτοτυπίες, που είναι κομματάκι μίζερο.

@tf
Μόλις αποφασιστεί το τελικό banner, σε παρακαλώ να δημοσιοποιήσεις τον κώδικα και να αφήσεις σχόλιο σε όσα blogs μπορείς για να τον βρουν και να τον αντιγράψουν.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.

tolitsa είπε...

Επειδη κυκλοφορουν πολλα banners και ιδεες για την 1η Ιουνιου, τα τελικα να υποθεσω οτι θα τα βρουμε εδω μεσα?

Helix Nebulae είπε...

Α, και κάτι ακόμα για να μην παρεξηγηθώ.

Παιδιά, συγγνώμη που μοιράζω εντολές δεξιά-αριστερά, δεν έχω κανένα κόμπλεξ να το παίξω αρχηγός. Απλά πρέπει να συντονιστούμε σωστά για να καταφέρουμε κάτι της προκοπής. Όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει στην οργάνωση ας το κάνει, είτε από το δικό του blog, είτε από εδώ, είτε από το fakellaki, είτε με mail σε φίλους κλπ.

Σας ευχαριστώ όλους.

Helix Nebulae είπε...

@tolitsa
Αν δεν έχει κάποιος αντίρρηση, προτείνω το τελικό banner να αναρτηθεί στο blog του Γιώργου Κρόγια και να ενημερώσουμε τους πάντες ότι μπορούν να το κατεβάσουν από εκεί.

Rodia είπε...

Νομίζω ότι η ενθάρρυνση για καταγγελτικό λόγο είναι κάτι σημαντικό επίσης. Κάπως να δίνεται σήμα με το μπανερ (λεξεις ή εικονα) ότι υπάρχει ανάγκη να γίνονται επώνυμες καταγγελίες όσων ασελγούν στο σύστημα υγείας.
Να φαίνεται καθαρά ότι η Αμαλία είναι εδω, ΖΕΙ, εμπνέει και τιμωρεί τους παραβάτες και τους επίορκους, ότι στέκεται (όχι η ίδια, αλλά τα κείμενα και ο καταγγελτικός λόγος της) δίπλα στους πάσχοντες και τους ενθαρρύνει.. κάπως έτσι βλεπω τη σύνθεση του μπανερ.
Ο κίνδυνος για κιτς παραμονεύει, όπως είπε και η Αθηνά, αλλά το ψάχνω προς αυτη τη κατευθυνση. Μια εικονα=χίλιες λεξεις και το κιτς δεν με χαλάει αν ειναι να μεταδιδεται το νοημα ξεκαθαρα.
Συμφωνω επίσης με σχ2σ για το περιεχόμενο του κειμενου, με Ζαφοντ, και ολους όσοι βοηθουν να προχωρήσει η συζητηση.
Χέλιξ, μη φοβάσαι, απλός συντονιστής είσαι και κάνουμε κατάχρηση του χώρου σου. Καλύτερα να γράφουμε σε ένα μέρος, να βρουμε καποια άκρη...

Ανώνυμος είπε...

Οχι, δυστυχώς δεν έχω.
Σκεφτόμουν να φτιαχτεί ένα συγκεκριμένο κείμενο, που θα μπορούσαμε να εκτυπώσουμε από τους δικούς μας εκτυπωτές -στη δουλειά ή στο σπίτι- σε όσα αντίγραφα μπορούμε και να τα μοιράσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα κι εγω να βοηθήσω πραγματικά!
Μπορούμε να συντάξουμε ένα mail και να το στείλουμε στους γιατρούς που επωνυμα ανέφερε η Αμαλία και το ίδιο να σταλεί σε υπηρεσίες σχετικά με την υγεία (νοσοκομεία, υπουργείο,ιδιωτικές κλινικές κ.λ.π.)
Δεν ξέρω αν η ιδέα μου σας φάνηκε κοινότυπη, δεν έχω σκεφτεί όμως κάτι άλλο!

tolitsa είπε...

Ok helix, ευχαριστω

Rodia είπε...

Παρατηρώ ξανά τα μάτια στο μπανερ. Τόσο ζωντανό και διεισδυτικό βλέμμα. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον, αλλά και με διάθεση να επιπλήξει.
Οι λέξεις που έρχονται στο νου όταν το βλέπω είναι: ΓΙΑΤΡΕ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΟΥ - Η ΑΜΑΛΙΑ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ

..σιγά σιγά, με τον καιρό, όταν το θέμα θα έχει γίνει γνωστό, δεν θα χρειάζονται λέξεις, θα αρκεί αυτή η κοφτερή ματιά..

-->> απευθύνεται τόσο στον ασθενή, ενθαρρύνοντας να καταγγέλλει τα στραβά επωνύμως, όσο και στον απλό γιατρό, να μη παραιτείται από τον αγώνα για ένα υγιές σύστημα υγείας.

-->> απευθύνεται και στον επίορκο γιατρό με τα φακελλάκια, να προσέχει, να ξαναβρεί τη συνείδησή του, διαφορετικά θα τιμωρηθεί.

-->> απευθύνεται και στο κράτος, ότι υπάρχουν ενεργοί (και εναργείς) πολίτες, έτοιμοι να το στηρίξουν αλλά και να το ελέγξουν.

..τέλος προς το παρόν..

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

1) Το θέμα οικονομικής ενίσχυσης το θεωρώ λήξαν. Είχα προτείνει παλιότερα (πριν τις 25) τη δημιουργία λογαριασμού για να βοηθήσουμε την Αμαλία, και χωρίς να το σκεφτώ πολύ αναπαρήγαγα την ιδέα εδώ, αναπροσαρμόζοντας την στους γονείς της, που τελικά δεν έχει πολύ νόημα. Επίσης την πρότεινα μη γνωρίζοντας πως υπάρχει κάποιο ίδρυμα το οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε.

Εφόσον η Αμαλία ήθελε να βοηθήσει στην ίδρυση του Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου τα πράματα είναι ξεκάθαρα. Το Νοσοκομείο αυτό θα φιλοξενήσει παιδιά σε κατάσταση παρόμοια με αυτή που ήταν η Αμαλία μικρή, οπότε νομίζω πως ευχή της Αμαλίας θα ήταν να μη βρεθούν άλλα παιδιά στην δική της κατάσταση και να μη περάσουν όσα αυτή πέρασε.

Στο κείμενο η στο μπανερ πρέπει να υπάρχουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πληροφορίες για το πως μπορεί κανείς να κάνει δωρεάν στο ίδρυμα. Τα σχόλια στο μπλογκ της Αμαλίας είναι τη στιγμή που γράφω 819 (!). Τουλάχιστον τα 500 από αυτά είναι συλληπητήρια. Αν ο καθένας από αυτούς έδινε 20 ευρώ (αστείο ποσό για τον καθένα) στο ίδρυμα θα μαζεύονταν κατευθείαν 10.000 ευρώ, ένα πολύ καλό αρχικό ποσό, και πιστεύω θα μπορούσαμε να το βάλουμε και σαν *αρχικό στόχο*, να μαζέψουμε ένα τέτοιο ποσό (νομίζω θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση). ΟΛΟΙ μπορούνε να δώσουνε 20 ευρώ για έναν τέτοιο σκοπό.

2) Για το "κεντρικό" κείμενο: πολλά άτομα (πιθανόν και εγώ) δε θα έχουν χρόνο τελευταία στιγμή να διαβάσουν το μπλογκ της Αμαλίας και να συντάξουν ένα καλό κείμενο με την ιστορία της, 2-3 στοιχεία κτλ. ΔΕΝ λέω πως όλοι πρέπει να γράψουμε το ίδιο ρε παιδιά, αλλά πως πρέπει να υπάρχει ένα κείμενο που να μπορεί να κάνει ποστ κάποιος που δεν έχει χρόνο ή δε γνωρίζει καλά την κατάσταση της Αμαλίας ώστε να γράψει κάποιο δικό του κείμενο, γιατί ο χρόνος είναι λίγος. Απο κει και πέρα ο καθένας γράφει Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ, εννοείται!

3) Για την Δέσποινα:

"Σκεφτόμουν να φτιαχτεί ένα συγκεκριμένο κείμενο, που θα μπορούσαμε να εκτυπώσουμε από τους δικούς μας εκτυπωτές -στη δουλειά ή στο σπίτι- σε όσα αντίγραφα μπορούμε και να τα μοιράσουμε."

Την ιδέα αυτή την είχα προτείνει στην Αμαλία στα σχόλια της (είναι κάπου θαμένο στα 800 σχόλια του τελευταίου ποστ) και άρεσε μάλιστα και στην Αμαλία:

[...] "Για την ιδέα του να γράψω την ιστορία μου συνοπτικά και να μοιραστεί συγκεκριμένη μέρα, στους σχετικούς χώρους, τη βρίσκω εκπληκτική και πολύ πολύ πρωτότυπη!!!! Αλλά στην πράξη δεν ξέρω αν είναι εύκολο,το πως θα οργανωθει, τα έξοδα με τα οποία θα εκτυπωθει,κλπ. Αν μπορεί κανείς να το οργανώσει ,εγώ μπορώ να το γράψω όσο πιο περιληπτικά γίνεται..."

----------

[...] "Εγώ έφτιαξα μια περίληψη της ιστορίας μου και ο ευγενέστατος "τα μυαλά στο μίξερ" τώρα το φτιάχνει σε pdf.
Θα το ποστάρω σήμερα αν προλάβω, αλλιώς το Σαββατο (γιατι αύριο μπαίνω νοσοκομείο για θεραπεία).
:)
Να περνάτε καλά..


----------

[...] "Να στε καλά- σε λιγες μέρες θα αναρτησω το κειμενο για εκτύπωση που λεγαμε!"

----------

Η ιδέα ήταν ένα κείμενο, βασισμένο κυρίως στα ποστ της, με στοιχεία, που να καταδεικνύουν το πρόβλημα της και τα όσα πέρασε, και έμμεσα το γενικότερο πρόβλημα υγείας. Το κείμενο αυτό θα το κατεβάζαμε, θα το τυπώναμε ο καθένας όσες φορές ήθελε/μπορούσε και θα το μοιράζαμε σε Νοσοκομεία, Νομαρχίες, περαστικούς, όπου μπορούσε ο καθένας.

Δυστυχώς δε πρόλαβε η Αμαλία να το ποστάρει, απότι καταλαβαίνω όμως το έχει ο "τα μυαλά στο mixer", ο οποίος έχει ένα μπλογκ (δημιουργία 1 Μαίου...) με ένα ποστ όλο κι όλο και δε ξέρω αν θα δεί ποτέ τα σχόλια του. Η ιδέα όμως νομίζω είναι πολύ καλή, καθώς ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ιντερνετ, και δε περιμένω να δούμε τίποτα στην τηλεχαύνωση. Αν υπάρξει ένα τέτοιο κείμενο, μπορούμε να το τυπώσουμε και να το βγάλουμε φωτοτυπίες και να το μοιράσουμε 2-3 άτομα σε κάθε περιοχή πχ στο Πανεπιστήμιο, στο Νοσοκομείο, σε κεντρικά σημεία κτλ.

==============================

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ:

* Στο στο κείμενο που θα δημοσιεύσει ο καθένας πρέπει να υπάρχουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οδηγίες και το πως μπορεί κανείς να ενισχύσει το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, και αν θέλετε, να υπάρχει σαν αρχικός στόχος να μαζέψουμε πχ 10.000 ευρώ (500 δωρεές των 20 ευρώ)

* Να υπάρχει ένα κεντρικό κείμενο για αναδημοσίευση για όσους δεν έχουν χρόνο να γράψουν ένα δικό τους κείμενο.

* Να γραφτεί ένα κείμενο (ή να είναι το "κεντρικό ποστ") που να τυπωθεί από οποίον μπορεί και να μοιραστεί όπου μπορεί, κυρίως σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (forum Ιατρικών Σχολών? Mailing lists Ιατρικών Σχολών?).

Αυτά από μένα.

Zaphod είπε...

Από υπουργεία τα έχω όλα. Μπορεί να τα βρεί κάθε ενδιαφερομένος στο http://www.ypes.gr/ στις χρήσιμες διευθύνσεις (όπου έχει και αρκετούς ευρωπαϊκούς φορείς) ή και στο υπουργείο εξωτερικών στο http://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Links/Greece/Links/Useful+Links.htm


Γενικά αυτόν τον καιρό είμαι άκρως αναξιόπιστος διότι λόγω υποχρεώσεων τρέχω και δεν φτάνω. Από την άλλη επιμένω πως μια ομαδική διαμαρτυρία-πυροτέχνημα, δεν λέει τίποτα.
Και στον Πολύδωρα τα παιδιά είχαν καλή διάθεση αλλά δεν νομίζω να έγινε και κάτι, εκτός από την διατύπωση μιας καλής θέσης. Αλλαγή νοοτροπίας του καθενός μας χρειάζεται έτσι ώστε να αντιδράσουμε αλλιώς σε ενδεχόμενη επανεμφάνιση αυτής της νοοτροπίας. Ένα chain mail με link στο blog της Αμαλίας είναι καλή αρχή.
Η τοιχοκόλληση στα νοσοκομεία δεν μου φαίνεται καλή ιδέα τόσο όσο η αποστολή mail σε κάθε γιατρό που ξέρουμε προσωπικά.
Και το βασικότερο: άρθρα για το θέμα σε εφημερίδες.....δημοσιογράφοι bloggers υπάρχουν

exitmusician είπε...

Χαιρετώ. Ίσως είναι η πρώτη φορά που μια κίνηση των bloggers αναφέρεται εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Το in.gr έχει δημοσιεύσει ήδη από σήμερα το παρακάτω άρθρο.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=805344&lngDtrID=252

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Helix Nebulae είπε...

Το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είχε ρεπορτάζ για την Αμαλία. Επίσης, όπως ανέφερε παραπάνω ο exitmusician, το in.gr δημοσίευσε σήμερα άρθρο για την κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου.

Επειδή κάποιοι από εσάς που διαβάζετε είστε δημοσιογράφοι, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην "κάψετε" το θέμα μέχρι την Παρασκευή, οπότε μπορείτε να κάνετε όσα αφιερώματα θέλετε (Στον τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση).

Κατά τ' άλλα, χαίρομαι που βλέπω ότι η ανταπόκριση όλων αυξάνεται αντί να μειώνεται. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που διαβάζει blogs είναι αμελητέο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ.

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Συμμετέχω και αναδημοσιεύω.

2Σx2 είπε...

Κι επειδή φαίνεται πως μπορούμε να τραβήξουμε τα φώτα πάνω μας επιμένω πως πρέπει να υπάρχει κοινή δράση με τα blogs να έχουν ένα κοινό μήνυμα την 1η Ιούνη ώστε να δείξουμε ενωμένοι και συντονισμένοι.

Κατα τα λοιπά συμφωνω με zaphod, μέσα απο τη συμπεριφορα μας και τη σταση μας στην καθημερινοτητα μας θα μπορουμε να αλλάζουμε την κατάσταση σταδιακά προς το καλύτερο.

Helix Nebulae είπε...

Επί του πρακτέου τώρα.

Η εκτύπωση σελίδων Α4 στους προσωπικούς μας εκτυπωτές είναι μια λύση αν δεν βρεθεί τυπογραφείο που θα αναλάβει αφιλοκερδώς να τυπώσει flyers. Αυτό σημαίνει όμως ότι το τελικό κείμενο και το banner επείγουν. Αύριο βράδυ πρέπει να είναι όλα έτοιμα.

Ποιός μπορεί να συνοψίσει την ιστορία της Αμαλίας σε μια-δυο παραγράφους και να παραθέσει αυτούσιες μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που έγραψε; Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση του κειμένου μας και το υπόλοιπο είναι σύντομα και δυνατά αιτήματα, στη λογική που ακολούθησε ο 2σx2. Το ξανακοιτάζουμε μαζί μετά αν χρειαστεί μέσω mail.

Ποιός θα συγκεντρώσει σε ένα document όλα τα mail και τηλέφωνα υπουργείων, φορέων, ιατρικών συλλόγων, νοσοκομείων, κλπ; Αυτή η λίστα πρέπει να διανεμηθεί σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Όσο πιο πολλά mail σταλούν τόσο το καλύτερο. Όποιος από εσάς έχει διευθύνσεις e-mail γιατρών (αλμπάνηδων ή μη) να αναλάβει να τους στείλει το κείμενο.

Το banner δουλεύεται και θα είναι έτοιμο σύντομα, αρκεί να αποφασίσουμε τι ακριβώς θα γράφει. Διαφωνώ προσωπικά με την εικόνα της Νίκης της Σαμοθράκης, θα γίνει αχταρμάς το πράγμα και θα αποδυναμωθεί το συγκλονιστικό βλέμμα της Αμαλίας. Πρέπει να είναι λιτό και κοφτό το banner, και να βγει σε δύο εκδοχές (ελληνικά και αγγλικά). Μην ξεχάσετε να φτιάξετε και να δημοσιεύσετε τον κώδικα για να το αντιγράψουν όλοι.

Ποιός θα είναι τελικά ο τίτλος ΟΛΩΝ των post της 1ης Ιουνίου (κοινός ανεξάρτητα από το κείμενα που θα επιλέξει να δημοσιεύσει κάθε blogger); "Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ";

Ποιοί θα αναλάβουν να ενημερώσουν τους bloggers που δεν έχουν ιδέα για την όλη πρωτοβουλία; Όσο και να έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα εδώ μέσα, σίγουρα δεν έχουν περάσει όλοι οι ελληνόφωνοι bloggers κι ούτε πρόκειται. Ας αναλάβει ο καθένας τις παρέες και τα στέκια του.

Καλή δύναμη σε όλους και συγγνώμη που δεν απαντάω προσωπικά στον καθένα σας.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Είδα και γω την είδηση στην ΕΡΤ. Αν και με καθυστέρηση 5 ημερών, το ανέφεραν.

@zaphod,
"Η τοιχοκόλληση στα νοσοκομεία δεν μου φαίνεται καλή"

Δε μίλησε κανείς για "τοιχοκόλληση", είναι πολύ υποτιμητικός όρος, δε κάνουμε προεκλογική αφισοκόλληση ούτε διαφημίζουμε τίποτα.

Πιστεύω πως αν θέλεις να αφυπνίσεις τον κόσμο σχετικά με το σύστημα υγείας το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις είναι τα νοσοκομεία, με τους υπάρχοντες γιατρούς και τους "πελάτες" του συστήματος υγείας, και οι Ιατρικές σχολές με τους γιατρούς του μέλλοντος.

Να τους μοιράσεις την ιστορία της Αμαλίας, να δουν τι τράβηξε η κοπέλα από την αδιαφορία των γιατρών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι υπάρχοντες γιατροί, να μάθουν να διεκδικούν οι νοσηλευόμενοι, και να αντιπαραδειγματιστούν οι μελλοντικοί γιατροί.

exitmusician είπε...

Με μια πρόχειρη ματιά στο site του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας μόνο 2-3 από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας έχουν διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Τηλέφωνα έχουν όλοι αλλά δεν ξέρω πώς μπορούν να χρησιμεύσουν.

Το θέμα όμως είναι να υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός, όχι μόνο σε επίπεδο banner (αυτό είναι το λιγότερο) αλλά σε ό,τι αφορά την όλη μορφή της κινητοποίησης. Π.χ. θα χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα πέρα από τα blogs και το e-mail; Θα υπάρξει ένα κοινό κείμενο το οποίο θα ανεβάσουμε όλοι στα blog μας και το οποίο θα μπορέσουμε να στείλουμε μέσω mail σε όλες τις επαφές μας; Αν αυτό το κείμενο αποσταλεί στα ΜΜΕ και τους αρμόδιους φορείς, ποιος θα το στείλει και πώς θα υπογραφεί;

Επίσης δε νομίζω ότι η αποστολή 300 ίδιων mail από διαφορετικούς αποστολείς σε κάθε οργανισμό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης. Στόχευση χρειάζεται, και αυτό απαιτεί συντονισμό.

αμμος είπε...

Αγαπητέ Έλικα, κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως εκτιμώ την προσπάθειά σου. Ο προβληματισμός μου έγκείται όμως στους όρους συμμετοχής ενός μπλογκ, όπως το δικό μας, που είναι σχεδόν αμιγώς λογοτεχνικό και που κανείς από τους τρεις συμμετέχοντες δεν έχει συγκροτημένη πολιτική άποψη για το ζήτημα της υγείας. Υπάρχουν βέβαια εύκολες λύσεις, όπως ένα προσεκτικό και καλλιεπές μελό για την αδικοχαμένη Αμαλία ή ένα σύνολο από αμπελοφιλοσοφίες περί υγείας, είναι προφανές όμως πως μας ενδιαφέρει όλους η σοβαρότητα.
Προσωπικά δηλώνω την ανεπάρκειά μου να συμμετέχω στη συγκρότηση ενός κειμένου ή στην οργάνωση μιας πρωτοβουλίας για το ζήτημα. Η εμπειρία μου από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μου έχει δείξει ότι πρέπει να ξέρεις ήδη πέντε πράγματα για να τοποθετηθείς σοβαρά σχετικά με αυτά, ή να έχεις συμμετάσχει για ικανό καιρό σε διαδικασίες αυτομόρφωσης. Για το ζήτημα της υγείας, ομολογώ ότι δεν το έχω κάνει.
Αν παραχθεί κάποιο κείμενο που να με βρίσκει σύμφωνο (πράγμα που θεωρώ εξαιρετικά πιθανό) ή αν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία στην οποία να μπορώ να συμμετέχω, θα το κάνω με χαρά. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τη συζήτηση και εύχομαι ειλικρινά να οδηγηθεί σε απτό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορουσαμε στα πλαίσια της μέρας της Αμαλίας (1 Ιουνίου) να δημιουργήσουμε ένα video στο youtube που απλά και περιγραφικά θα ενημερώνει για τον αγώνα της Αμαλίας και την κατάσταση όσων βιώνουν τον ίδιο εφιάλτη.

Το καλό με μια τέτοια κίνηση είναι οτι λογικα με τη συμμετοχή της Παρασκευής το video θα μπει στα δημοφιλέστερα της μέρας και κάτι τέτοιο σημαίνει οτι παρα πολλοί επισκέπτες θα μπουν να δουν τη ακριβώς είναι αυτό το video.

Επίσης θα αποτυπωθεί αμέσως η συμμετοχή μέσω του counter (που μετράει unique επισκέπτες και όχι ΄τα refresh).

Ακόμη αν όλοι το σημειώσουμε ως αγαπημένο και δώσουμε και rating 5/5 μπορούμε να το ανεβάσουμε και στην κορυφή των αντίστοιχων κατηγοριών.

Δε ξέρω πως σας φαίνεται η ιδέα αυτή, κάτι παρόμοιο είχε γίνει πριν 1 μήνα περίπου με την μέρα της Αμμοχώστου. Πάνω απο 5,000 άτομα μπήκαν σε ενα 24ωρο (δεν είχε προβλευθεί όμως το οτι για να μπει στα δημοφιλή της μέρας έπρεπε το video να είχε ανέβει εκείνη τη μέρα)

Δε ξέρω, μια ιδέα είναι και αυτή. Το θέμα σίγουρα είναι πολύ λεπτό. Γενικά η ιστορία αυτή με κάποιο τρόπο πρέπει να πάει έξω απο τα σύνορα και το youtube είναι ένας καλός τρόπο γιατί είναι εμφανής η συμμετοχή και η ανταπόκριση.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Η ιδέα του greekalert με βρίσκει σύμφωνο, αν και δε ξέρω κατά πόσο έχουμε το χρόνο να το κάνουμε μέχρι Παρασκευή.

Είναι μία καλή περίπτωση να ξεμπροστιαστούμε λίγο "διεθνώς" και να γίνει γνωστό το θέμα σε πολλά άτομα.

Helix Nebulae είπε...

Η ιδέα για το βίντεο είναι πολύ καλή και θα μπορούσα να αναλάβω προσωπικά να το φτιάξω. Κάτι σαν ένα μίνι ντοκιμαντέρ, με δυνατές εικόνες, αποσπάσματα συνεντεύξεων από τους συγγενείς και φίλους της Αμαλίας, τον γιατρό της κλπ. Αντικειμενικά όμως, κάτι τέτοιο δε γίνεται να είναι έτοιμο την Παρασκευή. Θα χρειαστεί μπόλικο χρόνο. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν ας στείλουν mail.

Ανώνυμος είπε...

Ισως και να ειναι καλύτερο να γίνει μετα την 1η Ιουνίου ωστε να υπάρξει και δεύτερη μέρα αφιερωμένη στην Αμαλία.

Πόσο μάλλον αν ειναι να γίνει κάτι τόσο καλο και ενδιαφέρον.

Helix Nebulae είπε...

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:

1) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ BLOGS ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΕΝΑ POST ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΤΙΤΛΟ. Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ "Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

2) ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ) ΕΝΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (από την Πέμπτη το απόγευμα και μετά). ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ (το οποίο πρέπει να βασίζεται στα κείμενα της ίδιας της Αμαλίας).

3) ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ BANNER, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ.

4) ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ MAIL ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΜΜΕ, κλπ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ.

5) ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ (μετά την 1η Ιουνίου) ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ (Ευρωκοινοβούλιο, κλπ).

6) ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ BANNER ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, κλπ.

7) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, κ.α. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

8) ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE.

Πρέπει να λείψω μέχρι το βράδυ, συνεχίστε και οργανωθείτε μεταξύ σας για το ποιός αναλαμβάνει τι. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα
την Παρασκευή ας μην ανεβάσουμε τίποτε άλλο.

Ας ειναι το μοναδικό post της Παρασκευής στην πλειοψηφία της μπλογκόσφαιρας.

Μια μέρα είναι απο την επομενη συνεχίζουμε.

tsopanis είπε...

Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό περισσότεροι (και πιστεύω πως θα μαστε ).
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία...
Η Αμαλία μπορεί να ξεκουράστηκε πλέον, αλλά ας κάνουμε κάτι γιατί δε ξέρουμε ποια/ποιος θα ναι η επόμενη/ος σ'αυτή τη θέση..

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Μπανερ έχει ετοιμάσει και ο arkoudos:

http://arkoudos.com/blog/?p=1133

Ανώνυμος είπε...

gia sas paidia.

ego thn amalia thn gnorisa molis shmera. Exo sigkekrimenes protaseis kai parakalo koinopoihstetis se ola ta blogs ka8os den eimai bloger.
mporo na steiso to fakelaki.com to opoio na gineio kentriko site sxetika me thn amalia alla kai ena katigoro (me dimosiopoihsh) sta iatrikaparafenomena. epeiseis mporo na organoso an 8elete thn ekdosh bibliou ta esoda-eksoda toy opoiou 8a anartounte sto site gia na einai diafanes oi diadikasies kai ta esoda na do8oun sto idrima elpida. telos me thn bohueia olon esas 8a mporousame to iliko ayto site+ekdosh na metafrastei kai se alles glosses kanontas gnosta ta ellinika fakelakia se olo ton kosmo.

parakalo emikoinoniste mazimou. exo thn dia8esh na fonakso apla akousteme.
email epikoinonias:
alex@gnomonas.gr

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιο ήδη έτοιμο περιληπτικο κειμενάκι στα αγγλικά για να το ανεβάσω και στα γκρουπ του flickr?
Τα αγγλικά μου δεν ειναι καλά για αυτή την περίπτωση οπότε αν κάποιος ετοιμάσει το κειμενάκι ας συμπεριλάβει και οδηγίες για τον τρόπο δωρεάς στο ογκολογικό.

Ανώνυμος είπε...

Ας έρθουμε σε επικοινωνία με το σύλλογο ελπίδα. Θα ήταν καλό αν μπορούσαμε μέχρι την παρασκευή σε συνεργασία και με την τράπεζα πειραώς (που ήδη χρησιμοποιεί ο ΕΛΠΙΔΑ για online πληρωμές) να δημιουργήσει ο σύλλογος μια σελίδα ειδικά για την περίσταση ωπου realtime θα φαίνονται πόσες δωρεές έχουν γίνει και τι ποσό έχει μαζευτεί.
Δίνω βάση στο "να φαίνεται" γιατι ίσως αν δουν την συμμετοχή κάποιοι πραγματικά να "κουνηθούν" λίγο. Οπως λοιπόν ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ συνεργάζεται με το MEGA για την διοργάνωση τηλεμαραθωνίων έτσι να ζητήσουμε να συνεργαστεί και με το σύνολο των ελληνων bloggers.

Ανώνυμος είπε...

@greek alert

des to blog afroditis comments gia tin Elpida.

genika o,ti kinisi ginetai as anagrafetai edo oste na min milame ston aera xanondas xrono.

oloi theloume na voithisoume, alla as min kanoume ta idia pragmata.

@helix,

01.06.07 ena kai monadiko post se olous, me titlo "i amalia zei", photo ti samothraki kai keimeno "na ginoun oi albanides i eksairesi re paidia, oxi o kanonas". Se XORISTO post meta i tin epomeni, to koino keimeno me to banner me ta matia tis amalias (xoris "greek bloggers", afou tha to steiloun ki alloi anthropoi oxi bloggers) syn o,ti allo thelei kaneis.

kai apo kei kai pera oles oi kiniseis me e-mails, toixokoliseis klp.

Apla kathara kai ksastera, allios blekomaste para poly.

Sygxaritiria se osous symmetexoun kai tha symmetasxoun stin prospatheia.

C.M.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ,ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.
ΤΙ ΣΕΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ-ΕΡΑΝΟΥΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΚΛΠ.
ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΤΕ?
ΠΡΟΤΑΣΗ:
ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ -ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΙ-ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ.
1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ συγκεντρωση ΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
satyrikon
http://underinformation.wordpress.com/

Chaca-Khan είπε...

Όλα καλά εκτός από το "Αμαλία Ζει". Δε με βρισκει σύμφωνο

ATHENA είπε...

Ποιός μπορεί να συνοψίσει την ιστορία της Αμαλίας σε μια-δυο παραγράφους και να παραθέσει αυτούσιες μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που έγραψε; Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση του κειμένου μας και το υπόλοιπο είναι σύντομα και δυνατά αιτήματα, στη λογική που ακολούθησε ο 2σx2.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΓΩ (8Α ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ)

ATHENA είπε...

ΤΟ Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΧΟΡΔΗ ΣΤΟΥς ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟ Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ! ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΖΕΙ, ΣΤΟ Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΖΕΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΓΜΤ, ΕΛΠΙΔΕΟΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ!

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

(Ανώνυμε λίγο παραπάνω μου,
αν μιλούσες ανθρώπινα και επώνυμα ίσως και να σου έδινε κάποιος σημασία. Θα ήταν πολύ καλό να μαζευτούν όσοι βρίσκονται Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας, αλλά έτσι όπως μιλάς χάνεις το οποιοδήποτε δίκιο σου και αρκετά ασχολήθηκα και γω.)

Όσον αφορά τον τίλτο, και γω είμαι αντίθετος με τον τίτλο "Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ".

Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα για το ίδρυμα Ελπίδα. Προσωπικά θα προτιμούσα τα χρήματα να διατεθούν στον σύλλογο Πίστη (www.pisti.gr):

-----------------
"Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1994 από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά προβλήματα και το μέλλον με πίστη.

Μέσα από την λειτουργία της η ΠΙΣΤΗ επιδιώκει μεταξύ άλλων την ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από καρκίνο, καθώς και την υποστήριξη του έργου των ιατρών, νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των αιματολογικών-ογκολογικών κλινικών και της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών."
-----------------

Είναι πολύ πιο αγνό και πιο άμεσο να στηρίζεις τους γονείς των παιδιών αυτών, από το να στηρίζεις το ίδρυμα-βιτρίνα των Βαρδινογιάννηδων. Ίσως να ακούγετε λίγο άσχημο αυτό, αλλά αυτή είναι η άποψη μου.

Έχω μιλήσει και με ένα άτομο που πάει κάθε βδομάδα στο σύλλογο 3 φορές, και οι άνθρωποι με τα όσα έσοδα έχουν βοηθάν πραγματικά τα παιδιά αυτά και τους γονείς τους, αγοράζουν ρούχα και τρόφιμα για τα παιδιά, και όσο μακάβριο και αν ακούγετε, δίνουνε λεφτα και για τις κηδειες των παιδιων που φευγουν, γιατι πολλοι γονεις φτανουν σε σημειο να μην εχουν λεφτα ουτε γιαυτο. Προτιμάω χίλιες φορές να δώσω τα λεφτά μου στον σύλλογο Πίστη, στους γονείς αυτών των παιδιών.

Πιθανόν να επικοινωνήσει αύριο και κάποιος από το ίδρυμα, τους πρότεινα να γράψουν ένα σχόλιο εδώ. Σκεφτείτε το.

Ανώνυμος είπε...

Den krato thn anonymia afoy edosa to email. telos panton onomazome Papageorgioy Alexandros kai sorry alla sto mhxanima poy doylebo den exo ellinika. osa eipa mporo na ta kano praksi.

Rodia είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι δουλειά έχει η Νίκη της Σαμοθράκης στην όλη ιστορία. Μοιάζει σαν να διεκδικούμε το ΑΓΑΛΜΑ από το Λούβρο. Οχι πως διαφωνώ με αυτή τη διεκδίκηση (μίσησα όλους τους γάλλους, το είπα κιόλας στους γάλλους φίλους που με ξενάγησαν εκεί περα πριν πάάάρα πολλά χρόνια όταν το είδα στην είσοδο του μουσείου) αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας και η παρανόηση βρίσκεται κοντά.
ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ.

Αν εξηγηθεί ΓΙΑΤΙ διαλέχτηκε αυτό το άγαλμα, ίσως μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε παραπλήσιο σύμβολο.

Ο τίτλος του ποστ δεν με χαλάει. Αλλωστε, όσοι δείχνουν με το θάνατό τους (και τον αγώνα τους πριν το τέλος) ένα δρόμο τον οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε, ΖΟΥΝ μέσα μας.

..και ο Παναγούλης ΖΕΙ, και πολλοί άλλοι αγωνιστές για διάφορα ζητήματα που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν τολμούμε να θίγουμε..

Επειδή δεν μένει πολύς χρόνος για συνεννόηση, προτείνω: Να μην είναι υποχρεωτικός ο τίτλος στο σύνολό του, αρκεί να περιέχει το όνομα ΑΜΑΛΙΑ.

:-)

Rodia είπε...

Α! η διαφήμιση διαφόρων ιδρυμάτων "μη κερδοσκοπικών", για τα οποία έχω εκφέρει πολλές φορές γνώμη, δεν θα με βρει αρωγό. Προτιμότερο (γνώμη μου) να μην είναι απαιτητή η συμμετοχή των μπλόγγερς σε οποιοδήποτε θέμα οικονομικής ή "φιλανθρωπικής" φύσης.

Ο αγώνας για διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε ως πολίτες,δεν σχετίζεται με χρήμα και οίκτο.

ΤΕΛΟΣ.
(για την ώρα, ε)

2Σx2 είπε...

Συμφωνώ με Rodia.

Η Νίκη της Σαμοθράκης περιπλέκει τα πράγματα παρά λειτουργεί σα σύμβολο. Είναι γραφικότητες αυτά κατά τη γνώμη μου και πρέπει να τις αποφύγουμε.

pølsemannen είπε...

Σύντομα θα έχω έτοιμη λίστα με τα μέηλ των βουλευτών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και η Aphrodite θα μου στείλει και μία λίστα με τα μέηλ των 300 της βουλής της ΕΛ-λάδας. Την συνολική λίστα θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε για να στείλει π.χ. στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μεταφρασμένο στα Αγγλικά το κείμενο του 2Σx2 π.χ. το οποίο βρίσκω πολύ καλό.

Όσο αφορά το διεθνές μπάνερ που μπορεί να σταλεί στην ΕΕ, θα πρότεινα το εξής:

Αυτό μπορεί να περιέχει την Νίκη της Σαμοθράκης (Ή κάτι άλλο που να θυμίζει Ελλάδα), αφού του μάτια της Αμαλίας είναι εκφραστικά μεν, υπάρχει ο κίνδυνος δε να κάνουν τους κατά το ήμισι υπερβόρειους κρυφορατσίσταρους συμπατριώτες μου να στραβομουτσουνιάσουν.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Papageorgioy Alexandre,
δεν αναφερόμουν σε σένα στο σχόλιο μου αλλά στον ανώνυμο παρακάτω! Παρόλα αυτά το σχόλιο σου είναι ενδιαφέρον, απλά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σχετικά άμεσα. Ίσως να είναι το επόμενο βήμα. Δε θα χαθούμε.

Όσον αφορά τα ιδρύματα, εγώ θα επιμείνω πως πρέπει να δώσουμε πληροφορίες και για το πως μπορεί κάποιος που θέλει να βοηθήσει άτομα που βρίσκονται στην κατάσταση που βρισκόταν η Αμαλία (όποιος θέλει ας στηρίξει όποιο ίδρυμα θέλει).

Η οικονομική ενίσχυση των γονιών δεν είναι θέμα "οίκτου" βρε Ροδιά. Είναι θέμα ενεργητικής συμμετοχής.
Πρέπει να έχει και μία λίγο πιο πρακτική προέκταση η πρωτοβουλία. Μη μείνουμε πάλι στα μειλ και στα ποστ.

aleka είπε...

@Rodia αν κανεις μια βολτιτσα απο το Παιδων Αγια Σοφια θα καταλαβεις πιο πολλα σχετικα με την οικονομικη ενισχυση των οικογενειων που εχουν τοσο σοβαρο προβλημα . θα σου αναφερω ενα για παραδειγμα. Επειδη η νοσηλεια των παιδιων ειναι χρονια, αυτοματα οι μητερες διακοπτουν την εργασια τους, πραγμα που σημαινει μειον ενας μισθος στο σπιτι, τα υπολοιπα μπορεις να τα αντιληφθεις μονη σου. Αυτο βεβαια θα επρεπε να ειναι μεριμνα του ταμειου, κρατους και λοιπα ανυπαρκτα στο Ελλαδισταν, γιαυτο καλα τα ποστς και τα λοιπα σικατα αλλα υπαρχει αυτη τη στιγμη σοβαροτατο προβλημα και αν μπορουμε πρεπει να βοηθησουμε. τα πολλα λογια ειναι φτωχια...

Καποιος εγραψε οτι θα "παιξει" το Μεγα, ενω δεν ειναι πρωτοβουλια της κας Μαριαννας? Καλα ονειρευεστε?

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη μια ιδέα για banner

http://www.flickr.com/photos/alpiega/520311849/

ci είπε...

Το Η Αμαλία ζει και το άγαλμα θα συμφωνήσω ότι και εμένα μού φαίνονται υπερβολικά.
Επίσης μού αρέσει η ιδέα που διατυπώθηκε για συνεννόηση με την "Ελπίδα".

Rodia είπε...

Για άρση παρεξηγήσεων: Εχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πείρα από τα διάφορα ιδρύματα. Οι πρωτοβουλίες γονέων και συγγενών είναι πολύ πιο αξιόπιστες και (γνώμη μου) οι ιδιωτικές προσφορές καλύτερα να μένουν σε αυτό το πεδίο, της προσωπικής συνεισφοράς χωρίς να εκθέτουν εκείνους που τη δέχονται.

~~ Γιώργο, Είναι αναξιοπρεπές να τονίζεται η ελεημοσύνη και ό,τι βρίσκεται έξω από τη δικαιοδοσία του κράτους είναι ελεημοσύνη.
Ως πρόσωπο, ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ και στηρίζω τις ανάγκες μεμονωμένων περιστατικών χωρίς τυμπανοκρουσίες, μακάρι και χωρίς να με ξέρουν, καθώς και αγωνίζομαι όπως μπορώ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
Επίσης, ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τις "μη κρατικές οργανώσεις" -κάτι ξέρω παραπάνω για να επιμένω... Τεσπα, δεν θέλω να πείσω κανένα, μόνο εξαιρέστε με από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

Το να δίνουμε χρήματα μας απενοχοποιεί μεν, αλλά ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Eseis pou exete blogs kante to afieroma tin 1 Iouniou. Me ti photo tis Nikis tis Samothrakis.

Xtypimeni, misi, ena kommati marmaro, alla pou ftanei isame tis meres mas me to dynato mynima tou."

apo ta sxolia sto blog tis amalias.

akoute?

XTYPIMENI, MISI, ENA KOMMATI MARMARO, ALLA POU FTANEI MEXRI TIS MERES MAS ME TO DYNATO MYNHMA TOU.

oxi arxaiolatreies kai louvro, aporo pos ta synxeete.

episis:

titlos:

"Amalia Kalyvinou".

sketo, xoris tipote allo. oloi tha kseroun, den xreiazetai tipote allo telika ston titlo gia to proto post.

tolitsa είπε...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ HELIX
Επειδη τα σχολια αισιως εχουν φτασει τα 90 και καποιοι νεοι επισκεπτες δεν εχουν ξεκαθαρη εικονα ως προς τις ενεργειες που λιγο ή πολυ συμφωνουμε να γινουν, μπορει να αναρτηθει ενα νεο post με μια ενημερωτικη περιληψη ?
Ετσι θα ειναι πιο ευκολο να ενημερωσει ο καθενας οσους μπορει.

ATHENA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ATHENA είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΒΑΡΥ ΤΟ Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ! ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΗΤΝΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ...

ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ

ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ 100% ΤΙς ΘΕΣΕΙΣ ΤΗς ΡΟΔΙΑΣ
ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η "ΕΛΠΙΔΑ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ 10.000 Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 100.000 ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ 1.000.000 ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΑΔΩΝ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΕΜΑΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩς ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ 10.000 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς ...

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗς
ΘΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗς ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΕΤΑΕΙ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ Η ΑΜΑΛΙΑ?

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ (ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Η ΑΝΑΣΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΤΟ 1975)
ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ FAKELLAKI ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ...


ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΚΛΠ ΣΤΟ ΜΠΑΝΝΕΡ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΑΦΩς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Απο πλευράς μου ίσως να μπορέσω να προωθήσω κάποιο σχόλιο δε δύο τουλάχιστον ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα πρέπει βέβαια να έχει μορφή σχολίου και να εξηγεί περιεκτικά το ιστορικό και τους λόγους της κινητοποίησης. Αν υπάρχουν διαφημιστές και δημοσιογράφοι που να μπορούν να δουλέψουν κάτι τέτοιο ας ετοιμάσουν κάτι.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

@Ροδια,

"Το να δίνουμε χρήματα μας απενοχοποιεί μεν, αλλά ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ."

Δε θα συμφωνήσω. Πες το αυτό σε έναν καρκινοπαθή που δεν έχει χρήματα για φάρμακα ή για μία εγχείρηση. Συμφωνώ στην στήριξη ατόμων "χωρίς τυμπανοκρουσίες", αυτό όμως δε σημαίνει να μην προωθούμε την ιδέα της οικονομικής στήριξης αυτών των ατόμων. Απλά να μη βγεις να πεις μετά "έδωσα εκεί 100 ευρώ". Κάντο και κράτα το για τον εαυτό σου. Αυτό όμως δεν έρχεται σε σύγκρουση με την προώθηση της πρωτοβουλίας για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών αυτών, όπου όπως και να το κάνουμε και όσο γραφικό και αν ακούγεται, τα χρήματα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Η ίδια η Αμαλία έλεγε πως τα φάρμακα που παίρνει έρχονται από το εξωτερικό και είναι πολύ ακριβά. Κάποιος που δεν έχει χρήματα?

Φυσικά και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις τα χρήματα ΛΥΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Δε καταλαβαίνω την απαξίωση της οικονομικής ενίσχυσης. Καταλαβαίνω μόνο πως πολλές φορές αποτελεί κίνηση απενοχοποίησης και πως μία τέτοια ενέργεια δε θα πρέπει να διατυμπανίζεται.

Προσωπικές απόψεις, αν θες το αφήνουμε εδώ για να μη βγούμε εκτός. Όποιος θέλει προωθεί την 1η Ιούνη και την οικονομική ενίσχυση (του συλλόγου "Πίστη" λέω εγώ, των γονιών που δεινοπαθούν, και όχι του Βαρδινογιάννικου "Ελπίδα"), και όποιος θέλει μένει απ' έξω.

ATHENA είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

ΠΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ?

ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1000 ΟΠΩς ΤΟ ΒΛΕΠΩ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΙΔΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ


ΠΕΙΤΕ ΙΔΕΕς...

ion είπε...

Μην αναλύουμε ανούσια πράγματα..και ούτε να νομίζουμε πως μέχρι την Παρασκευή θα μπορέσουμε να κάνουμε τα πάντα! Το θέμα μας δεν είναι μόνο η Αμαλία. Η Αμαλία είναι η σταγόνά που ξεχείλισε το ποτήρι..Ενα κοινό κείμενο που θα σταλεί σε όσα περισσότερα "καίρια¨σημεία μαζί με μια στάνταρ εικόνα. από εκεί και πέρα αν κάποιος αποφασίσει να μοιράσει φυλλάδια με το ίδιο κείμενο, να το κάνει. Δεν χρειάζεται πλειοψηφική απόφαση για κάτι τέτοιο.. Αναρτηση και αποστολή κειμένων διαμαρτηρίας είναι το βασικό. Αρα το βασικότερο είναι η λιστα με τις διευθύνσης..Τα "Η Αμαλία ζει" και τα αγάλματα δεν είναι με βρίσκουν σύμφωνη. Κείμενο και mail..Να σταλούν παντού , μέχρι τον Παπούλια. Παντού.

Rodia είπε...

Ενα σύντομο κειμενάκι με το ιστορικό του μπλογκ, σαν "πιλότος" τελικού κειμένου:

Η Αμαλία Καλυβίνου έγραψε 20 posts στο "φακελλάκι" της σε διάστημα 2 χρόνων, από τον Ιούλιο του 2005 μέχρι το Μάη του 2007, και τελείωσε την οδύσσειά της με τη φράση «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας...»

Αυτή η φράση, μια κραυγή μεταξύ παράπονου και οργής, καθώς και ο τίτλος προηγούμενου άρθρου «ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ, "ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ".....», πυροδότησαν τη bloggόσφαιρα, που έτρεξε να συμπαρασταθεί σύσσωμη στην 30χρονη νεότατη γυναίκα, που, αν και χαροπάλευε, τόλμησε να σηκώσει ανάστημα και να καταγγείλει το σύστημα υγείας, μέσω της έκθεσης επώνυμων γιατρών, για τους οποίους η καταγγελία της είναι σαφής: Χρηματίζονται και ασκούν πλημμελώς το λειτούργημα του ιατρού. Το αν και κατά πόσο αυτοί οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν την ευθύνη η οποία τους αποδίδεται, εναπόκειται στη βούληση των αρμόδιων, που θέλουν να διερευνήσουν σε βάθος το ζήτημα.

Ισως η αξέχαστη Αμαλία, ακριβώς επειδή διέβλεπε το Τέλος, ακριβώς επειδή δεν είχε τίποτε πλέον να χάσει, ακριβώς για τούτο να έδρασε με τόση τόλμη. Αυτό ακριβώς το ανέλπιδο -ή το ελπιδοφόρο πέρα από κάθε σύμβαση- γεννά τους Ηρωες, και η Αμαλία Καλυβίνου υπήρξε μια Ηρωΐδα χωρίς αμφιβολία.

Καλά τα ευχολόγια, τα συλλυπητήρια, κλπ εκδηλώσεις, αλλά, αν θέλουμε πραγματικά να συνεχίσει να υπάρχει ο δρόμος εκκαθάρισης στο ΕΣΥ, ο δρόμος που άνοιξε η περήφανη Αμαλία, ο τρόπος δεν βρίσκεται ούτε μέσα στον οίκτο, ούτε μέσα στο χρήμα. Ο δρόμος είναι ένας, ο ίδιος που κατά καιρούς αναγνωρίζεται από λίγους και ύστερα ξεχνιέται από τους πολλούς, ο δρόμος της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του πολίτη με ΤΟΛΜΗ και της αποκάλυψης των επίορκων και των παραβατών -με ΣΤΟΙΧΕΙΑ πάντοτε.

Η ΑΜΑΛΙΑ ΖΕΙ

ion είπε...

ροδιά**
το κείμενο σου είναι αρκετά καλό αλλά νομίζω οτί χρειάζεται να είναιπιο δυναμικό και πιο "στακάτο"..
είναι καλό για βάση.

Rodia είπε...

~~ΙΟΝ, για βάση το έστειλα. Στο τέλος μπορεί να μη μείνει και τπτ απο το αρχικό, ένας "πιλότος" πάντως διευκολύνει την κοπτική-ραπτική κειμένων.

Η συνεισφορά του metablogging ένα video από τον nikan

Ανώνυμος είπε...

egw san banner protimw auto pou exei anebei sto in.gr As sunoyhsei kapoios ti kanoume thn Paraskeuh!

ion είπε...

οκ..νομίζω πως είναι κάτι για να αρχίσουμε..
κάποιες διευθύνσεις:
Βουλή:
info@parliament.gr

Πρόεδρος Δημοκρατίας--Παπούλιας:
http://www.presidency.gr/contact.htm
fax: 210-7232342
fax: 210-7248938

Καραμανλής Κώτσος:
pressoffice@primeminister.gr

ΥΠ.Υγείας--Αβραμόπουλος:
minister@mohaw.gr

υπ.Εξωτ--Μπακογιάννη
contact@dorabakoyannis.gr

ion είπε...

ή όπως έχει ξανασημειώσει ένας φίλος παραπάνω:
http://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Links/Greece/Links/Useful+Links.htm
στείλτε το κείμενο στο οποίο θα καταλήξουμε σε όλες τις δ/νσεις που έχει αυτή η σελίδα του υπουργείου εξωτερικού.. στείλτε σε όλες..

Paranoia είπε...

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε ενέργεια που σκέπτεστε και πρόκειται να οργανώσετε. Σαν εθελόντρια, σαν βοήθεια, σαν φωνή!
(πιθανόν να βοηθήσω στα ΜΜΕ, επίσης, αν θέλετε)

την καλησπέρα μου

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aphrodite είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Λίγα διαδικαστικά:

@polsemannen,

pls check your e-mail, the list is ready.


@athena,

Κείμενο με κάτω από 1000 λέξεις δεν θα μπορεί να περιλάβει το μεγαλείο της Αμαλίας και το τρίπτυχο "Γολγοθάς από malpractice/ αγώνας για φακελλάκια,/ αγώνας για γραφειοκρατία",

ΑΛΛΑ:

δεν θα το διαβάσει κανείς.

200 με 300 λέξεις μάξιμουμ είναι το πιο πολύ που μπορεί να αντέξει διευθυντής/διευθύντρια ή στέλεχος του πολιτικού γραφείου υπουργών / βουλευτών, μη μιλήσουμε για τους ίδιους τους πολιτικούς, εάν είμαστε τυχεροί δλδ να φτάσει μέχρι το γραφείο τους (είτε να το διαβάσουν στην οθόνη είτε σε εκτύπωση).

Από περιεχόμενο, πέραν του ύφους που οφείλει να είναι σαφές, αιχμηρό αλλά εννοείται όχι τραμπούκικο, το κείμενο πρέπει να είναι αμειγώς πληροφοριακό (χωρίς κρίσεις του τι νομίζουμε εμείς προσωπικά).

Μερικά στοιχεία και το τι ζητούμε είναι υπερ-αρκετά.

Η συναισθηματική φορτιση θα φανεί έτσι η αλλιώς, δε χρειάζεται λογοτεχνία.

Πέραν του μηνύματος που θέλουμε να περάσουμε, μην ξεχνάμε ότι θα απευθυνθεί σε ανθρώπους που έχουν πλήρη επίγνωση του για τί ακριβώς τους μιλάμε, αλλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους να κάνουν κάτι κοσμοιστορικά ρηξικέλευθο γι αυτό.

Κινούνται σε παράλληλους κύκλους με πολλούς από τους γιατρούς που χρηματίζονται (οι ίδιοι, μέλη της οικογένειας και του άμεσου περιβάλλοντός τους είναι γιατροί, που σημαίνει first hand knowledge του φαινομένου ακόμη κι αν είναι άγιοι), οπότε θέλει πληροφόρηση για το καθαρά πολιτικό/κοινωνικό πρόβλημα και όχι συναισθηματικά παραληρήματα. Αυτά τα προσπερνούν με τη μία.

Αλλο τι θα γράψουμε στα μπλογκς μας κι άλλο τι περιέχουν τέτοιου είδους μαίηλς για να είναι αποτελεσματικά.

Τη μετάφραση στα αγγλικά την αναλαμβάνω.

Στα γερμανικά προσφέρθηκε φίλος στο μπλογκ της Αμαλίας αν δεν κανω λάθος, μπορεί κάποιος να τον ειδοποιήσει παρακαλώ?

Γαλλικά?

Ιταλικά?

Ισπανικά?

Κάποια από τις Βόρειες γλώσσες?

Anybody?


@ion,

αν μπορεις, κάνε μια λιστα με τα email addresses που λες στο δευτερο σχόλιο, να βοηθήσουμε στο να φύγουν ταχύτατα τα e-mails. Ενας-ένας φίλος με copy-paste είναι τεράστια σπατάλη χρόνου και γι αυτό κι εξαιρετικά αποθαρρυντικό.


@all,

προτείνετε τι μπορεί να αναλάβει ο καθένας, μια και από ιδέες νομίζω είμαστε πλήρεις.

Επίσης, μην το κανουμε "οπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...". Αν δεν υπαρχουν εξαιρετικά σοβαρές αντιρρήσεις, ας μην αναλωνόμαστε σε μικρές λεπτομέρειες, καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και να μην καταλήγουμε ούτε αύριο.

@helix,

pls advise για τα περαιτέρω και χρειαζόμαστε recap του πού έχουμε φτάσει.


ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ, ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.


ΥΓ- δεν θίγω κανέναν και δεν ασκώ κανενός είδους κριτική σε κανένα κείμενο ή προσπάθεια βοήθειας, απλώς γράφω με αφορμή λίγους ανθρώπους με τους οποίους αισθάνομαι μεγαλύτερη άνεση.

Καληνύχτα σε όλους, ξεκουραστείτε, την Παρασκευή θα τους δείξουμε, γροθιά ενωμένη, οκ?

Ανώνυμος είπε...

Ποστάρω και εδώ ένα κείμενο που έγραψα σχετικά με την Αμαλία στα Γερμανικά.

Amalia Kalyvinou war eine 30-jährige Frau aus Athen, die vom korrupten griechischen Gesundheitssystem ermordet wurde. Schom im Jahre 1984, mit 8 Jahren, litt Amalia unter schrecklichen Schmerzen am Oberschenkel. Bis zum Jahre 2001, als es im Universitätskrankenhaus von der Stadt Ioannina festgestellt wurde, dass sie an Krebs litt, diagnostizierten die Ärzte alles andere als Krebs, nämlich meistens eine sogennante Idiopathie. Hinzu kommt, dass sie neben den Zynismus der meisten Ärzte das Nationale Gesundheitssystem Griechenlands auf die schlimmste Weise erleben musste: das sogennante „Fakellaki“ (=Umschlägchen, mit Geld natürlich), das auf die folgenden Weisen gefordert werden kann:

1. Wenn die PatientenInnen untersucht bzw. operiert werden müssen, wird seitens der Ärzte betont, dass die Warteliste für die Untersuchung bzw. die Operation zu lang für ihren „ernsten“ bis „dringenden“ Zustand ist, auch wenn es um eine...Grippe geht.
2. Die Operation wird unter allerlei Ausrede verschoben: Die Klinik soll am geplanten Tag des Termins überfüllt sein. Ein chirurgisches Gerät soll kaputt geworden sein. Kein Anästhesiologe soll verfügbar sein usw.
3. Der Chirurg sagt, dass der Anästhesiologe will „etwas“ haben, was zu 90% nicht stimmt, denn alles kassiert der Chirurg in der Regel.
4. Die Ärzte beschweren sich über den schlechten Zustand der griechischen Krankenhäuser, der Ausstattung, die Probleme ihres Berufs, den Zeitmangel usw., um für ihre eigene Privatpraxis zu werben, „wo alles besser gemacht wird“.
5. Die Ärzte empfehlen bestimmte private Diagnosezentren und kassieren einen sehr hohen Geldanteil pro Untersuchung, z.B. €50-65 pro magnetische Tomographie.
6. Die Ärzte übertreiben den kritischen Zustand des Patienten, damit sie ein „Geschenk“ bekommen.

Die alles stellt eine Verletzung des sogenannten Eids des Hippokrates dar, der die ärztliche Ethik immer noch regelt, auf der Grundlage vom Humanismus der klassischen Antike.

Obwohl sie mit ihrem Blog fakellaki.blogspot.com schon im Juli 2005 begann, wurde ihr Problem erst im April dieses Jahres bekannt gemacht, als sie einen Text über die Probleme ihres Alltags veröffentlichte.

Alles, was oben erwähnt wurde, hat zum Ziel, nicht alle griechischen Ärzte als korrupt darzustellen. Es gibt selbstverständlich auch gute Ärzte. Amalia erwähnt sie neben den korrupten in ihrem Blog.
Amalia, dieser starke Mensch, der trotz seines ernsten Gesundheitsproblems, immer stark blieb, starb am 25.Mai.2007. Ihre Stärke sollten wir beibehalten, damit wir gegen die Korruption und die Absurdität unseres Nationalen Gesundheitssystems kämpfen. Damit es keine Opfer mehr gibt.

Θα ήταν καλό να κάναμε και κάποιο
petition μαζί με όλα τα παραπάνω

efthymos_attikos@yahoo.de

Aphrodite είπε...

Επίσης επιτρέψτε μου ακόμη δύο:

Οι δωρέες καλό θα ήταν να δωθούν εκεί που επιθυμούσε η Αμαλία, και αν κάποιος αισθάνεται ότι θα πιάσουν περισσότερο τόπο αλλού, εννοείται - δώστε μας διευθύνσεις και όποιος θέλει βοηθά σιωπηλά και με τον τρόπο του. Δωρεά είναι κάτι πολύ προσωπικό, σε σκοπό που "μιλάει" στον καθένα μας. Ούτε θα σώσουμε (μακάρι να μπορούσαμε) ούτε θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν δε δώσουμε.

Αξίζει όμως να βοηθήσουμε. Με την καρδιά μας. Κι όχι να πλακωθούμε, έτσι?

Και τέλος στο μπάννερ, η μοναδική μου ένσταση είναι ναι μεν λογικό το να απεικονίζεται η έννοια "γιατρός", ώστε το μυαλό με μια εικόνα να μπαίνει αμέσως στο νόημα, αλλά καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας όλους εκείνους τους γιατρούς που προσπαθούν να υπηρετούν τον ασθενή και να τιμούν το λειτούργημά τους.

Μην τσουβαλιάζουμε το θέμα "γιατροί".

Οχι επειδή τους έχουμε ανάγκη, και άρα οφείλουμε να τους γλείφουμε, αλλά γιατί για κάθε αλμπάνη, κάπου υπάρχει κάποιος που υπερβάλλει εαυτόν για χάρη μας (και συνήθως αμοίβεται και peanuts).

"Γιατρουδάκια" που "μαζεύουν" τα σφάλματα των χρηματιζούμενων μεγαλοχειρουργών και τελικά σώζεται ο ασθενής, και φυσικά όλο το credit το παίρνει το μεγάλο όνομα, σας λέει κάτι?

Μη σας ζαλίζω άλλο, sleep tight, don't let the bed bugs bite!

Aphrodite είπε...

@ευθυμε,

Ρίξτο μία και στα Ελληνικά, ωραίο φαίνεται!

Τωρα πραγματικά Gutenacht!
:)))))))

ATHENA είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩς ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!) ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΦΡΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ (ΚΑΙ ΔΝΕ ΠΟΛΥΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥΣ)
ΟΙ 200-300 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΑΦΡΟ ΜΟΥ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗς ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ (ΜΕΣΟ ΟΡΟ 7' ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ...)

ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΝΤΥ, ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ, ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΣΟ ΝΑ΄ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.



ΕΓΩ ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΗ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ 2Σx2 ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ


"Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό της Αμαλίας και με την αγανάκτηση όλων μας μπροστά στα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας να φτάνει στο αποκορύφωμα, οι Έλληνες bloggers σήμερα, 1η Ιουνίου 2007, προβαίνουμε στη μαζική ανάρτηση ενός κειμένου ως ένδειξη εξ΄παντλησης της ανοχής και της απραξίας μας.

Λέμε ΟΧΙ:

-Σε γιατρούς - μισθοφόρους που καπηλεύονται την επιστήμη τους.

-Στην παράλογη γραφειοκρατία ακόμη και για μια απλή εξέταση.

-Στη διαλογή των ασθενών με βάση την οικονομική τους δυνατότητα.

Απαιτούμε:

-Ενσυνειδησία και ίση μεταχείριση προς όλους από τον πιο ταπεινό νοσοκόμο μέχρι τον πιο φημισμένο χειρούργο για τον τον πιο ταπεινό ασθενή μέχρι τον πιο φημισμένο πάσχοντα.

- Αμεση ενισχυση του ανθρωπινου δυναμικου των νοσκομειων και των αρμοδιων φορεων με εξειδικευμενο προσωπικο

-Αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας και συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού τους.

-Να μπει τέρμα στην ασυδοσία, στα παιχνίδια των φαρμακευτικών εταιριών, στα υπόγεια συμφέροντα.

Δε ζητάμε τιποτα παράλογο. Αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα θέλουμε - τα απαιτούμε. Για όλους μας, για τα παιδιά μας, για τους άπορους, για τα αθώα θύματα ενός σάπιου συστήματος. Η Αμαλία έδειξε το δρόμο και όλοι έχουμε κοινωνικό χρέος να τον ακολουθήσουμε.




α) ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ,
β) ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
γ) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ιδίως στις επείγουσες περιπτώσεις),
δ) ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

ή με μία μόνο κουβέντα:

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ"





ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΚΟΝΗ
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...

Gerasimos είπε...

φιλοι καποιες παρατηρησεις¨
1.Η νικη της σαμοθρακης επιλεχτηκε εν θερμω λιγο μετα την ανακοινωση του θανατου της,ελεγξτε τι λεχθηκε τοτε και θα καταλαβετε,ειναι σωστο συμβολο
2.Δεν ειμαι σιγουρος για τις μεταφρασεις καθοτι το προβλημα αφορα αποκλειστικα τη χωρα μας και δεν μπορω να καταλαβω πως η διεθνοποιηση του θα βοηθησει στην επιλυση.Αν θελετε παντως αγγλικη μετφραση την κανω ανα πασα στιγμη και εχω ελληνα γιατρο στη γερμανια που σας κανει τη γερμανικη,σκεφτειτε το ομως πρωτα!
3.Δεν ειμαι σιγουρος για το συγκεντρωτικο κειμενο,φοβαμαι οτι θα αναφερθουν ανακριβειες(οχι εσκεμμενα) και προτασεις που θα εχουν συγκεκριμενο υφος και ηθος που δε θα ειναι της αμαλιας αλλα ολων μας ,που δεν ειναι σωστο.Εχω εκτυπωσει τα κειμενα της και επειδη εχω κατεβει ελλαδα,1η ιουνιου θα τα μοιρασω στο αναγνωστηριο της ιατρικης αθηνων,να ενημερωσω τους μελλοντικους ιατρους γι αυτα που περασε το κοριτσι
4.το θεωρω υβρη να αναρτησει καποιος αλλο ποστ στην ιστοσελιδα της αμαλιας,πρεπει να μεινει οπως την αφησε,γι αυτο υποστηριζα τη μεταφορα μας σε αλλη ιστοσελιδα,οι φιλοι της αμαλιας εκλεισε(παρολο που μιλησε και ο πατερας της εκει και κατα καποιο τροπο την ενεκρινε) αλλα μιλαμε εδω η οπου αλλου θελετε
5.Μπορουμε να καταθεσουμε λεφτα στο ιδρυμα που αναφερετε με την ενδειξη "για την αμαλια",ωστε να την τιμησουμε.Δεν εχει να κανει με το ποσο που θα μαζευτει,ναι ο βαρδινογιαννης το εχτιζε οποτε θελει,ειναι συμβολικη πραξη και πρεπει να γινει
6.Πρεπει να κανουμε μνημοσυνη δεηση ως φιλοι της αλλα δεν προλαβαινουμε την παρασκευη,πρεπει να βρουμε ημερομηνια και να παμε στον ταφο της,να πουμε καποια πραγματα,να αφησουμε ενα λουλουδι
7.μπορουμε να γραψουμε κατι λιγοτερο μακαβριο του στυλ "αμαλια ζεις στις καρδιες μας/αμαλια δεν ξεχναμε"
πειτε μου τι θελετε να κανω,ειμαι στη διαθεση σας

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Το κείμενο της Ροδιάς σαν "βάση" μου φαίνεται καλό πάντως...

lo-li είπε...

Γεια! Εννοείται πως συμμετέχω κι εγώ σ αυτή την προσπάθεια, ως εθελόντρια για να μάθει ο κόσμος αυτή την τραγική κι άθλια κατάσταση. Tο e-mail μου είναι pouk_02@yahoo.gr

epwnimos είπε...

Χαίρεται, αν και κάπως αργοπορημένα, ήρθα και εγώ να βοηθήσω. Οτιδήποτε υπολογιστικό χρειάζεστε αναφέρετέ το σε εμένα.

Κάτι πολύ εύκολο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι το google-bombing. Θα βάλουμε στο λινκ της Αμαλίας που έχουμε στο blog μας, αντί για το όνομα Αμαλίας ή κάτι τέτοιο, "κλέφτες" για παράδειγμα. Έτσι αν το κάνουμε πολλοί αυτό όταν θα βάζεις "κλεφτες" στο google θα σε πηγαίνει στην σελίδα της Αμαλίας, υποννοώντας τους γιατρούς. Μπορούμε να βάλουμε όποια άλλη λέξη θέλουμε, ψάξτε στο google για την λέξη "δολοφονοι" να καταλάβετε τι εννοώ.

@polsemannen
Μπορώ να σας δώσω όλα τα email των ευρωβουλευτών μέχρι το πρωί, έφτιαξα προγραμματάκι που τα βρίσκει. Αν δεν τα τελειώσατε με το χέρι αφήστε το να σας τα δώσω εγώ. Μπορεί να αργήσει λίγο γιατί πρέπει να κατεβάσει ένα μεγάλο όγκο δεδομένων για να το κάνει αυτόματα.

Helix Nebulae είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μου πήρε αρκετή ώρα να διαβάσω όλα τα σχόλια και τα mail που μαζεύτηκαν και θα μου πάρει όλο το πρωί μέχρι να δουλέψω και να αναρτήσω ένα καινούργιο post που να συνοψίζει τη μέχρι τώρα πορεία της κινητοποίησης μας και να ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις. Παρακαλώ να δείξετε λίγη υπομονή και στο μεταξύ να συνεχίσετε να καταθέτετε τις προτάσεις σας. Όσο πιο περιληπτικά γίνεται, για να μη χαθούμε.

Συγχαρητήρια σε όλους σας γιατί αποδεικνύετε ότι οι καλές προθέσεις σας δεν εξαντλούνται σε ένα σκέτο "συλληπητήρια". Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Θα παρακαλούσα όποιον έχει την καλοσύνη να με βοηθήσει συμπυκνώνοντας τις κυριότερες θέσεις και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί μέχρι τώρα στα σχόλια.

Όσοι έχουνε επαφές με ΜΜΕ, γιατρούς, πολιτικούς ή φορείς σχετικούς με το θέμα ας ασκήσουν πιέσεις για να μη θαφτεί το θέμα. Θυμηθείτε, αυτή πρέπει να είναι η πιο μεγάλη ως τώρα κινητοποίηση που οργανώνεται στην Ελλάδα μέσω internet. Δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας. Το χρωστάμε στην Αμαλία αν μη τι άλλο.

Βρέθηκε καμία άκρη για το πώς μπορούμε να τυπώσουμε flyers; Εθελοντές να τα μοιράσουν;

Έχει έρθει κανείς σε επαφή με τους γονείς της Αμαλίας και τον γιατρό της; με τα σωματεία των γιατρών και νοσηλευτών; (έμαθα πως έχουν απεργία αύριο). Με τις ιατρικές σχολές και τις φοιτητικές οργανώσεις; Με μη κερδοσκοπικά ιδρύματα συμπαράστασης σε καρκινοπαθείς κλπ; Με αρμόδιους φορείς της Ε.Ε; Να εντοπίσουμε τους "κόμβους", ώστε να μην αφήσουμε απέξω κανέναν.

Καλή ξεκούραση και τα ξαναλέμε το πρωί.

Ανώνυμος είπε...

Helix Nebulae for president!

Ελ.Δι.Κι.Α.
Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλίας

Anti είπε...

καλημέρα σας...
έβαλα και εγώ με την σειρά μου στο Blog μου το banner... και εύχομαι όλα να πάμε καλύτερα για το μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλο banner, από το in.gr!

konstandinosl είπε...

@helix,

Ηθελες δεν ήθελες, τώρα έμπλεξες! Κανονική κατάληψη σου κάναμε.

Εγώ έχω πολύ τεμπέλικο μπλογκ, μια και από χρόνο είμαι γειά σου, αλλά για τέτοιο θέμα, δηλώνω κι εγώ παρών. Ανέβασα ήδη το πρώτο, μια και ΠΣΚ θα είμαι εκτός, λόγω δουλειάς. Φτιάχνω βαλίτσες να φανταστείς. Περιμένω Κυριακή βράδυ να στείλω ό,τι έχετε συμφωνήσει σε συνεργάτες/φίλους/όπου αλλού πείτε/όπου αλλού σκεφτώ.

Μήπως να σταλούν από όλους ε-μέηλς όχι μόνο μία φορά, αλλά με διαστήματα δυό-τριών ημερών, για τρεις φορές ας πούμε; Είμαι σίγουρος πως με το που θα μπουκώσει το ε-μέηλ στα γραφεία όλων αυτών, θα το σκεφτούν καλά ότι έχουμε απηυδύσει όλοι μας.

Μπράβο σε όλους για την δουλειά που ρίχνετε.

Αμαλία, δεν ξεχνιέσαι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ "ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ" ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ:

-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, postmaster@euro.who.int

-ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

-ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Public.relations@minpress.gr

-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, minister@mohaw.gr & avramopoulos@otenet.gr

-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, perivlepto@parliament.gr

-ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ggh@mohaw.gr & vrizas@mohaw.gr

-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΑΤΡΙΚΗΣ Ε.Σ.Υ

-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & dialogue-youth@politicalforum.gr

-ΟΝΝΕΔ

-ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ, kinimaneon@pasok.gr

-ΣΥΝ, grammateia@syn.gr & ygeia@syn.gr & typou@syn.gr

-ΚΝΕ, kne@kne.gr & mailbox@kke.gr

-ΑΝΤΕΝΝΑ, pr@antenna.gr

-MEGA

-ΕΡΤ, pressnet@ert.gr & ygeia@ert.gr & mkefalogiannis@ert.gr

-ALPHA, pr@alphatv.gr

-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, iatrika@enet.gr & elet@enet.gr

-ΤΑ ΝΕΑ, epistoles@tanea.gr & pressroom@tanea.gr

-Η ΧΩΡΑ, e_ktenidis@yahoo.gr

-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, info@kathimerini.gr

-CITY PRESS, desk@cpress.gr & advert@cpress.gr

-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, info@apogevmatini.gr

-ESPRESSO

-ATHENS NEWS, atheditor@dolnet.gr

-ΚΕΘΙ, kethi@kethi.gr

-Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, fax 210 7289600

-ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ:
Γερμανία, Αμερική (L.A.), Αγγλία pressoffice@greekembassy.org.uk,


Ελ.Δι.Κι.Α.
Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλίας

ion είπε...

Καλημέρα..απο ότι βλέπω έχουμε μαζέψει πολλές διευθύνσεις..σε τελική ανάλυση , την Παρασκευή θα κάνουμε όλοι ένα παραπάνω "κόπο" και θα παίρνουμε απο εδώ τις διευθύνσεις..λίγα copy paste δεν θα μας κουράσουν.. το καλύτερο κείμενο νομίζω πως είναι του 2Σχ2.. Να καταλήξουμε σε κείμενο;

όπως ήταν καλή η ιδέα να στείλουμε mail τρείς φορές. σκεφτείτε 150-200 μηνύματα στον κάθε αρμόδιο επί τρεις φορές..δεν μπορεί..κάτι θα διαβάσουν..

άρα..
Δ/νσεις έχουμε εδω μέσα..Πρέπει να καταλήξουμε στο κείμενο..Προτείνω του 2Σχ2.

Καλημέρα και πάλι..

Helix Nebulae είπε...

Καλημέρα. Πρώτα απ'όλα, θα ήθελα να μάθω ποιοί βρίσκονται πίσω από την ονομασία "Ελληνικό Διαδικτυακό Κίνημα Αμαλίας" (ο blogger μου βγάζει "profile not available"). Όπως και να'χει, τους ευχαριστώ για την παραπάνω λίστα με links. ΔΕΝ τους ευχαριστώ για την ατάκα "Helix Nebulae for president" που πετάξανε λίγο παραπάνω. Τα προεδριλίκια ποτέ δε με αφορούσαν (ούτε καν για το χαβαλέ) και το τελευταίο πράγμα που θέλω σ' αυτή την ιστορία είναι να καταντήσω μαϊντανός σε τηλεοπτικές εκπομπές ως "εκπρόσωπος μπλόγκερς" ή κάτι άλλο εξίσου γελοίο. Αυτά είναι γραφικά πράγματα για κομπλεξικούς που θέλουν να το παίζουν γκουρού μπας και πουλήσουν κανένα βιβλίο...

Δουλεύω ένα καινούργιο post σχετικά με τις επόμενες κινήσεις μας, ενώ ξεκινάω να συνθέσω μια πρώτη εκδοχή του "κοινού" κειμένου. Στείλτε mail να βοηθήσετε, δεν έχω χρόνο να κάθομαι να ψάχνω και να ξεσκαρτάρω πολλές πληροφορίες.

Αναρωτιέμαι πού βρίσκονται διάφοροι δημοφιλείς bloggers (πολιτικοποιημένοι και μη) και τι στάση σκοπεύουν να κρατήσουν απέναντι στην κίνηση της 1ης Ιουνίου. Αν έχουν αντιρρήσεις, γιατί δεν τις εκφράζουν; Μήπως οργανώνει και κανένας άλλος τίποτα από το δικό του blog και δεν το γνωρίζω; (όπως καταλαβαίνετε, δε μου μένει και πολύς χρόνος για επισκέψεις). Καλό θα ήταν να συντονιστούμε όλοι, σε οποιαδήποτε σελίδα (πέρα από το fakellaki, γιατί εκεί δε μπορούμε να ποστάρουμε καινούργια πράγματα, banners, κλπ).

Μιάμιση μέρα έμεινε.

Ανώνυμος είπε...

Ρίχνω μιάν ιδέα για "Δελτίο Τύπου". Θέλει φτιάξιμο βέβαια, αλλά νομίζω είναι μιά αρχή.

"Την σημερινή μέρα (1/6/07) οι 10.000 περίπου Έλληνες bloggers (κάτοχοι προσωπικων ιστολογίων στο διαδύκτιο) την έχουν αφιερώσει στην μνήμη της Αμαλίας Καλυβινού, μιάς νέας γυναίκας, που έχασε τον πόλεμο με τον καρκίνο στις 25/5/07, δίνοντας μάχες οχι μόνο με την αρρώστια της άλλα και με την γραφειοκρατία, το ανάλγητο κράτος, το προβληματικό ΕΣΥ αλλά και κάποιους αδιάφορους και ίσως ανίκανους γιατρούς. Τις εμπειρίες της, τις κατέγραφε στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο http://fakellaki.blogspot.com/ προσπαθώντας να αφυπνίσει συνειδήσεις οχι μόνο για την δική της περίπτωση, αλλά για το σύστημα υγείας γενικότερα. Την ηρωική προσπάθεια της προσπαθούν να συνεχίσουν οι διαδυκτιακοί της φίλοι πραγματοποιόντας την μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Συνδεθείτε μαζί τους.

Takis Alevantis είπε...

Θα γράψω κι εγώ κάτι σχετικό. Προσθέστε και τα ονόματα του αρμόδιου Επιτρόπου για την Δημόσια Υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ο Κύπριος κ. Μάρκος ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ) και του αρμόδιου εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας (ο κ. Αντώνιος ΤΡΑΚΑΤΕΛΛΗΣ).

blogger είπε...

Τα τελικά banners για την Αμαλία με κώδικα για εύκολη εγκατάσταση εδώ

Zaphod είπε...

@indictos: Πολύ καλό και περιληπτικό
@emporas: Η ιδέα για google bombing έχει προταθεί εδώ και καιρό, απ' όταν μάθαμε την ύπαρξη του blog της Αμαλίας. Η λέξη ήταν, τί άλλο;, γιατρός, και είχε φτάσει μέχρι την θέση 19 αν θυμάμαι καλά στο search. Μπορούμε να το συνεχίσουμε. Εγώ το έχω σε 2 λινκ στην πρώτη σελίδα εδώ και κανα δυο μήνες (απ' όταν έμαθα δηλαδή την ύπαρξη της Αμαλίας), όπως και πολλοί άλλοι.


Mail σε υπουργεία κτλ : Καλύτερα να μην στείλει ούτε ένας ούτε δυο-τρεις. Αν δουν πχ 300 mail με το ίδιο θέμα νομίζω πως θα πειστούν να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ και να μελετήσουν τουλάχιστον ένα!

pølsemannen είπε...

Τα μέηλ των Ευροβουλευτών και Ελλήνων βουλευτών βρίσκονται εδώ εάν θέλει κανείς.

Επίσης υπάρχουν αρχεία .txt με τους ¨Ελληνες και Ευρωπαίους βουλευτές. Θα τα στείλω με μέηλ σε μερικούς συνβλόγερς, εάν κάποιος δεν τα έλαβε μπορεί να μου στείλει μέηλ να του τα στείλω.

Το αρχείο .txt που καταχώρησε με αυτόματο τρόπο τα διαθέσιμα μέηλ των Ευρωβουλευτών το έφτιαξε ο emporas

Το αρχείο των ΕΛ-λήνων βουλευτών είναι προσφορά της Aphrodite

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα
Πρέπει να φέρουμε εις πέρας αυτό που ξεκίνησε να γίνετε..Αν το αφήσουμε θα σημαίνει ότι νικήσανε, ότι όλα ήταν ένας ενθουσιασμός και τα πράγματα θα γίνουν 100 φορές χειρότερα απ ότι τ άφησε η Αμαλια.
Μαζί σας είμαστε και εμείς οι μη-bloggeράδες που απλά έτυχε να μπούμε στο blog της Αμαλίας και να διαβάσουμε την ιστορία της
Μπορεί να γίνει σκοπός ζωής για όλους μας αυτή η υπόθεση.
Για μένα είναι ήδη

Ανώνυμος είπε...

Ιδού και η μεταφρασμένη βερσιόν του γερμανικού κειμένου, για την οποία βασίστηκα στα ποστ στο μπλογκ της Αμαλίας. Για όποια σχόλια,προσθήκες επικοινωνήστε εδώ ή στο μέηλ μου που βάζω κάτω.

Η Αμαλία δολοφονήθηκε από το διεφθαρμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Ήδη το 1984, στην ηλικία των 8 χρόνων υπέφερε από φοβερούς πόνους στον μηρό. Έως το 2001, όταν διαπιστώθηκε ότι έπασχε από καρκίνο, οι ιατροί διεγίγνωσκαν ο,τιδήποτε από καρκίνο, τις περισσότερες φορές δηλ. μια ιδιοπάθεια, μια ασθένεια δηλαδή με αδιάγνωστες αιτίες. Επιπλέον, εκτός από τον κυνισμό των περισσοτέρων ιατρών η Αμαλία έζησε κατά τον χειρότερο τρόπο το ΕΣΥ. Ο λόγος φυσικά για το λεγόμενο «φακελλάκι», το οποίο μπορεί να ζητηθεί κατά τους ακόλουθους τρόπους:

1. Όταν οι ασθενείς πρέπει να εξετασθούν ή να εγχειρισθούν, τονίζεται από πλευράς των ιατρών ότι η λίστα αναμονής είναι πολύ μεγάλη για την «σοβαρή» έως «κρίσιμη»κατάστασή τους, ακόμη και αν πρόκειται για ... γρίπη.
2. Η εγχείριση αναβάλλεται με κάθε είδους πρόφαση. Η Κλινική έχει πολύ κόσμο λόγω εφημερίας του νοσοκομείου, κάποιο μηχάνημα δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος και άλλα φαιδρά τε και λυπηρά, προπάντων όμως εξωφρενικά.
3. Ο χειρουργός αναφέρει ότι θέλει «κάτι» και ο αναισθησιολόγος, κάτι που κατά 90% δεν ισχύει, αφού όλα τα λεφτά του «φακέλου» πάνε στον χειρουργό.
4. Οι ιατροί παραπονούνται για την κακή κατάσταση του ΕΣΥ, τον εξοπλισμό, τα προβλήματα του επαγγέλματος, την έλλειψη χρόνου, διαφημίζοντας ταυτόχρονα το ιδιωτικό τους ιατρείο, όπου όλα γίνονται καλύτερα.
5. Οι ιατροί προτείνουν συγκεκριμένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εισπράττουν υψηλή μίζα ανά εξέταση, π.χ. €50-65 ανά μαγνητικήτομογραφία.
6. Οι γιατροί υπερτονίζουν την κρίσιμη κατάσταση του ασθενούς στον ίδιο ή τους συγγενείς του, προκειμένου να πάρουν κάποιο «δωράκι».

Όλα αυτά συνιστούν παράβαση του περίφημου Όρκου του Ιπποκράτους, ο οποίος εξακολουθεί να ορίζει ακόμη και σήμερα την ιατρική ηθική στην βάση του ανθρωπισμού της κλασικής αρχαιότητας.

Αν και η Αμαλία ξεκίνησε το Blog της fakellaki.blogspot.com ήδη τον Ιούλιο του 2005, το πρόβλημά της έγινε γνωστό μόλις τον Απρίλη αυτού του έτους, όταν δημοσίευσε εκεί ένα συνταρακτικό κείμενο για τα προβλήματα της καθημερινότητάς της, το οποίο αναδημοσιεύθηκε εν συνεχεία στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Όσα προαναφέρθηκαν δεν αποσκοπούν σε καμία περίπτωση να δείξουν ότι όλοι οι έλληνες ιατροί είναι διεφθαρμένοι. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν ΚΑΙ καλοί γιατροί σε αυτή τη χώρα. Η ίδια η Αμαλία άλλωστε αναφέρει μερικούς από αυτούς στο μπλογκ της.

Η Αμαλία, αυτός ο τόσο δυνατός άνθρωπος, που παρά το σοβαρό πρόβλημα της παρέμενε πάντοτε δυνατή, πέθανε στις 25 Μαΐου 2007. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την δύναμή της, προκειμένου να πολεμήσουμε την διαφθορά και τον παραλογισμό του ΕΣΥ. Για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Στο τέλος μπορούμε να βάλουμε τα αιτήματα, αλλά επειδή δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή, θα ήταν χρήσιμο να παρατεθούν κάπου όλα μαζί.

efthymos_attikos@yahoo.de

pølsemannen είπε...

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ DOWNLOAD ΑΠΟ ΕΔΩ http://docs.google.com/Doc?id=dhk3cmtd_10cr6649!!!!

(ΜΟΡΦΗ .ΤΧΤ)

elafini είπε...

καλημέρα..τεράστια κινητοποίηση βλέπω και πολύ χαίρομαι..συγκέντρωσα όλες τις πληροφορίες που βρήκα εδώ και τις έστειλα σε έναν φίλο εκδότη στη Πάτρα..ελπίζω να κινηθεί κάτι και από εκεί

Helix Nebulae είπε...

Ετοιμάζω το καινούργιο ενημερωτικό post. Ελπίζω ότι δε θα αργήσει.

Στο μεταξύ, η πρόταση του indictos για δελτίο τύπου είναι πολύ καλή. Επίσης, το κείμενο του Εύθυμου σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις του 2σx2 αλλά και μπόλικες από τις υπόλοιπες παρατηρήσεις θα αποτελέσουν τη βάση για το τελικό κείμενο (που αν δεν έχετε αντίρρηση θα αποπειραθώ να συνθέσω).

Οι λίστες με τα e-mail καλά πάνε. Θα παρακαλούσα τον pølsemannen και την aphrodite να φιλοξενήσουν τις τελικές λίστες (ή τα links προς αυτές) στα blog τους, ώστε να παραπέμψω εκεί όσους ενδιαφέρονται να τις κατεβάσουν.

Όπως είδατε υιοθέτησα το τελυταίο banner που έφτιαξε ο Γιώργος Κρόγιας (Γιώργο ευχαριστούμε). Έχω εκφράσει βέβαια κάποιες μικρές παρατηρήσεις, αλλά αν συμφωνείτε οι υπόλοιποι εγώ είμαι ΟΚ. Άλλωστε είναι καιρός να καταλήξουμε σε ένα τελικό αντί να κυκλοφορούν τόσα διαφορετικά banner δεξιά-αριστερά.

pølsemannen είπε...

@ Τζεντάι Helix Nebulae,

Τα μέηλ των βουλευτών είναι στην σελίδα εδώ:http://polsemannen.blogspot.com/2007/05/blog-post_30.html

Αναμένω το τελικό κείμενο για να το ποστάρω εις την Υπερβόρειαν Βαρβαρικήν στο Υπερβόρειο βαρβαρικό μπλόγκ μου.

Καλό είναι παράλληλα να ποστάρεις και την Αγγλική βερσιόν που είναι για αποστολή στην ΕΕ ώστe να γίνει κόπυ - πέστ μπαμ μπαμ.

Doc είπε...

Reuters

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Η πρόταση του indictos όντως είναι πολύ καλή. Μη ξεχάσετε στα εμαιλ την πρόταση του κ. Τακη Αλεβαντη.

Για το google bombing καλό είναι που το θυμήσατε. Είναι μία πολύ καλή περίπτωση, όποιος γράφει "γιατρός" στο google να παραπέμπεται στο μπλογκ της Αμαλίας.

Είχα κάνει και γω τέτοιο λινκ, αλλά δεν είχα παρακολουθήσει την υπόθεση, τώρα έμαθα από το zaphod πως είχε φτάσει μέχρι τη θέση 19.

Καλό θα είναι στον κώδικα του ποστ που θα βάλετε να βάλετε και ένα λινκ στο μπλογκ της Αμαλίας που θα γράφει "γιατρός". Αν το βάλουμε όλοι, με την κινητοποίηση που υπάρχει, θα βγαίνει πολύ ψηλά στα αποτελέσματα του google.

Και επίσης νομίζω καλό θα είναι να υπάρχουν και τα *ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ* που αμέλησαν και αγνόησαν την κατάσταση της Αμαλίας, οι οποίοι ΑΜΕΣΑ είναι υπαίτιοι για την κατάληξη της.

*Δικαιοσύνη δε πρόκειται να αποδοθεί από πάνω, ας κάνουμε τουλάχιστον κάτι από κάτω.*

Ανώνυμος είπε...

Helix nebulae, το banner του αρκουδου ειναι το καλυτερο IMHO, αυτο να χρησιμοποιησουμε.

http://arkoudos.com/blog/?p=1133

Ανώνυμος είπε...

Εναλλακτική πρόταση για δελτίο Τύπου με βάση το κείμενο του Ίντικτου.
Την Παρασκευή μπορεί να μην έχω πρόσβαση σε υπολογιστή οπότε καλή επιτυχία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Σήμερα θα σας ενοχλήσουμε" - Χιλιάδες Έλληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα διαμαρτυρίας το υπουργείο Υγείας, ιατρικούς συλλόγους, βουλευτές και μέσα ενημέρωσης, στη μνήμη της νεαρής Αμαλίας που πέθανε την περασμένη εβδομάδα

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα 1 Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που απαιτούν ικανούς γιατρούς, αποτελεσματικά φάρμακα και σύγχρονα νοσοκομεία για όλους. Η ημέρα επιλέχθηκε καθώς συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το θάνατο από καρκίνο της Αμαλίας Καλυβινού, μιας νέας γυναίκας, που φώναξε, διαμαρτυρήθηκε και έδωσε μάχες κόντρα στην αδιαφορία και την ανικανότητα της γραφειοκρατίας, του κράτους, του ΕΣΥ και ορισμένων γιατρών. Η κινητοποίηση-διαμαρτυρία ξεκίνησε τα ξημερώματα, θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα, και αποτελεί απλώς μια πρώτη αντίδραση καθώς χιλιάδες Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από το εξωτερικό συντονίζονται διαρκώς μέσω ίντερνετ και υπόσχονται να συνεχίσουν φωνάζουν μέχρι να δουν πραγματικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για bloggers, κατόχους προσωπικών ιστολογίων στο διαδίκτυο, όπως ήταν και η Αμαλία Καλυβινού η οποία κατέγραφε στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο http://fakellaki.blogspot.com/ τις εμπειρίες της προσπαθώντας να αφυπνίσει συνειδήσεις όχι μόνο για την δική της περίπτωση, αλλά για το σύστημα υγείας γενικότερα. Το ημερολόγιο της Αμαλίας έγινε ευρύτερα γνωστό λίγο πριν το θάνατό της όταν εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας πρόβαλαν την περιπέτεια της νεαρής κοπέλας. Στη σημερινή συντονισμένη διαμαρτυρία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι στον τομέα της υγείας κάτι πρέπει να αλλάξει τώρα. Περισσότερες πληροφορίες ****

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Άλλη μία ιδέα: αποστολή εμαιλ σε καθηγητές Ιατρικής.

Έχω μαζέψει τα εμαιλ των καθηγητών από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (με τον πλέον επίπονο τρόπο, καθώς δεν βρήκα σελίδα που να είναι μαζεμένοι όλοι οι καθηγητές) και θα τους προωθήσω το εμαιλ.

Για να μη στέλνουμε πολλαπλά εμαιλ σε γιατρούς σχολών εγώ αναλαμβάνω να στείλω στην Ιατρική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλό θα ήταν αν κάποιος μπορεί να στείλει και σε άλλες Ιατρικές.

Anorganwtos είπε...

Πολύ καλή πρωτοβουλία, ελπίζω να προλάβετε. Περιμένουμε το κείμενο!

Ανώνυμος είπε...

einai potofanis h evaisthisia kai i symmetoxi twn bloggers.
efxomai pragmati kati na alaxei , giati to mellon mas epifylassei ygeia se synthikes peiramatozwwn .

αγριοκυκλάμινο είπε...

Παιδιά, τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους σας!
Εγώ δεν έχω τις γνώσεις για να βοηθήσω όπως εσείς, ήδη ζαλίστηκα απ' τα σχόλια που δεν καταλαβαίνω τις ορολογίες σας.
Σίγουρα θα συζητηθεί η δραστηριοποίηση των μπλόγγερ κι αυτό χάρη σε σας!
Μπράβο σας!
Η Αμαλία είναι σίγουρα πολύ χαρούμενη!
Εύχομαι καλά αποτελέσματα!