16 Μαΐ 2007

Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στο Καρπενήσι

Σε μαγευτική τοποθεσία με θέα στο Κορινθιακό πέλαγος. Ιδιωτική αμμουδιά τριάντα στρεμμάτων, δύο ολόκληρα φοινικόδεντρα, εύκολη πρόσβαση με σκάφος. Τιμή λογική.

Πώς είπατε; Το Καρπενήσι δεν έχει θάλασσα; Όχι ακόμα θέλετε να πείτε. Στις σωστές επενδύσεις όμως πρέπει να βλέπεις μπροστά. Με τριανταπέντε βαθμούς από το Μάιο και τους πάγους στους πόλους να λιώνουν λες και είναι το παγωτό που ξέχασες χθες το βράδυ έξω από το ψυγείο, δε θα αργήσει να αποκτήσει θάλασσα ακόμα και το Καρπενήσι, εκπληρώνοντας την προφητική ετυμολογία του ονόματος του. Η ορεινή Αρκαδία θα αποκτήσει πανέμορφους όρμους για να δέσεις το φουσκωτό σου, η κοιλάδα των Τεμπών θα πήξει στις ιχθυοκαλλιέργειες, η Θεσσαλονίκη θα γίνει μεγάλη ατραξιόν για τα τουριστικά καραβάκια με γυάλινο πάτο, ενώ οι θιασώτες τους ψαροντούφεκου θα κατασκηνώνουν στους πρόποδες της Πάρνηθας. Τα αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν από αμφίβια οχήματα, που η ισχύς του κινητήρα τους θα μετριέται με καμήλες αντί για ίππους. Καραβάνια θα διασχίζουν τους καυτούς αμμόλοφους της Πίνδου, το στυλ "κιβωτός" θα γίνει η νέα μόδα στην αρχιτεκτονική, ενώ τα ολόσωμα αντιηλιακά από αλουμινόχαρτο θα κάνουν θραύση. Όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη θα τον κλαίνε οι ρέγγες, ενώ όποιος έχει πατρικό σε χωριουδάκι του Πηλίου θα είναι βασιλιάς. Και το Νευροκόπι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αποκλειστεί από τα χιόνια...

Πότε; Όχι και τόσο μακριά όσο νομίζαμε κάποτε. Παίζει να το προλάβουμε. Και δε θα μας φαίνεται καθόλου αστείο τότε.

Ό,τι απέμεινε από την Κρήτη,
σε αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε το 2057.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι...

epwnimos είπε...

Μπράβο μπράβο επιχειρηματικό μυαλό είστε, μου αρέσουν οι άνθρωποι που βλέπουν μπροστά.

Κάποια στιγμή θα γράψω και εγώ για τις κλιματικές και εγκληματικές αλλάγες που θα γίνουν στον πλανήτη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είσαι υπερβολικός. Μόνο 7 μέτρα ύψος (δηλαδή περίπου 21-49 μέτρα ανεβαίνοντας λοξά) θα φουσκώσει η θάλασσα.

Helix Nebulae είπε...

@swell
Καλωσήρθες πρώτα απ' όλα. Όσον αφορά την αισιοδοξία, ή με δουλεύεις ψιλό γαζί ή έχεις χωράφια στα Τζουμέρκα...

@emporas
Το μόνο κακό με τις επενδύσεις σε (μελλοντικώς) παραθαλάσσιες εκτάσεις είναι ότι η οικονομία θα έχει καταρρεύσει πολύ καιρό πριν, οπότε μόνο για να φυτεύεις ντομάτες θα χρησιμεύουν.

@δείμος του πολίτη
Αυτό πες το στους Ολλανδούς.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ το χαίρομαι γιατί καθώς διακρίνω, χάθηκε από το χάρτη εκείνο το μεζεδοπωλείο στην Κρήτη που έφαγα ένα απάκι και ξέρναγα τρεις μέρες! Σειρά έχει ένα άλλο πίσω από το Ιπποκράτειο! Έχεις φωτο να γουστάρουμε??? :)))

2Σx2 είπε...

Είδες σοφοί που ήταν οι προγόνοι μας; Χιλιετίες μπροστά έβλεπαν όταν έδιναν τοπονύμια.
Στο αφιέρωμα στο Έψιλον πριν δύο εβδομάδες πάντως η Κρήτη δε φαινόταν να έχει τόσα προβλήματα. Μήπως σου παίζει παιχνίδια το time - travelling;
Θα τη βρούμε την άκρη πάντως. Ακόμη κι αν συνεχίσουμε να βιάζουμε το περιβάλλον η έλλειψη νερού θα οδηγήσει σε εκτεταμένη αφαλάτωση των θαλάσσιων υδάτων και έτσι θα μπορούμε να διατηρούμε τη στάθμη σε επιθυμητά επίπεδα! (Αυτό ήταν από ρεπορτάζ του 2029) :)

Helix Nebulae είπε...

@Maya
Δυστυχώς το κατάστημα δε διαθέτει φωτό από μεζεδοπωλείο όπισθεν νοσοκομείου. Κατάφερα να βρω μία από πλημμυρισμένο κουτούκι στου Ζωγράφου, αλλά ήταν κουνημένη...

@2σχ2
Το ρεπορτάζ του Έψιλον (κάποια συγγένεια με το γνωστό γονίδιο;) δεν έχει λάβει υπόψη του τις επιδράσεις των καταστροφικών σεισμών του 2019, ούτε της μεγάλης έκρηξης του Άθω το 2033 (η καταστροφή του Αγίου Όρους συνέπεσε με την επέτειο δύο χιλιάδων χρόνων από τη σταύρωση του Χριστού, εξαφανίζοντας τα τελευταία απομεινάρια Ορθοδοξίας στον πλανήτη).

Και φυσικά, κανένα ρεπορτάζ δε μπορεί να προβλέψει τη βύθιση ολόκληρης της Βορειοαμερικανικής ηπείρου (που προκλήθηκε από σοβαρή μαλακία του αμερικανικού Πενταγώνου το 2051) γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο των υδάτων κατά 150 επιπλέον μέτρα (σύνολο δηλαδή πάνω από 200, αφού θα έχουν λιώσει και οι πάγοι κοτζάμ Ανταρκτικής)...

2Σx2 είπε...

Ναι, αλλά μετά τη σύνοδο της Τύνιδας το 2033 (δύο μήνες μετά το σεισμό) ο Χριστός αναστήθηκε επετειακά και αποκατέστησε τα παγόβουνα. Δυστυχώς δεν πρόλαβε τους Αμερικάνους (τί μαλακία έκαναν κι αυτοί - σύμφωνα με το άνοιγμα των αρχείων του Υπουργέίου Εσωτερικών το 2071 ο θυρωρός λέει μπέρδεψε τα κουμπιά).

Helix Nebulae είπε...

@2σχ2
Η ιστορία με τα μουλιασμένα αρχεία και το θυρωρό αποδείχτηκε φάρσα μεθυσμένου διοικητή υποβρυχίου (το 2094) και εξακολουθεί να ισχύει η καταγεγραμμένη ατάκα του τότε Προέδρου των ΗΠΑ: "What the fuck?"

Όσο για το Χριστό, αναστήθηκε το 2033 για να περπατήσει ξανά στο νερό αλλά έκανε το λάθος να γεννηθεί πάλι τη Βηθλεέμ, κι έτσι ζέσταιναν το μωρό τα ψάρια. Ο θεάνθρωπος απέκτησε βράγχια και πτερύγια ανάμεσα στα δάχτυλα, και η προφητική τηλεοπτική σειρά "ο άνθρωπος από την Ατλαντίδα" λατρεύτηκε σαν το νέο ευαγγέλιο από εκατομμύρια πιστούς (τους Μπομπιστές).

industrialdaisies είπε...

Χμ. Πρέπει να προλάβω ένα φίλο που τον έπρηξα να πουλήσει ένα οικόπεδο που έχει σε ένα κατσικοχώρι στον Πάρνωνα. "Παραθαλάσσιο είναι" μου λέει συνέχεια κι όντως στο βάθος, με κυάλια διακρίνεται θάλασσα... Βρε λες, βρε λες να βρεθούμε και με παραθαλάσσιο οικόπεδο; Χιχι

industrialdaisies είπε...

Α, κι επειδη έχω τσιτώσει τρελλά σήμερα, με κάτι απύθμενες μλκ που διαδραματίζονται κάπου αλλού, και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μου βγαίνει ένα παράξενο χιούμορ... Έλικά μου και 2σχ2 μου, προσέξτε λίγο τις πηγές... Π.χ. αν ακολουθήσουμε Λιακόπουλο (χιχιχιχι, για πολλά νεύρα όμως) το 2012 θα έρθουν οι ΕΛ κι όλα αυτά κι εμείς μαζί θα τους ανήκουμε! Καλό,ε; Είμαι στα πρόθυρα μαργαριτένιας υστερίας, δεν είναι τίποτα! Φιλιάααααα!

Helix Nebulae είπε...

@industrialdaisies (1)
Ο Πάρνωνας θα γίνει η νέα πρωτεύουσα της Ελλάδας και στο χωράφι του φίλου σου θα ανεγερθεί η Βουλή των Κρετίνων, κάνοντας τον πλουσιότερο κατά εκατοντάδες τόνους λακέρδας (το νόμισμα του ημιυποβρύχιου νεοσύστατου κράτους).

@industrialdaisies (2)
Κλείνεις μάτια, παίρνεις βαθιά ανάσα και την αφήνεις να εκπνεύσει αργά μέσα από το διάφραγμα, προφέροντας: "Breeeaaaaathhheee..."
Επαναλαμβάνεις όσες φορές χρειαστεί :-))))

elafini είπε...

Δωρεάν αναπνευστήρες στους κατοίκους των νοτίων προαστίων..πέρα από την πλάκα όμως, η κατάσταση είναι τραγική..προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να επισκεφτούμε τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης

Фе́ммe скатале είπε...

Βουτάω από τώρα

industrialdaisies είπε...

Χιχι, το έκανα και ζαλίστηκα!:ppppppppppp
Μήπως το παράκανα;
Να' σαι καλά, μου έφτιαξες τη διάθεση!!!!

Helix Nebulae είπε...

@elafini
Ε ρε τι έχουν να τραβήξουν οι Βέλγοι μετανάστες στο Ελλάντα...

@Μαρία Αντουανέτα (που δε σε λένε Μαρία αλλά κάτι άλλο)
Άσε τις βλακείες. Δεν ξέρεις τι αρρώστιες μπορεί να κολλήσεις σ' αυτά τα βρωμόνερα ;-)

2Σx2 είπε...

Light years away είσαι Ηelix. Εμένα η ενημέρωση σταμάτησε το 2075. Μου φαίνονται απίστευτα αυτά που λές. Α, και εσύ Industrial που λες για τους ΕΛ να ξέρεις ότι σύμφωνα με το επιτελείο του Λιακό ανήκω στους Εσωγήινους. Είναι αυτοί που γεννήθηκαν το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου του 1982 (όπως εγώ), προέρχονται από τα έγκατα της Γης και θα κυριέυσουν τον κόσμο. Να κοιμάσαι ήσυχη λοιπόν, θα τους διαλύσω τους ΕΛ!
(Κάνει ζέστη ή εγώ την άκουσα μόνο;)

industrialdaisies είπε...

2σχ2, την πάτησες...
Δεν μπορώ να σου πω πότε γεννήθηκα γιατί είμαι έξυπνη ώστε να μην το αποκαλύψω...
Εσύ πάλι, αν αύριο σκάσουν στο σπίτι σου κάτι τύποι με μαύρα, κατάλαβες ποιος θα φταίει! :ppppppppppppppppppppppp
Κάνει ζέστη, όντως. Έπαθα και ηλίαση σήμερα!
Yperoptix, είσαι φοβερός οικοδεσπότης για να μην μας έχεις σουτάρει τόση ώρα με τις βλακείες μας! Φιλί για ευχαριστώ!

2Σx2 είπε...

Δεν φοβάμαι κανέναν είμαι εσωγήινος εγώ ID μου! Αν κοτάνε ας έρθουν. :)))

Helix Nebulae είπε...

Παιδική χαρά μου το κάνανε το μαγαζί τα παλιόπαιδα. Παίξτε ρε κανένα μπουγέλο να συνέλθετε. :-ΡΡΡΡ

Εγώ είμαι γέρος άνθρωπος, και μ' όλα αυτά τα νερά πονάνε τα κόκκαλά μου...

Θεραπευτής είπε...

Παλι πελατες βρισκω στα μερη σου αγαπητε helix! Μηπως αυτο δεν ειναι blog, αλλά το γνωστο διαγαλαξιακο φρενοκομειο που ιδρυθηκε το 2099 στον πλανητη RD126 του παραπερα γαλαξια, μετα απο διοργανωση τηλε-γαλαξιακου μαραθωνιου με παρουσιαστη την μετενσαρκωση του Γρηγορη Αρναουτογλου; Πες την αληθεια...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα! Σιγά μη δεν κουνιόταν!

Helix Nebulae είπε...

@the therapist
Κρύβε λόγια, θα καρφωθούμε...

@maya
Βάρκα-γιαλό :-Ρ

Zaphod είπε...

Στα δύσκολα θα πάω να μείνω στο χωριό της μάνας μου, στα 700 μέτρα υψόμετρο...με λίγη καλή τύχη μπορεί να έχουμε και θάλασσα, αν και χλωμό το βλέπω :-)

Προς τέρψην και ενημέρωση αναφέρω πως οι ΕΛ αναμένονται το 2024 (δεν θυμάμαι τι ώρα ρε γμτ) οπότε θα μας φτιάξουν ποτάμια, γιοφύρια, παγόβουνα εκ του μηδενός και ότι άλλο θέλετε. Πού ξέρεις ίσως να μας βάλουν και μυαλό :-)

Rodia είπε...

Πριν απο.. γκουχ γκουχ.. 40 χρόνια περίπου, είχα σχεδιάσει μια πλωτή πολιτεία, την υπέβαλλα στον καθηγητή μου και πήρα τον... πούλο!
..λυμένα στο περίπου όλα τα λειτουργικά απαιτούμενα μιας πόλης.. αλλά υπήρξε σθεναρή αντίσταση στην Ουτοπία από το Κατεστημένο..
Ενδιαφέρεται κανείς;

Rodia είπε...

~~Zaphod, καλά, ε, το εχω παρατηρήσει κ. Πρόεδρε ότι μόλις πατάω "πάμπλις γιορ κομμεντ" σε βρίσκω μπροστά μου. Ούτε ραντεβού να δίναμε εδώ μέσα!:-)))

Helix Nebulae είπε...

@zaphod
Οι ΕΛ με πήραν χθες το βράδυ τηλέφωνο και μου είπαν ότι ίσως καθυστερήσουν λίγο (σαν γνήσιοι Έλληνες που είναι). Βρήκαν κίνηση στον κόμβο της Ανδρομέδας και τους βλέπω να σκάνε μύτη κάνα-δυο αιώνες μετά. Δεν έχω βρει το θάρρος να το πω ακόμα στον Λιακόπουλο...

@ροδιά
Πλωτή πολιτεία, ε; Ακριβό ακούγεται. Πόσα δίνεις για μίζα έτσι και καταφέρω να στο περάσω στο ΥΠΕΧΩΔΕ;

Zaphod είπε...

@rodia: Σε παρακολουθώ με τουλάχιστον 2 μάτια :-Ρ

@helix: Μην είναι το κλασικό ακαδημαϊκό; Να σκάσουν δηλ 2024 και τέταρτο;
Όπως έλεγε και ένας φίλος μου, όταν μας έστηνε μια ώρα : "πεντε ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεπτά εννοούσα!"

void είπε...

χριτσ χχρρρρρρρ χρατς χριτς......... εδω Γη, εδω Γη, καλει Yperoptix! Καλείσθε να αποκρυπτογραφήσετε το παρακάτω μήνυμα για χαρη των ποταπων γηινων υπαρξεων του 2007! Παρακαλεισθε οπως διασωσετε ημας...........χριτς χχχχρρρρρρρ χρατς

Μήνυμα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μπα στους Καρπενησιώτες το λέω για να μην αρχίσουν να πουλάνε οικόπεδα.