1 Ιουν 2007

Για την Αμαλία

«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.»

(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)



«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»


(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)


Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια κι επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα.

Η Αμαλία άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 25 Μαΐου 2007. Ήταν μόλις 30 ετών.

Πριν φύγει, πρόλαβε να καταγράψει την εμπειρία της και να τη μοιραστεί μαζί μας μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον Ορκο του Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.

«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»

(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ:

«Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας.»

Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:
  • ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
  • ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ
  • ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.
  • ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

(Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

64 σχόλια:

Pan είπε...

Δεν βρίσκω το Αγγλικό. Που είναι;

Helix Nebulae είπε...

@Pan
Ο συντονισμός έχει μεταφερθεί στο giatinamalia-blog.blogspot.com

Αν δεν έχει αναρτηθεί ακόμα το αγγλικό κείμενο κάνε λίγη υπομονή και θα το δεις.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οχι "Για την Αμαλια" που εφυγε...αλλα για τις "Αμαλιες"που εμειναν πισω και παλευουν ακομη...

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα, σταμάτα τις μαλακίες και πήγαινε για ύπνο..

Gina είπε...

Ξεκίνησα να στέλνω emails και το hotmail μου πεταξε το υπέροχο μήνυμα "You have sent the maximum number of messages allowed in a 24-hour period"
Φαντάζομαι και άλλοι θα έχουν αυτό το πρόβλημα, έχουμε καμία λύση εκτός απο το να χρησιμοποιήσουμε όλα τα email accounts που έχει ο καθένας από εμάς και άμα δεν φτάσουμε να συνεχίσουμε να στέλνουμε και τις προσεχείς ημέρες emails;

blogger είπε...

Ένα βίντεο με σύνοψη του κειμένου που επιλέχθηκε για την Αμαλία:
http://www.youtube.com/watch?v=6aYu0YapSm0

Helix Nebulae είπε...

@gina
Αν και όπως ανέφερα πιο πάνω ο συντονισμός έχει μεταφερθεί στο giatinamalia-blog.blogspot.com, νομίζω ότι υπάρχουν software ειδικά για spammers που κάνουν αυτή τη δουλειά αυτοματοποιημένα. Καλύτερα να ρωτήσεις στα σχόλια για τα e-mails στο giatinamalia-blog.

Gina είπε...

den mas afinoun na kanoume post giati kati ftiaxnoyn kai eipa na apeythintho se esas. sigoyra tha yparxoyn alla mia katatopisi merikoi apo emas nomizo tin xreiazomaste
thanks anyway

N.Ago είπε...

As einai h Amalia, h teleytea poy 8ysiastike sto bomo toy kerdoys twn giatrwn!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να ποστάρετε κι ένα bulletin στο myspace σας, όποιος διαθέτει. Έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, με επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Helix Nebulae είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!

Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πώς νιώθω γι'αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα έμπαινα σε σελίδες aggregators και θα ανατρίχιαζα. Ή ότι θα έβλεπα "725 results" στην Technorati με τίτλο "για την Αμαλία" (και είναι μόλις 11 το πρωί). Ή ότι θα άνοιγα στην τύχη blogs (γνωστών και αγνώστων) και θα βούρκωνα. Ή ότι θα έβρισκα ρεπορτάζ για το θέμα στις σελίδες τόσων ελληνικών και ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Είναι πια γεγονός. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις:

Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

Και όχι μόνον...

Δεν παίζει πια κανέναν ρόλο αν το κείμενο για την Αμαλία πρωτοαναρτήθηκε στο δικό μου ή σε οποιοδήποτε άλλο blog. Τώρα πια πρέπει να μιλάμε για το δικό μας κείμενο, το δικό μας blog, τη δική μας φωνή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν σ' αυτή τη μοναδική προσπάθεια. Σε όλους όσους μας στήριξαν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Estrella_ είπε...

Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου.

Οι ψίθυροι έγιναν κραυγές..

Μπράβο !

:)

philos είπε...

Καλή σου ημέρα και πολλά μπράβο σε όλους και σε σένα ένα παραπάνω!

tolitsa είπε...

Σε οποιες σελίδες aggregators μπηκα, η οθονη πνιγηκε απο την Αμαλια.
Μπραβο για την πρωτοβουλια!!!

Albert είπε...

helix(και οι άλλοι) έχεις ανέβει πολύ στην εκτίμησή μου, που πήρατε αρχικά το βάρος της κίνησης με κίνδυνο να φάτε κράξιμο. Μπράβο

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Φίλε μου, γι'αυτή την πρωτοβουλία! Η Αμαλία είναι παντού! Σε όλα τα blogs! Χιλιάδες αναγνώστες διαβάζουν το κείμενο! Από το πρωί ακούω στα ραδιόφωνα για το θέμα.. Τί να πω! Ήταν εκπληκτικό αυτό που έγινε..!
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

exitmusician είπε...

Μπράβο σε όλους όσοι συντόνισαν και σε όλους αυτούς που συμμετέχουν. Έστω και ένα post στο blog, έστω και ένα mail σε 2,3,4 φίλους κάνει τη διαφορά.

Το σημαντικό είναι ότι η στόχευση φέρνει αποτελέσματα. Ήδη ξένοι Ευρωβουλευτές έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα, το οποίο χαρακτήρισαν ως "εξαιρετικά σοβαρό".

Είμαστε σε καλό δρόμο.

Corfuplanet είπε...

Συγχαρητήρια αγαπητέ γι'αυτή την κίνηση, που έτυχε τέτοιας απήχησης!

Helix Nebulae είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS:

ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (από τη ΝΕΤ & το ALTER προς το παρόν) ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟΥ BLOG, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ (Κι ας είναι "αντι-τηλεοπτικό" το να βλέπουν οι θεατές μια οθόνη με γράμματα).

ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΣ (από όσους συμμετείχαν ενεργά σ' αυτή την προσπάθεια) ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ" ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ CONTRIBUTORS (μέσω ομαδικού mail) ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ "ΓΡΑΜΜΗ".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πέρα από την οικογένεια της Αμαλίας και τον γιατρό της, κανένας μας δε μπορεί (κι ούτε πρέπει) να μπει σε λεπτομερειες σχετικά με το ιστορικό της ασθένειας της.

(Κι αν τυχόν δω τίποτα "επώνυμους" μπλόγκερς να σκάνε μύτη στο γυαλί για να δρέψουν δάφνες, έχει να πέσει πολύ κράξιμο...)

Helix Nebulae είπε...

Προς όλους τους υπόλοιπους που αφήνουν σχόλια:

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια. Λυπάμαι που δεν προλαβαίνω να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, κανείς να μην εμφανιστεί στα κανάλια. Το μόνο που θέλουν αυτοί είναι η τηλεθέαση, η ουσία του ζητήματος ούτε που τους ενδιαφέρει.Το έχουν αποδείξει και σε άλλες υποθέσεις... Οποιος δημοσιογράφος έχει τα κότσια ας ανοίξει διάλογο μαζί μας μέσω των μπλογκς. Κατά τα άλλα συγχαρητήρια σε όλους όσους συντόνισαν και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Είθε τα δάκρυα της Αμαλίας να γίνουν τσουνάμι και να ξεπλύνουν όλη τη σαπίλα που μας περιβάλλει.

Μαριλένα είπε...

Νομίζω, πως αν κάποιος από τα παιδιά που έχουν αναλάβει ενεργό δράση, θέλει και μπορεί να μιλήσει, καλό θα είναι.

Και μάλιστα, όχι μονο ένας, αλλά δυο τρία σωστά επιλεγμένα άτομα, που έχουν τρέξει πολυ και κατέχουν την ιστορία της Αμαλίας καλά.

Αλλη εικόνα θα έχει ο κόσμος και πιστεύω πως αυτό θα λειτουργήσει σαφώς υπέρ του σκοπού μας.

Titika είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Γιατί σήμερα είναι μια καλή μέρα!
Εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια...
Όποιος διαπιστώνει αναφορές της σημερινής κινητοποίησης, είτε σε ραδιόφωνα είτε σε τηλεοράσεις, ας το αναφέρει...

Helix Nebulae είπε...

Και για όσους δεν κατάλαβαν:

το "τυράκι" της ολιγόλεπτης διασημότητας δε μας αφορά. Τα κανάλια (τα ιδιωτικά τουλάχιστον) ψάχνουν είτε για μελοδραματικές ανοησίες, είτε για λαϊκά δικαστήρια (όπου μπορεί να βρεθούμε ξαφνικά εμείς κατηγορούμενοι), είτε για γραφικά ψώνια για να γελάσουν οι τηλεθεατές. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει σχέση ούτε με την Αμαλία, ούτε με την κινητοποίηση που συμμετέχουμε.

Καλύτερα να "χαθεί" η ευκαιρία ευρύτερης προβολής, παρά να ακυρωθούν όλα όσα κάναμε. Ούτως ή άλλως, να είστε σίγουροι ότι τώρα που ξεκινήσαμε θα υπάρξει συνέχεια.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ & ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

Αν δεν προστατέψουμε εμείς οι ίδιοι τον αγώνα μας, θα υποβιβαστούμε σύντομα σε ανώδυνους τηλε-μαϊντανούς όπως τόσοι και τόσοι άλλοι...

Titika είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Γιατί σήμερα είναι μια καλή μέρα!
Εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια...
Όποιος διαπιστώνει αναφορές της σημερινής κινητοποίησης, είτε σε ραδιόφωνα είτε σε τηλεοράσεις, ας το αναφέρει...

Gina είπε...

Καλημέρα,
Συγχαρητήρια σε όλους, χαίρομαι που όλοι μαζί καταφέραμε κάτι, από το πρωί στέλνω email, χρησιμοποιησα όλα τα email accounts μου, δημιουργησα και νέα αλλά τα έστειλα και νιώθω πολύ χαρούμενη που έβαλα ένα λιθαράκι και εγώ σε αυτήν την τιτάνεια προσπάθεια. Μπράβο σε όλους μας
Μια ερώτηση γιατι δεν μπορούμε να κανουμε Post στο site της Αμαλιας?
Ξέρει κανεις να μου απαντήσει?

egoistaki είπε...

Καλημέρα και συγχαρητήρια σε όλους. Θα συμφωνήσω με την @ηπιόνη "Το μόνο που θέλουν αυτοί είναι η τηλεθέαση, η ουσία του ζητήματος ούτε που τους ενδιαφέρει". Σήμερα το πρωί σε εκπομπή της ΝΕΤ αναφέρθηκε ότι η κινητοποίηση των ελλήνων blogger έγινε με σκοπό να ονομαστεί "Αμαλια" η νέα πτέρυγα του ογκολογικού που γίνεται από την "Ελπίδα".

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά:
Η Σουηδική μετάφραση ανέβηκε στο (σουηδικό) μπλοκ της Σιμελας Μελετίδου (βλέπε ποστ της στο μπλογκ της Αμαλίας) και το Reuters έχει αναφορά στη σημερινη μέρα!!!!

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Ας έρθουν τα κανάλια στα blogs.

Μαριλένα είπε...

Εντάξει, ό,τι καλύτερο νομιζετε. Απλά θεωρώ πως η ΝΕΤ είναι σοβαρό κανάλι και οπωσδήποτε δεν μιλώ για συνεχείς εμφανίσεις, παρά για μία και μοναδική.

Ο,τι αποφασίσετε, ακολουθώ.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Καλημέρα Helix,
και γω είμαι πολύ συγκινημένος με αυτό που βλέπω και νιώθω.

"Κάτι" κάναμε τελικά.

nellinezi είπε...

Gina , εννοείς μάλλον γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλιο στο σάιτ της Αμαλίας, ε; Δεν ξέρω να απαντήσω ...αλλά και εμένα μου έχει κάνει εντύπωση!

Idάκι είπε...

Κρίνοντας από το στρογγυλότατο νούμερο, μάλλον τα 1300 σχόλια στο τελευταίο ποστ είναι το όριο του Blogger. Μπορείτε να κάνετε σχόλια στα προηγούμενα ποστ (μόλις το έκανα).

Ελπίζω να ξεχειλίσει από σχόλια το fakellaki...

Συγχαρητήρια σε όλους, και ελπίζω η σημερινή αίσθηση συλλογικότητας να υπερβεί οποιαδήποτε εγωιστική διάθεση για αυτοπροβολή που θα κατέστρεφε την προσπάθεια. Καλό θα ήταν, αν βγουν κάποιοι από τους συντονιστές της προσπάθειας στα κανάλια, να είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό και να μιλήσουν πάνω στα συμφωνηθέντα. Just my 2c.

2Σx2 είπε...

Ρε φίλε, το περίμενες όλο αυτό;

Συγχαρητήρια ρε Ηelix που πήρες την πρωτοβουλία και μπράβο σε όλους που ακολούθησαν και στήριξαν την προσπάθεια με όποιο τρόπο κι αν μπορούσαν.

Εμείς είμαστε bloggers, όχι τηλεμαϊντανοί. Τηλεοπτική παρέμβαση δε χρειάζεται απο μεριάς μας εκτός κι αν το θέμα πάρει διαστάσαεις τέτοιες που πάει να γίνει προϊον εκμετάλλευσης προς όφελος τηλεθέασης!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τον συντονισμό και την συλλογική σας δουλειά.
Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!
Γνώμη μου, καλό θα ήταν να μιλήσετε και στην τηλεόραση, για να
μάθει ο πολύς κόσμος. Με μία φορά δεν θα γίνετε μαιντανοί.
Αλλά, εσείς ξέρετε.
Τουλάχιστον, μην αφήσετε ξεχαστεί το θέμα σε λίγο καιρό.
Πρέπει συνέχεια να κάνετε κάτι γι' αυτό.
Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

"Πέμπτη, Μάϊος 31, 2007
αύριο δεν θα ανεβάσω ποστ.
δεν ανεβάζω ποτέ κείμενα που τα έχουν γράψει άλλοι και μου τα πασάρουν πλαγίως, όσο όμορφος κι αν είναι ο σκοπός, όσο κι αν συμφωνώ ή όχι.
δεν λαμβάνω μέρος σε κρυόμπλαστρες αντιδράσεις όπως email και καθιστικές διαμαρτυρίες. Αμα θέλετε να πετάξουμε κανένα αυγό, ειδοποιήστε με.
με στενοχώρησε η αμαλία, ο άλεξ, η νταρντάνοβα που απήχθη από την γειτονιά της και όλης της γης οι κολασμένοι, με προβληματίζουν πάντα, ίσως να γράψω κάποτε γι'αυτούς αλλά ποτέ κατά παραγγελία.
Να με συγχωρήσετε που δεν θέλω να πάρω μέρος. Πιστεύω πως δεν θα βοηθήσω σε τίποτα έτσι παρά μόνο θα συμβάλλω σε ένα παραμύθι τζάμπα-συμπάθειας. Εξ'άλλου δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια άρρωστη γαμιόλα.
rip αμαλία, και όσουν έχουν ήδη και εμάς που μπαίνουμε σε σειρά
shooted 3:27 μμ
comments:

The Motorcycle boy shot...
Είχα σκοπό να κάνω ένα ποστ για όλα αυτά -αλλά με πρόλαβες. Ίσως πάλι και να μην κάνω, δε βαριέσαι ...
Αυτή η κινητοποίηση κατά παραγγελία από το in.gr θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο και συμμέτοχο αν είχε κάποιο σκοπό. Να κανιβαλίσουμε τους γιατρούς που ήταν υπεύθυνοι για την κατάστασή της -για παράδειγμα. Να γιουχάρουμε τους ευαίσθητους πολιτικούς που έγραψαν σχόλια στο μπλογκ της ή να τσαμπουκαλευτούμε με το σύστημα υγείας, την παντοκρατορία των γιατρών ... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αλλά αυτό το μνημόσυνο από τα μπλογκς και μετά να πάμε για νανάκια ήσυχοι που κάναμε το χρέος μας, δεν το μπορώ.
Υ.Γ.: Είδα ένα μπανεράκι που έλεγε "μη δίνεις φακελλάκι", ίσως να το είχε πει και η Αμαλία, δεν την παρακολουθούσα. Και αυτό είναι οτι σιχαίνομαι -τζάμπα μαγκιά που θα τη βάλουμε στον κώλο μας αν ποτέ τύχει να βρεθεί κάποιος δικός μας σε κίνδυνο και να εξαρτάται από κάποιον γιατρό.
Αυτά. 4:55 ΜΜ

Godot shot...
Εφυγε και πάει.
Με το banner θα την φέρει κανεις πίσω?
Ή θα διορθωθεί κάτι;
Να βάλει banner οποιος ήταν στα νοσοκομεία μαζί της.
Οι υπόλοιποι που δεν είναι blogger και πεθαίνουν δεν θα πάρουν Bannerακι δηλαδη; 5:29 ΜΜ

nahames nakanamoko shot...
ουτε εμενα μ αρεσουν οι ομαδικες παρακρουσεις ευαισθησιας για καποια θεματα που προκυπτουν ξαφνικα (γιατί δηλαδη δεν το καναμε τοσο καιρό, επρεπε να πεθανει η Αμαλια κ υστερα, μαλακες είμαστε κατ'αρχήν). 9:18 ΠΜ"

Estrella_ είπε...

Ανώνυμε κοιταξτε τι γραφουν οι &%$^&#!!!

Δεν νομίζω οτι έχει καμία σημασία να γυρνάς απο μπλόγκ σε μπλόγκ και να να κάνεις κόπι πέιστ το τι πιστεύουν κάποιοι άλλοι.
(τουλάχιστον φρόντισε να κάνεις σωστά το κόπι πέιστ και όχι να αλλάζεις φράσεις θέλοντας προφανώς να δημιουργήσεις εντυπώσεις..)

Είναι κρίμα νομίζω να ασχολουμαστε με το γιατί κάποιος δεν ανέβασε το κείμενο και για ποιούς λόγους δεν το έκανε..

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Helix please σβήσε το ανώνυμο σχόλιο, ότι θέλει γράφει ο καθένας στο μπλογκ του, δε θα τον κρίνουμε εμείς.

Μη αφήνεις αυτό το σχόλιο να λερώνει το μπλογκ σου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε συ, έλεος! Συμφωνεί δε συμφωνεί με την κίνηση, ας πάρει στοιχειώδη μαθήματα savoir vivre και μετά να βγει στον κόσμο!Δεν είμαι υπέρ της διαγραφής των σχολίων, αλλά ok. Δε μπορείς να βρίζεις έναν άνθρωπο που δεν είναι πια στη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, σβήσε αν γίνεται το σχόλιο του ανώνυμου, που βρίζει την Αμαλία..
Ευχαριστώ

Helix Nebulae είπε...

Παιδιά, ηρεμήστε. Δε σβήνω κανένα σχόλιο, όσο προσβλητικό κι αν είναι.

Προφανώς δε θα ασχοληθώ με το τι γράφει ο κάθε πίτουρας που δε μπήκε καν στον κόπο να μάθει τι παίζεται πριν βγάλει απόφθεγμα.

Σφυρίξτε αν πουν τίποτα τα ιδιωτικά κανάλια στα δελτία τους και συντονιστείτε στη ΝΕΤ στις 9.

Helix Nebulae είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Όπως ήταν φυσικό, η σημερινή διαδικτυακή κινητοποίηση «Για την Αμαλία», έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στα blogs. Δεχόμαστε καταιγισμό προσκλήσεων από τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να μιλήσουμε ως bloggers σχετικά με την πρωτοβουλία μας. Επιλέγουμε ωστόσο να μην εμφανιστούμε στις τηλεοπτικές οθόνες για τους παρακάτω λόγους:

* Μας το επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη της Αμαλίας Καλυβίνου, που επέλεξε να παλέψει με δύναμη και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος

* Μας το επιβάλλει ο σεβασμός στο πένθος των συγγενών και των φίλων της Αμαλίας

* Η κινητοποίηση μας είναι μαζική ακριβώς επειδή είναι ανιδιοτελής και απέχει από κάθε είδους πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα. Επικεντρωνόμαστε στην ουσία των προβλημάτων και όχι σε εύκολους εντυπωσιασμούς και στείρες αντιπαραθέσεις

* Θεωρούμε τουλάχιστον άκομψο το να επωφεληθεί οποιοσδήποτε από εμάς από τον τραγικό χαμό της Αμαλίας προκειμένου να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία (προβολή του blog του).

* Πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση μέσω διαδικτύου είναι από τη φύση της πολυσυλλεκτική. Σε μία συλλογική προσπάθεια όπως η σημερινή δε μπορούν να υπάρξουν μεμονωμένα άτομα που θα εκπροσωπήσουν ένα κατά τ’ άλλα ανομοιογενές σύνολο.

* Η οργάνωση της σημερινής κινητοποίησης έγινε με ανοιχτές σε όλους δημοκρατικές διαδικασίες και σκοπό να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία, τους πολίτες και την Ιατρική κοινότητα σχετικά με τα φαινόμενα αναποτελεσματικότητας και διαφθοράς του Ε.Σ.Υ.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας απευθύνατε και για τη δημοσιότητα που δώσατε στον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε.


ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

http://news.ert.gr/c/6/317461.asp

Ανώνυμος είπε...

de vrizei o anonymous, VRIZOUN OI:

-The Motorcycle boy
-nahames nakanamoko
-Bonnie
-Godot

Ανώνυμος είπε...

στο μπλογκ του ο nahames nakanamoko έχει ανεβάσει το κείμενο και το μπάνερ χωρίς να κάνει κάποια αναφορά

Helix Nebulae είπε...

Σταματήστε να ασχολείστε με το ποιός έγραψε ή δεν έγραψε κάτι. Καλό ή κακό. Εντάξει, η μέρα είναι αφιερωμένη στην Αμαλία, οπότε ακόμα και τα τρολ θα κάνουν πάρτι. Εδώ δεν κόλωσαν κάποιοι να αφήσουν προσβλητικά σχόλια στο blog της ίδιας της Αμαλίας, εδώ θα κολλήσουν;

elafini είπε...

το πως εξελίχθηκε η όλη προσπάθεια είναι πολύ συγκινητικό..συμφωνώ με το "όχι" στα κανάλια..η δύναμη των blogs είναι ο γραπτός λόγος

Helix Nebulae είπε...

Μετά από ένα εξουθενωτικό τετραήμερο, λέω να αποσυρθώ. Τα συμπεράσματα θα τα πούμε κάποια στιγμή το σαββατοκύριακο με καινούργιο post.

Αποδείξαμε ότι μπορεί να γίνει. Εμένα αυτό μου αρκεί.

...and may the Force be with you

Καληνύχτα Αμαλία

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μπράβο σας/μας!!! Σήμερα αισθάνομαι πως κάναμε την αρχή για κάτι πολύ σημαντικό! Και το ακόμη καλύτερρο είναι πως επιτέλους ο Έλληνας έδρασε συνολικά...!

Για τα κανάλια επίσης σοφή επιλογή να ΜΗΝ αποδεχθεί ΚΑΝΕΙΣ blogger τις προτάσεις τους: έτσι το θέμα θα ξεφούσκωνε/έληγε άδοξα, ενώ ΕΜΕΙΣ όλοι επιδιώκουμε να συνεχιστεί έως ότου φέρουμε αποτέλεσμα! Σωστά;

Με τους ανεγκέφαλους (παρότι κι εγώ εκνευρίστηκα όταν διάβασα τις ύβρεις τους προς την Αμαλία) ας μην τους κάνουμε τη χάρη να ασχολιόμαστε!!! Επέλεξαν να είναι εκτός από γραφικοί & μόνοι τους...!

Καλό κουράγιο σε όλους μας παιδιά, ο αγώνας μας ας συνεχιστεί το ίδιο (ή & περισσότερο) ομαδικά έως ότου τη δικαιώσουμε! Στο κάτω-κάτω τώρα που εκείνη έφυγε αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σύστημα υγείας για μας & τα παιδιά μας!

Από χθες το βράδυ έχω στείλει σε ΟΛΟΥΣ e-mail!

Nα είστε όλοι καλά!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

*καλύτερο (φυσικά κι όχι:καλύτερρο)! Μάλλον από τη νύστα θα είναι...

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Kαλή ξεκούραση κύριε Έλικα & σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Σας συνεχάρην πιό πάνω το ξανακάνω και τώρα για την απόλυτα επιτυχή και συγκινητική προσπάθεια που κάνατε τόσα άτομα γι' αυτό το σκοπό.
Όμως, άν αυτό σε λίγο καιρό ξεχαστεί, θα έχει πάει τσάμπα ο κόπος νομίζω και ο σκοπός βέβαια
Δεν μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα, γιατί καλά καλά ούτε blog έχω.
Θα' λεγα ωστόσο να υπάρχει πάντα ένα ζωντανό blog για την Αμαλία, εσείς όλοι συχνά πυκνά να κάνετε αναφορές, να καταγράφετε και να καταγγέλετε ό,τι παρόμοιες περιπτώσεις μαθαίνετε, είναι σοβαρό το θέμα μας αφορά όλους και κάνατε μία σπουδαία αρχή αλλά πρέπει να έχει συνέχεια
Μέ μιά φράση, από δώ και πέρα, όπως
"Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Αμαλία" ή κάτι τέτοιο, θα το βρήτε σίγουρα, να συνεχίσετε.
Η Αμαλία έχει γίνει πλέον σύμβολο,
και έτσι πρέπει να κρατηθεί.
Αρχίσατε μεγάλο και ιερό αγώνα, άν δεν το έχετε καταλάβει, και είναι πλέον στο χέρι σας η συνέχισή του.
Κάνετε το καλύτερο,γιατί αποδείξατε
ότι μπορείτε...

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου, τί θα λέγατε εάν ορίζαμε εκ νέου ένα rendez-vous διαμαρτυρίας για το άτυχο νεογέννητο που χάθηκε χθες, ελλείψει ασθενοφόρου & κινητής μονάδας βρεφοκοιτίδας; !
Νομίζω πως μόνο εάν συνεχίσουμε να τους πιέζουμε γνωστοποιώντας συνεχώς τα λάθη & τις ελλείψεις αυτού του σάπιου συστήματος έξω από τα σύνορα της χώρας μας θα αναγκαστούν να μας πάρουν στα σοβαρά! Γιατί μόνο όταν οι ξένοι ευρωβουλευτές & τα ξένα ειδησεογραφικά κανάλια & ΜΜΕ θα προβάλλουν διαρκώς την ελληνική κατάντια στο χώρο της υγείας, θα αναγκαστούν οι υπεύθυνοι να βρουν τρόπους εξυγίανσης!
Τώρα, ούτως ή άλλως έχουμε έτοιμες τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, τα τηλέφωνα & ότι άλλο χρειαζόμαστε! Εγώ πάντως θα το έκανα με πολύ χαρά & νομίζω όλοι μας! Γιατί αυτή η ψυχούλα που χάθηκε πριν ακόμη δει το φως του ήλιου δεν μπορεί να δικαιωθεί με άλλο τρόπο. Και θα μπορούσε να είναι το δικό μου ή το δικό σας παιδί. Γιατί η υγεία είναι θέμα όλων μας!
Ας το σκεφτούμε σοβαρά! Η ευρεία γνωστοποίηση τέτοιων απαράδεκτων συμβάντων, θα μας έδινε νομίζω τη δυνατότητα να απαιτούμε με περισσότερη δυναμική από όλους τους αρμόδιους φορείς τη βελτίωση των συνθηκών θεραπείας-νοσηλείας!
Ας το σκεφτούμε.

Helix Nebulae είπε...

Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και πίστεψαν ότι μπορεί και αξίζει να γίνει κάτι συλλογικό και δυναμικό στη μνήμη της Αμαλίας. Στα παιδιά που συντόνισαν την όλη προσπάθεια με ελάχιστες ή καθόλου ώρες ύπνου, σε όλους όσους έγραψαν ή μετέφρασαν κείμενα, πρότειναν διορθώσεις, έστειλαν mail, τύπωσαν και μοίρασαν έντυπα, έφτιαξαν βίντεο, έβγαλαν το θέμα στις εφημερίδες και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ανέρτησαν post στα blog τους ή άφησαν σχόλιο σε κάποιο forun, έκαναν κάποια δωρεά ή έγραψαν έστω κάποιο μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα που όλοι μαζί κάναμε. Είστε υπέροχοι. Και είσαστε χιλιάδες για να σας τιμήσω όλους έναν-έναν προσωπικά όπως σας αξίζει.

Εύχομαι να μη χάσουμε το μέτρο και προσπαθήσουμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που ήδη είμαστε: ένα άναρχο και ανομοιογενές μίγμα ανθρώπων που τους ένωσε η ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς θύματα διαφθοράς και γραφειοκρατίας, χωρίς καπελώματα από κόμματα ή άλλα συμφέροντα. Χωρίς βλέψεις για εξουσία και προσωπική προβολή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, έχοντας αποδείξει πρώτα απ' όλα στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι - σε αντίθεση με την Αμαλία - η ελπίδα τελικά δεν έχει πεθάνει.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες. Ακόμα και σε όσους επέλεξαν να μη στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση.

Υ.Γ. Παρακαλώ όσοι θέλουν να αφήσουν μήνυμα προς την ομάδα συντονισμού της διαδικτυακής κίνησης για την Αμαλία, να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση giatinamalia-blog.blogspot.com

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλε Έλικα έχεις δίκιο που μας παραπέμπεις στο "Για την Αμαλία" blog όμως δυστυχώς είναι αδύνατο να αφήσουμε εκεί πλέον σχόλιο!
Εάν πας να το κάνεις στο τελευταίο post (χθεσινό) σου δείχνει το παρακάτω μήνυμα: New comments have been disabled for this post by a blog administrator.
Θα μπορούσες ίσως εσύ να ειδοποιήσεις τα παιδιά & να το αλλάξουν αυτό;
Ευχαριστώ!

Gerasimos είπε...

Perasa na pw mia kalimera file :)

Helix Nebulae είπε...

@ηλιαχτίδα
Το έκλεισαν τα παιδιά γιατί κόντευε να κρασάρει το blog. Μπορείς να αφήσεις σχόλιο στο update

@gerasimos
Καλημέρα Μάκη :-)) Αλήθεια, πώς αντέδρασαν με τα φυλλάδια εκεί που πήγες;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLOGGER, στις ειδήσεις της ΝΕΤ. Αυτός ο "τύπος" μας "εκπροσώπησε".. Χάλια μαύρα..!
Δείτε το Video:

http://www.youtube.com/watch?v=wj6X2PWGz_I

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα! Είδα στο video, υπότιτλο: BLOGS-ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΙΧΟΥ.
Λέω να καρφώσω το laptop μου στο τοίχο και να σας διαβάζω από εκεί!
χαχαχαχαχααααα

Helix Nebulae είπε...

@anna
Χαλάρωσε. Έχουμε να δούμε πολλούς "εκπροσώπους" ακόμα. Η πλάκα είναι ότι είμαστε τόσο ανομοιογενές σύνολο στην πραγματικότητα, που το να ισχυρίζεται κάποιος ότι εκπροσωπεί τους blogger ισοδυναμεί με το να λέει ότι είναι ο εκπρόσωπος του ανθρώπινου είδους γενικότερα

@ανώνυμο
Εγώ που γράφω από desktop (με δύο οθόνες μάλιστα) μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα στη διακόσμηση...

nellinezi είπε...

Προσθέστε ότι ο "εκπρόσωπος" των μπλόγκερς στη Νετ, αποκάλεσε την Αμαλία ...."ΚΥΡΙΑ Καλυβίνου"....πράγματα που τα μαθαίνουμε στο δημοτικό....

Gerasimos είπε...

Κανημερα φιλε,μια χαρα αντεδρασαν τα παιδια,οι φοιτητες ιατρικης ειναι πολυ καλη παστα,η 6 ετης "εκπαιδευση" στην ιατρικη αθηνων και στη συνεχεια στα διαφορα νοσοκομεια απο ανικανους εκπαιδευτες ειναι που τους διαφθειρει..νομιζω οτι θα θυμουνται καποιον για χρονια που τους ειπε:"διαβαστε αυτο και να κοιταξετε να γινετε καλυτεροι απο μενα και τους υπολοιπους της γενιας μου που σκοτωσαμε και αυτο το κοριτσακι",ετσι νιωθω,ετσι ειναι...

Helix Nebulae είπε...

Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ηθική υποχρέωση που νιώθω απέναντι στην εκλιπούσα Αμαλία Καλυβίνου, τα σχόλια σ΄αυτό εδώ το post κλείνουν.