5 Ιουν 2007

Αποχαιρετισμός στα όπλα


Σταματάω. Αυτό είναι το τελευταίο μου δημοσίευμα σ' αυτό εδώ το blog. Ο "YPEROPTIX" παγώνει και θα παραμείνει ανενεργός.

(Εδώ που τα λέμε, ούτε κι εγώ το συμπάθησα ποτέ αυτό το όνομα)

Αυτή μου η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Δεν πρόκειται για κάποια παρόρμηση εν θερμώ, ούτε για ένα μελοδραματικό τέχνασμα που σκοπεύει να ανεβάσει την επισκεψιμότητα μου. Αυτά είναι για άλλους. Απλά νομίζω πως η δουλειά μου στη Μπλογκολάνδη τελείωσε και ειλικρινά δε με ενδιαφέρει να επιδιώξω τίποτα άλλο πέρα από όσα ήδη έχουν συμβεί μέσα σ' αυτές εδώ τις σελίδες. Επίσης, νιώθω πως έχω εκτεθεί ήδη παραπάνω απ' όσο ήθελα αρχικά και πιστεύω πως θα είναι κρίμα να φανεί σε κάποιους ότι εκμεταλλεύτηκα οποιονδήποτε και οτιδήποτε για το προσωπικό μου όφελος. Δε μ' ενδιαφέρει να κυνηγήσω καρότα. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνω "μπλογκόλιθος" γιατί δε με εκφράζει καθόλου μια τέτοια φιλοδοξία, ούτε θέλω να μπω στον πειρασμό να αυτολογοκρίνομαι και να καλοπιάνω επισκέπτες προκειμένου να διατηρήσω μια θέση σε κάποιο εικονικό βάθρο.

Ο κύκλος αυτός έκλεισε λοιπόν. Παραδέχομαι πως η εμπειρία αυτών των πέντε τελευταίων μηνών υπήρξε ξεχωριστή. Η αλήθεια είναι ότι έπεσα με τα μούτρα και ασχολήθηκα με πάθος, όπως σε κάθε τι με το οποίο καταπιάνομαι. Είναι στο χαρακτήρα μου ίσως, αν θέλετε μπορείτε να το πείτε και ελάττωμα. Συνειδητοποίησα όμως στην πορεία ότι αυτό που επιθυμώ πιο πολύ είναι να γράφω για τον εαυτό μου αλλά και για να επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους. Όπως κάνουν και οι περισσότεροι από εσάς άλλωστε. Σίγουρα όχι για να εκπροσωπώ οποιονδήποτε. Με ποιό δικαίωμα;

Σταματάω κάπου εδώ λοιπόν και επιστρέφω στην "κανονική" ζωή μου. Θα σας παρακολουθώ πού και πού. Σιωπηλά. Ενίοτε θα ξαναμπαίνω για να διαβάζω κανένα περαστικό σχόλιο και να διαμορφώνω τις λίστες με τα links μου. Μπορεί ακόμα και να βάλω επιτέλους αυτά τα tags που ποτέ δεν έβαλα. Δεν υπόσχομαι πολλά.

Να είσαστε όλοι καλά και να συνεχίσετε να γράφετε και να δημοσιεύετε αυτά που σας ευχαριστούν και σας γεμίζουν. Φερθείτε καλά στους επόμενους, γιατί θα υπάρξουν πολλοί ακόμα. Και μια τελευταία συμβουλή, εφόσον μου επιτρέπετε: Να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν ούτε τζεντάι ούτε υπερήρωες σ' αυτό τον κόσμο. Η πραγματική Δύναμη είσαστε εσείς οι ίδιοι. Ενωμένοι.

Ίσως τα ξαναπούμε κάποια άλλη φορά, σε κάποιο άλλο blog, με κάποιο άλλο ψευδώνυμο. Ίσως πάλι και όχι. Σας ευχαριστώ όλους που τόσο καιρό δε με αφήσατε να νιώσω ούτε για μια στιγμή μόνος. Σας το χρωστάω.

Καλή συνέχεια και χάρηκα για τη γνωριμία

Έλικας


Σχετικά με την όλη κινητοποίηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα "για την Αμαλία", θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

Οφείλω να συγχαρώ όλους όσους αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και πίστεψαν ότι μπορεί και αξίζει να γίνει κάτι συλλογικό και δυναμικό στη μνήμη της Αμαλίας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συντόνισαν την όλη κινητοποίηση με ελάχιστες ή καθόλου ώρες ύπνου, σε όλους όσους έγραψαν ή μετέφρασαν κείμενα, πρότειναν διορθώσεις, συμμετείχαν σε αποφάσεις, έστειλαν μαζικά mail, τύπωσαν και μοίρασαν έντυπα, έφτιαξαν βίντεο, έβγαλαν το θέμα στις εφημερίδες και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ανέρτησαν post στα blog τους ή άφησαν σχόλιο σε κάποιο forum, έκαναν κάποια χρηματική δωρεά ή έγραψαν έστω ένα μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα που όλοι μαζί κάναμε. Σε όλους όσους πίστεψαν και απέδειξαν ότι μπορεί να γίνει. Είσασταν υπέροχοι. Και είσαστε χιλιάδες για να σας τιμήσω όλους έναν-έναν προσωπικά όπως σας αξίζει. Μακάρι να μπορούσα.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όποια συνέχεια και να επιλέξουμε να δώσουμε, οι δράσεις και οι διαμαρτυρίες μας δεν πρέπει να συνδέονται πια με το όνομα της Αμαλίας Καλυβίνου. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με καπήλευση της μνήμης της (όσο καλές και να είναι οι προθέσεις μας) και θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικογένειά της. Επιπλέον, μια οποιαδήποτε μορφή συνέχειας επιβάλλεται να στηρίζεται σε ξεκάθαρες θέσεις και στόχους, αλλά και σε ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν όλους (bloggers και μη).

Εύχομαι να μη χάσουμε το μέτρο και προσπαθήσουμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που ήδη είμαστε: ένα άναρχο και ανομοιογενές συνοθύλευμα ανθρώπων που τους ένωσε η ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς θύματα διαφθοράς και γραφειοκρατίας, χωρίς καπελώματα από κόμματα ή άλλα συμφέροντα. Χωρίς βλέψεις για εξουσία και προσωπική προβολή. Όσο κοινότυπο και να ακούγεται, πιστεύω ότι για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει πρώτα απ' όλα να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Ας μην παρασυρθούμε από την επιτυχία ενός μοναδικού εγχειρήματος και ακυρώσουμε την ίδια την υπόσταση μας. Είμαστε ελεύθεροι δικτυογράφοι. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, έχοντας αποδείξει πρώτα απ' όλα στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι - σε αντίθεση με την Αμαλία - η ελπίδα τελικά δεν έχει πεθάνει ακόμα σ' αυτή τη χώρα. Για μία ημέρα έστω, υπήρξαμε όλοι αδέλφια. Μη διανοηθείτε να το ξεχάσετε αυτό. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας το πάρει ή να το μετατρέψει σε κάτι διαφορετικό. Είναι δικό σας γιατί το παλέψατε και το κερδίσατε. Όλοι μαζί.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες. Ακόμα και σε όσους επέλεξαν να μη στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση.



Υ.Γ.1: Θερμή παράκληση προς όσους γνωρίζουν το πραγματικό μου ονοματεπώνυμο να σεβαστούν την επιθυμία μου και να μην το αφήσουν να διαρρεύσει σε τρίτους. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δε σκοπεύω να απαντήσω σε προσωπικά mail.

Υ.Γ.2: Για το θέμα του Αντώνη Τσιπρόπουλου και της δίκης εναντίον του Blogme.gr έχω ήδη υπογράψει επώνυμα ότι συμπαραστέκομαι. Προτρέπω όσους δεν το έχουν κάνει ήδη να κάνουν το ίδιο. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί κάποια μαζική κινητοποίηση όπως έγινε με την Αμαλία. Εκτός βέβαια αν βγει καταδικαστική απόφαση...

..............................................................................................................

Update (13-6-07): Πιστεύετε στη μετενσάρκωση;

51 σχόλια:

Βάσος Ατρείδης είπε...

Φεύγεις... ενώ εγώ μόλις ήρθα.

Δεν πρόλαβα να σου πω τίποτα, ούτε και να γράψω και στο δικό μου blog αυτά που θέλω να πω.

Γράφω εδώ, για να σου πω πως συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου για απεγκλωβισμό της υπόθεσης "Αμαλία" με την "κίνηση των bloggers".

Περισσότερα σε μιαν άλλη ζωή...

Καλή ξεκούραση.

spallantzas είπε...

Δεν ξέρω αν μετά το μεγάλο πικ νιώθεις να "έκλεισες" σαν blogger. Εγώ πάντως θέλω να πω δημόσια (και όχι σε προσωπικό μήνυμα) πως αν και δεν έχω ιδέα για το ποιος είσαι, σε θαύμασα το μικρό χρονικό διάστημα που σε παρακολούθησα.

Και σε αντίθεση με όλους εκείνους που θα σου πουν πως "η blogoσφαιρα θα είναι φτωχότερη χωρίς εσένα" (...και ζωή σε λόγου μας...) εγώ είμαι βέβαιος πως έχεις ήδη διαλέξει το δρόμο σου ...είτε στην πραγματική (προπάντων) είτε στην virtual Κοινωνία...
νάσαι πάντα καλά!

Corfuplanet είπε...

Το πιό "σοφό post αναχώρησης" που διάβασα ποτέ..
Ό,τι και να πω για σένα αγαπητέ μου άγνωστε φίλε, θα είναι λίγο..
Απλά,σου δίνω τις ευχές μου για υγεία και προσωπική επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου.
Ευχαριστούμε που μας έκανες να νιώσουμε στον υπέρτατο βαθμό, ότι είμαστε Άνθρωποι...

angeliki marinou είπε...

Λυπάμαι πολύ για την απόφασή σου αυτή, γιατί μαντεύω ότι θα είναι όντως αμετάκλητη. Αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι ότι κακώς έχεις "αγκαλιάσει" το μονοδιάστατο ρόλο του εμπνευστού της κίνησης για την Αμαλία (εξαιτίας του οποίου μας φεύγεις, υποθέτω), διότι τόσο καιρό μας είχες δείξει τόσες άλλες πτυχές σου, πέραν του ακτιβιστή. Είναι κρίμα.

Μακάρι απλά να ξεκουραζόσουν για λίγο και μετά πάλι εδώ. Γιατί άτομα σαν εσένα θα λείψουν, και το λέω με όση ειλικρίνεια διαθέτω και χωρίς να χρειάζεται ν' αναφερθώ σε ειδικούς λόγους...

Εις το επανιδείν.

Zaphod είπε...

Εις το επαναγράφειν φίλτατε Έλικα :-)

Nemertes είπε...

Κανόνισε να μου ξαναχτυπήσει το bloglines με post δικό σου! Θα σε σφάξω!

Τώρα που το σκέφτομαι... αν δεν χτυπήσει πάλι θα σε σφάξω... οπότε... κανόνισε την πορεία σου!

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις διάβασα την αποφαση σου ήταν "μα τι σκατά πάθαν όλοι". Είσαι το πέμπτο μλογκ απο το μπλογκρολλ μου που τα παρατάει τις τελευταίες δέκα μέρες. Ο θάνατος της Αμαλίας ήταν νομίζω κομβικό σημείο για την μπλογκοσφαιρα. Εγώ δεν μπορούσα να γράψω λέξη για μιά βδομάδα. Η πραγματική ζωή είναι πιό σκληρή ή μάλλον πιό "αληθινή" απο την διαδυκτιακή και ο θάνατος της Αμαλίας το έκανε αυτό πιό ξεκάθαρο.

Άν και αλλάξαμε ελάχιστα σχόλια μεταξύ μας, σε διάβαζα και θα μου λείψεις. Καλή τύχη σε οτι και να κάνεις.

Estrella_ είπε...

Καλές διαδρομές..
Εις το επανιδείν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ διαφωνώ με την απόφασή σου. Ωστόσο, επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, την παοδέχομαι.

Συμφωνώ απολύτως στο δεύτερο μέρος του κειμένου σου.

Victoria είπε...

Καλημερα... Το μονο που θα ηθελα να σου πω ειναι ενα ευχαριστω... ευχαριστω για την ενημερωση αρχικα... ευχαριστω για την δυναμικη παρουσια σου και για την πρωτοβουλια σου... ευχαριστω για τα μεστα και συνειδητα σου λογια δεκα μερες μετα... Να εισαι καλα... Καλη δυναμη... Εις το επανειδειν...

pølsemannen είπε...

Ελπίζω κάποια στιγμή όταν θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, αλλά κυρίως όταν εσύ αισθάνεσαι έτοιμος, να κάνεις άλλη μια τσάρκα με μεγαλύτερη διάρκεια αυτή την φορά στην ΕΛ-ληνική βλογόσφαιρα με ένα νέο απαστράπτον όχημα.

(Μη ξεχνάς η Γκιμπρουήλ σε περιμένει...) ;-)

speira είπε...

Καλή σου βόλτα, όπου κι αν θες να πας.

kerasia είπε...

Καλό καλοκαίρι, να περάσεις καλά ό,τι κι αν κάνεις. Πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε :)

Ανώνυμος είπε...

Έγώ προσωπικά δεν θεώρησα ποτέ ότι προσπάθησες να εκμεταλλευτείς την οποιαδήποτε κατάσταση και πόσο μάλλον την υπόθεση της Αμαλίας. Για να ξεκαθαρίζουμε δηλαδή τα πράγματα!!!Συμφωνώ μαζί σου σε ότι αφορά την αποσύνδεση της, με οποιαδήποτε μετέπειτα δράση.Κατά τα άλλα εγώ την μπλογκόσφαιρα την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και με την αποχώρηση σου αισθάνομαι σαν κάποιος γνωστός μου να μετακομίζει. Να' σαι πάντα καλά και καλή τύχη!!!!

Θεραπευτής είπε...

Πιστευω οτι το μεγαλυτερο δικαιωμα του ανθρωπου, μετα την ελευθερια, ειναι το δικαιωμα να περναει καλα. Αν πιστευεις οτι αυτο δεν μπορεις να το καταφερεις πια μεσα απο αυτο το blog τοτε η αποφαση σου ειναι απολυτως σωστη και κατανοητη. Ισως λοιπον καπου αλλου, με καποιο αλλο nick...

Με εκτιμηση,

Ο Θεραπευτης σας.

Τίποτα είπε...

Ασχολήσου με ό,τι σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Τα έδωσες όλα εδώ, σε αρκετές περιπτώσεις. Πως έχεις πάθος, φάνηκε, λοιπόν. Όπως φάνηκε, για όσους μπορούν να δουν καθαρά, πως αυτό και μόνο αυτό ήταν το κίνητρό σου. Για τους άλλους μη χαλιέσαι. Δε μ' αρέσει που το κλείνεις, προσυπογράφω τα της Ρέντον, αλλά εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσεις να κάνεις. Ωστόσο, για σένα τον ίδιο, δεν στεναχωριέμαι που φεύγεις, αν δεν το ήθελες πραγματικά, θα έμενες. Να περνάς πού και πού. :)

Rodia είπε...

Εχμ... από το τέλος του Νοέμβρη 2005 που ξεκίνησα το μπλογκέρνειν(!!) πάνω από 5 (ολογράφως: πέντε) φορές ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από διάφορα (δικά μου) μπλογκ. Μόλις άρχισε ο ΟΗΕ να παίρνει κεφάλι, τον πάγωσα και άνοιξα το ΝΑΤΟ και, στη συνέχεια, το ίδιο έκανα και με αυτό ξεκινώντας το ΜΙΞΕΡ, το οποίο σκέφτομαι επίσης να παγώσω. Το μόνο που με εμποδίζει για την ώρα είναι που δεν βρήκα ακόμα πού να απευθύνω taparaponasas! stiKINA, stonARH, staTESLA, stousEL...??? Οταν κατασταλάξω, θα το πράξω.

Οθεν λοιπόν, ποτέ μη λες ποτέ καλέ μας Χέλιξ. :-))) το "YPEROPTIX" άφησε το στίγμα του και καλό είναι να μη σβήσει...

..και.. μην ακούς κανένα μας.. άϋλα όντα είμαστε, ιδέες και λέξεις..
(κάνε ό,τι γουστάρεις κι ό,τι τραβά η ψυχή σου και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε ό,τι καταπιαστείς)

PiKei είπε...

Πέρασα σήμερα από δω για να σου πω προσωπικά ένα ευχαριστώ για την συνολική σου στάση στο θέμα της Αμαλίας και κατάπια το βατράχι!
(αν δεν γνωρίζεις την έκφραση μεταφράζεται "τα είδα όλα").

Νομίζω πως θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες που ισχυρίζονται πως η διαδικτυακή σου ταυτότητα δεν γράφει "ακτιβιστής". Γράφει πιο πολλά...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση και χωρίς να υπάρχει κανένας πραγματικός ή "μεταφυσικός" λόγος, νοιώθω πως θα τα ξαναπούμε...

Για αυτό δεν θα σου γράψω "Αντίο" αλλά "Εις Το Επανακούειν, Κούειν, Κούειν" (έχει echo)

Unknown είπε...

Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψεις γιαυτό ορεβουαρ μεσιέ Υπεροπτίξ and good luck...

...this message will autodestroyed when helix return...

cyrus είπε...

Από τη μια, λυπάμαι.

Από την άλλη, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Εμείς θα παραμείνουμε, τουλάχιστον όσο θα μάς το επιτρέπει η πραγματικότητα -- που τελευταία πιέζει πολύ τις καταστάσεις.

Καλή δύναμη...

2Σx2 είπε...

Φίλε Helix, ομολογώ ότι σοκαρίστηκα.
Έσυ έχεις τα γένια έσυ και τα χτένια και θα κάνεις ότι σε ευχαριστεί. Αξιοπρεπής ήσουν πάντα, αξιοπρεπής και στην αποχώρησή σου άσχετα αν θα λείψεις από πολλούς. Γαμώ το φελέκι μου, σε διάβαζα με ευχαρίστηση. Τέλος πάντων, όπως θέλεις και ελπίζω το μικρόβιο να σου ξαναμπεί γρήγορα συνοδευόμενο από ένα nickname που να σου αρέσει τρελά! :)
Καλή τύχη σε ό,τι κι αν καταπιαστείς από εδώ και πέρα - την ικανότητα την έχεις σίγουρα.

industrialdaisies είπε...

Χαίρομαι πολύ που είναι απόφαση που φαίνεται να στηρίζεται σε σκέψη κι όχι σε αναμπουμπούλα. Τη σέβομαι και ελπίζω να συνεχίσεις να καταπιάνεσαι με πάθος με ό,τι ασχολείσαι.

Λυπάμαι που δεν θα μπορώ να σε διαβάζω. Ήδη μου έχεις δείξει πολλά, αυτά δεν σβήνουν.

Θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε... Μέχρι τότε, ελπίζω να είσαι ευτυχισμένος και γερός.

Υ.Γ.: Για την Αμαλία, και το θέμα εν γένει, έχεις απόλυτο δίκαιο. Τρόμαξα στην αρχή με κάποια πράγματα που γράφτηκαν. Πιστεύω πως στο τέλος θα συνεχίσουν να θυμούνται το θέμα μόνο όσοι ουσιαστικά κατάλαβαν. Κι από αυτούς, μόνο καλό μπορεί να βγει...

Σε φιλώ.

Ανώνυμος είπε...

Kalhnuxta kalo mou...kai se euxaristoume gia ola...gia ola omws!

penguin_witch είπε...

Απο τη μία σε καταλαβαίνω που θες να κλείσεις, όλα τα ωραία έχουν τέλος και ίσως καλύτερα να τελειώσουν πρίν ξεφτίσουν...
Απο την άλλη κρίμα ρε παιδί μου...
Καλή επιτυχία σε ότι άλλο δοκιμάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Για να σου πω την αλήθεια, πολλές είναι οι φορές που νοιώθω σαν και σένα. Αυτή η, νέου τύπου, αλλοτρίωση, του να επικοινωνείς με εκατοντάδες ολομόναχος, θα αργήσει να ενσωματωθεί στον τρόπο που θέλουμε τη ζωή.

Όμως είναι ένα πείραμα σε ένα ιστορικό μεταίχμιο.

Και ίσως η συμμετοχή στο πείραμα αυτό να είναι το σημαντικότερο που θα θυμόμαστε από την "εποχή των μπλογκς"

"Πόντος και Αριστερά"

elafini είπε...

ότι και να λες θα μου λείψεις αφού ήσουν νομίζω το πρώτο άτομο που γνώρισα στο "χωριό" (θυμάσαι το οικοπεδάκι και το κάστρο?)..όσον αφορά την Αμαλία, γεγονότα συνταρακτικά συμβαίνουν και στη καθημερινή μας ζωή,οπότε δε νιώθω πως ξαφνικά χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας..ίσα ίσα που μας γεμίζουν δύναμη για αγώνα...οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα πως έχεις βρει κάτι που σε γεμίζει περισσότερο κι αυτό είναι ευχάριστο...μην αργήσεις όπως να επιστρέψεις γιατί έχεις αφήσει το ξενοδοχείο αφύλακτο..may the force be with you...until then ;)

υ.γ. και το yperoptix είναι σούπερ (λέει ο κακοφωνίξ)

ion είπε...

Καλη σου ημέρα**
και καλές νέες διαδρομές..να είσαι πάντα παθιασμένος με ότι σε κεντρίζει..εις επανιδείν
*************************

Ανώνυμος είπε...

Νεφέλικα,
Ok, καταλαβαίνω πως η υπόθεση της Αμαλίας ήταν έντονη και τα ιστολόγια πήραν άλλη διάσταση. Επικίνδυνο όσο και αναγκαίο. Δύσκολα επίσης εσείς που ασχοληθήκατε παραπάνω, μπορείτε να γυρίσετε πίσω στην ανάλαφρη μορφή του ιστολογείν. Όμως ό,τι και να ειπωθεί μετά, ο Νεφέλικας έγραφε για κορκόδειλους και γλάρους. Έλεγε τη γνώμη του με χιούμορ και όταν ήρθε η στιγμή άφησε απλώς για λίγο την περσόνα του στην άκρη. Αυτό δε σε δεσμεύει όμως φίλε. Ούτε σε βάζει σε κανένα στόχαστρο εφόσον μιλάμε για μία κίνηση τόσο μαζική. Δεν ξέρω πώς την είδες και στην τελική αν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις όταν βαριέσαιαπλά κάνε το.
Αυτή η κίνηση όμως για την Αμαλία έπρεπε να ισχυροποιήσει το Νεφέλικα, τη Ροδιά και όλους γενικά τους ιστολόγους που ασχολήθηκαν και όχι να τους κλείσει τα μπλογκ επειδή κάποιοι θα βγουν να πουν τα δικά τους. Άλλωστε πάντα θα υπάρχουν αυτοί ό,τι και να γράφεις, ο,τι και να λες.

Ανώνυμος είπε...

Και στην τελική αν ψοφάς για αλλαγή, άλλαξε λίγο το εικαστικό σου! Το βαρέθηκα αυτό το γκρι εδώ μέσα! ;)

Fatale είπε...

Η απόφαση δική σου , όμως μου φαίνεσαι πολύ ξεκάθαρος και μ'αρέσει αυτό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ -αν και δεν σε διάβαζα πολύ- για την προσπάθεια σου στον αγώνα της Αμαλίας. Να σαι καλά και να ξέρεις είσαι ολοκάθαρος σαν γυαλί...

Φιλιά

Καπετάνισσα είπε...

Ώρα καλή.

Να χαρείς το καλοκαίρι σου και να'χεις πάντα ήλιους στη ζωή σου.

Δέξου ευχαριστίες από καρδιάς.
Για όλα.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Φιλε Ελικα,
παίζει να ανταλλάξαμε και 2-3 φορές μόνο σχόλια πριν την πρωτοβουλία. Δε σε διάβαζα η αλήθεια, και σε "γνώρισα" μέσα από την πρωτοβουλία. Και πάνω που θα σε έβαζα στο blogroll το κλεισες το ρημάδι...

Απόλυτα κατανοητή η απόφαση σου, όλοι πιστεύω νιώσαμε μία κατάθλιψη τις μέρες που προηγήθηκαν και δυσκολευτήκαμε πολύ να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα.

(Φιλικά παράκληση: αν επιστρέψεις, βάλε τα σχόλια να φαίνονται με άσπρο χρώμα, γιατί βγάζω τα μάτια μου κάθε φορά να δω τα μαύρα γράμματα στο σκούρο γκρι φόντο! Kαι να ακους την Ροδιά, κάτι ξέρει...)

Όσο και αν ακούγετε πολύ "μελό" η γραφικό, πιστεύω πως η συνεισφορά σου ήταν μεγαλη και πραγματικά τα πράματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν υπήρχε αυτό το μπλογκ και το άτομο πίσω από το μπλογκ.

Αρκετά με τον επικήδειο, καλή συνέχεια φίλε μου σε ότι και αν κάνεις.

epwnimos είπε...

Mister Helix στο πρόσωπό σας είδα μια ειλικρινή διάθεση να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σε αυτή την χώρα. Για να σταματάτε το ιστολογείν, σημαίνει (πιθανότατα) πως βρήκατε πιο αποτελεσματικό τρόπο να το επιτύχετε.

Αν όμως το μετανιώσετε μην διστάσετε να γυρίσετε.

Δεδομένου πως είστε και λίγο "περίεργος" άνθρωπος, δεν πιστεύω να σταματήσατε, για να μην σας κατηγορήσει κανένας πως εκμεταλλευτήκατε την περίπτωση της Αμαλίας για να κερδίσετε φήμη. Κάνετε μεγάλο λάθος αν είναι έτσι.

Καλή δύναμη λοιπόν.

αμμος είπε...

Προσυπογράφω απολύτως το σχόλιο της Μάγιας, και στο συναισθηματικό του μέρος.

Όσο για μένα, θα μου λείψει η γραφή σου, έχω όμως την αίσθηση ότι κάνεις το καλύτερο για σένα. Ξεκαθαρίζεις ταυτόχρονα με ένα πολύ σαφή τρόπο το τοπίο "μετά την Αμαλία" και τη μη θέση σου σε αυτό.

Τα πρόσωπα πίσω από τις περσόνες συνεχίζουν να υπάρχουν. Ο Άμμος αποχαιρετά βέβαια τον Έλικα, αλλά εμείς δε χανόμαστε.

Gerasimos είπε...

Συναγωνιστη και αρχηγε θα μου λειψεις,ερωτευτηκα τα κειμενα σου και τη μαεστρια των χειρισμων σου σε κρισιμες στιγμες.Η αποφαση σου για αλλη μια φορα ειναι η ορθη..Σου ευχομαι ολοψυχα υγεια για να συνεχισεις την αποστολη σου εκει εξω, την αληθεια σου κρυφτην μεσα σου, αγχωνει,προκαλει,ποναει ξερεις..Ειμαι σιγουρος ομως οτι θα σου δωθουν ευκαιριες στο μελλον να κανεις αυτο που ξερεις καλυτερα απο καθε εναν αλλο,να μαγεψεις τα πληθη, να ξυπνησεις ανθρωπους, να ταρακουνησεις συνειδησεις.Οποτε χρειαστεις μια βοηθεια,φωναξε με και θα ρθω,ο πιστος στρατιωτης σου.
May the force be with you..

paraxeno είπε...

θα περιμένω την συνέχεια σου, όπου και όποτε αυτή προκύψει, έμαθα πολλά μεσα από τις σελίδες σου μεσα από τη συνύπαρξη μας αυτές τις δυο μέρες και για αυτό και μόνο ειμαι ευγνώμων... να εισαι καλά ότι κι αν κάνεις... σίγουρα θα λείψεις σε πολλούς από εμάς τους "νεώτερους" εδώ μεσα...

o kairos είπε...

Εξεγερτη των ψυχων,θα λειψεις.Και θα λειψει αλλη μια καθαρη και αδολη φωνη εδω μεσα.Ειμαι σιγουρος,οτι εξεγερτης εισαι και στη ζωη.Σου ευχομαι να εισαι παντα.Ανθρωποι της προσφορας σαν κι εσενα ειναι δωρο οπου κι αν βρισκονται.Λυπαμαι που φευγεις,χαιρομαι που σε γνωρισα.

Lex_Luthor06 είπε...

Είμαι πιο αισιόδοξος από ότι δείχνω. Το bloging και γενικότερα το διαδίκτυο σου προσφέρει αυτή την καταπληκτική δυνατότητα της αναγέννησης μετά την αυτοκτονία. Ελπίζω λοιπόν ότι ακόμα και αν ο Helix αποφάσισε να τερματίσει εδώ την πορεία του, ο Κώστας, Γιάννης, Γιώργος –ή όπως σε λένε, θα ξαναρχίσει αναγεννημένος την πορεία του στο bloging.
Εντάξει μπορεί να μην ξέρουμε ότι θα είσαι εσύ αλλά δεν έχει σημασία. Κάποια μέρα τα εξαιρετικά γραπτά σου μοιραία θα βρεθούν στο μονοπάτι μας.

Albert είπε...

Κρίμα που παγώνει ένα απο τα πιο δημιουργικά μπλογκς.
Καλή επιστροφή στην 'άλλη' ζωή εύχομαι.

Sardonian είπε...

Εις το επανιδείν άρχοντα.
Εύχομαι να μη νοιώσεις πως πρέπει να πληρώσεις για τις μαλακίες των άλλων, ξανά.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ είπε...

Αγαπητέ ΄΄Don Quixote΄΄

Μην τους κάνεις τη χάρη να σε κάνουν Sancho Panzο τους!

Γιατί αν δεν πολεμάς, απλώς υπηρετείς αυτούς που αφήνεις στη θέση σου!

Έχω βαρεθεί να βλέπω αυτό που έχει αξία να παραιτείτε!

Κοίτα γύρω σου και θα το δεις παντού. Δεν έχουν μείνει αξιόλογες φωνές πουθενά. Σε κανένα χώρο!

Και ο λόγος; Πολύ απλός! Όσοι έχουν κάτι να πουν παραιτούνται από αξιοπρέπεια και ευγένεια αντικρίζοντας την υστεροβουλία και τη ΄΄βιομηχανία΄΄ των ανθρώπων!

Σκέψου όμως στο φινάλε τι καταφέρνουν. Να δίνουν χώρο στην ηλιθιότητα και στο γλοιώδες!

Γι’ αυτό Don Quixote ! Μην παραχωρείς τη φωνή σου σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο.
Μη σταματάς να παλεύεις έστω και με ανεμόμυλους!

(Σκέψου να πάρει τη θέση και τη φωνή που σου αναλογεί στο διαδίκτυο, κανένα βαφτιστήρι του Λιακόπουλου που τόσο συμπαθείς!!!)

Ανώνυμος είπε...

καλή συνέχεια και σε σένα έλικα σε ότι θελήσεις να κάνεις θα μου λείψουν τά πολύστροφα κείμενά σου. Νά είσαι καλά.

Griz είπε...

Καλά κάνεις . Όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους.
Καλή συνέχεια..

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Ανάμεικτα συναισθήματα έχω. Από τη μία στεναχωριέμαι πολύ που σταματάς να γράφεις, από την άλλη χαίρομαι που πήρες άλλη μια μεγάλη απόφαση στη ζωή σου και θα τη στηρίξεις στο έπακρο.
Δεν θέλω να πω "αντίο", συνήθως το λέω σε ανθρώπους που δεν θα δω ξανά, που δεν θα μάθω νέα τους.
Χάρηκα που σε γνώρισα...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Μου αρέσει και εμένα να μιλάω με εικόνες και πιάνοντας το νήμα που ξετύλιξες με τις φωτό ,από εκεί που το άφησε ο Κωσταντίνος ολόκληρη η ανθρωπότητα διαχωρίζεται σε δύο τάξεις: Οι Σάνστο Πάντσα που έχουν μιά αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά χωρίς ιδανικά, και οι Δον Κιχότες με μια αίσθηση και βίωση ιδανικών, αλλά παράφρονες.(τουλάχιστον στα μάτια των πολλών απαίδευτων)
Δεν είναι τυχαίο που σε διάλεξα στο 1% της μπλογκόσφαιρας που προτείνω ως τώρα, νάσαι καλά και δίπλα μας.

Xνούδι είπε...

Οι αξιόλογες φωνές ηχούν ακόμα και όταν σιωπήσουν.

Fight Back είπε...

γεια σου ελικα!

Ανώνυμος είπε...

Κλαψ... έφυγε ο Έλικας... σνιφ... πάει, πέταξε μακριά μας... μπούχουχου...

Πώς κάνετε έτσι ρε; Δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη μετενσάρκωση;

Live!News είπε...

Κριμα...μου αρέσει το ιστολόγιό σου - είναι μια διάφανη "ανάσα" λογικής και συγκροτημένης σκέψης.

Κάνε ότι σε εκφράζει αλλά μην κλείσεις τελείως το ιστολόγιο.

Άστο αδέσποτο.
Ποτέ δεν ξέρεις.

Χαιρετισμούς & καλή συνέχεια.
:)

A.F.Marx είπε...

Δεν τολμώ να κόψω για 5 μέρες τις βόλτες στη Μπλογκοσλοβακία και τσουπ! να τα κοσμοϊστορικά γεγονότα.
Κι εγώ να έχω μαύρα μεσάνυχτα...
Ευτυχώς που ανακάλυψα την μετενμπλόγκωσή σου, τον Νεφέλικα.
Έχει και πιο καλό template από σένα.
Ταλασί... Όχι κατάμαυρο σαν τούτο δω.
Τα λέμε εκεί...

Helix Nebulae είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας και τη συμπαράσταση. Όπως ήδη γνωρίζετε, δεν άντεξα στον πειρασμό και άνοιξα καινούργιο blog

Ο λόγος που εμφανίζομαι ξανά ως Helix Nebulae είναι μόνο και μόνο για να σας ενημερώσω ότι τα σχόλια κλείνουν σ' αυτό εδώ το blog, αφού δεν έχω πια τη δυνατότητα να το παρακολουθώ αρκετά τακτικά ώστε να σβήνω εγκαίρως τα spam.

Χάρηκα που γνωριστήκαμε και περιμένω να σας δω στο νέο μου απόκτημα.