25 Απρ 2007

Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας

Αύριο είναι λέει η "Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας". Λες και οι σκέψεις των ανθρώπων μπορούν να ανήκουν αποκλειστικά κάπου, λες και μπορούν τα όνειρα να αποκτούν σφραγίδες γνησιότητας και να αποτελούν προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης. Δε μιλάμε για πνευματικά δικαιώματα πια, αλλά για "Διανοητική Ιδιοκτησία" - το εντελώς οξύμωρο. Κάτι σαν ψυχική διαταραχή μου ακούγεται. Μπορεί και να είναι κιόλας...

Κάθε μέρα είναι πια και μία "Παγκόσμια Ημέρα" για κάτι. Για τη γυναίκα, για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους, για τα ζώα, για την ειρήνη, για τη φτώχεια, για τον πολιτισμό, για την καταπολέμηση του καρκίνου... Πάντα (σχεδόν) αφορά κάτι πολύ σημαντικό αυτή η παγκόσμια ημέρα, η οποία θεσπίζεται από διεθνείς οργανισμούς και υιοθετείται από κυβερνήσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Γενικώς και αορίστως, με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ξύλινους λόγους και σαχλά αυτοκόλλητα. Αγνές προθέσεις ή μήπως σκέτη κοροϊδία; Πώς μπορείς να αφιερώσεις μία και μόνο ημέρα του χρόνου για κάτι τόσο ζωτικό όσο το περιβάλλον ενός ολόκληρου πλανήτη; Με ποιά λογική μπορούν να μας αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για μία και μόνο ημέρα και μετά να τα ξεχνάμε; Είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος; Ή μήπως πρόκειται για μια βιομηχανία μαζικού ξεπλύματος ένοχων συνειδήσεων; Για ένα ακόμα μαρκετίστικο τρυκ ώστε να ενισχυθούν οικονομικά κάποια ιδρύματα αμφίβολης υπόστασης και μερικές μη κυβερνητικές οργανώσεις; "Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας", να τι είναι στην πραγματικότητα όλες αυτές οι σοβαροφανείς πολιτικές ορθότητες - αλλά αυτή μάλλον γιορτάζεται κάθε ημέρα που περνάει.

Θα έπρεπε ίσως να θεσπίσουμε μία παγκόσμια ημέρα για όλα όσα οι διάφορες παγκόσμιες ημέρες προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί. Την "Παγκόσμια Ημέρα Γραψίματος Αρχιδιών". Για να γιορτάζουμε χωρίς να ντρεπόμαστε αυτό που πραγματικά μας αρέσει να κάνουμε στην καθημερινότητά μας: Τη μόλυνση του οικοσυστήματος γιατί έτσι μας συμφέρει, το ξεχέρσωμα δασών και το μπάζωμα χειμάρρων για να χτίσουμε το αυθαιρετάκι μας, τη μαζική δολοφονία κάθε ζωντανού πλάσματος γιατί έτσι θα τα κονομήσουμε χοντρά, το ξεζούμισμα των οικονομικών μεταναστών και την εκπόρνευση των κοριτσιών τους γιατί "ας προσέχανε", την αλόγιστη ενδοοικογενειακή βία για να νιώσουμε κι εμείς την ψευδαίσθηση της εξουσίας, το παρκάρισμα όπου μας καυλώσει και το κορνάρισμα όποτε μας τη δώσει γιατί είμαστε μάγκες, το λάδωμα υπουργών και υποτακτικών τους για να βολευτούμε και να τσιμπήσουμε κι εμείς καμιά μίζα, την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και αξιοκρατίας γιατί αλλιώς μπορεί να βγούμε χαμένοι, τη ρουφιανιά και την καταστολή όποιου τολμάει να μας πάει κόντρα γιατί φοβόμαστε ότι απειλεί τα κεκτημένα μας, το μίσος προς οποιονδήποτε έχει την ατυχία να γεννηθεί διαφορετικός από τα μούτρα μας γιατί είμαστε εκλεκτοί του Θεού και απόγονοι αρχαίων πουτσαράδων.

Θα μπορούσε να ονομάζεται και Παγκόσμια Ημέρα "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε μαλάκα;" Ένα όργιο απόλυτης καφρίλας και ασυδοσίας, μόνο που αυτή τη φορά τουλάχιστον θα γίνεται απροκάλυπτα. Καθαρά για τη χαρά της αναίτιας βίας και της ικανοποίησης των προσωπικών μας απωθημένων. Για πάρτη μας και για κανέναν άλλον. Και κάθε πράξη που θα κάνουμε αυτή την ημέρα θα καταγράφεται και θα μετράει για όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μας φτύνουν όταν θα αναγκαστούν να υποστούν τις συνέπειες και να πληρώσουν τα σπασμένα. Γιατί έτσι όπως πορευόμαστε, οι επόμενες γενιές δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν καμία "παγκόσμια ημέρα" που θα αφορά δήθεν ευαισθησίες και αγαθοεργίες. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια παγκόσμια αιωνιότητα στην κόλαση που χτίζουμε άθελα μας για να τους φυλακίσουμε.


Μεταμεσονύκτια προσθήκη (update ελληνιστί): Ο
tf είχε την καλοσύνη να μου υποδείξει ιστοσελίδα όπου αναφέρονται όλες οι επίσημες "παγκόσμιες ημέρες". Μερικές είναι απολαυστικές, όπως η "Π.Η. Δημόσιας Τουαλέτας" (19/11) ή η "Π.Η. Μπριζόλας και Πεολειχίας" (14/3). Υπάρχει και μία Π.Η. για εμάς τους bloggers (14/6), καθώς και για τους διαχειριστές συστημάτων (27-7). Οι περισσότερες βεβαίως είναι σοβαρές και εντελώς πολιτικά ορθές παγκόσμιες ημέρες για πολύ σημαντικά ζητήματα. Και όπως είπαμε, τα πολύ σημαντικά ζητήματα πρέπει να μνημονεύονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για να προβληματιζόμαστε όλοι εμείς οι ασυνείδητοι μαλάκες (που ψηφίζουμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια).

33 σχόλια:

Unknown είπε...

Οι ιδέες ανήκουν στις νεφέλες τους!

και όσο για τις παγκόσμιες ημέρες στις ωοθήκες μου πια με τους Πωλητές των Πάντων!

υ.γ. συγχώρεσε μου το ύφος Ελικα, περνάει μάλλον κάνας Αρης από πάνω μου και είμαι "αρπαγμένη" αυτές τις μέρες ;)

2Σx2 είπε...

Σε παλαιότερο ποστ μου έγραφα: "Αθλίως αλλοπαρμένη ανθρώπινη φύση με τη ματαιοδοξία και τη μικρότητα σου θέριζε ό,τι σπέρνεις ανά τους αιώνες" ή κάπως έτσι. Μου ήρθε ξανά στο νου διαβάζοντας το κείμενο σου.
"Παγκόσμια ημέρα αυτοαπενεχοποίησης", πως σου φαίνεται; Γιατί, τι άλλο πετυχαίνουμε με το να ορίζουμε συμβολικές ημέρες για καθετί που καθημερινά αγνοούμε; Βαφτίζουμε τον ατομικισμό μας ως άγχος και πίεση για να μη νιώθουμε τύψεις όταν αδειάζουμε τα τασάκια μας στο δρόμο - είναι μακριά ο σκουπιδοτενεκές, όποτε κάνουμε τους καραγκιόζηδες για να πετύχουμε το σκοπό μας - με ευθύτητα και ειλικρίνια απομακρυνόμαστε από το στόχο, κάθε φορά που αγνοούμε το αύριο - μέχρι αύριο ποιος ζει ποιος πεθαίνει...τόσα και τόσα. Αλλά έτσι είμαστε, κοντόφθαλμοι και οπορτουνιστές! Ακόμη και οι επόμενες γενιές που αναφέρεις στον επίλογο θεωρούμε ότι είναι κτήμα μας. Είναι τα παιδιά μας κι ας μην είμαστε παιδαγωγοί. Θέλω ένα γιο για να πετύχει εκεί που απέτυχα, θέλω παιδί για να ολοκληρωθώ ως γυναίκα, θέλω παιδί επειδή έτσι θέλω! Ακόμη και η τεκνοποίηση είναι εγωϊστική πράξη πλέον και τα παιδιά δέκτες των απωθημένων μας. Και ως αντάλλαγμα για την πληρότητα που μας φέρνουν τους κληροδοτούμε ένα πλανήτη μέσα στη σκατίλα κι αν δεν τους αρέσει να κόψουν το λαιμό τους και να καταφέρουν να βγουν μόνοι τους από εκεί μέσα, εμείς θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε.
Στο μεταξύ μπορούμε να ακούμε τους ιθύνοντες να μας λένε για το πόσο σημαντική είναι η εκάστοτε επετειακή μέρα, να κάνουμε και καμιά δωρεά σε μη κερδοσκοπικές (η μήπως κάποιες από αυτές είναι καιροσκοπικές;) οργανώσεις και είμαστε εντάξει. Στην πορεία αν κάποιοι πλουτίζουν από όλα αυτά εκμεταλλευόμενοι τις τύψεις μας δεν έγινε και τίποτα, άσε που πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση τους για μια εύκολη και ξεκούραστη κονόμα!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα:)

και τι σημαίνει διανοητική ιδιοκτησία? αντιγράφω απο το in.gr
" ...Η διανοητική ιδιοκτησία περιλαμβάνει, εκτός από την πνευματική ιδιοκτησία και την βιομηχανική ιδιοκτησία, για την οποία μεριμνά το υπουργείο Ανάπτυξης...."


Δηλαδή, δουλεύεις, σκέφτεσαι, παράγεις, και η επιχείρηση με την οποία κατα κάποιο τρόπο εμπλέκεσαι, έχει δικαιώματα όχι μόνο στα προϊόντα που παράγεις για αυτήν, αλλά της οφείλης και τη "πνευματικη σου εργασία". Απλούστατα επειδή τη πνευματική σου εργασία την έκανες εξ αιτίας της επιχείρησης. Αν δεν ήταν αυτή η επιχείρηση εσυ θα ήσουν μιά ασήμαντη πνευματική οντότητα.

οπότε πολυ σωστά για αυτά που ήταν πολιτισμός τώρα "... μεριμνα το υπυργείο ανάπτυξης.. "

Σε λίγο, οι επιχειρήσεις θα νομιμοποιούνται να απαιτούν με δικαστήρια, να τις αποζημιώνουμε γιατί "αυτές" μας διαμόρφωσαν τη διανοητική μας οντότητα.

το επόμενο αυτονόητο βήμα, θα είναι:
στις επιχειρήσεις οφείλεται η διανοητική διαμόρφωση της προσωπικότητας των εργαζόμενων.

παράδειγμα:
οι μεγάλες φίρμες στα πρωινάδικα, στις ειδήσεις, αλλά και στα σκυλάδικα οφείλουν τη διανοητική διαμόρφωση της προσωπικότητας τους στη επιχείρηση που δουλεύουν.
Και τότε γιατί να μη πουμε το ίδιο και για τα γκαρσόνια που διαμορφώνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Και για τον κάθε υπάλληλο γενικά.
Και οι καλλιτέχνες οφείλουν τη διανοητική διαμόρφωση τους στις γκαλερί και στα ιδωτικά μουσεία και στα μμε.
Και οι γιατροι, δικηγόροι, μηχανικοί, οφείλουν τη διανοητική τους διαμόρφωση στις επιχειρήσεις που με κάποιο τρόπο συνδέονται.
????

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατί να μη θεσπίσουμε κι εμείς μία παγκόσμια μέρα για την πειρατεία; Η σκέψη ανήκει σε όλους, η επιστήμη στο λαό και τα πνευματικά δημιουργήματα στην υφήλιο.

Helix Nebulae είπε...

@isis
Ούτε οι ιδέες, ούτε οι άνθρωποι, ούτε τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν. Η έννοια "ιδιοκτησία" είναι μια διεστραμμένη εφεύρεση ορισμένων μεταλλαγμένων πιθήκων, που είχαν την αλαζονεία να πιστεύουν ότι αυτό που αρπάξανε μπορεί να είναι και αποκλειστικά δικό τους. Το μόνο πραγματικά δικό μας πράγμα είναι το σώμα μας, κι αυτό το' χουμε νοικιασμένο.

Όσο για το ύφος σου, δε γίνεται να μη σε συγχωρέσω. Με τέτοιο ύφος που έχει το post...

2σx2
Τσαντισμένος φαίνεσαι. Θέλεις να σου αφιερώσουμε κι εσένα μια παγκόσμια ημέρα; Είναι εκπληκτικό κόλπο για να ηρεμούν όσοι θυμώνουν. Πετάς ένα "παγκόσμια ημέρα εξεγερμένης νεολαίας" και τους πείθεις ότι πρέπει να σου πουν κι ευχαριστώ από πάνω. Απορώ πώς δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα. Για τα περί κτήματος που λες, απάντησα στο παραπάνω σχόλιο. Μη μασάς :)

@dimos dimitriou
Πέρα από αυτό που γράφεις, πρόκειται για μία αυθαίρετη σύνδεση του πνευματικού έργου με την επιχειρηματικότητα. Λες και όλα όσα σκεφτόμαστε ή φανταζόμαστε πρέπει ντε και καλά να έχουν εμπορικό αντίκρυσμα, να λειτουργούν προς όφελος των "ξύπνιων" νταβατζήδων που θα βρουν τρόπο να κερδίσουν από αυτά. Λες και ο λόγος που υπάρχουν διανοητές και καλλιτέχνες σ' αυτόν τον κόσμο είναι να βγάζουν λεφτά από αυτούς οι κουτοπόνηροι. "Παγκόσμια ημέρα λαμογιάς".

@δείμος του πολίτη
Με μπανεράκια και αυτοκόλλητα της γνωστής πειρατικής σημαίας, πλαστικούς παπαγάλους στους ώμους, κλπ. Η επόμενη μέρα πάντως θα είναι η "παγκόσμια ημέρα μπαγλαρώματος" όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα συμφέροντα των "καημένων" των εταιρειών.

2Σx2 είπε...

Μπα, δεν είναι θυμός – περισσότερο αγανάκτηση με παραίτηση μαζί είναι. Γιατί δε βλέπω πως θα μπορούσε να αλλάξει η πορεία που έχουμε χαράξει προς την αυτοκαταστροφή ούτε πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υποκρισία. Καταντάς να νιώθεις κορόιδο αν δεν χορεύεις στους ρυθμούς που κυριαρχούν. Ας προσπαθούμε τουλάχιστον να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και τη συνείδηση μας όσο μπορούμε!
Πάντως, μου φάνηκε ιδιοφυές αυτό περί παγκόσμιας ημέρας. Δώσε μια μέρα και σώσε τις υπόλοιπες 364 διασφαλίζοντας μια πλαστή σταθερότητα! Ελπίζω μόνο να μην ονειρεύεσαι να γίνεις πλανητάρχης γιατί αν έκανες τέτοια θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι μέσα στην κενότητα τους και μάλιστα σε κλίμα γιορτινό! :)
Καλό απόγευμα!

Helix Nebulae είπε...

@2σx2
Πλανητάρχης; Δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Πόσα θέλεις για να μου την πουλήσεις; :-ΡΡΡ

2Σx2 είπε...

Βολεύομαι και σαν υπουργός εσωτερικών ή προπαγάνδας! Ε, αμά θες να μου δώσεις και κανά πακέτο δε θα το αρνηθώ! Εντάξει, σταματάω γιατί θα το %&*$#@ το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινή μου γνώμη:
κατά τον ορισμό που διάβασα "Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η απόδοση τιμής στην ανθρώπινη δημιουργικότητα, αναδεικνύοντας όχι μόνο την νομική και επιχειρηματική της αξία, αλλά κυρίως τη συμβολή της στην καθημερινή μας ζωή" καθόλου δεν δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός Διανοητική Ιδιοκτησία..μα..ούτε εγώ δεν θα υπέπιπτα σε τέτοιο λεξιθηρικό σφάλμα!
Είναι αστείοι όσοι αναγνώρισαν την έκφραση ..
Οι παγκόσμιες ημέρες τώρα..πιστεύω πως εντάσσονται στις ανθρώπινες επινοήσεις οι οποίες κουβαλούν μέρος πολλών ερμηνειών και εννοιών..ο ευκολοχώνευτος τρόπος δίνει τροφή στην τσέπη ή στην ηθική ανύψωση της μάζας και ο ουσιαστικός είναι ενίοτε η αυτοαναιρετική υπενθύμιση των εννοιών που φέρει η κάθε τέτοια μέρα..βέβαια υπάρχει και η απαξιωτική θέαση αλλά γιατί να στρέψω την πλάτη επιτρέποντας έτσι την όποια υποκρισία;..αντ'αυτού επιλέγω να δίνω το δικό μου νόημα και να μεταφέρω το δικό μου επεξεργασμένο μήνυμα.
Ζητοκραυγάζω τη δημιουργία καθημερινά και αν πρέπει κάτι να δηλώσω μία συγκεκριμένη μέρα για αυτό, ε, τότε θα πω με αυτοπεποίθηση: εις αύριον τα ακόμα δημιουργικότερα:-)

Unknown είπε...

ε μα αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ λέγοντας πως οι ιδέες ανήκουν στις νεφέλες τους, δηλαδή στον κόσμο των ιδεών... το ότι εμείς τις χρησιμοποιούμε δεν τις κάνει αυτόματα μέρος του δικού μας κόσμου

καλησπέρα :)

pølsemannen είπε...

Συνήθως όλες αυτές οι "Παγκόσμιες ημέρες του / της .....(συμπληρώστε κατά το δοκούν) έχουν σαν σκοπό να μας απαλλάξουν από διάφορες ενοχές που πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε ένεκα της αδιαφορίας μας για διάφορα σημαντικά θέματα.

Τώρα αυτό το κουλό με την "Διανοητική Ιδιοκτησία" μάλλον δάκτυλος των δισκογραφικών εταιριών και της Microsoft μου φαίνεται...

Helix Nebulae είπε...

@2σx2
Νάτα μας... Έτσι ακριβώς - κατακρίνουμε το σύστημα αλλά το πακετάκι-πακετάκι, ε; Αν περιμένεις από μένα πάντως, σώθηκες :-ΡΡΡ

@vouts
Εις αύριον, μεθαύριον, αντιμεθαύριον. Κάθε μέρα που περνάει, κάθε στιγμή. Δημιουργούμε ιδέες αντί απλά να καταναλώνουμε νοητικές τσιχλόφουσκες. Βιώνουμε τα προβλήματα και αντιδρούμε, δεν περιμένουμε τεχνητές επετείους για να παραστήσουμε τους ευαισθητοποιημένους. Τα χώνουμε γερά, κι όποιος θέλει ας μας ακούσει κι ας έρθει να συζητήσει μαζί μας.

@isis
Συμφωνώ. Οι πραγματικές ιδέες εμπνέουν, δεν χρησιμεύουν άμεσα σε κάτι. Οι πράξεις είναι που χρησιμεύουν, κι αυτό προφανώς δε σημαίνει να φέρνουν λεφτά αλλά να αλλάζουν το τοπίο. Κατά προτίμηση προς το καλύτερο...

@pølsemannen
Γι'αυτό κι εγώ προτείνω την παγκόσμια ημέρα χωρίς ενοχές. Ας πεθάνουν όλοι, στ' αρχίδια μας. Αφού αυτό δεν κάνουμε τον υπόλοιπο χρόνο; Όσο για τον δάκτυλο της microsoft και των δισκογραφικών, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Δεν τους συμφέρει να χρησιμοποιήσουν τη λέξη "διανοητική" :-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά σε αυτό συμφωνώ απολύτως. Θα μας τσακώσουν άμεσα. Ήδη κινδυνεύουμε από τον ΕΛ για τους funel.

Helix Nebulae είπε...

@δείμος του πολίτη
Ναι, και θα μας βάλουν σε εικονικές φυλακές γιατί οι κανονικές θα έχουν καεί από τις εξεγέρσεις. Μην πω τι θα μας κλάσουν ακριβώς, γιατί με επισκέπτονται και κυρίες...

Tf είπε...

Νομίζω μέτρησα 152 παγκόσμιες ημέρες.
Πραγματικά δε ξέρω ποια είναι η πιο ηλίθια και πια η πιο ψεύτικη.
Σίγουρα δε μπορώ να πω ότι όλες είναι άχρηστες γιατί στο όνομα της "παγκόσμιας ημέρας" μπορεί να γίνει κάτι μικρό απ' το να γίνει το κλασσικό τίποτα.
Απίστευτη θεματολογία όμως... ;-)

Helix Nebulae είπε...

@tf
Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία, μόλις την πρόσθεσα στο post. Καλώς ήρθες :)

Tf είπε...

Καλώς σας βρήκα Mr Helix.

Ναι το είδα. Χαίρομαι. Να ξέρουμε δηλαδή τι γιορτάζουμε αύριο! Μην είμαστε κι εντελώς άσχετοι.

;-)

ΥΓ: Χθες ήταν παγκόσμια ημέρα κατά του θορύβου! Δε το 'ξερα να ξηγηθώ στους απο πάνω που έκαναν μετακόμιση!
:-)

aniaris είπε...

Συμφωνώ με τον tf.Απ'τ'ολότελα..
Σίγουρα όλες αυτές οι "παγκόσμιες μέρες" είναι κοροϊδία, αλλά αν έστω κι ένας άνθρωπος ευαισθητοποιείται και κάνει μια καλή πράξη κάθε φορά, η ύπαρξή τους είναι εύλογη.

Rodia είπε...

Ο άη Βαλεντίνος έδωσε το πράσινο φως: «Βαλεντίνο, αγάπη μου, μια φορά το χρόνο»...
Διαπιστώνω με ευχαρίστηση ότι απασχολεί και άλλους όλο αυτό το ταρατατζούμ με τις "παγκόσμιες ημέρες". Ολες σε κάτι τι καλό είναι ταγμένες, λες και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν γίνεται πόλεμος, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν σκοτώνονται άνθρωποι, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν εξαπατώνται, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δε γίνεται εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν εξοντώνονται ζώα με το χειρότερο τρόπο, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν καταστρέφονται περιοχές φυσικού κάλλους, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν καίγονται και δεν ξεπατώνονται δάση, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν μολύνονται υπόγειοι ορίζοντες, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ δεν δεν δεν δεν... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

..για μένα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ είναι γιορτή..
Γιορτάζω το μυαλό μου σκορπίζοντάς το -αλλά δεν δέχομαι επισκέψεις:-Ρ

Helix Nebulae είπε...

@tf
Αύριο είναι λέει η Π.Η. Σχεδίου (Design). Ελεύθερου, βιομηχανικού, θεϊκού ή σατανικού. Όπως και να'χει, ακονίστε όλοι τα μολύβια σας και βγάλτε μια κόλλα χαρτί.

@aniaris
Το θέμα δεν είναι να κάνουμε μια καλή πράξη κάθε φορά, αλλά να ανοίξουμε τα ματάκια μας και να αλλάξουμε ριζικά τη νοοτροπία μας. Δες και το παραπάνω σχόλιο της Ροδιάς: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

@ροδιά
Ρετσίνα Κουρτάκη, κάθε μέρα γιορτή :-ΡΡ

Το κακό με όλες αυτές τις Π.Η. είναι ότι είναι εντελώς τεχνητές, χωρίς μνήμη. Άλλο πράγμα είναι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου π.χ., και άλλο το να ιδρύσεις μία Π.Η. κατά του φασισμού γενικώς και αορίστως (στις 9/11 είναι η συγκεκριμένη, πάει πακέτο με τον αντισημιτισμό).

diva είπε...

Τώρα δεν νομίζω να τολμήσει κανείς να μη παραδεχτεί πως τίμησα δεόντως την παγκόσμια ημέρα Διανοητικής καθ..oops Ιδιοκτησίας...θα πάρω την σφεντόνα του Σαρντό!

Helix Nebulae είπε...

@vouts
Είπαμε, μάνα κουράγιο...

(Και για όσους δεν κατάλαβαν, η αγαπητή Vouts διέγραψε χθες κατά λάθος το blog της, δίνοντας μία νέα διάσταση στον όρο "διανοητική ιδιοκτησία" - κυρίως όσον αφορά την απώλεια της. Ο Σαρντό είναι ένας μάλλον συμπαθής σκίουρος που κρατάει παρέα στην μισότρελη πια Vouts, η οποία τον κατηγορεί ότι για κάποιο λόγο ευθύνεται για τη διανοητική καταστροφή της - κλείνει η παρένθεση).

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...

Zaphod είπε...

Έχω μιαν ιδέα! Μιας και όπως είπε tf έχουμε τόσες Π.Η. γιατί δεν κάνουμε και μια Παγκόσμια Ημέρα "Παγκόσμιας Ημέρας";

Κατά άλλα αισθάνομαι καλυμμένος από τους προλαλήσαντες...

Helix Nebulae είπε...

@zaphod
Καλύτερα να κάνουμε μια παγκόσμια νύχτα (Π.Ν.) για την "παγκόσμια νύχτα" που ζούμε. Ολονυκτία. Η μητέρα όλων των Π.Η. και Π.Ν. κι άστα να πάνε. Θα καεί το πελεκούδι, και θα κάνουμε και αφιέρωμα στο φοβερό διήγημα του Ασίμωφ ("η Νύχτα" / "Nightfall") - το οποίο δυστυχώς είναι λίγο μεγάλο για να αναρτηθεί σε post.

industrialdaisies είπε...

Οι παγκόσμιες ημέρες, βρε κουτά αστοιχείωτα blogομικρόβια, υπάρχουν για να επέλθει γρηγορότερα η παγκοσμιοποίηση!:pp Όταν θα καλυφθεί όλη η διάρκεια του χρόνου με γιορτινές παγκόσμιες ημέρες, θα καταργηθούν οι επίσημες αργίες των κρατών -και τα Σαββατοκύριακα- και τότε θα ενωθούμε όλοι κάτω από το πρώην χριστουγεννιάτικο-νυν παγκοσμιοποιημένο έλατο και την γαλοπούλα, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Μαλάκα!

Helix Nebulae είπε...

@industrialdaisies
365 ημέρες το χρόνο δεν αρκούν για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Μαλάκα. Ούτε στα δίσεκτα δε σωζόμαστε, που έχουν μια μέρα παραπάνω...

Κατω τα χέρια από τη γαλοπούλα:-ΡΡ

void είπε...

Αγαπητοι συνδαιτημονες...Εαν νιωθετε ενοχες για τις παγκοσμιες ημερες, τοτε εχω τον τροπο να τις ξορκισουμε! Ανακυρησσω (αυθαιρετα...) την σημερινη, 27η Απριλιου, ως Παγκοσμια Ημερα Παγκοσμιας Ημερας για να θυμομαστε ολοι ποσο γελοιες ειναι οι παγκοσμιες ημερες...

void είπε...

και αφηστε τα σχεδια και τις βλακειες...

Helix Nebulae είπε...

@void
Εντάξει, αλλά σκέψου μήπως είναι καλύτερα να το κάνουμε νύχτα. Όσο πάει και μου αρέσει η ιδέα της παγκόσμιας νύχτας για την "παγκόσμια νύχτα", δηλαδή για το μαύρο φίδι που μας έφαγε μ' αυτούς που μπλέξαμε.

Zaphod είπε...

Αν το "η Νύχτα" είναι το διήγημα με τον πλανήτη με τους δεν-θυμάμαι-πόσους ήλιους, οι οποίοι μία στο τόσο παθαίνουν όλοι μαζί έκλειψη, τότε χτύπησες διάνα! Πολύ καλό και συμβολικό!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι υπέρ της Δημιουργικής Υποκρισίας πάντως..και μια έκλειψη την έχω διαρκώς. Καλημέρα με την σφεντόνα επ' ώμου

Rodia είπε...

Εμένα μου τη δίνει η λέξη "υποκρισία", επειδή ο ένας τη χρεώνει στον/στους άλλο/ους -διατηρώντας για τον εαυτό του την "ειλικρίνεια" και το "αλάνθαστο"- και εμποδίζει με αυτό τον τρόπο τη συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων.
Είναι καιρός να καταργηθεί από το λεξιλόγιό μας, μπας και βγούμε κάποτε από αυτή τη Μεγάλη Νύχτα. Να φέξει επιτέλους! Να αναγνωρίσουμε και να δεχτούμε τις ιδιαιτερότητές μας ως άνθρωποι.
..και τη μοναδικότητά μας.. ο κάθε "μοναδικός" δλδ, να δέχεται τη μοναδικότητα όλων των υπολοίπων..

Helix Nebulae είπε...

@zaphod
Ναι, αυτό είναι. Ένας πλανήτης σε πολλαπλό σύστημα ήλιων, όπου η νύχτα έρχεται μια φορά στις τόσες χιλιάδες χρόνια και οι κάτοικοι συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν εκατομμύρια άλλα άστρα και τρελαίνονται μαζικά.

@sardonian
Σκίουρε ζεις; Δε σε έγδαρε ακόμα η Vouts μετά το κάζο που έπαθε;

@ροδιά
Κι αν φύγει η λέξη "υποκρισία", το νόημα της θα παραμείνει φοβάμαι. Η Μεγάλη Νύχτα κρύβει εκπλήξεις, όπως όλες οι νύχτες ;-)