27 Απρ 2007

Πλατεία Κων. Μητσοτάκη

Από τότε που το διαδίκτυο ξεπέρασε έναν κρίσιμο αριθμό κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων συνδέσεων, έχουν αρχίσει και παρατηρούνται σποραδικά φαινόμενα χρονικής διαστρέβλωσης. Μερικοί επιστήμονες θεωρούν πως τα φαινόμενα οφείλονται σε ένα είδος εικονικού υπερπηνίου μετάδοσης πληροφοριών, που όταν δέχεται υπερβολικά φορτία επιτρέπει ρήξεις και ανωμαλίες του χωροχρονικού ασυνεχούς. Άλλοι πάλι λένε ότι όλα αυτά είναι αστικοί μύθοι που καλλιεργούν αμετανόητοι φαρσέρ με διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ. Όπως και να'χει, μία τέτοια μικρή ανωμαλία είχε σαν αποτέλεσμα να περιηγηθώ σε μία ειδησεογραφική ιστοσελίδα από αυτό που λανθασμένα έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε "μέλλον". Δεν μπορώ να βάλω λινκ δυστυχώς, καθώς αυτή η σελίδα εμφανίστηκε απροσδόκητα και τυχαία όπως και εξαφανίστηκε. Αντιγράφω όσα πρόλαβα να διαβάσω:











Groogle Νews - 27 Απριλίου 2036

"Νέα βίαια επεισόδια συγκλονίζουν την πρωτεύουσα της κεντρικής Αττικής"

Χθες το βράδυ, ομάδα νεαρών αντιπραγματιστών έφερε το χάος και την αναστάτωση στο ιστορικό κέντρο της Αττικής νήσου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αεροκινήτων. Συγκεκριμένα, περίπου στις 8 μ.μ., οι νεαροί τρομοκράτες επέδραμαν αιφνιδιαστικά στο αστυνομοκρατικό τμήμα της οδού Ντ. Μπακογιάννη, και σύντομα οι σφοδρές συγκρούσεις με τις ΜΑΚ (σ.σ. "Μονάδες Άμεσης Καταστολής") επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την πλατεία Κων. Μητσοτάκη και στη γύρω περιοχή. Οι - ανήλικοι στην πλειοψηφία τους - αντιπραγματιστές χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιες κροκέτες μπουρλότωφ για να διαρρήξουν τη θωρακισμένη είσοδο του τμήματος, καθώς και για να κάψουν δύο (παράνομα σταθμευμένα) αεροκίνητα. Ζημιές σημειώθηκαν και σε αρκετά από τα καταστήματα της οδού Μπακογιάννη, ενώ καταστράφηκε και μία εναέρια μονάδα παρακολούθησης στην οδό Τριανταφυλλοπούλου, πιθανόν από τηλεκινητική δολιοφθορά τύπου Γκέλερ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ανακρίνονται αυτή τη στιγμή από τους άντρες της αστυνομοκρατικής τηλεπληξίας, δεκάδες αντιπραγματιστές συγκεντρώθηκαν ξαφνικά στη γωνία των οδών Τράγκα & Κακαουνάκη, όπου κατά τα φαινόμενα είχαν δώσει ραντεβού ακολουθώντας συνωμοτικές μεθόδους (πιθανόν ταχυδρομικούς αρουραίους). Κατεβαίνοντας τη Χατζηνικολάου δε συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τα ΡΔΤ (σ.σ. "ρομπότ διατήρησης τάξης"), τα οποία περιέλουσαν με διαβρωτικό υγρό αφού τα είχανε πρώτα χακέψει με παράνομο τηλεκοντρόλ, κάνοντας τα να τραγουδούν απαγορευμένα οικολογικά τραγούδια ("μια ωραία πεταλούδα", "περνάν-περνάν οι μέλισσες", κ.α.) Άγνωστο παραμένει πώς κατάφεραν οι δράστες και πέρασαν από το τσεκπόιντ της λεωφόρου Πολύδωρα, αν και εικάζεται από τις αρμόδιες αρχές ότι μπορεί να τηλεμεταφέρθηκαν κατευθείαν στον πεζόδρομο της Προφήτου Λιακοπούλου, πίσω ακριβώς από την Κυριάκειο Αρένα. Παρά τους 42 βαθμούς Κελσίου της χθεσινής νύχτας (ασυνήθιστα ψυχρής για τέλος Απρίλη), οι επικίνδυνοι ταραχοποιοί δεν δίστασαν να προκαλέσουν ελεγχόμενη θερμομαγνητική έκρηξη μικρής έντασης, η οποία ευτυχώς δεν κατάφερε να καταστρέψει το αστυνομοκρατικό τμήμα, ούτε τον παρακείμενο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χριστοδούλου. Ένας μεταλλαγμένος γοριλοφύλακας ιδιωτικής εταιρείας τραυματίστηκε ελαφρά από τα θραύσματα της έκρηξης και μεταφέρθηκε για ανακύκλωση στο πλησιέστερο κρεοτομείο. Οι αντιβαρυτικές κλούβες των ΜΑΚ έφτασαν στην περιοχή με καθυστέρηση εξαιτίας των αντιπλημμυρικών έργων στην Στρατάρχη Καρατζαφέρη, επιτρέποντας στους ανήλικους αντιπραγματιστές να διαφύγουν με μικρές απώλειες προς τα τουριστικά εστιατόρια στα Καραμανλέικα, όπου και ενσωματώθηκαν στο ανέμελο πλήθος. Ο οπλαρχηγός Δημόσιας Τάξης απέκλεισε την περίπτωση παραίτησης του, ενώ διέταξε την άμεση εξαέρωση του δικτυογράφου που τόλμησε να την προτείνει.

Συνελήφθη επίσης και ηλικιωμένος που διατηρούσε κατάστημα πώλησης ψυχοτρόπων στην πλατεία Μητσοτάκη, με την αιτιολογία ότι αντικρύζοντας τις υλικές ζημιές που υπέστη η επιχείρηση του μετά τα επεισόδια, απευθύνθηκε στην προτομή του μεγάλου ανδρός του έθνους μας και ανέκραξε: «Τόσα χρόνια γρουσουζιά εξαιτίας σου. Πούστη γκαντέμη, πάλι με κατέστρεψες».

34 σχόλια:

2Σx2 είπε...

Σιγα μην είναι διεστραμμένοι φαρσέρ, άνωμαλίες του χρονικού ασυνεχούς είναι! Είχα πέσει σε ένα που έλεγε πως χιλιάδες βυζοκτόνοι μαζεύτηκαν και έκλεισαν την οδό Μπεζαντάκου επί ώρες διαμαρτυρόμενοι και απαιτώντας τα στήθη της επί πιπινάκι!

Υ.Γ. Κροκέτες μπουρλότωφ....! :)

Rodia είπε...

MAMAKA MOYOYOYOY
OY OY OYOYOYOYOYOY SIX SIX SIX OYOYOYOYOYOYOY

Klearchos είπε...

Ο Μητσοτάκης τι σου έφταιξε;

Tf είπε...

Συμπέρασμα: "Σταμάτα να παρκάρεις παράνομα ρε μ@%*$# ! "

;-)

Helix Nebulae είπε...

@2σx2
Α, ναι, το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό. Δεν πρόλαβα όμως να το σώσω. Η Μπεζαντάκου δεν είναι παράδρομος της Μαστροκώστα;

@ροδιά
Η Ελένη Λουκά μόνον ένα ταπεινό μετόχι απέκτησε στο μέλλον. Με ιδιοκτησία μερικών χιλιάδων στρέμματων...

@klearchos
Μα δε μου έφταιξε τίποτα ο ακατονόμαστος. Μέχρι και πλατεία τον έκανα (εκεί που κάποτε λεγόταν Μαβίλλη).

@tf
Συμπέρασμα; Τα συμπεράσματα καταργήθηκαν με νόμο το 2029, μαζί με τα ηθικά διδάγματα και τις αλληγορίες. Συζητιέται μάλιστα να κηρυχτεί παράνομη η λογική σκέψη γενικώς, κάτι που ίσως προκάλεσε και τα επεισόδια (του 2036).

αμμος είπε...

Λοιπόν, δεν είναι απλά διασκεδαστικό, είναι καλό. Μπράβο ρε!

Ανώνυμος είπε...

Ε! οχι και Πλατεία ο Γκαντέμης!
Δρόμος Αδιέξοδος Ναί!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Υπέροχο, μοναδικό.

Helix Nebulae είπε...

@αμμος
Ευχαριστώ πολύ, αλλά είπαμε: το διάβασα σε ιστοσελίδα που ήρθε κατά λάθος από το μέλλον. Τώρα, πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι αυτό, συζήτα το καλύτερα πίνοντας καφέ με τους φίλους στη μέλλουσα πλατεία Ψωμιάδη.

@marado
Πλατεία, και με προτομή μάλιστα. Αδιέξοδος δρόμος θα είναι η οδός Μικρούτσικου (εξαιρετικά στριμόκωλο στενάκι).

@δείμος του πολίτη
Βρε καλώς τον ηλικιωμένο μαγαζάτορα... :-ΡΡΡΡΡ

Rodia είπε...

Ε, λοιπόν, θα το πω! Από καιρό μια ιδέα με βασανίζει: Αν έστηνα ένα ομαδικό μπλογκ με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ποιος θα δεχόταν να συμμετάσχει..?
Τη στιγμή που διάβασα το ποστ, είπα μέσα μου "Οπα! να κι άλλος τρελαμένος!", οπότε, τοποθετώ εδώ μεσα την πρότασή μου και ένα σκεπτικό για τη λειτουργία του μπλογκ, πώς να γράφουμε δλδ...

1. Καθένας να γράφει την ιστορία του ανεξάρτητα από τους άλλους.
2. Να είναι δυνατό να συνεχίζει/ουν κάποιος/οι την ιστορία κάποιου άλλου.
3. Να γράφονται μικρές αυτοτελείς ιστορίες.
4. Να ισχύουν όλα, ΚΑΙ τα 3, τα προηγούμενα.

Αν πάλι με αποθαρρύνετε.. ε, δεν πειράζει.. μισή ντροπή δική μου και μισή δική σας!:-)))

Zaphod είπε...

Χμμμ δεν νομίζω πως μέχρι το 2036 θα έχει προλάβει να πεθάνει ο Μητσοτάκης για να τον κανουμε και πλατεία....αυτός θα μας θάψει όλους!!

Κατά τα άλλα εξαιρετικό το κειμενο!

pølsemannen είπε...

Αγαπητέ Τζεντάι,

Θα ήθελα να μου δανείσετε την κρυστάλλινη σφαίρα σας για να πιάσω κανένα καλό στο πάμε στοίχημα.

Εγώ προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το μέλλον θα είναι κάπως έτσι και χειρότερα. Σε στυλ "1984" αλλά σε πιο γελοία έκδοση ειδικά για τον Ελλαδικό χώρο (Όπως με κάθε τι ξενόφερτο άλλωστε)...
Γιατί δηλαδή, αυτό το αμίμητο το "Στρατάρχου Καρατζαφέρη" το γελάει κανείς;

Ωραίες οι εικόνες του Enki Bilal. Ασορτί με την ατμόσφαιρα του ποστ.

Άντε όλοι μετά στο μετα-βλόγερς πάρτυ στην γιάφκα της + Προφήτου Λιακοπούλου+

Helix Nebulae είπε...

@rodia
Ναι. Ενθουσιωδώς μάλιστα. Κατά προτίμηση το νούμερο 4 :-))))

Ίσως δε χρειάζεται να είναι αποκλειστικά από το μέλλον οι ιστορίες, αρκεί να ανήκουν στο χώρο του φανταστικού.

@zaphod
Λες; Ο απέθαντος ξαναχτυπά; μπρρρρ...

@pølsemannen
Ντεν έκω κρυστάλλινη σφαίρα καρντιά μου. Είναι καθαρά θέμα ειδικής σχετικότητας και κβαντομηχανικής το αποτέλεσμα του post. Cosmospheres, ya know?

Πώς ήταν το "Brazil" του Gilliam; Κάτι τέτοιο, μόνο που όπου "Brazil" βάλε "Λούτσα". Στην παραλιακή της Μενεγάκη κυρίως...

Ο Bilal είναι μεγάλος και ο Moebius ο προφήτης του (ή τούμπαλιν).

Θα προσπαθήσω να έρθω στο πάρτυ, αλλά δεν ξέρω αν θα με αφήσει η κυρα-Τζεντάαινα :-ΡΡΡ

+μπριζολάκιαστακαραμανλέικα+

elafini είπε...

τώρα που την έκανε κι ο Τσιτουρίδης, έχασε την ευκαιρία να μπεί στο πάνθεον των αθανάτων του οδοράματος...καλημέρα :)

Rodia είπε...

~~elafini μου, μη στενοχωριέσαι.. Περί το 2087 θα διοργανώνονται φεστιβάλ στου "Τσιτουρίδη το ρέμα"...
(μετά από ανάπλαση, ε)
:-))

elafini είπε...

πιο πιθανή βλέπω την ταμπέλα "Ρέμα Τσιτουρίδη", παρά την ανάπλαση :PP

Rodia είπε...

Αμ έπος, αμ έργον! istories-1001

Κοπιάστε!:-))

http://istories-1001.blogspot.com/

Helix Nebulae είπε...

Μα τι είναι αυτά που λέτε; Προφανώς δεν έχετε ακούσει για την Τσιτουρίδειο Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΣΟΔ - εναλλακτικά ΤΣΟΝΤΑ: Τσιτουρίδειος Σχολή Οικονομικών ΝΤΑβατζήδων). Μπαίνεις μόνο με μέσο, αλλά αν μπεις εξασφαλίζεις κάτι πακετάκια μούρλια...

Ροδιά, έρχομαι :-)))

industrialdaisies είπε...

Πάντως προτιμώ τη διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ από τη διεστραμμένη πραγματικότητα...

Helix Nebulae είπε...

@industrialdaisies
"Τι τα θες κι εσύ κορίτσι μου; Διεστραμμένοι είναι και ήταν πάντα όλοι τους. Και θα συνεχίσουν να είναι όπως φαίνεται..." (ο γέρος σηκώνει τους ώμους του και συνεχίζει να παίζει με το προϊστορικό του Playstation 4).

Unknown είπε...

την πρώτη μέρα (κατά τας γραφάς) είδαδ το ποστ και είπα άσε να το διαβάσω απ' το σπίτι γιατί σερνότανε και η σύνδεση του γραφείου

την δεύτερη μέρα (κατάς τας γραφάς ομοίως)ανοίγω πρωι πρωι το διαβάζω, αρχίζουν να τρέχουν τα μάτια μου δάκρυα (απ' τα γέλια απ' τα κλάμματα θα σας γελάσω) και όλη την μέρα ήμουν σε μία ακατάσχετη ευφορία που έκανε τους πάντες να ανησυχούν

την τρίτη ημέρα (σήμερα δηλαδή) το ξαναδιάβασα και άρχισα να διαπιστώνω πως μάλλον έχω εθιστεί στο κείμενο!

και που να το πω δηλαδή? σε τι έχετε εθιστεί δεσποινίς? στο κείμενο του Ελικα! δε λέει.. καταλαβαίνετε φαντάζομαι..

κατά τ'άλλα.. Γκίλιαμ/Μπραζίλ, Μπιλάλ, Μοέμπιους... χμ.. χμ.. καλέ δικός μας είσαι εσύ!

καλημέρα :)

Helix Nebulae είπε...

@isis
Καλημέρα σας εθισμένη και ευσυγκίνητη δεσποινίς. Με κολακεύετε με τα καλά σας λόγια - είναι πάντα τιμή μου να ψυχαγωγώ αιγυπτιακές και άλλες θεότητες :-ΡΡΡ

perssefoni είπε...

Ω θεοί..!!τί μας περιμένει?!βρήκα ιδιαίτερα ανησυχιτικό αυτό το στρατάρχης καρατζαφέρης....ωχωχωχ..

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

έξυπνο, πολύ έξυπνο κείμενο. Να είσαι καλά!

Albert είπε...

Όλα αυτά τα ονόματα είναι όντως δρόμοι που οδηγούν εκεί.Πολύ εύστοχο και ψυχοφθόρο.

david santos είπε...

I have a surprise for my friend in Greko in mine blog. I am very been thankful.
Have a good weekend

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατί ρε ηλικιωμένο;

Helix Nebulae είπε...

@perssefoni
...και συνταγματάρχης Γιακουμάτος γωνία.

@σπύρος σεραφείμ
Ευχαριστώ, αν και κατά βάθος είναι λίγο προς το εξυπνακίστικο. Καλώς ήρθες.

@albert
Κι αυτά, αλλά και πολλά άλλα. Αλήθεια, έχουμε ψάξει την πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε όνομα δρόμου και πλατείας σήμερα; Πόσοι από τους "ήρωες της πατρίδος" υπήρξαν όντως ήρωες;

Helix Nebulae είπε...

@david santos
Εσένα παλληκάρι μου θα σου κάνουμε αδριάντα στην κεντρική πλατεία της Λισσαβώνας. Είσαι μπλογκόλιθος από τους λίγους...

Helix Nebulae είπε...

@δείμος του πολίτη
Έχεις δίκιο. Το 2036 θα είσαι μόλις 63 χρονών. Ούτε καν μεσήλικας. Πάντως, αν όλοι αυτοί που γράφω γίνουν δρόμοι και πλατείες, εσύ κι εγώ ή θα είμαστε τρόφιμοι των Φυλακών Ευαγγελάτου ή θα πουλάμε πρέζα με άδεια του κράτους στην πλατεία Μητσοτάκη...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου άρεσε αυτό. Την καταδίκη την έχω έτοιμη. Αφήνεις βέβαια έξω τον άγιο ΕΛ Λιακό που θα μας έχει βάλει να πουλήσουμε το κορμί μας στα κάτεργα των δημοσιογραφικών στούντιο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τίποτα είπε...

:)

david santos είπε...

Helix nubelae, Pirofane:

I know pyrofani.
Beyond method of fishing that if I do not make error henceforth it has been suppressed, pyrofani is named also cute kapsoni of Greek army, where you put fire in the fingers of legs of victim so that you wake up him abruptly.
Favas Tsipouridis. Megalokarcharias in piscicultures

Em português, se não podes pescar com um enzol, pesca com a cana.

Thank you

Helix Nebulae είπε...

David, you are the king of international surrealism. You are the greatest blogger on this or any other planet. RESPEITO!!!

Ο άνθρωπος είναι Θεός. Του απάντησα σε (ως συνήθως) άσχετο σχόλιο που είχε αφήσει στο blog του "Καιρού" (σε post με θέμα τον "Τσιπουρίδη") και μπήκε στον κόπο να το περάσει από αυτόματη μετάφραση και να έρθει να το σχολιάσει εδώ. Σαν πιστός σκύλος που του πετάς το μπαλάκι και στο φέρνει πίσω κουνώντας την ουρά του...