21 Ιαν 2007

Episode 0 - In a World Without Hope

Φυσικά και δεν είμαι η όποια "Δύναμη" αυτοπροσώπως, ούτε καν κάποιος ταπεινός εκπρόσωπος της επί Γης. Όσο για την ονομασία του blog, προφέρεται "Υπερόπτιξ" και ουχί "Υπεροπτίξ", λες και πρόκειται για κάποιον ψηλομύτη Γαλάτη φύλαρχο. Περί τίνος πρόκειται λοιπόν ρε φίλε;

Η θεματική βάση μας είναι η εικόνα και η δύναμη που κρύβει μέσα της. Εικόνα στατική ή κινούμενη, καταγεγραμμένη ή ζωντανή. Η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, του κόσμου που μας περιβάλλει, έτσι όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και μερικές φορές προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε ή να εξηγήσουμε με διάφορους τρόπους. Επίσης, η δική μας εικόνα, καθώς κι αυτή που εμείς έχουμε πιστέψει για τον εαυτό μας (δύο τελείως διαφορετικά πράγματα). Όλα περνάνε μέσα από το βλέμμα μας, και το βλέμμα μας δυστυχώς δείχνει να έχει μολυνθεί και να έχει θολώσει. Το να το καθαρίσουμε εναπόκειται σε εμάς και σε όλους όσους επιμένουν να μας στηρίζουν, αλλά και στις αστείρευτες δυνάμεις που μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντλήσουμε.

Όταν μεγαλώσει αυτό το blog, θέλει να γίνει ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων τόσο για έναν κύκλο ανεξάρτητων δημιουργών του ευρύτερου οπτικοακουστικού τομέα, όσο και για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που το κινητό και η τηλεόραση δεν έχουν ψήσει ακόμα τον εγκέφαλο τους (με αποτέλεσμα να μη θέλουν να γίνουν ούτε δούλοι ούτε πελάτες οι άτιμοι). Αμπελοφιλοσοφίες ενδεχομένως, αλλά τουλάχιστον με την ευγενή πρόθεση να γεννήσουν σοβαρό διάλογο (σκυλοκαβγάδες και ασυναρτησίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ μέσα και θα πάρουν πόδι φασιστικότατα και ανερυθρίαστα).

Για το "μάτι" θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.


Καλώς ήρθατε.

Spam & offensive
comments administrator.

Πριν τον προσλάβω, δούλευε πανελίστας
σε δελτίο ειδήσεων γνωστού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

1 σχόλιο:

Rodia είπε...

Είπα να γράψω "καλωσόρισες στο μπλογκοχώρι" αλλά μάλλον έχεις δίκιο να καλωσορίζεις εσύ.. εδώ είναι ο φυσικός σου χώρος!:-))