17 Φεβ 2007

Εντάξει, τη βγάλαμε καθαρή κι αυτή τη Δευτέρα...


Με τις υπόλοιπες Δευτέρες τι γίνεται όμως;


Ξαφνικά πήξαμε στην κοινωνική δραστηριότητα. Πάρτι μασκέ, σερπαντίνες, ταραμοσαλάτες και λοιπές φιλικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, όλη αυτή η πρόσφατη μόδα με τα πέντε έξυπνα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς και να γράψεις για τον εαυτό σου. Σε λίγο θα παίξουμε και μπουκάλα. Αβρότητες μεταξύ δικτυογράφων© για σύσφιξη κι ενδυνάμωση των μεταξύ μας σχέσεων. Καιρός να αρχίσουμε να συνδικαλιζόμαστε κιόλας... Δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, αν και μάλλον ο συνδικαλισμός δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Συσπειρώσεις ίσως; Εντάξει, πιο πολύ παρέες είναι. Και κάμποσοι περαστικοί - μερικές φορές όμως όχι και τόσοι...

Τώρα μπορούν να μας αφήσουν επιτέλους στην ησυχία μας λοιπόν. Πίσω στο σπιρτόκουτο. Να χαϊδεύουμε τα πλήκτρα και να ερεθίζουμε τη ροδελίτσα του ποντικιού μας. Μόνοι. Όχι απελπιστικά, ούτε απολαυστικά. Απλά μόνοι. Να σκεφτόμαστε, να διαβάζουμε, να βαριόμαστε και να μαθαίνουμε. Να γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους που σκέφτονται - σε μερικά έστω πράγματα - περίπου όπως εμείς. «Να κάνουμε καινούργιους φίλους» θα ήταν το σλόγκαν ίσως. Μπροστά στην οθόνη του, χαρούμενος νεολαίος (μοντέρνο ατομάκι τύπου) πίνει χυμούς που σε κάνουν πιο ντούρο και σερφάρει εύκολα, γρήγορα και φτηνά. Αναρωτιέμαι για πόσους από μας μια τέτοια εικόνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας πούμε, κανείς δε σου λέει από πριν ότι θα πιαστεί ο κώλος σου μ’ αυτή την ιστορία. Κανείς δε σου λέει ότι θα απομονωθείς από τους γύρω σου (ακόμα κι αν είσαι εκεί), όπως και κανείς δε σου λέει ότι θα ανακαλύψεις πόσοι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω. Και ότι μπορείς πραγματικά να επικοινωνήσεις μαζί τους. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Ελεύθερα – προς το παρόν.




22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φέτος έπρεπε να πετάξουμε τα pc αντί χαρταετό. αχ πάλι κόλλησα εδώ στο ρημάδι κι έχω ένα σωρό δουλειές :-P

elafini είπε...

χθές το βράδυ ξύπνησα από εφιάλτη..κάποιος μου είχε πάρει λέει το ολοκαίνουργιο pc μου,του κόλλησε το mouse για ουρά και το έκανε χαρταετό (keimgreek εσύ ήσουν?)..το πρωί που τον βρήκα στη θέση του συνηδειτοποίησα πόσο πολύ θα μου έλειπε...κλαψ

Rodia είπε...

Τι γράφεις παιδί μουουουουου..?????
πάνω που προσπαθώ να πείσω τον κολλητό μου να ανοίξει μπλογκ και τον παρέπεμψα κιόλας εδώ πέρα λέμε...
παπαπαπαπαπα

Τίποτα είπε...

Α, δε θέλω αλήθειες...:)

Epsilon είπε...

Κάπως έτσι είναι :-)

Helix Nebulae είπε...

@isis veiled
...μάλλον

...κάπως

επίσης

@keimgreek
ιπτάμενες δικτυογραφίες

@elafini
πέτα το κι εσύ το ρημάδι - κι αμόλα καλώδιο :-)

@ροδιά
ευχαριστώ για την παραπομπή, ελπίζω να αποτελέσω πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης για τον κολλητό σου :-ΡΡΡ

@τίποτα
"Ουδέν νεώτερον από το δικτυογραφικόν μέτωπον" έλεγε το mail. "Ψέματα!" ούρλιαξε εκείνη.

@epsilon
"καθρέφτη, καθρεφτάκι μου..." :-)

Ανώνυμος είπε...

Ωχ Αμάν. Και εγώ ψηνόμουν και για πενταήμερη.

αμμος είπε...

Αγαπητέ Έλικα, πριν μία ώρα επέστρεψα από μία εκδρομή μου στο Λιτόχωρο και σε ένα μικρό χωριό του Νομου Πέλλας, κατά την οποία συνάντησα μόνο το είδος ανθρώπων που δεν έχει ιδέα για τα μπλογκ. Είναι μια ψυχολογική εμπειρία που τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, και ιδίως σε νέους ενθουσιασμένους
Δεν ξέρω επίσης αν το μάθατε, αλλά στο Έψιλον αυτής της Κυριακής είχε δισέλιδη φωτογραφία σας. Ως συνάδελφος φέρελπις μπλογκερ ομολογώ ότι ζηλέυω.

αμμος είπε...

νέους ενθουσιασμένους μπλόγκερ

------ είπε...

μωρε μια χαρα ειναι ενας σύλλογος..όχι συσπείρωση..είναι ανιαρή...σύλλογος...με τις Γενικές Συνελεύσεις του ..με τις εκλογές του...με τις πορείες του μέχρι όποια πρεσβεία θέλετε...να φάμε και μερικές ..να ρίξουμε κι άλλες τόσες....έτσι να βράσει το αίμα μας και το κυριότερο .. να ξεπιαστεί και ο κ.... μας από την καρέκλα!

homelessMontresor είπε...

Είναι καλό να κρατάμε μια κριτική στάση απέναντι σε όλα όσα κάνουμε, συμφωνώ.
ΥΣΤ. Διαβάζοντας το Ν.1 στις αλήθειες σαν ανακάλυψα οτι είμαστε συν-alien!

Helix Nebulae είπε...

@Ινδικτος
Η πενταήμερη δεν είναι και τόσο κακή ιδέα. Αρκεί να μας αφήσουν οι κηδεμόνες μας ;-))

@αμμος
Είδες τι γραφικοί που είναι οι ιθαγενείς; Χαριτωμένοι και πρωτόγονοι :-ΡΡ
Όσο για τη φωτό, την είδα και έχω βγει χάλια. Μουντός και με κόκκινο μάτι από το φλας. Αλλά ευτυχώς με προσεγγίσανε κι από το Playboy για κεντρικό τρισέλιδο...

@Νανά
Καλός είναι ο σύλλογος, δε λέω, αλλά με παραπέμπει λίγο σε κλαρίνα και ρετσίνες. "Σωματείο" από την άλλη ακούγεται κάπως βαρετό (αν και μπορεί να τσιμπήσουμε καμία επιδότηση). Θα το βρούμε πάντως, πού θα μας πάει...

@Montresor
Να κανονίσουμε να βρεθούμε με τον Ζάφοντ και τους υπόλοιπους για να πιούμε πανγαλακτικές γαργαροκροτίδες και να θάψουμε τους γήινους ;-)

Zaphod είπε...

Κόσμος ωραίος και ενδιαφέροντας υπάρχει εκεί έξω. Αυτός είναι και ο λόγος της απουσίας μου από την blogoσφαιρα επί τον τελευταίο καιρό, ή έστω της πολύ περιορισμένης μου παρουσίας.
Καλά ήταν! Μόνο που το blogging είναι και λίγο εθιστικό...με μέτρο λοιπόν διατί κέντρα απεξάρτησης δεν υπάρχουν ακόμα δια τούτο...:-)

πανγαλακτικές γαργαροκροτίδες κερνάω...με το χιλιόμετρο!!!
love&kisses
zaphod

homelessMontresor είπε...

Πολύ ευχαρίστως, αρκει να καταφέρετε να διακτινιστείτε λίγο πιο βόρεια γιατί εμένα το διαστημόπλοιο μου έχει χαλάσει για να κάνω την κάθοδο!

o kairos είπε...

Ποτε βγαινει το Play Boy;

Helix Nebulae είπε...

@Zaphod
Μου θύμισες τη φανταρίστικη έκφραση για τους εξοδούχους: "βγήκα και είδα τα χρώματα". Με μέτρο φίλε μου οι π.γ., με μέτρο... :-)

@montresor
Ήταν καταπληκτική η ιδέα σου να καμουφλάρεις το διαστημόπλοιο σου εκθέτοντας το τόσο απροκάλυπτα. Μα καλά, μέσα στη μέση της ΔΕΘ; στο κέντρο της πόλης; και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς;

@καιρός
Μιλάμε για τη γαλαξιακή έκδοση, το "Playalien". Έχει πολύ σέξυ φωτογραφίες από τα πιο όμορφα αγόρια και κορίτσια του γαλαξία. Ιδίως αν σου αρέσουν τα πλάσματα με πλοκάμια. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί κι εδώ στη Γη. Μήπως το διανέμει η Montresor;

Nemertes είπε...

Ένα τεράααααστιο θέμα με τεράααστιες απαντήσεις. Έχεις δίκιο και έχεις και άδικο. Δεν έχουμε φίλους στο ιντερνέτι, δεν έχουμε ζωή στο ιντερνέτι. Για μένα πέρα από την δουλειά μου, το ιντερνέτι αποτελεί και έναν τρόπο διαφυγής. Να χώσω λίγο, να τα πω. Μην πεις γιατί δεν παίρνω τηλέφωνο. Γιατί την ώρα που θέλω να πάρω εγώ τηλέφωνο ο άλλος κοιμάται. Στην καλύτερη. Εδώ με μαιλ το προσπαθήσαμε με κάποιους και πάλι δεν.

Εγώ ένα έχω να πω αγαπητέ. Αν το θες, αν εσύ το θες, μπορείς να αφήσεις την εικονική ζωή σου στην άκρη. Όχι να την παρατήσεις. Απλά να μαζέψεις όλα σου τα φιλαράκια από εδώ μέσα και να πάτε να πιείτε καφεδάκι. Να τα πείτε έξω από εδώ. Δεν σου λέω ότι θα κολλήσετε. Αλλά θα είναι μια αρχή.

Είμαστε λίγο κολλημένοι οι ιντερνετικοί, αλλά όλα είναι στο χέρι μας. Να βλέπεις την εικονική σου ζωή ως μια προέκταση της πραγματικής. Όχι το αντίθετο. :)

Ανώνυμος είπε...

"Βαφτίζω τη μοναξιά μου , κορυφή" όπως λέει και ο Sardonian κι αν πιάνεται ο π******* μου για να'μαι εδώ, πάει να πει κανείς και τίποτα δεν μου προσφέρει κάτι παραπάνω. Στην κυβερνοπολιτεία, έχουμε όλοι πλέον υψηλές απαιτήσεις συναναστροφών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Helix Nebulae είπε...

@Νημερτής & daedalean
Πέρα από τα όποια ζητήματα μοναξιάς κι επικοινωνίας (τα οποία είναι καθαρά υποκειμενικά για τον καθένα), δημιουργούνται κοινότητες στο διαδίκτυο - εικονικές μεν, αλλά με πραγματικούς ανθρώπους από πίσω. Μπορούμε να χαζολογήσουμε απλά, να αμπελοφιλοσοφήσουμε ή να φλερτάρουμε, μπορούμε όμως και να ανταλλάξουμε απόψεις για ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν και σταδιακά να συσπειρωθούμε σε ομάδες διαλόγου (μικρές ή μεγάλες). Ήδη συμβαίνει αυτό. Δεν έχω ιδέα αν θα προκύψει κάποιο άμεσο και απτό αποτέλεσμα στο μέλλον, είμαι σίγουρος όμως πως όσο επεκτείνεται η χρήση του μέσου σε μεμονωμένα άτομα, αναπόφευκτα θα ασκηθεί κάποιου είδους επιρροή στην "πραγματική" κοινωνία γύρω μας. Έστω και αμελητέα.

homelessMontresor είπε...

Βρε τι είστε εσείς??? 2 σχόλια σας άφησα και βγάλετε τα πάντα στη φόρα: που παρκάρω το διαστημόπλοιο μου, τι δουλειά κάνω... απαπαπαπα!
Πρέπει να θυμηθώ να πάω στο κομμωτήριο να κόψω τις κεραίες μου γιατί στο τέλος θα με πάρουν όλοι χαμπάρι!

kerasia είπε...

Αυτό με το πιάσιμο του κώλου νομίζω εξελίσσεται σε επιδημία

:PPP

Helix Nebulae είπε...

@montresor
Παρντόν για τις αποκαλύψεις, αλλά φταις κι εσύ που μας λες έτσι απερίσκεπτα τι κρύβει το καπελάκι :-Ρ

@κερασία
επιδημία δε θα πει τίποτα. Σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε μπανεράκια στα blogs για μασαζοκαρέκλες που γυμνάζουν ταυτόχρονα τους γλουτιαίους...